>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wybory parlamentarne w Polsce (2015)

Status
Zamknięty.
blady9mks 154

blady9mks

Użytkownik
No widzisz nie jesem z podkarpacia , tylko z bastionu PO czyli Warmii i Mazur ????
Wracajac do rozmowy. Jezeli myslisz ze przy JOWach jako zwykly obywatel masz wiecej szans niz jakas 1 z PiS czy PO to sie mylisz i tyle. Niby przywiazanie do wyborcy blabla, ale i tak ludzie beda glosowac na partie . Czemu w WB ( bardzo chwalisz ten system) UKiP ma 3 przedstawicieli ? Choc niby sa ,,tak blisko ludzi &#39;&#39;.
Mialem zastrzezenie do tego co napisales ,, jak nie Kukiz to Korwin&#39;&#39; a to jest najwieksza rzecz jaka nienawidze u ludzi zmiana pogladow , byle cos osiagnac i tyle.
Dziwne ze wszyscy robia symulacje wyborow jakby wygladaly gdyby byly JOWy i Kukiz ma po jeden mandat.
JOW to nie jest lekarstwo na wszystko i nie bedzie
No to skoro uwazasz, ze bez parti wejdzies do Parlamentu to startuj do Senatu ze swojego okregu ? Tam sa JOWy . Jakbys dostal 50 glosow to juz dobrze bedzie
Ja u siebie dobilem do 30% gdzie partia miala 22% w miescie a popelnilem mase bledow logistycznych i dzialalem sam
Nie rozumiem zbytnio twojej wypowiedzi. Z tego co czytam znaczy, ze juz od lat siedzisz w polityce. I nie wiem czy to bylo w Polsce czy gdzie. A pozatym POLSKA to nie ANGLIA i to , ze ty chcesz wprowadzac jakies inne style, ktore gdzies sie przyjely nie znacza, ze sie przyjma w Polsce.
PS. Ja nie Pan od PiS . Jam zwykly wyborca, za to ty jestes Pan od Kukiz/Korwin bo sie nie tylko bawisz w komentowanie polityki , a ja uprawiasz ;)

bykuwodzu 839

bykuwodzu

Użytkownik
Senat to jest dla starych pierdziuchow Sejm dla mlodych/dynamicznych/tych co im sie chce
Na Warmii tak samo diadostwo polityka to szansa na wyrwanie sie
Na temat dlaczego UKIP przegral wybory (bo ja juz z nimi nie wspolpracowalem w tym roku) a tak powaznie to moglbym cale referaty pisac. Ale jest tak jak mowilem. Farage przestal byc soba, pojawilo sie nostwo szemranych doradcow typu ex Tory Rahemm Kassam z Bow Group czyli kola w ktorym sam zasiadam jak mi sie chce, poczytaj co to jest, ale to konserwatywny think tank no i za bardzo przejmowali sie telewizja, mediami, ktore na okraglo nadawaly propagande konserwatystow.
Zdaje sie nie wiesz jaki tam jest deal - osoby ktore nie siedza w ang polityce nie wiedza tego, w Polsce chyba nikt. W skrocie jest pakt miedzy najwiekszy medialnym magnatem Rupertem Murdochem wlascicielem platformy Sky i dwoch najwiekszych dziennikow Sun i The Times za notoryczne bicie w partie pracy i wychwalanie posuniec Camerona maja w rzadzie chlopcow na posylki ktorzy zalatwiaja im wszystko co chca. Leveson Inquiry, Jeremy Hunt, Vince Cable - poczytaj sobie o tych nazwiskach bedzie ciekawie. Policja nie interweniuje bo siedzi w kieszeni wladzy, to jes tjasne, a opozycja umoczona nie mniej. Ale i UKIPowcy popelnili mase bledow, zaczynajac odpowiednio wczesnie i odpowiednio mocno przypieprzajac w rzadzacych tych mandatow bylaby 1/4.
No ale to trzeba ruszyc dupe cala tajemnica, w okregach jednomandatowych liczy sie kandydat, nie partia, ja napewno w soim okregu zajalbym conajmniej drugie miejsce, z PiSem mialbym problem ale jak nie tym razem to nastepnym, nawet przegrane wybory to szansa na prezentacje, zapoznania z wyborcami no i kampania zaczyna sie juz w chwili ogloszenia wynikow wyborow.

Mowilem kampania bezposrednia mozna roztrzaskac wplyw telewizji

blady9mks 154

blady9mks

Użytkownik
Okej. Jak masz cel i plany to trzymam kciuki , tylko po prostu nie stan sie osoba, ktora zmienia poglady by sie zalapac na jakas liste, czy do sejmu. Rob swoje i osiagniesz sukces. Trzymam kciuki i bez spiny . ;);)

bykuwodzu 839

bykuwodzu

Użytkownik
http://eugeniuszsendecki.neon24.pl/post/123673,oswiadczenie-piotra-rybaka-o-odejsciu-od-pawla-kukiza
ten Kukiz jak tak dalej pojdzie skonczy zanim zacznie.
Ja sie zainteresowalem polska polityka jak ten cymbal kalesrak z WSI przegral wybory, jednak nie jest tak zle z narodem zeby wypiac sie na 4 kolejne lata i &#39;zryjcie ziemie&#39; wiec do kukizowcow prawa mam zadne, ale jak tacy dzialacze odchodza to cos jest na rzeczy i Kukiz skonczy szybciej niz Samoobrona czy AWS. Ale obudzil pewien potencjal wyborcow i ktos musi zaspokoic ich oczekiwania. Napewno takim kims nie jest PiS a gdzies isc musza
Zobacz
jako wyborca PiS (chyba)
zalozmy jestes liderem partii, twoja partia przegrywa wybory jedne, potem drugie, trzecie, czwarte. Co powinienes zrobic? Zareagowac bardzo szybko i ustapic czy mowic uparcie &#39;to ja ja ja mi dajcie fotel mi mi mi&#39; reszta to zdrajcy&#39;? Pytanie retoryczne
Mafijne rzady PO mogly sobie trwac w najlepsze przez takie wlasnie zachowanie tego waszego chorego na tabletkach kieszonkowego Napoleona. Gdyby nie on PiS rzadzilby juz conajmniej od 4 lat

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Wymieniles USA, ktore jest krajem totalitarnym wiec prosze mi tu bez jakichs faszystowskich krajow. Tam zydzi wszystko trzymaja za nos i deficyt urosl juz pod chmury, a ludzie za nie placenie podatkow sa scigani nawet na Jowiszu, a i tak kraj tylko powieksza zadluzenie, bo co mozna jak sie niczego nie umie tylko okradac i napadac inne kraje.
W przypadku USA problem jest złożony. Kraj powstał na barkach emigrantów, głównie anglosaskich. Wolność gospodarcza i niskie podatki były tam zawsze z tym, że teraz rzeczywiście w kategorii wolności w ogóle panuje deficyt bo po zamachach 11 września zrobili sobie totalną inwigilację. Mają też bardzo surowy system karny z karami śmierci, ale z 2 strony działa znakomicie system postpenitencjarny i w przypadku przestępstwa mniejszej wagi za pierwszym razem są orzekane mądre kary. Co do Żydów to ja nie jestem antysemitą, to mądry naród, a ,że mądry to jest bardzo wpływowy w USA. Rzeczywiście tak jak za wszystko ścigają również za podatki. Jak są tam ludzie ostro nawiedzeni w kwestii ścigania można pokazać sprawę Polańskiego. Poszkodowana przebaczyła, nie ma żadnej traumy po numerku z Polańskim, w Polsce jak i prawie całym świecie dawno się to przedawniło, ale ono wciąż i wciąż ścigają naszego Romka.
Więc ja nie pisałem o braniu przykładu z całego systemu prawnego USA, ale tylko w kwestii podatków, a dokładnie stawek i rodzajów podatków, bo oczywiście w kwestii podatków jest również ich egzekwowanie i jak słusznie zauważyłeś ściągają ludzi nawet na Jowiszu. Co do deficytu to szczerze mówiąc mogą sobie mieć bo mają takie rezerwy federalne w złocie, aktywa i wszystko inne, że deficyt to nic, a o sile amerykańskiej gospodarki świadczy choćby to jak przez ostatni rok umocnił się dolar do EURO. Tak więc amerykańskie stawki i rodzaje podatków wprowadzone u nas z pewnością ożywiły by gospodarkę. Zresztą ja bym się nawet cieszył jak by wprowadzono rozwiązania brytyjskie. W zasadzie prawie wszystko jest lepsze w kwestii podatków od tego co jest obecnie.
Niestety wszystko wskazuje na to, że do władzy dojdzie PiS,a teraz nie ma już Gilowskiej i nie będzie obniżenia, a może być bardzo szybko podwyższenie bo na te dzieci po 500zł i na Pana Piotra Dudę trzeba będzie komuś ukraść, o przepraszam zabrać. Jeśli by PiS miał wspólnie rządzić z Kukizem i u Kukiza rzeczywiście by się znalazły takie osoby jak bykuwodzu może by powstrzymały PiS przed podwyższaniem podatków.
Akurat to dobrze jak pozbędzie się tego całego balastu związkowo-socjalno-roszczeniowego. Rolnicy, dzieci niepełnosprawne - oczywiście fajnie tylko oni nie zagwarantują wzrostu gospodarczego.

bykuwodzu 839

bykuwodzu

Użytkownik
Niewazne kto to byl, wazne ze to jego wspolpracownik od korzeni, chyba bardziej on np zasluzyl na ijesce wyborcze na listach niz ja, ktory w ogole zainteresowal sie polska polityka aktywnie miesiac temu?
Likwidacja podatku dochodowego sama w sobie oznacza wzrost wplywow panstwa z innych podatkow (wplywow a nie samych podatkow). Od nieruchomosci, konsumpcyjnych itp, transakcyjnych, bo szara strefa nie bedzie miec sensu
Trzy konkretne postulaty ekonomiczne:
1. wycena majatku panstwowego i jesli jest ona mniejsza niz zadluzenie bankructwo panstwa nastepnego dnia
2. powszechne oddluzenie obywteli. Domniemane dlugi staly sie narzedziem niewolnictwa, juz dawno stracily sens, ludzie sa scigani a zadluzenie rosnie, pasa sie tylko mafie komornicze. Duzo ludzi wyplynie na powierzchnie, wzrost gospodarczy, taka jednodniowa amnestia i juz, ale to oczywiscie nie w kazdym przypadku. Kryterium moze byc angielskie &#39;consideration&#39; - czyli jesli ktos pozyczyl cos co posiadal to takie cos musi byc splacone, ale czesto jest tak ze banki np w ogole nie mialy frankow, dokonywaly operacje wirtualne i takie cos powinno byc anulowane na zyczenie klienta, ktory oczywiscie oddaje dom wiec bank nie musi mowic ze traci.
Oczywiscie to tez nie zawsze, bo klient np mogl splacic 90% domu wiec to nie zawsze ma sens
3. Jakas renacjonalizacja autostrad. Nie moze byc tak, ze cos co zostalo wybudowane za panstwowe pieniadze teraz sluzy Kulczykom czy Wasaczom. Analiza umow, uniewaznienie ich jesli by doszlo do korupcji, oczywiscie pozamykanie winnych i autostrady we wladanie panstwowej agencji. Jesli juz maja byc platne to winiety okresowe a nie za pojedynczy przejazd. Cos mi sie wydaje jak przejezdzam przez PL ze z tymi autostradami jakis walek poszedl i zarowno biznesmenow jak i urzednikow podpisujacych wtedy uowy przeswietlic. Jesli prawo zostalo zlamane ( a zostalo) uniewaznic umowy wyrzucic zarzadcow i przetarg albo panstwowy zarzad
Ale chodzi o to zeby cos zrobic dla ludzi

bykuwodzu 839

bykuwodzu

Użytkownik
Z cyklu przezyjmy to jeszcze raz
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/czeski-respekt-sikorski-to-nowy-lider-europy/z8xcr
http://wiadomosci.onet.pl/spiegel-o-sikorskim-mr-perfect-z-warszawy/7llz3
Nie jest powiedziane, ze np za rok Obama i caly rzad amerykanski bedzie sie zwijal jak ta szmata z linkow. Kto by powiedzial ze ktos tak zdemoluje platforme? A maja duzo za uszami wiec ja bym nie przecenial tak imperium USA, ktore mozna obalic demokratycznymi sposobanmi szybciej niz sie niektorym wydaje. Dopiero po wyeliminowaniu ich zakulisowych wplywow (pacynki eliminuja sie same) kraje moga rozpoczac zycie na siebie.
Rosjanie bardzo powoli sie zabrali za to, tworzac telewizje Russia TV, trafia ona do waskiej grupy ludzi i maja taki sam problem jak &#39;Wiplery&#39; sa za madrzy zeby trafic do zwyklego odbiorcy. Jako ze system wladzy opiera sie w USA na zlodziejstwie i wyzyskiwaniu ludzi moze on trachnac szybciej jak to powiedzial Henry Ford
Gdyby ludzie zrozumieli jak działa system bankowy, już jutro mielibyśmy rewolucję&quot; - Henry Ford. Chodzi o to ze przez takie onety, tvny 24, Washington Posty, Newsweeki itp troche umysly sa stepione ale jak ludzie dalej beda dostawac po dupie to sie w koncu wkurza, a beda bo system z zalozenia jest piramidalnym zlodziejstwem.
Czyli:
- podatki beda rosly
- wydatki panstwa malaly, ciecia na kazdym kroku, coraz trudniej o jakas pomoc ze strony panstwa
- zadluzenie panstw rosnie
- waska grupa &#39;wilkow z Wall Street&#39; bogaci sie niemilosiernie, wala koke i diwki
Tu jest kwestia czasu az ludzie sie zorganizuja i przywala, coraz mniej bedzie tych co pasa sie na systeie bo nie bedzie z kogo zdzierac. Nikt specjalnie nie bedzie bronil tych faszystow u wladzy. W Polsce juz Kukiz obudzil tego ducha, w USA jest on dosc chaotyczny (Occupy Wall Street) i generalnie pozamiataja predzej czy pozniej.
Dlatego pelne poparcie dla nich, jak mowie &#39;liberalizm humanitarny&#39; to przyszlosc, liberalizm pozwala sie bogacic jak zaden inny system, motywuje do pracy, humanitarnosc w sensie ze panstwo nie jest wrogiem obywatela, nie czyni mu pod gorke ale reprezentuje jego interesy, no i oczywiscie okreslone sa minimalne prawa czlowieka, nie moze byc bezdomnych w wlasnej winy i wyboru itp, juz nawet niech mieszkaja w jakichs blokach socjalnych.
Tak ze nawet nie wiem co na ten drugi czlon powie Korwin, ale jesli nie uwzgledni tego to nie wyjdzie poza swoj zaklety krag

blady9mks 154

blady9mks

Użytkownik
Mialem juz sie wycofac z dyskusji, ale powroce jeszcze do wypowiedzi Byka
zalozmy jestes liderem partii, twoja partia przegrywa wybory jedne, potem drugie, trzecie, czwarte. Co powinienes zrobic? Zareagowac bardzo szybko i ustapic czy mowic uparcie &#39;to ja ja ja mi dajcie fotel mi mi mi&#39; reszta to zdrajcy&#39;? Pytanie retoryczne
Mafijne rzady PO mogly sobie trwac w najlepsze przez takie wlasnie zachowanie tego waszego chorego na tabletkach kieszonkowego Napoleona. Gdyby nie on PiS rzadzilby juz conajmniej od 4 lat
Nie zgadzam sie z twoja wypowiedzia ani troche. PiS nie wygralby wyborow 4 lata temu , bo przez te pierwsze 4 lata, PO nie miala prawie ( oprocz afery hazardowej) zadnej wiekszej wpadki. Wszystko zaczelo sie dopiero za 2 kadencji gdy zobaczyli, ze moga krasc i nic ich nie spotka, a wiesz czemu ? Bo media robia jej taki wizerunek, ze z tym jest bardzo ciezko wygrac. Dopiero te wybory pokazaly jaka sile ma internet i gdzie sie wygrywa wybory i to , ze internet nie zapomina.
Gdyby JK w 2007 odszedl i zostawil PiS , to teraz by go juz nie bylo. I pewnie wiele osob zgadza sie z moja teza. Prawa strona by sie rozbila na mniejsze czesci typu te Polska Razem, PJN czy od Ziobry. Nie chce tu chwalic JK czy co, tylko nie tylko ja tak uwazam wielu politolog i nawet tych przychylnych PO mowi : ze JK to jeden z nainteligetniejszych i najlepszych politykow 25 lecia , ktorych Polska miala. I tak zaraz mnie to zjedziesz itd. Ale takie sa fakty. Ja rozumiem w mediach wciskaja kity, ze Kaczynski to zlo itd. Ale jest to jeden z nieliczych, ktory sam do swojej kieszeni sobie nie napycha nie interesuje sie jakimis zegarkami , samochodami tylko zyje polityka.
Nie rozumiem tez pojazdu po nim , ze ciagle wmawia ze byla katastrofa. Jakbym stracil w takim wypadku brata, szwagierke i duzo przyjaciol i w 5 lat, moje panstwo nie potrafi wyjasnic tego, a sa niby przeslanki, ze cos moglo sie tam dziac no to sorry . Ma siedziec i klasac temu ekspercie od PO ,, Lasce &#39;&#39; ktory tylko pierdoli na Twitterze ?
Mozna mu wiele zarzucic, ze ciagle jest i ciagle wkurza, ale na pewno nie mozna mowic, ze stawia prywatne cele nad Polska. Ale widze, ze Byku sam mowisz, ze nie ogladajcie TV i czytajcie samemu w necie, a sam masz o nim opinie jakbys informacje czerpal tylko z tych zrodel ;)

Dalej . Nie rozumiem twojego ataku na rodziny, ktore maja dzieci i w zamian za to dostaja zasilki by moc je dobrze wychowac i dac im przyszloc. OK zgadam sie wiele rodzin robi sobie tylko dzieci, by dostac zasilek. Ale na co ten zasilek idzie ?! 80% tego i tak wydaja na artykuly dla tych dzieci, a nie siedza i kupuja sobie samochody za 100tys.
Te rodziny przynajmniej daja Tobie szanse na to, ze kiedys ktos bedzie pracowal na twoja emeryture , a nie bo ktos ma 4 dzieci to juz patologia i tylko dla zasilku. Sam mam 3 rodzenstwa i jakos nie jestem patologia i nie chce by rodziny wielodzietne byly tak nazywane i wmawiano spoleczenstwu , ze sa tylko na swiecie bo rodzice chca te 250€ na jedno dziecko ????
Ciekawi mnei jak ty bys wychowal dziecko /dzieci bez pomocy panstwa ( o ile nie zarabisz bardzo dobrze) Wychowanie dziecka do 18 roku zycia koszuje kazdego rodzica blisko 250tys. zl , wiec nalezy sie tym ludziom pomoc po to , by przynajmniej wzrosl przyrost naturalny, ludzie decyduja sie na dziecie , bo w glownej mierze chca je miec, a nie po to by dostac jakies tam grosze ( W Polsce ) :zoltakartka:

bykuwodzu 839

bykuwodzu

Użytkownik
Akurat ja uwazam, ze jesli ktos sie mnozy a nie moze utrzymac potem dziecka tylko wyciaga reke do panstwa to trzeba takie dzieci odbierac.
Trzeba myslec wczesniej. Zreszta jak ktos sie nie zgadza z tym, to oczywiscie moze tylko niech nie idzie to z moich pieniedzy.
Tu sie klania libertarianizm. Powinna byc podpisywana umowa z panstwem na jaki pakiet uslug sie zgadzasz i za ile i po problemie. Napewno wtedy panstwo zabijaloby sie o klienta i poziom uslug by wzrosl. A nie tak jak teraz pieniadze za nic.
Zadnego odkladania na przyszlosc rent, bo i tak ktos w miedzyczasie przyjdzie i ukradnie, tak sie nie da.
Mozna co jedynie to finansowac biezace emerytury z biezacych wplat. Zadne odkladanie na przyszlosc przy obecnym zeszmaceniu walut, pchaniu Polski na sile do strefy euro gdzie jest regularny dodruk nie ma najmniejszego sensu. Pieniadz jest smieciem.
Tak wiec rozwiazanie brytyjskie. Narodowe emerytury wyplacane z biezacych podatkow, zadnego odkladania.
Z Kaczynskim to jest tak:
1. Powie ze Hofman/Kaczmarek/Brudzinski to jego najblizsi przyjaciele, wspolpracownicy, dajcie nam rzadzic.
2. Wygra wybory
3. zacznie podgryzac najblizszego wspolpracownika bo jest chory psychicznie
4. Wspolpracownik sie odgryzie, zacznie sie klotnia, ten powie ze wyhodowal zmije na wlasnym karku
5. Media jada po pisie, maja uzywanie
6. PIS przegrywa nastepne wybory
7. Kaczynski wyciaga nowe nazwisko z kapelusza, patrz punkt 1 i tak na okraglo. Aha i mowi &#39;ci ludzie sa juz sprawdzeni&#39;. Dopiero co Ziobro byl najwiekszym zlem na swiecie, za 3 lata bedzie Szydlo i tak w kolko Macieju. Kukiz przerwie ten patologiczny uklad

blady9mks 154

blady9mks

Użytkownik
Kukiz przerwie ten patologiczny uklad
Jezeli bedzie wiedzial co chce ???? bo na razie on mowi cos innego jego sztab co innego , polityka w jego wykonaniu po wyborach to kabaret. Zamiast powiedziec co i jak to on tylko krzyczy woJOWnicy zero programu zero przejrzystosci i dlatego spada na niego poparcie.
Panstwo nie daje pieniadze na te dzieci tylko do nich doplaca, by ludzie chcieli tam rodzic i wychowywac. Gdyby panstwo nie wspomagalo mlodych osob w planowanie rodzin , to teraz panstwa by byly bankrutami. Szkoda , ze nie mozesz pojac ze przyszloscia kazdego panstwa sa mlodzi ludzie i czy jestes wyznawca jakies umowy ( nie ma panstwa na swiecie z twoim rozumowaniem) czy nie by panstwo istnialo potrzebuje mlodych. Chyba , ze chcesz potem zyc w takim kraju jak Niemcy, ktorzy musieli sciagac Turasow do roboty i twoja religia za 5 lat stanie sie islam ????
Mozna co jedynie to finansowac biezace emerytury z biezacych wplat
No to powodzenia przy dzisiejszej gospodarce i tego ile by musialo wyplacac , a ile panstwo zarabia.
E:Najpierw niech Kukiz nie zwali swojej przewagi potem pogadamy, bo z tym co teraz robi to na 10 % zejdzie

bykuwodzu 839

bykuwodzu

Użytkownik
To jest socjalistyczna propaganda, ze panstwa bylyby bankrutami gdyby nie mlodzi.
Wystarczy wprowadzic zasade ze emerytury wyplacamy tylko z biezacych wplywow budzetowych plus skladek (zreszta tak jest) to mozna to jakos spiac.
Eliminacja przywilejow, bankructwo panstwa przysporzylyby wiele miliardow juz pierwszego roku, do tego wzrost wplywow z podatkow posrednich jesli wiecej zostanie w kieszeniach ludzi...
To jest propaganda ze sie dusimy musimy zapier.dalac coraz szybciej za coraz mniej, wystarczy wyciac pasozytow i wprowadzic jakies rrowne, uczciwe zasady
I dziwisz sie ze z korwinowcami rozmawiam
Partie to byt niestabilny, ogladalem dzis wypowiedz Cejrowskiego i mowi ze wybory powinny byc kontraktem miedzy wyborcami a poslem, w zapisie powinny byc obietnice, jesli to sie nie spelni wypad i wybory, ja sie dokladnie z tym zgadzam, partia to niepotrzebny byt zmuszajacy do zgnilych kompromisow i robiacy balagan, partie mozna zmieniac, lacza sie, ewoluuja, zobacz sobie George Galloway, jesli partia zdradza wyborcow wciaga ich w jakies brudne gierki to taki ktos kto glosno wystepuje nawet jesli zostaje sam jest bohaterem.
jednomandatowe okregi to krotka pilka, ulatwiaja rozliczanie za niespelnione obietnice, powinien byc ontrakt wyborcy-kandydat partia jest tu niepotrzebna

blady9mks 154

blady9mks

Użytkownik
I wtedy masz 460 poslow ,, na kontrakcie &#39;&#39; Kowalskich i zero koalicji i zero mozliwosci rzadzenia panstwem.. Powiedz mi jak Ci ludzie sie potem dogadaja miedzy soba ? Przyklad wchodzi jakis Majewski do sejmu i potem robi koalicje z Kowalskim , a w okregu wyborczym Majewskiego nie lubia Kowalskiego . I co wtedy ?
Wedlug Ciebie mozna bez partii zyc, ale nawet w WB gdzie sa JOWy wszyscy Ci ludzie naleza do partii i potem partie prowadzy polityke

bykuwodzu 839

bykuwodzu

Użytkownik
Politycy dogaduja sie z wyborcami tylko i wylacznie. Po co jakies partie.
Moze okazac sie i czesto tak jest ze musza glosowac wbrew interesowi i woli swoich wyborcow za to zgodnie z linia partii. W PSL i u Palikota to w wiekszosci przypadkow tak jest, w PO zreszta tez.
Ludzie maja swoj rozum, ja bym sie nie bal, na szczeblu lokalnym juz bedzie przesiew ziarna od plew, nie bedzie miernot BMW typu Niesiolowski czy Czarnecki, za to przedostana sie konstruktywni ludzie
,będą wszyscy politycy musieli zakasać rękawy i się starac zablysnac przed obywatelem. Co z tego ze by zostało i się może umocnilo PO i PIS i może male partie by przestaly istnieć? To były by całkowicie inne już partie, inaczej dzialajace, zasilające się o ludzi z zaufaniem społecznym i ludzi wreszcie pracujących dla narodu!!!&#39;
W bardzo wielu przypadkach niezalezni kandydaci wygrywaliby z partyjnymi, jesli partie wstawialyby lipnych kandydatow. Jakby mnie wpuscili do tv ech z takiej pani Kopacz czy Ogorek zrobilbym wykalaczke w 3 minuty. Ktos wie jak zorganizowac np zaproszenie do TV? Nie sadze zeby pozwalali kazdemu wystepowac, takiego Bronislawa czy Sikorskiego rozwalam w 15-30 sekund jednym pytaniem. I juz jest nokaut.
Pytanie to brzmi
&#39;Czy jak twoja Platforma pojdzie w pi.zdu to czy wreszcie dasz sobie spokoj z polityka czy twoi mocodawcy ze sluzb specjalnych rozkaza ci przeskoczyc do nowego tworu&#39;?
Dziekuje
do widzenia
https://www.youtube.com/watch?v=rqF_eMf0O3M&amp;amp;feature=youtu.be

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Z JOWami to jest głupota na maksa. To co powiedział Korwin. PiS wie co robi, że to blokuje, a PO też wie co robi, że chce JOWów
W JOWach będą zawsze wygrywały znane twarze. Każda z partii, a szczególnie PO ma tyle ludzi, a może przyciągnąć tysiące lubianych celebrytów, że świetnie na tym wyjdzie. Kukiz ma jakiś idealistyczny obraz JOWów, całkiem nierealny. Jeśli w okręgu warszawskim powiedzmy byłby Tusk i jacyś nierozpoznawalni kukizowcy - wygra Tusk. Jeśli w okręgu gdańskim byłby Kaczyński i ktoś od Kukiza to wygra Kaczyński itd, jak po sznurku przez 465 okręgów. Problem polega na tym, że PiS nie ma tylu ludzi aby konkurowali wszędzie, a PO ma, a Kukiz w JOWach owszem by wszedł - sam jeden i tylko on. A te bajeczki o rozliczaniu posłów ? Już teraz każdy może iść do biura poselskiego posła, jakoś nikt nie chodzi. Dla mnie jako zwolennika PO JOWy się przydadzą bo może uda się zatrzymać to oszołomstwo, które zalewa ideologicznie nasz kraj.

bykuwodzu 839

bykuwodzu

Użytkownik
Adamo 80
No to wprowadzmy JOWY zobaczysz ze w pol roku pozamiatam kandydatow i PiS i PO na swoim okregu. Jesli dostane rowny dostep do mediow, choc juz sam czas i kampania bezposrednia powinna wystarczyc, ale kilka starc w mediach zalatwiloby sprawe szybciej.
Wlasciwie kandydata PO juz wyprzedzam prawie w dowolnym miejscu w Polsce bo przeciez oni maja olbrzymi elektorat negatywny, a przebicie kandydata PiS zajeloby jakies pol roku na terenie powiatu. I mozna sobie puszczac Paradowska/Lisa/Zakowskiego na okraglo nic to nie da. chwytliwy program, wizerunek, podejscie, bycie soba, robienie swojego, naprawde cala tajemnica sukcesu. Obchadzajac wyborcow przede wszystkim dodajesz osoby, ktore nigdy nie glosowaly - w tym ja! - pozyskujesz nowych zwolennikow, co jest dobre samo w sobie, rosnie frekwencja i zainteresowanie sprawami panstwa. Zamiast frekwencji np 55% bedzie 65% i 90% z tych nowych bedzie za kukizowcami.
Chociazby sama obietnica ze znosze zakaz grania online i podatki beda placic bukmacherzy ze swojego zysku netto ile mam tu glosow? 90%? Ktora partia wyrownuje moje obietnice? Palikot? Przeciez on dostanie 1,5%, glosowal za rzadem Kopacz (oprocz glupoty jeszcze blad taktyczny), to jest kompletny pajac i juz za 4 miesiace znika.
Moze tu sobie 90 osob po mnie jezdzic ja i tak dobrze wiem ze jest cos takiego jak &#39;milczaca wiekszosc&#39; jak to mowia Anglicy. To do niej adresuje moj program, a nie do paru jakichs skrzywionych jednostek. Dajmy na to w Anglii zaatakowalem osoby pobierajace benefity - wiekszosc przyzna mi racje ale nie ma odwagi wypowiadac sie glosno bo jest zaszczuta przez politycznie poprawne media. Ale glosny przekaz dziala, nawet jesli tego nie widac to dziala przy urnach. Wiekszosc osob ciezko pracuje i szlag ich trafia ze np przyjezdza emigrant i ma wieksze benefity niz osoba co pracowala 40 lat w UK i odprowadzala skladki na ubezp spoleczne. I albo ludzie sa zaszczuci (nietolerancja, Kazimiera Szczuka itp), albo juz nie maja sily protestowac. Ale glosowac beda w wiekszosci na takich co to glosno mowia. Konserwatysci wygrali tym wybory ostatnie w UK. UKIP to mniej wiecej to samo. Dodaj ich glosy i mamy 51%. Czyli wiekszosc popiera, reszte jak np Szkocka Partie Narodowa wszyscy maja w dupie, bo oni mysleli ze dojda do koryta, wynegocjuja wieksze benefity a nie maja nic do powiedzenia. I to mimo 95% mandatow w Szkocji.
Tusk juz nie wystartuje, zostal tylko Kaczynski z kotwic. Reszta jest skompromitowana. Ciezki jeszcze bedzie moze Schetyna. A tak to beda poslowie dostawac po dupie w swoich okregach kwestia czasu. jesli nie zmienia podejscia
Jeszcze raz cytat
,będą wszyscy politycy musieli zakasać rękawy i się starac zablysnac przed obywatelem. Co z tego ze by zostało i się może umocnilo PO i PIS i może male partie by przestaly istnieć? To były by całkowicie inne już partie, inaczej dzialajace, zasilające się o ludzi z zaufaniem społecznym i ludzi wreszcie pracujących dla narodu!!!&#39;
https://www.youtube.com/watch?v=m0boLxk-89g

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom