>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wybory parlamentarne w Polsce (2015)

Status
Zamknięty.
macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
Odkopales wpis sprzed 3 lat. Co przed 3 latami robil Kukiz ? Grywal na koncertach dla PO i ich wspieral :]
:d
Ja uwierzyłem że ten artykuł jest świeży, bo rano czytałem o rzekomych problemach przy pisaniu programu Zjednoczonej Prawicy z powodu wspomnianego podatku 39 proc. Więc w tej kwestii jest on aktualny. Natomiast desperacja bykuwodzu musi być duża skoro wkleja tekst sprzed 2 lat żeby móc wygarnąć Kaczyńskiemu że bierze leki ????

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Adamo 80
No to wprowadzmy JOWY zobaczysz ze w pol roku pozamiatam kandydatow i PiS i PO na swoim okregu.
Jesteś mitomanem czy megalomanem ? ???? Sprowadzenie polityków z 1 i 2 partii z dobrymi sondażami lub/i celebrytów nie stanowi dla PO i obecnie także PiSu specjalnych trudności. Choć nie wiem jak byś się starał nie wygrał byś. Korwin ma świętą rację: JOWY oznaczają totalne zabetonowanie polskiej sceny politycznej. To jest naprawdę zabawne, że pod hasłem walki z systemem Kukiz (wierzę, że nieświadomie) chce ten system wzmocnić. To też świadczy jak Pan Kukiz nie ma pojęcia kompletnie o polityce, co mu wytknął także Korwin.
Jeszcze w poprzednim poście zapomniałem dodać, że JOWy są już w senacie. Jakoś nie słyszałem żeby Kukiz czy jemu podobni próbowali rozliczać jakiś senatorów, a mogą udowodnić w praktyce bajeczkę o rozliczaniu wybranych przedstawicieli.

bykuwodzu 839

bykuwodzu

Użytkownik
Odkopales wpis sprzed 3 lat. Co przed 3 latami robil Kukiz ? Grywal na koncertach dla PO i ich wspieral :]
A to cos sie zmienilo? Teraz inaczej chce? Odkopalem archiwalny, ale wczoraj na Wyborczej byjl juz swiezy artykul, tylko w celu rozwiniecia mysli &#39;wodza&#39; wyszukalem cos bardziej zlozonego bo skonczyla mi sie prenumerata &#39;najlepszego dziennikarstwa w kraju&#39; wiec tylko pierwsze akapity z wyborczej moglem przeczytac.
Adamo 80
Dawac te okregi jednomandatowe i zobaczmy. Phil taylor tez mial byc najlepszy w strzalki i co dostaje po dupie teraz regularnie
https://www.youtube.com/watch?v=vbizefOCo-w

blady9mks 154

blady9mks

Użytkownik
Dawac te okregi jednomandatowe i zobaczmy. Phil taylor tez mial byc najlepszy w strzalki i co dostaje po dupie teraz regularnie
Po pierwsze DART albo DARTS ! a nie jakies rzutki, a idac dalej gdybys nie byl Januszem tego sportu i bys sledzil go dluzej to bys wiedzial, ze Taylor to na razie najlepszy zawodnik jaki w tym sporcie istnial osiagnal najwiecej sukcesow i MvG jeszcze daleko do tego . Dalej jeszcze gdybys sie interesowal to bys wiedzial , ze w tym roku zmarla mu Matka i dlatego mial poczatkowe problemy, ale teraz juz wraca do dobrej formy i wygra Japan Masters...
A co w tym zlego, ze chce sie opodatkowac bogatych ludzi , wszedzie na swiecie tak jest. W Niemczech osoby , ktore nie maja rodziny i dziecie placa tez wyzsze podatki i co ? nikt nie marudzi. Tylko zaraz jacys wolnosciowcy zaczna histerie.
Zreszta i tak sie nie bedziec lapal po prog 400tys. rocznie wiec po co te nerwy ;)

bykuwodzu 839

bykuwodzu

Użytkownik
Po pierwsze DART albo DARTS ! a nie jakies rzutki, a idac dalej gdybys nie byl Januszem tego sportu i bys sledzil go dluzej to bys wiedzial, ze Taylor to na razie najlepszy zawodnik jaki w tym sporcie istnial osiagnal najwiecej sukcesow i MvG jeszcze daleko do tego . Dalej jeszcze gdybys sie interesowal to bys wiedzial , ze w tym roku zmarla mu Matka i dlatego mial poczatkowe problemy, ale teraz juz wraca do dobrej formy i wygra Japan Masters...

A co w tym zlego, ze chce sie opodatkowac bogatych ludzi , wszedzie na swiecie tak jest. W Niemczech osoby , ktore nie maja rodziny i dziecie placa tez wyzsze podatki i co ? nikt nie marudzi. Tylko zaraz jacys wolnosciowcy zaczna histerie.

Zreszta i tak sie nie bedziec lapal po prog 400tys. rocznie wiec po co te nerwy ;)
Juz od jakichs trzech lat van Gerwen jest najlepszy. I tak bedzie przez nastepne 30.

Dzis widze jakiemus smiesznemu Japonczykowi puscil 2 legi (a moze sety to jeszcze gorzej) natomiast MVG 6-0.

No i wszyscy bogaci beda uciekac do rajow i nie placic. Dlaczego ktos ma byc karany za to ze pracuje i ma oplacac tego co jest niezdolny? To jest zlodziejstwo. W kazdym kraju gdzie tak jest to jest zlodziejstwo.

Juz mowilem ze USA i ich kolonie to sa kraje faszysto-komunistyczne w jednym i z zadnym bym nie chcial podpisac umowy na swiadczenia gdyby bylo tak jak mowie. Na szczescie z USA nie musze miec nic wspolnego i moja noga tam nie postanie

Co do systemu emerytalnego jest jak mowilem, oszczedzanie, konta emerytalne nie maja sensu, ale jak ktos chce prosze bardzo tylko niech nie placze ze gowno to jest warte.

Wyplata swiadczen tylko ze skladek biezacych pracownikow plus wyrownanie z budzetu panstwa, zadnego kapitalu itp. Niech ktos sobie kosztownosci w sejfach trzyma, zydzi trzymajacy reke na pieniadzu nie wpadna na jakies dodrukowania itp. albo rzad rudego kundla powie ze pojdzie na ratowanie Grecji a banda kalesrakow w togach oplacana przez bronislawa komorowskiego z trybunalku konstutycyjnego powie ze wszystko jest cacy.

bykuwodzu 839

bykuwodzu

Użytkownik
A to jest tekst przeczytany i zaakceptowany przez Kukiza wlasnorecznie. Nie chwalac sie moj.
Jednym z argumentow przeciwnikow jednomandatowych okregow wyborczych jest to, ze w perspektywie czasu najprawdopodobniej uksztaltuja sie dwie partie dominujace, ktore beda dzielic miedzy siebie wladze i teren, jak to sie dzieje w UK czy USA.
To nie do konca prawda. Owszem, nawet jesli tak jest, to nie jest powiedziane ze nie moga startowac niezalezne partie i kandydaci, ktorzy nawet jesli maja kilkuprocentowe poparcie to moga diametralnie wplynac na wynik wyborow!
Zalozmy, ze mamy partie A, ktora ma 45% poparcia, partia B 40 % i partia C 7% (pozostale maja sladowe poparcie). Latwo obliczyc, ze sojusz wyborczy partii B i C potrafi diametralnie odmienic wynik wyborow. W slad za tym mala partia moze byc niesamowitym jezyczkiem u wagi i obiektem rywalizacji partii dominujacych. Moze ona naprawde wiele utargowac, byc moze nawet wiecej gdyby wybory byly proporcjonalne i mogla wywalczyc samodzielnie!
Wystarczy sobie przypomniec wybory prezydenckie w 2005 roku, gdzie Tusk bedac zelaznym faworytem przegral z kretesem, przede wszystkim dlatego, ze lider trzeciej partii (Lepper) przekazal poparcie dla Lecha Kaczynskiego i wynik drugiej tury byl calkowicie inny od pierwszej. Platforma zostala wtedy pograzona mimo bycia najwieksza partia przegrala wybory prezydenckie i parlamentarne.
Z zagranicy plynie jeszcze lepszy przyklad. Tam sa jeszcze bardziej zaprawieni w boju . Potrafia wysylac &#39;falszywa boje&#39; ktora odbiera czesc elektoratu faworytowi wyborow, odwolujac sie do tych samych wyborcow, co dziala w ten sam sposob. Walka jest jeszcze ostrzejsza i ciekawsza, mimo teoretycznie nudnego systemu. Zeby zalatwic kandydata lewicowego mozna wypuscic jakiegos kandydata &#39;zielonych&#39; albo &#39;socjalistow przeciwko cieciom&#39; ktory nie majac szans na zwyciestwo moze spokojnie odebrac kilka procent socjaldemokratom i czasem pogrzebac ich szanse na zwyciestwo w okregu.
Po uplywie kandydatury Billa Clintona w wyborach 2000 roku w szranki stanal jego wiceprezydent Al Gore. Byl ogromnym faworytem, ale polegl z kretesem. I to wszystko mimo swietnej sytuacji gospodarczej kraju i zdecydowanego prowadzenia partii demokratycznej w sondazach. &#39;Tym trzecim&#39; byl Ralph Nader,
ktory stawał do wyborów prezydenckich w 1996 i 2000 roku, jako kandydat Partii Zielonych. Krytycy oskarżyli go o odebranie kluczowych głosów kandydatowi Demokratów, którym był Al Gore, wskutek czego wygrał George W. Bush.
Tak ze mimo dwupartyjnosci system JOW bynajmniej nie jest nudny i nie znaczy, ze nic sie nie da zrobic nawet bedac maluczkim.
Ciekawym pomyslem jest tez odnawianie 1/3 skladu Sejmu co np 2 lata co zapewnialoby wieksza rownowage, chronilo przed szkodliwymi decyzjami (partie placilyby bardzo szybko cene np podniesienia wieku emerytalnego) i zapewnialo jeszcze wiekszy wplyw wyborcow na swoich przedstawicieli. Ale to temat na inna polemike
W skrocie:
1. partia majaca 5-7% moze miec wiekszy wplyw na wladze, na to kto obejmie mandat niz w ordynacji proporcjoalnejj - moze przewazyc wynik wyborow nawet jesli sama nie wygra
2. mozna redukowac elektorat dominujacej partii wypuszczajac kandydatow bardziej radykalnych, np komunistow i powiedziec ze socjaldemokraci to sprzedawczyki koncernow i juz pare glosow socjaldemo ma mniej, nawet PiSowi mozna odebrac glosy wypuszczajac swiecka prawice liberalna
To sa naprawde fascynujace gry, uwierzcie mi troche sie znam na tym, mam ksywe &#39;pan 30 procent w partii&#39; a z logistycznym wsparciem moge dobic do 45. Takze za pomoca wyzej wymienionych strategii. Jedna z nich mowi ze nie tylko trzeba swoj elektorat powiekszac ale dzielic rywala,ewentualnie niszczyc mu elektorat kampania negatywna jesli rzadzi. Ograniczylem kandydata konserwatystow do 22%, gdzie w radzie gminy maja 36 na 48 mandatow.

bykuwodzu 839

bykuwodzu

Użytkownik
w sensie że wyslales kukizowi tekst bez polskich znakow?
no a co
z emigracji mozna
To jest strategia walki wyborczej, wszystkie chwyty dozwolone, nie mozna tylko nawolywac do gazowania zydow, masonow i cyklistow itp, poza tym wszystko jest dopuszczalne. Dwie zasady sa bardzo wazne.
- niewazne jak o nas mowia, wazne ze o nas mowia
- cel uswieca srodki
Reszta to tylko puste slowa.
A to wyniki moich kandydatow:
44% (STV doszlo 7% wiec wygral)
47% - wygrana
46% (doszlo 9 STV wiec wygrana)
30% wlasnoreczny start, gdzie kandydat konserwatystow przeciwko ktorym wystartowalem) mial 23 i to w okregu gdzie maja 3/4 radnych
Wiec to nie jest raczej plankton jak sie angazuje. Jeszcze jakies byly wybory ale nie pamietam juz, napewno byla wygrana

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
A to jest tekst przeczytany i zaakceptowany przez Kukiza wlasnorecznie. Nie chwalac sie moj.
Jednym z argumentow przeciwnikow jednomandatowych okregow wyborczych jest to, ze w perspektywie czasu najprawdopodobniej uksztaltuja sie dwie partie dominujace, ktore beda dzielic miedzy siebie wladze i teren, jak to sie dzieje w UK czy USA.
To nie do konca prawda. Owszem, nawet jesli tak jest, to nie jest powiedziane ze nie moga startowac niezalezne partie i kandydaci, ktorzy nawet jesli maja kilkuprocentowe poparcie to moga diametralnie wplynac na wynik wyborow!
Zalozmy, ze mamy partie A, ktora ma 45% poparcia, partia B 40 % i partia C 7% (pozostale maja sladowe poparcie). Latwo obliczyc, ze sojusz wyborczy partii B i C potrafi diametralnie odmienic wynik wyborow. W slad za tym mala partia moze byc niesamowitym jezyczkiem u wagi i obiektem rywalizacji partii dominujacych. Moze ona naprawde wiele utargowac, byc moze nawet wiecej gdyby wybory byly proporcjonalne i mogla wywalczyc samodzielnie!
Wystarczy sobie przypomniec wybory prezydenckie w 2005 roku, gdzie Tusk bedac zelaznym faworytem przegral z kretesem, przede wszystkim dlatego, ze lider trzeciej partii (Lepper) przekazal poparcie dla Lecha Kaczynskiego i wynik drugiej tury byl calkowicie inny od pierwszej. Platforma zostala wtedy pograzona mimo bycia najwieksza partia przegrala wybory prezydenckie i parlamentarne.
Z zagranicy plynie jeszcze lepszy przyklad. Tam sa jeszcze bardziej zaprawieni w boju . Potrafia wysylac &#39;falszywa boje&#39; ktora odbiera czesc elektoratu faworytowi wyborow, odwolujac sie do tych samych wyborcow, co dziala w ten sam sposob. Walka jest jeszcze ostrzejsza i ciekawsza, mimo teoretycznie nudnego systemu. Zeby zalatwic kandydata lewicowego mozna wypuscic jakiegos kandydata &#39;zielonych&#39; albo &#39;socjalistow przeciwko cieciom&#39; ktory nie majac szans na zwyciestwo moze spokojnie odebrac kilka procent socjaldemokratom i czasem pogrzebac ich szanse na zwyciestwo w okregu.
Po uplywie kandydatury Billa Clintona w wyborach 2000 roku w szranki stanal jego wiceprezydent Al Gore. Byl ogromnym faworytem, ale polegl z kretesem. I to wszystko mimo swietnej sytuacji gospodarczej kraju i zdecydowanego prowadzenia partii demokratycznej w sondazach. &#39;Tym trzecim&#39; byl Ralph Nader,
ktory stawał do wyborów prezydenckich w 1996 i 2000 roku, jako kandydat Partii Zielonych. Krytycy oskarżyli go o odebranie kluczowych głosów kandydatowi Demokratów, którym był Al Gore, wskutek czego wygrał George W. Bush.
Tak ze mimo dwupartyjnosci system JOW bynajmniej nie jest nudny i nie znaczy, ze nic sie nie da zrobic nawet bedac maluczkim.
Ciekawym pomyslem jest tez odnawianie 1/3 skladu Sejmu co np 2 lata co zapewnialoby wieksza rownowage, chronilo przed szkodliwymi decyzjami (partie placilyby bardzo szybko cene np podniesienia wieku emerytalnego) i zapewnialo jeszcze wiekszy wplyw wyborcow na swoich przedstawicieli. Ale to temat na inna polemike
W skrocie:
1. partia majaca 5-7% moze miec wiekszy wplyw na wladze, na to kto obejmie mandat niz w ordynacji proporcjoalnejj - moze przewazyc wynik wyborow nawet jesli sama nie wygra
2. mozna redukowac elektorat dominujacej partii wypuszczajac kandydatow bardziej radykalnych, np komunistow i powiedziec ze socjaldemokraci to sprzedawczyki koncernow i juz pare glosow socjaldemo ma mniej, nawet PiSowi mozna odebrac glosy wypuszczajac swiecka prawice liberalna
To sa naprawde fascynujace gry, uwierzcie mi troche sie znam na tym, mam ksywe &#39;pan 30 procent w partii&#39; a z logistycznym wsparciem moge dobic do 45. Takze za pomoca wyzej wymienionych strategii. Jedna z nich mowi ze nie tylko trzeba swoj elektorat powiekszac ale dzielic rywala,ewentualnie niszczyc mu elektorat kampania negatywna jesli rzadzi. Ograniczylem kandydata konserwatystow do 22%, gdzie w radzie gminy maja 36 na 48 mandatow.
Szczerze mówiąc to jest dosyć przerażające co piszesz bo to oznacza, że ludzie z kręgu Kukiza i może on sam to jednak nie jest taka idealna szczerość i uczciwość tylko takie same lub gorsze &quot;gry&quot; niż obecnie w &quot;systemie&quot;. Piszesz o fascynujących grach, o wpuszczaniu sowieckiej prawicy liberalnej itd. Czy Kukiz to jest przepraszam taki rewolucjonista jak Lenin, że chce zdestabilizować państwo tylko po to żeby zdobyć władzę ? Z tego twojego tekstu wybija się niezwykłe wyrachowanie i bezwzględność - robimy co robimy tylko po to, żeby zdobyć władzę. Kukiz jest do tego po prostu maksymalnie populistyczny i bezczelny. Nie poda programu bo to kłamstwo ? To jest manipulacja i absurd. Nie poda programu bo na populistycznym haśle zmian uważa, że więcej ugra. Nie znam człowieka, któremu jest tak dobrze, że nie chciałby zmiany na lepsze. Podsumowaniem tego całego Kukiza może być dzisiaj wypowiedź jednego z tysiąca osób na jego wiecu: &quot;Głosowałem na Palikota, ale mnie zawiódł - głosuję na Kukiza&quot; Czyli to będzie taki właśnie elektorat. Dziwić może jedynie fakt, że tak dużo studentów głosowało na niego. Nie chcę znowu nikogo obrażać, żadnego pokolenia, ale wnioski cisną się znowu same - jak strasznie to młodsze pokolenie kompletnie się nie zna na polityce i jak łatwo nim manipulować. Wezmą każdego kto im obieca pensję na poziomie europejskim i pracę zaraz po studiach. Żenada.
Kukiz mówi - żadnych programów, chcę oddać państwo obywatelom. W historii już mieliśmy takich co walczyli z systemem i chcieli oddawać państwo a to klasie robotniczej, a to narodowi aryjskiemu. Jeszcze tylko brakuje tego, żeby Kukiz nie zaczął mówić o rewolucji, na razie tego nie ma, ale jeśli np. za 5 lat niezadowolenie społeczne by narastało to taki człowiek mógłby być bardzo, bardzo niebezpieczny.

bykuwodzu 839

bykuwodzu

Użytkownik
Przeciez kazdy to robi i napisalem wszystkie chwyty dozwolone. My mamy byc niby sw Franciszkiem z Asyzu? Akurat metody MaCHIAVELLEGO SKUTECZNIEJSZE.
Niby do TVN, TOK FM czy Gazety Wyborczej jest rowny dostep? Czy chociaz Telewizji Polskiej? Przeciwnika trzeba neutralizowac.
Programow mozna zadnych, po cholere nawet partie, to tylko opoznia wylonienie sie autentycznie reprezentujacych, najlepszych kandydatow bo wciskane sa jakies miernoty typu Niesiolowski czy Lidia Krajewska czy inne wynalazki.
To jest rewolucja sama w sobie.
jakiej sowieckiej, swieckiej ????
A co maja glosowac na Szejnfelda czy Halickiego? To juz zostawmy ludziom oni maja swoj rozum. Zreszta Kukiz mnie nie slucha, to trzeba juz w teren ruszyc i podzielic, jak on sobie wyobraza w dwa tygodnie nadrobic dystans do PiS w kampanii? Smiech na sali
To co jest teraz najlepiej jakims atomem rozwalic, cala platforme, zeby przypadkiem ten szit sie nie podczepil gdzies, najlepiej by bylo wprowadzic prawo ze dzialacz kazdej partii ktora w przeszlosci uchwalala deficyt budzetowy ma zakaz startowania w wyborach przez 20 lat, to by znakomicie tez przeczyscilo scene z tego gnoju co jest.
Lepszy Trynkiewicz niz Komorowski

blady9mks 154

blady9mks

Użytkownik
Juz od jakichs trzech lat van Gerwen jest najlepszy. I tak bedzie przez nastepne 30.
Dzis widze jakiemus smiesznemu Japonczykowi puscil 2 legi (a moze sety to jeszcze gorzej) natomiast MVG 6-0.
Legi, nie mam zamiaru z Toba dyskutowac o Dartsie, bo wiedze ze nie masz najmniejszego pojecia o tym sporcie. Ustawiles teraz MvG na avka ( chuk go wie po co ) nie wiem bo moze ja mam legende tego sportu Taylora, a ty chcesz pokazac ze on teraz rzadzi ? Gdyby tak rzadzil to by wygral mistrzostwo swiata , a nie wygral ????
Wracajac do tematu politycznego , szkoda ze to forum jest anonimowe, bo chcialbym na jesien zobaczyc ile ty tych glosow uzbierasz, albo czy nie jestes tutaj jakims zwyklym trollem, ktory nas trolluje , ze on to w polityce stary wyjadacz i tyle wyborow juz wygral ;)
Wracajac do dzialan Kukiza , on sam nie wiem czego chcec i tu jest problem. Partia i program to nie sa opoznienia, ani jakies zbedne rzeczy. Te 2 rzeczy nadaja danemu ruchowi twarz.
jak juz mowilem ciezko bedzie Kukizowi cos osiagnac jak ludziom nie bedzie wpajal co on popiera i na co maja glosowac. A te bajeczki o tych niezaleznych itd. to mozna miedzy wiersze wlozyc, bo ludzie oddaja glosy na ugrupowania, ktore bronia ich interesow i tyle ( zaraz bedzie hejt, ze jestem staroswiecki, i glupi PiSior)
Teraz czytam, ze Kukiz Korwina Ogorek zaprasza, ze podobno Kalisz byl w Lublinie. Nie no coraz smieszniej to wyglada, czekam tylko na efekt jak z 20 % zrobia sie 6 ;)

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Niby do TVN, TOK FM czy Gazety Wyborczej jest rowny dostep? Czy chociaz Telewizji Polskiej? Przeciwnika trzeba neutralizowac.
Z tego co wiem to Kukiz się obraził na TVN, a nie odwrotnie. Dziennikarze go zapraszają ze wszystkich programów jak Kropka nad czy Fakty po faktach, ale on to pier....i, jest ponad to więc nie mam pojęcia o czym piszesz z tym dostępem. Korwin też swojego czasu narzekał i go Olejnik zaczęła regularnie zapraszać. Wbrew powszechnie panującej opinii w kręgach oszołomsko-spiskowo-mocherowych nie ma żadnego &quot;spisku&quot; mainstreamowych mediów. To są stacje komercyjne i jak ktoś ma poparcie poniżej 1% to się go nie zaprasza bo nikt tego nie chciałby oglądać, ale jak ludzie oddają głosy to zaprasza bez względu na poglądy. PiS swojego czasu zbojkotował TVN i to nic, a nic tej partii nie pomogło, a tylko zaszkodziło. Nawet Prezes Kaczyński przepraszał z kwiatami Panią Monikę Olejnik. To jest kompletna nieprawda i spiskowo-oszołomsko-mocherowa teza o tym braku dostępu do mediów. No chyba, że ktoś jest Panem Braunem i obraża Żydów co jest przestępstwem karnym więc nikt nie będzie ryzykował zapraszając kogoś takiego.
Prawda jest taka, że Kukiz kompletnie nie zna się na polityce, sprawach międzynarodowych, niczym po prostu. Myślę, że ja osobiście nie będąc politykiem mam znacznie większą wiedzę, dlatego najłatwiej krzyczeć o spisku, &quot;systemie&quot; itd, a prawda jest taka, że jak by go poważny dziennikarz zapytał o coś to on nie ma pojęcia i dlatego się boi. U Wojewódzkiego jedyne co zapamiętałem to to, że nie lubi straży miejskiej i chce JOWów. I tak z JOWami w kółko - monotematyczny.
Palikot przyciągał podobny elektorat, ale to jest o wiele mądrzejszy polityk. Ma jasny program, sensowny, jest poukładany. Osobiście mi to bardzo odpowiada gdyby nie ten zaciekły antyklerykalizm. Nie ma jednak o czym mówić bo pewno już nie wejdzie do parlamentu. Szkoda, ale społeczeństwo polskie jest nadal bastionem konserwatyzmu, rodzin, religii, zacofania i socjalizmu i może za 10 lat tacy ludzie jak Palikot będą mieli szansę.

bykuwodzu 839

bykuwodzu

Użytkownik
Palikot to niech przestanie z siebie komedianta robic, raz tak raz tak, raz mowi ze jest katolikiem, za 5 minut ze chce czajnik powiesic w sejmie.
Na dodatek glosowal za rzadem Kopacz, calowal raczki tej kretynki wiec o czym tu gadac to juz wystarczy zeby na amen go wyautowac, a mial okazje &#39;siedziec glosno&#39;
To jest pajac i tyle, teraz mu zostaje przyczepic sie jak gowno do jakiegos okretu, ale gdzie jak lewice dewastowal do spolki z Millerem. Do partii emerytow moze.
A co ten Braun mowil o zydach. Jesli nawolywal do gazowania to owszem ale jesli mowil ze trzeba ich wplywy na wladze ograniczyc to nagrode mu trzeba dac.
Zydzi niech sobie rzadza w Izraelu i niech nie probuja wplywac na inne kraje bo ja tu iteraz zapowiadam ze zle sie to dla nich skonczy, juz raz zreszta jeden taki sie za to zabral. Ale teraz maja swoj kraj, nie ma problemu. O ile oczywiscie nie zechca sie wtracac w sprawy nie swoich krajow.
Dlatego Kukiz to tylko wstep i ide o zaklad ze po referendum i nowym sejmie za pol roku beda kolejne wybory, nie po to sie zrobi nowa ordynacje zeby lesnych dziadkow wybrac na kolejne 4 lata. Bedzie samorozwiazanie jak nic, ew nie uchwalenie budzetu i prezydent rozwiaze jak PIS nie znajdzie koalicjanta.
Program ekonomiczny jest prosty. Likwidacja podatku dochodowego i CIT i nie ma juz wiecej problemow, wszyscy beda walic drzwiami i oknami. Do tego przetracenie bankow zagranicznych duzo bardziej radykalne niz PIS, jesli nie udowodnia ze pieniadze ktore &#39;pozyczyly&#39; posiadaly z depozytow a nie wykreowaly z powietrza kredyty beda anulowane na zyczenie kredytodawcy. Do tego powszechne oddluzenie, amnestia, komu sie nie podobaja te warunki niech spada, w nastepnych wyborach po czyms takim Kukiz zgarnia 75% i tylko Michnik bedzie skwierczal ze &#39;demokracja umiera&#39;
Mam nadzieje krotko i tresciwie ????

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Dlatego Kukiz to tylko wstep i ide o zaklad ze po referendum i nowym sejmie za pol roku beda kolejne wybory, nie po to sie zrobi nowa ordynacje zeby lesnych dziadkow wybrac na kolejne 4 lata. Bedzie samorozwiazanie jak nic, ew nie uchwalenie budzetu i prezydent rozwiaze jak PIS nie znajdzie koalicjanta.
A czy ty masz pojęcie, że dla wielu milionów ludzi taka destabilizacja jak brak koalicji, rozwiązanie sejmu i nowe wybory to jest UTRATA PRACY ? Ile ty masz lat, że sobie tak lekko o tym piszesz ? Myślisz, że państwo to piaskownica, zabawa ? Już jutro Grecy się przekonają co to znaczy wybrać nieodpowiednio jak w każdym greckim banku pocałują klamkę, a była i jest też retoryka o walce z żydowsko-europejsko-imperialistycznym systemie UE. Tak się właśnie kończy jak się wybiera politycznych idiotów do władzy. W tym scenariuszu co napisałeś ja, ale wielu innych przedsiębiorców, eksporterów, ale nie tylko może znaleźć się na ulicy, bo moja branża zależy od silnej złotówki, a to co napisałeś to obniżenie kursu o połowę. Do tego kwestia zwolnienia podmiotowego z VATU na 2016 o czym już dokładnie pisałem na tym forum i nie będę powtarzać. Szlag by mnie trafił jak by przez takiego pajaca jak Kukiz nie powstała ustawa budżetowa i Komisja Europejska by zezwoliła nam na stosowanie dalej progu 150 000 zł obrotu zwolnionego z VATU, ale by po prostu nie było sejmu, który by to uchwalił i musiał bym płacić olbrzymi VAT.
Mam wielką nadzieję na to, że jak ten człowiek czyli Kukiz rzeczywiście by chciał zdestabilizować kraj to dla dobra narodu zjednoczył by się PiS z PO. Mam też nadzieję, że to jednak są tylko twoje przemyślenia, a nie samego Kukiza, bo jeśli tak to głosowanie na niego uderzy w nas wszystkich bez wyjątku. Brak ustawy budżetowej, brak sejmu i ponowne wybory = wszystko ostro w dół. Oczywiście młodsze pokolenie wychowane na stabilności rządów PO nie ma pojęcia jakie to ryzyko.
Dzisiejsza sytuacja w naszej polityce przypomina mi taką oto scenkę: płynie sobie statek od 8 lat, wcześniejszy niezły kapitan przesiadł się na wielki okręt, zastąpiła go Pani kapitan niezbyt lubiana, ciągle popijająca, oficerowie także mają wiele za uszami, bez przerwy chodzą nawaleni, jakoś jednak statek płynie do portu. Na pokładzie jednak powoli rodzi się bunt. Na czele młodszych oficerów stoi ktoś kto mówi: można szybciej, lepiej i taniej dopłynąć, konstruktywnie krytykuje Panią kapitan, choć wcześniej mówił, że Pani kapitan i oficerowie to są w ogóle zdrajcy i dalsze płynięcie z nimi doprowadzi do katastrofy; obecnie jednak są bardziej koncyliacyjni. W końcu też jest marynarz, który stoi na czele jawnego buntu, on mówi, że Pani kapitan ogóle nie płynie do portu, jest do szpiku kości zła, wszystko co robi jest złe i trzeba po prostu ją zabić, wybić popierających ją oficerów, a statek zatopić i przesiąść się na inny, zapomina jednak, że przy takiej przesiadce na otwartym morzu połowa załogi zginie...
Autor: Adamo80, wszystkie prawa zastrzeżone ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom