>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wybory parlamentarne w Polsce (2015)

Status
Zamknięty.
bykuwodzu 839

bykuwodzu

Użytkownik
ty jakiegos chyba ataku dostales panie poprzedniku moze tabletki wez.
Nie bede komentowal bzdur poprzednich bo malo wiesz o swiecie wspolczesnym, zamiast mozgu masz Rydzyka albo nie wiem co, ale tylko ostatnia bzdura sie zajme
Otoz w galicji byla taka autonomia ze wlasciwie tego ucisku nie bylo, po prostu czesc kraju stala sie czescia wielkiego panstwa i miala swoja reprezentacje, zadnego ucisku nie bylo, ja nie slyszalem przynajmniej. Mogli sobie dzialac, rozwijac sie, budowac kraj, glos byl slyszany w parlamencie wiedenskim, wszystko. Malo tego cesarz wybudowal kolej Wieden Warszawa i pociagi pokonywaly trase pewnie szybciej niz dzis. A mimo to jakims cudem galicja to dalej jeden z najbardziej zacofanych regionow polskich.
Zero pomyslu na gospodarke, nie stamtad tylko z zachodnich ziem i Wielkopolski sa duze i slynne przedsiebiorstwa.
To jest skazony mentalnie region, ma wszystko ale zamiast myslec to sie modla i wyniki to sa jakie sa. Po co mi mozg mam Rydzyka, haslo rulez na Galicji
Lekcji ekonomii ciag dalszy. Jak juz mowilem zgodnie z przewidywaniami i zdrowym rozsadkiem Grecy pokazali wala zydogangsterom i teraz &#39;wierzyciele&#39; maja problem bo moja jedynie powiedziec &#39;aj waj&#39; i szukac nastepnych ofiar - naiwniakow.
I teraz widzicie zeby rzad reprezentowal interesy narodu choc w minimalnym stopniu powinien przywalic w tych samych wierzycieli oglaszajac ze moga sie pozegnac ze splata ew oglosic referendum i raczki czyste maja.
Ale jakos slowem ktos nie pisnal zeby to samo z zydolichwa co zrobila Grecja zrobila Polska. A kopniecie ich w dupe byloby latwiejsze niz w przypadku greckim, poniewaz mamy wlasna walute i do tego jestesmy zdolnym, pracowitym narodem jaki bedzie potrzebny starzejacej sie Europie.
Ale nie, my (wy) mamy w zebach zanosic swoja krwawice wierzycielom przez lata a dlugi i tak jakims cudem beda rosly smile emoticon
Bardziej czarno na bialym sie nie da wytlumaczyc niz analizujac zachowania komu sluzy (nie)rzad PO tutaj widac jak na dloni ze to sa judasze i zarzadcy kolonii za srebrniki, sponsorowani przez CIA/Mossad/Niemcy juz od czasow solidarnosci i pilnujacy zeby w Polsce bylo takie dziadostwo jak jest za te srebrniki.

aliant 531

aliant

Użytkownik
Ja ataku żadnego nie mam panie przodowniku. Ja raczej pokazuję jakie to pan bzdury wypisywał w poprzednich postach o jakiejś amerykańskiej agenturze i powiązaniach z PiSem. I to raczej to Pan powinien sobie wziąć na wstrzymanie bo nienawiść do Rydzyka i PiSu aż z pana kipi.
Nie bede komentowal bzdur poprzednich bo malo wiesz o swiecie wspolczesnym, zamiast mozgu masz Rydzyka albo nie wiem co, ale tylko ostatnia bzdura sie zajme
Akurat Rydzyka nie słucham. Ale nawet jeśli, to cóż... czyżby nowa segregacja się szykowała? Ciemnogród i zacofańce słuchają Rydzyka a wielce oświeceni jedynie słusznego Kukiza?
Otoz w galicji byla taka autonomia ze wlasciwie tego ucisku nie bylo, po prostu czesc kraju stala sie czescia wielkiego panstwa i miala swoja reprezentacje, zadnego ucisku nie bylo, ja nie slyszalem przynajmniej. Mogli sobie dzialac, rozwijac sie, budowac kraj, glos byl slyszany w parlamencie wiedenskim, wszystko. Malo tego cesarz wybudowal kolej Wieden Warszawa i pociagi pokonywaly trase pewnie szybciej niz dzis. A mimo to jakims cudem galicja to dalej jeden z najbardziej zacofanych regionow polskich.
Ja akurat wiem na ten temat bardzo wiele bo poniekąd moja praca licencjacka haczyła o gospodarkę na ziemiach Polski przed i po I Wojnie Światowej. I owszem Austriacy najmniej gnębili Polaków co nie oznacza, że była tam sielanka. Cesarz tak naprawdę miał w dupie co się na tych ziemiach działo, a działo się niedobrze. Przemysł praktycznie nie istniał, bo i z jakimikolwiek złożami było w tym regionie krucho. Przeludnione wsie, rozdrobnienie gospodarstw - średni 3 ha. Rolnictwo ekstensywne, zacofane nawet w stosunku do Austrackiego, maksymalne opóźnianie reform pańszczyźnianych. I co z tego, że mieli swoich posłów czy nawet ministrów, którzy mieli dbać o rozwój Galicji, skoro nic z tego nie wynikało w praktyce? Cesarz dał im namiastkę wolności żeby tacy naiwniacy jak Ty myśleli, że żyją w wolnej Polsce a tak naprawdę Austriacy mieli już dość wykrwawiania się o polskie ziemie warte funta kłaków, więc rozwiązali ten problem w białych rękawiczkach.

bykuwodzu 839

bykuwodzu

Użytkownik
Zadna nienawisc
ja tylko wiem czym to pachnie bo juz dwa razy byli przy wladzy i konczylo sie tylko klotniami o stanowiska, nepotyzmem i ogolnym dziadostwem plus zawiedzionymi nadziejami
ilu to aferzystow aresztowali jak mieli dwa lata przy wladzy? Co im przeszkadzalo? Kosmici?
Juz przedstawialem schemat PIS:
1. krzycza &#39;dajcie nam wldze jestesmy uczciwi&#39;
2. wygrywaja wybory
3. chory prezes zaczyna szukac hakow zgodnie z zasada jak nie ma haka to musi byc to wyjatkowa szuja bo dobrze sie maskuje
4. prezes dostaje kopa w dupe
5. prezes mowi &#39;ze wyhodowal zmije na wlasnym karku&#39;
6. prezes przegrywa wybory, zmienia ludzi, pojawiaja sie jakies kroliki z kapelusza i od nowa bajeczka ze teraz sie oczyscili i juz bedzie super, pozbyli sie zdrajcow.
Za kilka lat najwiekszym zdrajca (tak jak Ziobro, Marcinkiewicz, Sikorski, Ludwik DornJanusz Kaczmarek) okaze sie Szydlo, Macierewicz i Blaszczak i pojawia sie nowe wynalazki. Zobaczysz ze tak bedzie
Ja tej bajki nie kupuje, pieknie mowia a jak przychodzi co do czego to wsadzaja noz w plecy.
Kogo wolisz
a. osobe ktora mowi &#39;wez uwazaj, ja cie lubie, ale jak mnie czasem najdzie ochota to moge ci przywalic nozem, teraz mam dobry humor to nie ale licz sie z tym&#39; czy
b. osobe ktora mowi super jestes kocham cie dla ciebie wszystko a a jak przychodzi co do czego to jeb
Dlatego pod tym wzgledem juz wole PO pzynajmniej wiadomo ze ci kradna i nie ma zludzen co do nich ????

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
[...] I owszem Austriacy najmniej gnębili Polaków co nie oznacza, że była tam sielanka. Cesarz tak naprawdę miał w dupie co się na tych ziemiach działo, a działo się niedobrze. [...]
Tak jest. I do pierwszej połowy XIX w. w zaborze austriackim panował ucisk i germanizacja.
Dopiero, długo po Powstaniu Krakowskim a bezpośrednio, po Ugodzie austriacko polskiej, ucisk zelżał.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
[...] A mimo to jakims cudem galicja to dalej [...]
Namawiam, do niestosowania nazw zaborców w odniesieniu do polskich regionów.
Zwłaszcza w odniesieniu do Mater et Metropolis Omnium Terrarum Poloniae (Matki i Stolicy wszystkich ziem Polski).

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Lekcji ekonomii ciag dalszy. Jak juz mowilem zgodnie z przewidywaniami i zdrowym rozsadkiem Grecy pokazali wala zydogangsterom i teraz &#39;wierzyciele&#39; maja problem bo moja jedynie powiedziec &#39;aj waj&#39; i szukac nastepnych ofiar - naiwniakow.
I teraz widzicie zeby rzad reprezentowal interesy narodu choc w minimalnym stopniu powinien przywalic w tych samych wierzycieli oglaszajac ze moga sie pozegnac ze splata ew oglosic referendum i raczki czyste maja.
Ale jakos slowem ktos nie pisnal zeby to samo z zydolichwa co zrobila Grecja zrobila Polska. A kopniecie ich w dupe byloby latwiejsze niz w przypadku greckim, poniewaz mamy wlasna walute i do tego jestesmy zdolnym, pracowitym narodem jaki bedzie potrzebny starzejacej sie Europie..
A ja się chciałem dowiedzieć czy te poglądy na temat UE i spisku Żydów to są tylko twoje poglądy czy także Kukiza, bo osobiście nigdy nie słyszałem aby źle się wyrażał o gejach, czarnych czy Żydach. Wiem natomiast jedno i wierzę w to głęboko bo to już nie polityka, a system wartości i uczciwość. Jak się pożycza pieniądze to się oddaje - zawsze i bezwarunkowo. Skoro &quot;żydolichwa była zła&quot; nie powinni pożyczać, a jak zaraz powiesz, że to przecież nie Grecy tylko ich władze to odpowiem, że jakoś im to nie przeszkadzało brać czternastych, piętnastych, a nawet siedemnastycyh pensji czy dodatków 400 euro za mycie rąk i nie przeszkadzało wybierać takie władze, które pożyczały. Żaden liberał, szczególnie uczulony na święte prawo własności nie kwestionuje długów. Więc jeśli chcesz tworzyć czy startować z list Kukiza i przedstawiasz się jako jego jakiś tu przedstawiciel to albo zaznacz, że piszesz te głupoty o UE w swoim imieniu, albo, że tak też uważa Kukiz. Rozumiem, że w twoim systemie wartości jest pożyczać, a potem nie oddawać. To jest po prostu złodziejstwo i tyle. Grecy czy my doskonale wiemy na jakich warunkach pożyczamy pieniądze z MFW czy EBC i należy na co najmniej 10 lat przygotować się na spłatę, a nie jakoś to będzie. To jest zarazem śmieszne i smutne, że historia potwierdziła porzekadło &quot;Nie udawać Greka&quot;. Napożyczali, a teraz udają, że to spisek.
Rozumiem, że mają dość zaciskania pasa przez ostatnie 5 lat, ale ja już powtarzałem przy okazji propozycji PiSu z ekonomią nie ma żartów i jak się wybierze dyletantów, amatorów, a nawet osoby nie będące &quot;w towarzystwie tej żydolichwy&quot; to może się bardzo źle skończyć. A teksty o tym, że to Grecja wykończy Unię, a nie na odwrót można włożyć między bajki. Podejrzewam, że już od 5 lat były przygotowania do Gretixu i teraz to mogą sobie &quot;wypier...ć&quot; z Unii, a my i tak sobie poradzimy. Zresztą rynki finansowe w ogóle nie zareagowały w poniedziałek, co mnie osobiście bardzo cieszy bo przez tych Greków ja jako importer dostaję po dupie.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Premier Ewa Kopacz zapowiedziała, że jeszcze we wtorek, a najpóźniej w środę rano do Sejmu trafi projekt ustawy rozwiązującej problemy kredytobiorców. Chcemy pomóc nie tylko tym, którzy brali swoje kredyty we frankach czy euro, ale chcemy też pomóc tym, którzy są w trudnej sytuacji i wzięli kredyt w złotówkach - mówiła premier we wtorek wieczorem w TVP Info.
I to jest coś za co kocham Platformę. Nie ma dzielenia na frankowiczów i resztę. Dlaczego niby oni mają mieć lepiej od kogoś kto jest tak pogrążony w długach, że jedynie co może zrobić to sobie strzelić w łeb. PiS populistycznie chce pomagać frankowiczom, a to z reguły klasa średnia, która zarabia kilka lub kilkanaście tysięcy. A gdzie pomoc dla matek, które aby nakarmić 6 dzieci toną w długach z chwilówek ? To jest sprawiedliwość społeczna, na którą PiS powołuje się co chwila. I teraz ta partia układów, liberalna warszawka mówi - jak pomagać to wszystkim. Brawo Pani Premier !

bykuwodzu 839

bykuwodzu

Użytkownik
Adamo.
Jednak nie &#39;oddaje zawsze i bezwarunkowo&#39;. To niemoralne.
Zalezy od sytuacji ale chyba nie jestes ekonomista albo jak jstes to taki jak Petru czyli oplacony przez grupy lobbystyczne i nie chcesz widziec pewnych rzeczy.
Jezeli ktos pozyzyl to trzeba oddac. Owszem jesli ja mam np trzy kamyczki i pozyczam Ci trzy kamyczki i zdobycie ich kosztowalo mnie podjecie jakiegos wysilku to nalezy sie oddac i tu nie ma dyskucji.
Tyle ze wspolczesny swiat ekonomii jest duzo bardziej skomplikowany.
Polega on na tym ze prawo do emisji pieniadza zostalo scedowane na waska grupe ktora produkuje go sobie ile chce, odebrane zostalo bankom narodowym centralnym na rzecz prywatnych w USA, Anglii czy nawet Europie na czele bankow centralnych zasiadaja lichwiarze - banksterzy zwiazani z ...tak jest Zydami. I na tym trzepia niewiarygodne pieniadze nic nie posiadajac!. W zmowie z oplaconymi przez nich politykami wyczarowuja pieniadze z powietrza bomaja takie prawo, zadluzja niby kraje i kaza potem te same pieniadze sobie przynosic wraz z odsetkami.
To oczywiscie elementarnie niesprawiedliwe i trzeba nie tylko nic nie oddac, ale odebrac tym prywatnym bankom emisje pieniadza i przywrocic ja instytucja narodowym
Tak jest wlasnie w Polsce! Akurat regulacje bankowe mamy bardzo dobre i calkiem niezalezny bank centralny takze od narodowej wladzy, ale rozmowa Sienkiewicza z Belka wskazywala ze PO mialo ogromna ochote na skok na kase.

Do tego pchaja ryjki do euro zeby odebrac Polakom prawo emisji ich pieniadza. Dlaczego? Mozna porownac do sytuacji dluznika ktoremu konczy sie limit na karcie kredytowej. Wydawac sie chce ale nie ma czego bo bank centralny niezalezny i nie dodrukuje. A w Europie bez problemu, za chwile podatnicy calej Europy zaplaca inflacja za caly dlug grecki no bo chyba nie sami Grecy, tych pieniedzy juz nie ma one wrocily juz do Europy pod postacia wydatkow rzadu greckiego!
Oddanie dlugu greckiego jest fizycznie niemozliwe!.
Stad w zebach sprzedawczyki narodu chca na slepo wciagnac nas do eurolandu bo marza im sie wieksze wydatki, zadluzanie.
W angielskim prawie jest instytucja &#39;consideration&#39; - sa to zobowiazania w umowie cywilnej. Zeby umowa np sprzedazy byla wazna, przeslanka jest istnienie przedmiotu sprzedazy/pozyczki przed zawarciem umowy. Czyli idziesz do sklepu masz pieniadze w kieszeni, sprzedawca ma papierosy, kupujesz. Umowa jest wazna OK. Ale jesli np ktos zpisuje sobie elektronicznie ze pieniadze Ci pozycza i powstaja one dopiero w chwili zawarcia umowy (bo nikt wczesniej ich nie zdeponowal) to taka sytuacja to jest walek i oddawac nie trzeba. Bo mamy razaca nierownosc . Dlaczego akurat zydowski bank moze sobie drukowac a ja nie, tyllko mam wypracowac te pieniadze? Jest to oczywista nierownosc stron umowy i sorry ale umowa jest niewazna.
Gdyby ktos te pieniadze ktore Unia &#39;pozyczyla&#39; Grecji ktos zdeponowal na kontach EBC to bym bronil oczywiscie EBC i tych deponentow. Ale tu mamy sytuacje gdzie Unia sobie wyczarowala te pieniadze. Wiec niech sie wala, oni zreszta i tak nie straca

bykuwodzu 839

bykuwodzu

Użytkownik
a Kukiz to malo wie o ekonomii lepszym jest lepszym muzykiem, akurat ekonomista jestem ja
taka sytuacja ze ja sobie wpisuje w komputerze pieniadze i przelewam Twojemu bankowi i potem scigam Cie zebys oddal ie tylko te pieniadze ale odsetki i np ide windykowac, zabieram z okazji odsetek telewizor, buty i bielizne jest naganna moralnie bo ja moge wszystko a Ty nic jest naganna moralnie nie sadzisz? Bo niby dlaczego ja mam tylko emitowac pieniadz i wspanialomyslnie Tobie &#39;pozyczac&#39; a Ty ten musisz pieniadz wypracowac i podjac wysilek?
Kukiz moze sobie myslec co chce wazne ze to co ja mowie, popiera zdecydowana wiekszosc wyborcow polskich (Polska dla Polakow, Zydzi na MAdagaskar w skrocie) tak wiec sorry ale on jest od JOWow tylko. Zeby sytuacja ekonomiczna sie polepszylo Zydow trzeba odsunac od centrow decyzyjnych bo oni garna pod siebie
Nikt niemowi o ich gazowaniu czy represjach bo to jest oczywiscie karalne i nieludzkie, mowie wprost ze to nacja pasozytnicza i zerujaca na innych i nimi pogardzajaca, uwazajaca sie za narod wybrany z zalozenia

swanidius 280

swanidius

Użytkownik
uwazajaca sie za narod wybrany z zalozenia
i wlasnie to jest najwiekszy problem, niestety Szatan nie do konca zrozumial proroctwo tworzac od 1948 po wojnach sztuczny hybrydowy Izrael ktory nienawidzi rodzaju ludzkiego pra kolebki slowian szczegolnie jak Narod wybrany z bedzie pokoleń Noego wiec chodzi o nasze zycia i dusze od egiptu do babilonu po cesarstwa i Imperia dalej ustroje rewolta bunt i wspolczesne czasy i w naszym pokoleniu cos nastapi
pzdr dla ogarnietych a dla reszty prośba do Pana aby otworzył im umysły i pozwolił ukazac swoj plan on zna do kazdego swoja droge

bykuwodzu 839

bykuwodzu

Użytkownik
http://www.eioba.pl/a/2zsk/zydzi-narod-wymyslony
Mam nadzieje ze powoli zbliza sie koniec bytow medialnych takih jak Magdalena Sroda, Daniel Passent, Tomasz Lis, Dominika wielowieyska, Jacek Zakowski, Kazimiera Szczuka, Krystyna Kofta, Andrzej Morozowski, Grzegorz Miecugow, Tomasz Wolek, Katarzyna Kolenda-Zalewska, Hanna Lis/Smoktunowicz bo tym talatajstwem zasmiecona jest cala telewizja
Oby wiecej takich fachowcow jak Dariusz Prosiecki - moj ziomek z ktorym zawsze bedzie mi sie dobrze rozmawialo mimo ze jest w TVN to jakos raczej profesjonalista niz ideolog jak co niektorzy tam, moze byc Tomasz Sekielski, nawet Olejnik ujdzie bo ona jest taka ze pisowcy po niej jada troche biednawa, bedziesz dobry dla Olejnik, Olejnik bedzie dobra dla ciebie, ten z polsatu Konrad Piasecki, Wojciech Szelag.
Bardzo nie podoba mi sie TVP Info akurat te stacje ogladam najwiecej do snu i widac ze jest ewidentna manipulacja na podswiadomosc.
- przedstawianie Komorowskiego jako lidera &#39;wolnego swiata&#39; w walce z Rosja uporczywe
- nawet z pogrzebu robienie kampanii (Bartoszewski) nie wprost ale na podswiadomosc
- teraz codzien wycieczki premier Kopacz jaki to dobry gospodarz, tego by sie nie powstydzil Gierek w latach 70tych
Przestudiujemy sobie sytuacje w telewizji publicznej, ewidentnie za duzo do powiedzenia maja lewica i sily zwiazane z PO tam. Ale to tak w wolnych chwilach wieczorem do snu sobie ogladam i uwaznie im sie przygladam, ewidentnie jest wbijanie w podswiadomosc ze &#39;PO sa fajni i trendi&#39;
Generalnie dziennikarze zostana skatalogowani, bedzie cos takiego jak ranking nieprzychylnych i odpowiednio do tego bedzie wyrazany nasz stosunek. Ranking bedzie uwzglednial sile medialna i przeszle &#39;zaslugi&#39; plus zyciorys i kariere.
Na pierwszym miejscu negatywnych napewno Tomasz Lis, podejrzewam ze z tymi pierwszymi nie bedzie nawet rozmow, choc czasem trzeba sie pojawic i spokojnie wylozyc stanowisko.
Ogolnie rezimowe dzieci typu Krasko tez beda na gorze, no i idioci typu Kuzniar, Paradowska (jak sie ta franca trzyma).
Wszystkich sobie spokojnie przeanalizujemy i bedzie odpowiednia reakcja to nie jest tak ze z nimi nie wygramy bo wygramy, poza tym moga sobie wszystkie telewizje nadawac ze jest super my i tak pojdziemy po domach a ludzie widza jak jest i jak bylo wiec PO dostanie kopa w dupe, nam chodzi o to zeby PIS nie wygral, choc oczywiscie juz lepiej PIS niz PO, ktora to partie przydaloby sie zdelegalizowac jak NSDAP w 1945.
Tak wiec PO i SLD do kasacji, PIS trzeba ograniczac a najlepiej z nimi tez wygrac, PSL to margines i prosci ludzie, nie beda przeszkadzac nam, tam tez sa dobrzy ludzie tylko za duzo kombinatorow i mafiozow typu Jan Bury jest na gorze. Ale na szczeblu powiatow czy samorzadowym tam jest masa konstruktywnych ludzi jak sobie organizuja poparcie to niech sobie maja te 5-8%, nie sadze zeby im dalo sie zdemolowac elektorat bo jest dosc zmotywowany posadkami.
Tak wiec wybory przypominam moj sondaz: Kukiz 27%, PIS 24, PO 23, SLD 7 Korwin 6,5
jak rozkrece strone bede aktualizowal codziennie

bykuwodzu 839

bykuwodzu

Użytkownik
A tutaj troche bardziej literackim jezykiem
Ach, któż nie pamięta słynnej piosenki Wojciecha Młynarskiego o tym, jak to w słynnej prowincji Guadalajara, istniała według pradawnych wzorów wielce szanowna i bardzo stara szkoła dla przyszłych torreadorów? Jak pamiętamy, w szkole tej uczono sztuki uników, ale jeden z adeptów się zbuntował, sztuką uników wzgardził – i co się stało? Ano, skoro torreador nie zrobił uniku, to unik zrobił byk! Czyż nie podobne wieści dobiegają z Grecji, która właśnie odrzuciła w referendum program pomocowy, opracowany przez wierzycieli tego państwa, czyli finansowych grandziarzy z MFW i komercyjnych banków niemieckich i francuskich? Bardzo podobne, bo nie tylko wszyscy się spodziewali, że w obliczu presji finansowych grandziarzy, wspomaganych przez poprzebieranych za ekonomistów agitatorów w rodzaju pana Ryszarda Petru, Grecja wykona unik, to znaczy – z podwiniętym ogonem przyjmie dyktat finansowych grandziarzy, w opakowaniu „pomocy” - a tymczasem stało się inaczej. Grecja uniku nie wykonała, więc teraz ze sfer grandziarskich dobiegają odgłosy przygotowań do uniku w postaci łagodniejszego ultimatum. Ciekawe, co będzie, jeśli Grecja wzgardzi również tymi łagodniejszymi warunkami? Finansowy grandziarze też nie mogą w nieskończoność ustępować, bo wprawdzie z Grecji, pod pretekstem „pomocy”, wydoili co tylko można było wydoić, ale nie można dawać złego przykładu narodom głupszym od potomków Odyseusza – bo co by to było, gdyby i one zaczęły się bisurmanić? Oczywiście nie zaczną, przynajmniej nieprędko, bo tubylczy mądrale, którym finansowi grandziarze sypną trochę złota w charakterze napiwku, będą grali na snobistycznej nucie, że to niby europejskiemu narodowi nie wypada kiwać finansowych grandziarzy i raczej powinien wymiotować krwią, a lichwiarskie odsetki spłacić co do grosza – ale kiedy chodzi o pieniądze, to nawet patentowane autorytety moralne mają ograniczone możliwości argumentowania. Rzecz w tym, że argumentacja na rzecz banksterów zachowuje pozory spoistości tylko w ramach konwencji, to znaczy – gdy wszyscy zachowują się sportowo. Kiedy jednak konwencja się zmienia, argumentacja autorytetów moralnych nie jest warta nawet funta kłaków. Zwrócił na to uwagę Lew Tołstoj w „Wojnie i pokoju”, kiedy przedstawia Napoleona oczekującego na delegację Rosjan, którzy wręcza mu klucze do Moskwy i w ogóle. Ale Kutuzow, chociaż też naciskany przez rosyjskich snobistycznych zwolenników sportowej konwencji, wiedział, że rzecz nie skończy się na wręczeniu szpady, tylko dopiero się zacznie. Kiedy szpada zostanie wręczona, nieprzyjaciel, nie czujący już nad sobą żadnego batoga, rozpocznie rabowanie podbitego narodu, porzucając wszelkie pozory. Toteż trzeba zmienić konwencję i zamiast wręczyć wrogowi szpadę, trzeba walić go w łeb dębowym kijem, aż zgłupieje. Spostrzeżenie Tołstoja pasuje idealnie również do Grecji; nawet największy bankier nie potrafi schwytać w rękę kuli wystrzelonej w jego głowę.
Przypadek Grecji jest znakomitym testem na wszystkie blagierstwa Unii Europejskiej. W Kultowej piosence, która nie wiedzieć czemu uchodzi za hymn Unii Europejskiej, chociaż z traktatu lizbońskiego wzmianki o hymnie, godle i fladze zostały przecież starannie wykreślone, żeby nie prowokować niewygodnych pytań o status prawno-międzynarodowy państw członkowskich – czy mianowicie są jeszcze niepodległe, czy już nie – otóż w tej kultowej piosence śpiewają między innymi, ze „wszyscy ludzie będą braćmi”. Ano, może i będą, chyba, że nie zgodzą się na dymanie przez finansowych grandziarzy - którzy za pośrednictwem skorumpowanych rządów, nie mających innego sposobu podtrzymywania iluzji płynności finansowej państwa, jak zadłużanie przyszłych pokoleń pod zastaw przyszłych dochodów obywateli – biorą całe narody w ekonomiczną niewolę. Wtedy iluzje braterstwa pryskają, bo finansowi grandziarze, zwłaszcza starsi i mądrzejsi, żadnego braterstwa z normalnymi ludźmi nie uznają. Przeciwnie – uważają, że „trzeba golić, strzyc to bydło, a kiedy padnie – zrobić mydło”.
Michalkiewicz ????
Cos nie slysze zeby w Polsce ktos oglaszal referendum czy mamy splacac zadluzenie zagraniczne czy nie.
A trzeba by zapytac obywateli
Bo ja np uwazam jak i 99.9 % normalnych ze jak sobie zaciagal kredyty Tusk/Rostowski to niech z ich majatkow sobie sciagaja &#39;zydofiny&#39;, ewentualnie z czlonkow PO. Ja sie nie zgadzalem z taka polityka i placil nie bede napewno ani grosza

blady9mks 154

blady9mks

Użytkownik
Premier Ewa Kopacz zapowiedziała, że jeszcze we wtorek, a najpóźniej w środę rano do Sejmu trafi projekt ustawy rozwiązującej problemy kredytobiorców. Chcemy pomóc nie tylko tym, którzy brali swoje kredyty we frankach czy euro, ale chcemy też pomóc tym, którzy są w trudnej sytuacji i wzięli kredyt w złotówkach - mówiła premier we wtorek wieczorem w TVP Info.
I to jest coś za co kocham Platformę. Nie ma dzielenia na frankowiczów i resztę. Dlaczego niby oni mają mieć lepiej od kogoś kto jest tak pogrążony w długach, że jedynie co może zrobić to sobie strzelić w łeb. PiS populistycznie chce pomagać frankowiczom, a to z reguły klasa średnia, która zarabia kilka lub kilkanaście tysięcy. A gdzie pomoc dla matek, które aby nakarmić 6 dzieci toną w długach z chwilówek ? To jest sprawiedliwość społeczna, na którą PiS powołuje się co chwila. I teraz ta partia układów, liberalna warszawka mówi - jak pomagać to wszystkim. Brawo Pani Premier !
Dobry Boze .... Co ten gosc tutaj wypisuje ... Mialem nie atakowac osobiscie, ale wystawiles mi Adamo taka pileczke do pustej bramki, ze tylko brac i zaorac Ciebie. ( Bede uzywal, tylko argumentow typowego leminga, ktore mozna znalezc w wpisach Adamo w tym dziale)
Zaczynamy !
Adamo: Populizm to najgorsza rzecz w partiach i nienawidze takich partia . Kontra , czym jest zachowanie PO ? To jest wlasnie czysty populizm, by zdobyc wyborcow, ktoryz po czesci zostali oszukani przez R.Petru.
Adamo: PiS chce opodatkowac banki. Zobaczycie odbije sie to tylko na naszaych kieszeniach i ja jako zwykly Polak bede musial doplacac do tych ,, populistycznych obietnic .
Kontra po to,zeby pomoc tym osobom PO bedzie chcialo nakazac bankom doplacenia tym osobom do kredytow 10 mld zł. Przepraszam teraz bardzo ! skad te banki maja brac takei pieniadze, przeciez to sie tylko odbije na zwyklym konsumencie, oplaty i kredyty pojda do gory , lokaty straca na wartosci . JAK JA MAM JAKO OBYWATEL POTEM ZYC ?!?!?!
Adamo: 500 zl na kazde dziecko to jest skandal ! Z moich pieniedzy , beda spelniane takei obietnice , podniosa mi ZUS i podatki i wyladuje na bruku. Ludzie beda robic dzieci tylko po to by skasowac te pieniadze. Takie rodziny sa patologiczne. Zacznie sie cwaniactwo. Polske nie stac na takie rozwiazania . Jest Karta duzej rodziny , gdzie takie osoby maja wsparcie. To jest na razie jedyna mozliwosc na jaka stac Polske .
Kontra: HALO HALO ?!?! Czemu ja jako zwykly obywatel, ktory nigdy nie bral kredytu mam teraz tracic na tym, ze znalezli sie cwaniacy, ktorzy chcieli zarobic na takich kredytach i strace % na lokatach albo wzrosna mi koszty utrzymania depozytu w banku ?! Toc to jest skandal ! Nie , dla wspierania takich patologii . Stara zasada glosi , bierze sie kredyt w walucie , w ktorej sie zarabia !! Polski nie stac na takie rozwiazania !! Czemu mamy wspierac patologicznych ludzi, ktorzy chcieli zyc na kredyt i sobie z tym nie poradzili !?!? Nie masz kasy , to nie kupuj nowego mercedesa !! Jedyne co mozemy im zaoferowac to Karta kredytobiorcy dzieki , ktorej takie osoby beda mialy ulgi na kino, muzeum , teatr . Polski nie stac na wiecej !!! STop pomagania innym !!!
Podsumowanie: Adamo80 to typowy Po-wski leming . Wszystko to co pisal do tej pory w tym dziale czyli ataki na PiS, ze obietnice kosztuja, ze on bedzie tracil na tym, ze podniosa ceny itd. To tylko przykrywka, bo pomysly wyszly od PiS - partii, ktorej jakos wszyscy nienawidza! Bo jako jedynie nie chca dawac dupy Europi i dbaja o SWOICH obywateli.
Ale prosze panstwa, jak PO daje propozycja, ktora bedzie kosztowac wszystkich obywateli , to swiat staje sie piekniejszy, kwiaty zaczynaja kwitnac. Polska staje sie bogatym krajem i wszystkie obietnice mozna spokojnie zrealizowac, bez zadnych problemow. Nasz budzet jest przeciez tak olbrzymi , ze co to dla nas Frankowicz, Rubelowicz, Grek ? Jedna chwala wszystkim dolozymy , bo nas stac. Ale uwaga uwaga jak PiS zlozy jakas propozycje :;/::;/: oooo nie !!! to sa oszusci ! oni nie umieja liczyc ! oni nas okradna sprzedadza i jeszcze wrak Tupolewa odzyskaja ! Nie dla taki debili, ktorzy tylko ulotki drukuja i przez ostatnie 8 lat tak zle rzadzili, ze w tym kraju zyc nie mozna !!
Co do wygrubionych wypowiedzi Adamo, Rzad przedstawil tylko pomysly dla Frankowiczow , a nie dla wszystkich wiec Po juz sie zle robic ???? )

Ostatnie podsumowanie. Wszystkie gazety nagle na okladkach : Szydlo i jej obietnice doprowadzaja gielde to upadku !! Ciekawe czy wszystkie te same media pokaza jak sie zmienily akcje, po ogloszeniu programu PO
Pierwsza ofiara PO

Posumowuje , ADAMO PIEKNIE OKLAMALES UZYTKOWNIKOW mowiac : PO WSPOMOZE TEZ osoby, ktore wziely kredyty w zl. PIEKNE KLASMTWO !!! NA konferencji prasowej ani jednego slowa o tym nie bylo !! Ale ty i tak otworzysz gazete wyborcza i sobie bedziesz wmawiac , ze to jest pomoc dla wszystkich ! PO pieknie zadbala teraz o 60tys. wyborcow , ktorzy dostana po srednio 150 000. I wlasnie Adamo srednia klasa to sa tylko wyborca PO, ktorzy dostali ladny prezent, bo sa to cwaniacy, ktorzy mysleli , ze cos zarobia na tym a sie przejechali i niech za to sami traca !
P.S ADAMO mowisz , ze PiS chce podniesc kwote wolna od podatku i podatki obinzyc i ze jest to takie zle, bo ty na tym stracisz. Pytanie ! CZEMU PO CIE NIE SLUCHA ?!?!

Poinformowała, że Klub PO składa projekt ustawy dotyczący udzielania pomocy i restrukturyzacji kredytów udzielonych w walutach.
REKLAMA
Rozwiązanie ma być skierowane do osób, które zakupiły mieszkanie nie większe niż 75 m kw. lub dom nie większy niż 100 m kw.
&quot;Od dnia wprowadzania tego rozwiązania mogą skorzystać osoby, których wartość kredytu w stosunku do wartości zabezpieczenia przekracza 120 proc.&quot; - powiedział Skowrońska.
Poinformowała, że w kolejnym roku funkcjonowania ustawy, z restrukturyzacji będą mogły skorzystać osoby z kredytami o LTV 100-120 proc., a później z ponad 80 proc.
Restrukturyzacja portfeli walutowych według propozycji Platformy Obywatelskiej nie wpłynie na poziom bezpieczeństwa sektora bankowego - poinformował na konferencji Jacek Brzezinka, poseł PO.
&quot;To powinno pozwolić wyjść z pułapki zadłużenia osobom, które wpadły w nią nie do końca z własnej winy. Rozłożenie w czasie możliwości składania wniosków o restrukturyzację kredytów pozwoli zaabsorbować koszty restrukturyzacji przez system bankowy tak, że będzie one bezpieczny i nie powinno to spowodować żadnych zawirowań w systemie bankowym&quot;| - powiedział Brzezinka.
Platforma Obywatelska szacuje, że z propozycji ustawy o restrukturyzacji portfeli hipotecznych kredytów walutowych będzie mogło skorzystać około 60 tys. osób - poinformował Jacek Brzezinka.
Nigdzie nie ma mowy o kredytach w zl. a to cytat z onet.pl proPO strony : )

bykuwodzu 839

bykuwodzu

Użytkownik
Na drogie ceny mieszkan jest prosty sposob
Pozwalac bankom pozyczac tylko te pieniadze ktore ktos wczesniej w nich zdeponowal. Tak zreszta jest w Polsce ale duzo bankow jest zachodnich ktore robia finansowy szacher-macher tworza pieniadze z powietrza (co jest zabronione konstytucyjnie w PL, stad taki ped do euro) i zasilaja tym pieniadzem spolki-corki w koloniach typu Polska czy Wegry. Nalezy sprawdzic pochodzenie pozyczanych srodkow, jesli z zagranicy to nie oddawac jesli to sa banki zamieszane w jakies walki.
Do tego kazdy kto mial splacac kredyt niech wytoczy sprawe bankom ktore robily walki na LIBOR niech oddaja na ile sad wyceni wzrost kursu nieruchomosci w wyniku spekulacyjnych zabaw bankow (jakies 80% ceny mieszkan to spekulacja nie majaca nic wspolnego z kosztami budowy), do tego jesli ktos np placil czynsz bo nie mogl sobie kupic nowego (za drogie) tez niech ich pozwie za zwrot tego czynszu przez lata.
Majac niezalezne polskie sadownictwo banki mozna zjesc beda uciekac jak przed zaraza i watpie zeby predko sie pojawily z powrotem
I po krzyku mieszkania 4 razy tansze

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Kontra po to,zeby pomoc tym osobom PO bedzie chcialo nakazac bankom doplacenia tym osobom do kredytow 10 mld zł. Przepraszam teraz bardzo ! skad te banki maja brac takei pieniadze, przeciez to sie tylko odbije na zwyklym konsumencie, oplaty i kredyty pojda do gory , lokaty straca na wartosci . JAK JA MAM JAKO OBYWATEL POTEM ZYC ?!?!?!
Podsumowanie: Adamo80 to typowy Po-wski leming . Wszystko to co pisal do tej pory w tym dziale czyli ataki na PiS, ze obietnice kosztuja, ze on bedzie tracil na tym, ze podniosa ceny itd. To tylko przykrywka, bo pomysly wyszly od PiS - partii, ktorej jakos wszyscy nienawidza! Bo jako jedynie nie chca dawac dupy Europi i dbaja o SWOICH obywateli.
Ale prosze panstwa, jak PO daje propozycja, ktora bedzie kosztowac wszystkich obywateli , to swiat staje sie piekniejszy, kwiaty zaczynaja kwitnac. Polska staje sie bogatym krajem i wszystkie obietnice mozna spokojnie zrealizowac, bez zadnych problemow.
Bez względu na to jaka partia będzie chciała wyłącznie odciążyć frankowiczów uważał będę to za złe bo płacić będą wszyscy. Uważam też, że pojadę tym razem językiem PiSu, że to by było po prostu niesprawiedliwe społecznie. Frankowicze to z reguły klasa średnia - właśnie głównie całe to &quot;Monaco&quot; jak nazywa Warszawkę Kukiz. Generalnie myślę, że 90% frankowiczów to wyborcy PO. PiS w trakcie kampanii Dudy wiedział co robić, że ich poparł, ale po pierwsze tylko 10% kredytów we frankach jest zagrożona, a po drugie to co wcześniej pisałem: matka samotnie wychowująca 6 dzieci pozadłużana jest na 1000% rocznie w parabankach, chwilówkach i jej państwo nie pomoże, a frankowiczom, którzy kupili domy po 500 tyś ? Nie jestem socjalistą ani lewakiem, ale w tym wypadku PiS powinien to dobrze przemyśleć, bo właśnie ta partia powinna pomóc osobom pozadłużanym w parabankach. To są wielkie dramaty ludzi, ale to są z reguły ludzie biedni i nie umieją się zorganizować. Trzeba im pomóc.
Posumowuje , ADAMO PIEKNIE OKLAMALES UZYTKOWNIKOW mowiac : PO WSPOMOZE TEZ osoby, ktore wziely kredyty w zl. PIEKNE KLASMTWO !!! NA konferencji prasowej ani jednego slowa o tym nie bylo !! Ale ty i tak otworzysz gazete wyborcza i sobie bedziesz wmawiac , ze to jest pomoc dla wszystkich ! PO pieknie zadbala teraz o 60tys. wyborcow , ktorzy dostana po srednio 150 000. I wlasnie Adamo srednia klasa to sa tylko wyborca PO, ktorzy dostali ladny prezent, bo sa to cwaniacy, ktorzy mysleli , ze cos zarobia na tym a sie przejechali i niech za to sami traca !
Cytat z wczorajszej wp.pl: Premier Ewa Kopacz zapowiedziała, że jeszcze we wtorek, a najpóźniej w środę rano do Sejmu trafi projekt ustawy rozwiązującej problemy kredytobiorców. Chcemy pomóc nie tylko tym, którzy brali swoje kredyty we frankach czy euro, ale chcemy też pomóc tym, którzy są w trudnej sytuacji i wzięli kredyt w złotówkach - mówiła premier we wtorek wieczorem w TVP Info.
To nie ja okłamałem tylko takie były wczorajsze zapowiedzi ze strony kancelarii Premiera. Wkleiłem tutaj komunikat z wp. Mimo, że jestem wyborcą PO nie biorę odpowiedzialności za to co mówią i robią politycy PO, nie odpowiadam także za to jakie rzeczy wygadują w Sowa i Przyjaciele. Sam się rozczarowałem i to, że to PO chce pomagać frankowiczom tak samo mi się nie podoba jak to, że chce to robić PiS. Oczywiście będzie to miało wpływ na to jak zagłosuję.

blady9mks 154

blady9mks

Użytkownik
Bez względu na to jaka partia będzie chciała wyłącznie odciążyć frankowiczów uważał będę to za złe bo płacić będą wszyscy. Uważam też, że pojadę tym razem językiem PiSu, że to by było po prostu niesprawiedliwe społecznie. Frankowicze to z reguły klasa średnia - właśnie głównie całe to &quot;Monaco&quot; jak nazywa Warszawkę Kukiz. Generalnie myślę, że 90% frankowiczów to wyborcy PO. PiS w trakcie kampanii Dudy wiedział co robić, że ich poparł, ale po pierwsze tylko 10% kredytów we frankach jest zagrożona, a po drugie to co wcześniej pisałem: matka samotnie wychowująca 6 dzieci pozadłużana jest na 1000% rocznie w parabankach, chwilówkach i jej państwo nie pomoże, a frankowiczom, którzy kupili domy po 500 tyś ? Nie jestem socjalistą ani lewakiem, ale w tym wypadku PiS powinien to dobrze przemyśleć, bo właśnie ta partia powinna pomóc osobom pozadłużanym w parabankach. To są wielkie dramaty ludzi, ale to są z reguły ludzie biedni i nie umieją się zorganizować. Trzeba im pomóc.

To nie ja okłamałem tylko takie były wczorajsze zapowiedzi ze strony kancelarii Premiera. Wkleiłem tutaj komunikat z wp. Mimo, że jestem wyborcą PO nie biorę odpowiedzialności za to co mówią i robią politycy PO, nie odpowiadam także za to jakie rzeczy wygadują w Sowa i Przyjaciele. Sam się rozczarowałem i to, że to PO chce pomagać frankowiczom tak samo mi się nie podoba jak to, że chce to robić PiS. Oczywiście będzie to miało wpływ na to jak zagłosuję.
Pierwszy raz sie chyba z Toba zgadzam, ze nie powinno sie wspierac Frankowiczow, bo sami sobie winni, ze wzieli kredyty i zaryzykowali. Fakt, ze nawet sami frankowicze nie chca od panstwa pieniedzy jest ok. Chca po prostu by banki, ktore zostaly oblozone wyrokami sadow wywiazaly sie z tego i ja to popieram , ale osoby te nie powinny dostac zadnego grosza.
I widzisz wspominasz o matkach , ktore musza zaciagac pozyczki by wiazac koniec z koncem, ciekawe jakby sobie radzily , jakby dostawaly zamiasz 70 zl na dziecko te 500 zl. Moze wlasnie by je to wsparlo i by mogly spokojnie kupowac ksiazki dla dziecie i utrzymywac dom . Dlatego wole program 500 zl na dziecko niz, jakakolwiek pomoc frankowiczom , czy otwiernie bramek i doplacanie z budzetu prywatnym firmom.
E: no okej skoro tak Kopacz powiedziala, to nie ty klamales tylko ona klamala i pokazal jaka jest prawdomowna i za kogo ma ludzi .

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
I widzisz wspominasz o matkach , ktore musza zaciagac pozyczki by wiazac koniec z koncem, ciekawe jakby sobie radzily , jakby dostawaly zamiasz 70 zl na dziecko te 500 zl. Moze wlasnie by je to wsparlo i by mogly spokojnie kupowac ksiazki dla dziecie i utrzymywac dom . Dlatego wole program 500 zl na dziecko niz, jakakolwiek pomoc frankowiczom , czy otwiernie bramek i doplacanie z budzetu prywatnym firmom.
.
No tak, tylko, że PiS mówi o 500zł za każde dziecko dla wszystkich, a skoro ma to być program pomocowy to powinien być kierowany wyłącznie do potrzebujących. Bo rozumiem, że jak taki piłkarz Lewandowski zrobi sobie 6 dzieci, czego mu zresztą życzę ???? , to dostanie tak samo 3000zł mimo, że zarabia miliony jak i kobieta, która ma rentę 600zł. Jak się wydaje pieniądze podatników, czyli nasze pieniądze trzeba sto razy się zastanowić jak je wydatkować.

blady9mks 154

blady9mks

Użytkownik
No teraz mowimy o 2 rotnych programach .Duda w swoim programie mial dla najubozszych ,a PiS ma dla wszystkich . No. Czas pokaze. Ale szczerze watpie by taki Lewandowski zlozyl wniosek o te 500 zl ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom