>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wybory parlamentarne w Polsce (2015)

Status
Zamknięty.
J 127

jester72

Użytkownik
Jeśli w tym referendum będzie zadane 6 pytań to może się na nie wybiorę ale jeśli tylko 3 obecne to oddam swój głos... zostając w domu i licząc, że frekwencja sprawi iż będzie ono nieważne, choć obawiam się, że spory odsetek Polaków pójdzie głosować nie z przekonań ale z czystej ciekawości.
Taaa, bo referendum to taka atrakcja że ...
Wymaganej frekwencji nie będzie, jak tylko pojawią sie kursy możecie ładować w to &quot;ollinki&quot; ????

blady9mks 154

blady9mks

Użytkownik
Taaa, bo referendum to taka atrakcja że ...

Wymaganej frekwencji nie będzie, jak tylko pojawią sie kursy możecie ładować w to &quot;ollinki&quot; ????
Szczerze ? Nie bylo referendum ogolnokrajowego od 2002/2003 nie pamietam kiedy juz bylo te do UE , wiec troche ludzie mlodych powinno isc i zobaczyc co i jak. ;);)

xavy 386

xavy

Użytkownik
Wg PiSu cała służba zdrowia, oświata, stocznie itd powinny być państwowe, PO widzi tu możliwość liberalizacji, gorzej z wprowadzaniem w życie, a KORWIN by wszystko w diabły rozwiązał i sprywatyzował więc na pewno nie jest mu bliżej do PiS
Z drugiej strony KORWIN jest za obniżaniem podatków a to właśnie robił PiS w czasie swoich rządów - PO tylko podnosiła podatki, więc jednak bliżej jest KORWINowi do PiSu.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Z drugiej strony KORWIN jest za obniżaniem podatków a to właśnie robił PiS w czasie swoich rządów - PO tylko podnosiła podatki, więc jednak bliżej jest KORWINowi do PiSu.
No za rządów PiS te 8 lat temu tak - obnizyli.
PO podniosła wyłącznie jeden podatek - VAT o 1% i to w czasie kryzysu.
Obecnie jednak PiS składa takie obietnice, że to jest jak w banku, że jak wygrają, podatki i parapodatki wzrosną. Wystarczy podnieść płacę minimalną abym ja od przyszłego roku płacił większy o ok 10% ZUS. Tak samo z opodatkowaniem banków - wzrosną koszty kredytów i opłat za prowadzenie rachunków, ale to rzeczywiście nie podatek. Zresztą zaczął się wyścig na populistyczne obietnice, kto da więcej i PO stara się dotrzymac kroku, ale najlepszy jest Miller, który chce rozdać ludziom 1/3 wzrostu PKB czyli ok kilkunastu milionów zł co rok ???? Każdy by dostał minimum tak ze 200 000zł. To jest gest, nawet PiS go nie przebije.

blady9mks 154

blady9mks

Użytkownik
Tak samo z opodatkowaniem banków - wzrosną koszty kredytów i opłat za prowadzenie rachunków, ale to rzeczywiście nie podatek.
Nie wzrosna ;) po prostu banki przeniosa dzialanosc do PL i to beda placic podatki, a nie dzialac za granica i jeszcze tutaj zarabic. Jakos w DE opodatkowanie to chyba 4% i banki nie moga nakladac oplaty za prowadzenie kont i klienci jakos zyja ;)

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
PO podniosła wyłącznie jeden podatek - VAT o 1% i to w czasie kryzysu.
Jak byłem w wieku gimnazjalnym to często w takich sytuacjach mówiło się &quot;masz mózg?&quot;.
Podam ci teraz trzy podatki (oprócz VAT) które za rządów PO wzrosły: podatek od zakładów wzajemnych, akcyza na alkohol, oraz tzw. opłata zapasowa czyli podatek paliwowy
Wydaje mi się, że przy głębokim researchu dobiję do liczby 10 podatków które rząd PO podniósł/wprowadził. Natomiast jestem pewien, że nawet stereotypowy leming nie twierdzi, że PO podniosła &quot;wyłącznie jeden podatek&quot; ????

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Jak byłem w wieku gimnazjalnym to często w takich sytuacjach mówiło się &quot;masz mózg?&quot;.
Podam ci teraz trzy podatki (oprócz VAT) które za rządów PO wzrosły: podatek od zakładów wzajemnych, akcyza na alkohol, oraz tzw. opłata zapasowa czyli podatek paliwowy
Wydaje mi się, że przy głębokim researchu dobiję do liczby 10 podatków które rząd PO podniósł/wprowadził. Natomiast jestem pewien, że nawet stereotypowy leming nie twierdzi, że PO podniosła &quot;wyłącznie jeden podatek&quot; ????
Ok skoro tak jest to podnieśli 3 podatki (dzięki za uświadomienie biednego lemminga), ale podatek od zakładów dotyczy nas - grających, akcyza - osób pijących, a podatek paliwowy - kierowców, chociaż on rzeczywiście może mieć większe znaczenie dla gospodarki. Ja wymieniłem tylko ten podatek o charakterze powszechnym - VAT, który uderzył we wszystkich. Nie pamiętam jak było za PiSu, ale czy i oni przypadkiem nie podnieśli jakiś opłat tego typu ?

blady9mks 154

blady9mks

Użytkownik
Ok skoro tak jest to podnieśli 3 podatki (dzięki za uświadomienie biednego lemminga), ale podatek od zakładów dotyczy nas - grających, akcyza - osób pijących, a podatek paliwowy - kierowców, chociaż on rzeczywiście może mieć większe znaczenie dla gospodarki. Ja wymieniłem tylko ten podatek o charakterze powszechnym - VAT, który uderzył we wszystkich. Nie pamiętam jak było za PiSu, ale czy i oni przypadkiem nie podnieśli jakiś opłat tego typu ?
Znalezione w necie
p. Rostowski (właściwie Rothfeld): ,,obietnice polityczne wiążą tylko tych, którzy w nie wierzą”, okazuje się że miał rację bo wielu Polaków dało się na to nabrać (po raz kolejny). W trakcie rządów koalicji PO-PSL podniesiono składkę na ZUS (o ponad 50%), podatek VAT, akcyzę (kilkukrotnie), składkę rentową, zlikwidowano ulgi: budowlaną i internetową, obniżono o 1/3 zasiłek pogrzebowy, opodatkowano lokaty 1-dniowe, podniesiono wiek emerytalny, obrabowano Polaków z oszczędności w OFE.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Nokaut w wykonaniu PIS-u na Platformie jeśli chodzi o programy obu partii.
Tak jednym okiem rzucam na transmisję paneli programowych, wiele rzeczy co prawda mi się nie podoba, ale mają zdecydowanie jakiś pomysł na Polskę i wydaje się być on dość spójny i bardzo bogaty. Nie to co w Platformie gdzie głównym punktem programu jest straszenie Pisem i utrzymanie obecnych stołków.
Tutaj rozpiska dla zainteresowanych http://www.myslacpolska.pl/pliki/lista_paneli.pdf nazwiska robią wrażenie.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
,,obietnice polityczne wiążą tylko tych, którzy w nie wierzą”, okazuje się że miał rację bo wielu Polaków dało się na to nabrać (po raz kolejny). W trakcie rządów koalicji PO-PSL podniesiono składkę na ZUS (o ponad 50%), podatek VAT, akcyzę (kilkukrotnie), składkę rentową, zlikwidowano ulgi: budowlaną i internetową, obniżono o 1/3 zasiłek pogrzebowy, opodatkowano lokaty 1-dniowe, podniesiono wiek emerytalny, obrabowano Polaków z oszczędności w OFE.
1. ZUS - chyba nie... raczej to wynikało z podnoszenia płacy minimalnej czego domagał się PiS. samego w sobie ZUSU nie podnosili, ale jest on zależny od płacy minimalnej/średniej krajowej - więc mamy 1 manipulację pisowską
2. Podatek VAT - TAK
3. Akcyzę - TAK, ale to dotyczyło alkoholu, papierosów ( i bardzo dobrze bo to szkodliwe) i paliwa (tu już gorzej)
4. Składkę rentową - patrz pkt 1
5. Opłaty jednodniowe - nie znam sprawy
Likwidacja ulg była słuszna bo inernet ma prawie każdy, a wcześniej miała to być zachęta, po za tym ceny netu w ciągu 8 lat spadły, zasiłek pogrzebowy nadal wynosi ok 5000zł. OFE - każdy kto chciał mógł zostać w OFE, to jest manipulacja pisowska - nikt nikogo nie obrabował. Wiek emerytalny - pomysł kontrowersyjny, ale konieczny bo jak tego nie będzie właśnie my osoby w wieku 18-40 będziemy zapierd....ć więcej żeby było na obecne emerytury. Każdy rok bez podniesionego wieku emerytalnego skutkowałby, że w przyszłości byśmy mieli jeszcze gorzej.
Podsumowując - jeśli naród w demokratycznych wyborach będzie chciał powierzyć władzę PiSowi to zobaczymy co tamta ekipa zrobi. Każdy zasługuje na 2 szansę. Pytanie tylko brzmi czy oni nie zrobią z podatkami jeszcze gorzej bo na razie nie słyszę z ust PiSu obietnic dla przedsiębiorców, nawet tych najmniejszych - polskich jak ja jakiegokolwiek wsparcia, za to matki z dziećmi po 500zł, sześciolatki i wiek emerytalny, który tak naprawdę dotyczy głównie robotników bo ludzie z wyższym wykształceniem jak: prawnicy, lekarze, właściciele firm, kadra zarządzająca i tak pracuje często nawet do 80tki (zresztą właśnie odprowadzając podatki dla tych z wiekiem emerytalnym). Ja jako mały przedsiębiorca kompletnie nie czuję się reprezentowany przez PiS, jednocześnie przy uwadze takiej, że i PO nic specjalnie mi nie poprawiło, ale przynajmniej nie zaszkodziło.
Jedyne co ważne to to aby każdy się zastanowił kto tak naprawdę reprezentuje jego poglądy i tak wybierał, a najlepszy uważam jest KORWIN bo niskie opłaty rozruszały by tak naszą gospodarkę, wpłynęło by tyle kapitału, że część osób jak właśnie te matki mogły by dostawać i po 2000, a nie 500. I uważam, że jak komuś by dać szansę to właśnie jemu, bo ma rację, ale nikt nie rozumie. Zresztą Palikot także w kwestiach gospodarczych jest ok, ale się wygłupił parę razy no i ta bezsensowna walka z kościołem.

blady9mks 154

blady9mks

Użytkownik

Ekonomista nie jestem, ale to jak dla mnie ma rece i nogi .Dalej , co PiS w tym momencie robi to jest polityka na najwyzszym poziomie i nawet jak ktos jest za PO czy Korwinem czy Kukizem to musi przyznac to co oni teraz robia to juz zachodzi ladnym zachodem. Duze konwencje , realne plany , a media i tak o tym nie pisza tylko jakis glupi sondaz maja i go walkuja. ????

bykuwodzu 839

bykuwodzu

Użytkownik
on jest juz zwerbowany przez kukizowcow, napwno na listach bedzie Konrad
A Unie trzeba doszczetnie rozwalic i po kawalku beda odpadac kawalki. Im szybciej tym lepiej i zdrowiej.
Za dwa lata Tusk nie bedzie mial gdzie sie schronic, bedzie scigany wszedzie na swiecie moze poza Izraelem. Nie odwazy sie przyjechc do Polski, dobrym pomyslem byloby zrobienie takiej Norymbergi czyli schwytanie tych zarzadcow kolonii i rozliczenie naraz i szybko. A wiec Buzek, Kwasniewski, Miller, Walesa, Komorowski, Balcerowicz, Olechowski, Rosati,Sikorski, Schetyna, Lewandowski.
Mozna ich np zlapac i posadzic na kilka miesiecy i przygotowac referendum co z delikwentami zrobic i wykonac wole narodu. Kazdy moglby glosowac, to chyba sprawiedliwe rozwiazanie. Jak nie smierc to np poobcinanie rak albo wystrzelenie z armaty w kierunku zachodnim jak to ruscy z Dymitrem Samozwancem zrobili w 1612. Ale tego drugiego zdaje sie by nie przezyli

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik

Ekonomista nie jestem, ale to jak dla mnie ma rece i nogi .Dalej , co PiS w tym momencie robi to jest polityka na najwyzszym poziomie i nawet jak ktos jest za PO czy Korwinem czy Kukizem to musi przyznac to co oni teraz robia to juz zachodzi ladnym zachodem. Duze konwencje , realne plany , a media i tak o tym nie pisza tylko jakis glupi sondaz maja i go walkuja. ????
Ja też nie jestem ekonomistą, ale bardzo uważnie słuchałem całego przemówienia Szydło, a potem Glińskiego póki TV Republika go nie przerwała w pół zdania ???? W każdym razie wyłapałem jedną rzecz, która mi nie pasowała. To wyliczenie 500zł oparte jest na obecnym poziomie rodzin z więcej niż 1 dzieckiem (bo to ma dotyczyć rodzin z co najmniej 2 dzieci) ale przecież jak wprowadzą to to spora liczba osób zacznie się rozmnażać szczególnie takie w których lepiej się zna rodzaje wódki i ceny denaturatu niż środki antykoncepcyjne. Oczywiście będzie to bodziec dla wszystkich i np po 9 miesiącach ???? ta kwota może się 2 razy powiększyć. Więc to wyliczenie nie uwzględnia żadnej prognozy co do wzrostu.
Po za tym martwi mnie zarzut małej ściągalności podatków. Z jednej strony PiS krytykuje PO za wprowadzenie tajnej instrukcji dotyczącej tego, że jakiś procent kontroli ma się zakończyć sukcesem, a z 2 mówi o małej ściągalności. Przecież PO właśnie po to wprowadziła tą instrukcję żeby zwiększyć ściągalność. Czy to oznacza, że jak PiS dojdzie do władzy jeszcze bardziej wzmocni skarbówkę ? Wytłumaczy mi ktoś ?
Co do samego panelu skupia on wszystkich ekonomistów i naukowców pisowskich, ale nie zapominajmy, że w całym ogóle to jest mniejszość i do tego często o niskim autorytecie w Polsce i Europie. Po wystąpieniu Glińskiego spodziewałem się więcej, ale facet jest z kosmosu, np w wystąpieniu ekonomicznym powoływał się na energię i patriotyzm Polaków (!), generalnie mówił nie spójnie. Taki Kołodko, Belka czy Balcerowicz w dyskursie ekonomicznym zjedli by go na kolację ???? . Wystąpienie Szydło było ok, w miarę spójne, ale te wyliczenia powinny zostać teraz sprawdzone przez 2 stronę czyli ekonomistów PO.

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
on jest juz zwerbowany przez kukizowcow, napwno na listach bedzie Konrad

A Unie trzeba doszczetnie rozwalic i po kawalku beda odpadac kawalki. Im szybciej tym lepiej i zdrowiej.

Za dwa lata Tusk nie bedzie mial gdzie sie schronic, bedzie scigany wszedzie na swiecie moze poza Izraelem. Nie odwazy sie przyjechc do Polski, dobrym pomyslem byloby zrobienie takiej Norymbergi czyli schwytanie tych zarzadcow kolonii i rozliczenie naraz i szybko. A wiec Buzek, Kwasniewski, Miller, Walesa, Komorowski, Balcerowicz, Olechowski, Rosati,Sikorski, Schetyna, Lewandowski.

Mozna ich np zlapac i posadzic na kilka miesiecy i przygotowac referendum co z delikwentami zrobic i wykonac wole narodu. Kazdy moglby glosowac, to chyba sprawiedliwe rozwiazanie. Jak nie smierc to np poobcinanie rak albo wystrzelenie z armaty w kierunku zachodnim jak to ruscy z Dymitrem Samozwancem zrobili w 1612. Ale tego drugiego zdaje sie by nie przezyli
Halo Ziemia

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Ja też nie jestem ekonomistą, ale bardzo uważnie słuchałem całego przemówienia Szydło, a potem Glińskiego póki TV Republika go nie przerwała w pół zdania W każdym razie wyłapałem jedną rzecz, która mi nie pasowała. To wyliczenie 500zł oparte jest na obecnym poziomie rodzin z więcej niż 1 dzieckiem (bo to ma dotyczyć rodzin z co najmniej 2 dzieci) ale przecież jak wprowadzą to to spora liczba osób zacznie się rozmnażać szczególnie takie w których lepiej się zna rodzaje wódki i ceny denaturatu niż środki antykoncepcyjne. Oczywiście będzie to bodziec dla wszystkich i np po 9 miesiącach ta kwota może się 2 razy powiększyć. Więc to wyliczenie nie uwzględnia żadnej prognozy co do wzrostu.
Jesteś idiotą. Przepraszam ale już nie wytrzymałem.
W sumie to nie powinna być obraza dla Ciebie, bo stwierdzam tylko fakt.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom