>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

wybory parlamentarne 2011

Status
Zamknięty.
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Też jestem ciekawy liczby mandatów PO i PSL bo już chcę zobaczyć minę Kłopotka jak będą musieli Palikota wziąć do koalicji bo poseł PSL u Rymanowskiego przysięgał, że Stronnictwo Ludowe nigdy z nim w koalicje nie wejdzie.
I najważniejsze - masz poparcie mediów - robisz w tym kraju wynik wyborczy jaki chcesz - bez względu na jakość rządów czy elementarne łamanie praw obywatelskich.

T 828

the_longer

Użytkownik
Powiem tyle,że nastąpi rewolucja moralna. PO będzie rządzić z RPP i jak to mówił Palikot trzeba skończyć politykę delegalizacji. RPP za związkami homo,PO przychylna cywilnym związkom homo ale wiadomo, że to początek nastanie czas na te obleśne małżeństwa. Zalegalizują lekkie narkotyki. W liberalnej w tym temacie Holandii myślą nad zakazem stosowania ciężkiej trawki: czyżby marihuana jednak rzeczywiście szkodziła Holendrom?
Z drugiej strony może i nas zalegalizują choć bardziej wierzyłbym w legalizacje homo. Kolejnym krokiem może być ograniczenie wpływów Kościoła co oznacza dalszy spadek moralności, bo choć Kościół trochę przesada z gromadzeniem majątku to jednak głosi treści, które w dużej mierze popieram i akceptuje.
Słowem trzeba uciekać z kraju ale dokąd? Wszędzie się pojawia ta szarańcza. Pamiętam jak Serbowie spuścili łomot gejom na ich paradzie w Belgradzie. Czy nas czeka to samo? A może te 10% dla Palikota oznacza niestety większą tolerancje?

xavy 386

xavy

Użytkownik
I najważniejsze - masz poparcie mediów - robisz w tym kraju wynik wyborczy jaki chcesz - bez względu na jakość rządów czy elementarne łamanie praw obywatelskich.
Dlatego mówię,że żyjemy nie w demokracji tylko w mediokracji.

aerts 78

aerts

Użytkownik
W demokracji głosuje się na najładniejszego, nie na najmądrzejszego, media są stworzone do lansowania tanich populistycznych hasełek i pokazywania pięknych twarzy.

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Proszę Cię nawet nie wymagaj ode mnie co będzie jutro u POLEJNIK, TuskoLisa, SchetynoGugały.
Do tego dołączy Kuba Powiatowy z hasłem - &quot;Zabraliśmy młodym dowody&quot; misja wykonana.
Naród otępiony mediami wybrał jak wybrał, jak będą gryźli kamienie z biedy to nie wińcie za to &quot;chorego psychicznie&quot; Jarka.
Nam potrzeba było gościa z jajami, a nie gościa od uśmiechów, robienia dobrze pod stołem ????
Za 2-3 lata bankowo u nas będzie Grecja. Dług Donkowski nas zabije.

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
Proszę Cię nawet nie wymagaj ode mnie co będzie jutro u POLEJNIK, TuskoLisa, SchetynoGugały.
Do tego dołączy Kuba Powiatowy z hasłem - &quot;Zabraliśmy młodym dowody&quot; misja wykonana.
Naród otępiony mediami wybrał jak wybrał, jak będą gryźli kamienie z biedy to nie wińcie za to &quot;chorego psychicznie&quot; Jarka.
Nam potrzeba było gościa z jajami, a nie gościa od uśmiechów, robienia dobrze pod stołem ????
Fuck yea! Wygrał Donek, Kasia fajnie wygląda, a ja dalej będę robił swój program!

duda 380

duda

Użytkownik
A wyjdziesz na ulice? Gdyby coś takiego miało się wydarzyć to już dawno by się wydarzyło. Polakom brak jaj żeby się zjednoczyć, wyjść na ulicę i zaprotestować. Lepiej siedzieć w cieplutkim domku, póki węgla na ogrzewanie nie braknie. Nie będzie drugiej Grecji. A wiesz dlaczego? Bo brak nam zgrania, brak nam jaj, oraz dlatego że część społeczeństwa jest na tyle *****ana że ciągle głosuje na te same szuje i krzywe, zakłamane mordy. Permanentnie staczamy się na dno.

T 98

tomisdz

Użytkownik
Co do wyników wyborów to bez niespodzianek plus dla Palikota zaskoczenie SLD co mnie nie dziwi.
Różnice w wynikach dla stacji Polshitu i TVN-u różnią się bardzo

E: Jacekk nie jesteś sam ws Palikota będzie gorąco :razz:

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
A wyjdziesz na ulice?
Nie będę 1 ale wyjdę :!: A wiesz dlaczego? Bo mnie się udało i nie patrzę tylko na czubek własnego nosa. Mnie się udało to każdemu się może udać, wystarczy włączyć myślenie, ciężko popracować i nie ma opiderlania sja!
Dzisiaj ludzie nauczeni są wygody: podają CI fakty na talerzu, nie musisz myśleć.
Podają Ci rozwiązanie ty Tylko kliknij.
Podają Ci przepis jak napisać 20 wzorów CV, a nie nauczą Cię paru technik, jak rozmawiać, jak pokazać, że może mam słabą gadkę ale mam umiejętności i serce do walki o cele firmy by mnie zatrudnić.
To mnie boli :!: Dzisiaj jak na fejsie się spierałem z paroma osobami co są za PeŁO (Foxiu poświadcz bo uznają mnie za wariata ;/) by wymienili mi osiągnięcia rządu PO - nic.
Albo pewien ograniczony gość z Pomorza &quot;Bo mam Orlika i mam gdzie grać&quot;
A jak kolesiowi napisałem, że ma krótkowzroczne zapatrywania bo nie będzie miał emerytury i będzie zbierał aluminium bo teraz nas wykończy dług publiczny to mnie oczywiście zbeształ.
Chodzi mi o osoby do których nie przemawiają fakty i liczby, to jest najgorsze - otumanionym ludem (przez media) jest łatwiej manipulować.
Wygrała partia od robienia lodów i cudów to czekam na te cuda, a jeżeli nie to uwierz mi wyjdę na ulicę protestować (ale nie robić burd i rozrób) - tylko media mnie pokarzą jako bandytę, bandziora co się nie zgadza z jedyną i słuszną wizją państwa, i jedyną i słuszną doktryną polityczną.

kowboj 143

kowboj

Użytkownik
A wyjdziesz na ulice? Gdyby coś takiego miało się wydarzyć to już dawno by się wydarzyło. Polakom brak jaj żeby się zjednoczyć, wyjść na ulicę i zaprotestować. Lepiej siedzieć w cieplutkim domku, póki węgla na ogrzewanie nie braknie. Nie będzie drugiej Grecji. A wiesz dlaczego? Bo brak nam zgrania, brak nam jaj, oraz dlatego że część społeczeństwa jest na tyle *****ana że ciągle głosuje na te same szuje i krzywe, zakłamane mordy. Permanentnie staczamy się na dno.
Część? PO - 39%, PiS - 30%, PSL - 8.2%, SLD 7.7%

Dla mnie to 85% wybrało te same szuje i krzywe ...

panmam2 78

panmam2

Użytkownik
TUSK:ZROBIMY RZECZY DOBRE. INACZEJ NIE ZAWRACAŁBYM GŁOWY
mogę to tylko tak skomentować????,bajkopisarz.
Kaczyński: Szanujemy wyniki wyborów. Jestem głęboko przekonany, że przyjdzie taki dzień, że nam się uda, że będziemy mieli w Warszawie Budapeszt.
a ten znowu zmienia &quot;twarz&quot; na potulną ,wybory z fałszowane &quot;opozycja&quot; nie wygrała?????
ech,po Japonia,Irlandii i Hiszpanii ,Węgry? dobre sobie, znowu te same &quot;mordy&quot; w sejmie,jedyna nowość to RP

brylant 66

brylant

Użytkownik
W Polsce mamy do czynienia z systemem proporcjonalnym (art. 96 ust. 2 Konstytucji RP) w nierównych pod względem wielkości wielomandatowych okręgach wyborczych[3]. Terytorium państwa podzielone jest na 41 okręgów, których wielkość wynosi od 7 do 19 mandatów (średnia wielkość to 11,2), są to więc okręgi średnie i duże. Próg ustawowy wynosi 5% dla pojedynczych partii, 8% dla koalicji wyborczych i jest ustanowiony na poziomie krajowym[4]. Do obsadzenia jest 460 mandatów, a ich przydział odbywa się przy użyciu metody d&#39;Hondta. Wyborcy oddają jeden głos preferencyjny na półotwartą listę. Mandaty przypadające danej liście kandydatów uzyskują kandydaci w kolejności otrzymanej liczby głosów

Radze sie niektorym zapoznac z ordynacją wyborcza...

cytat z wiki

a co do wyborów to poczekajmy na PKW trzeba zobaczyc ile mial korwin mikke, wtedy protescik i pasi ????

duda 380

duda

Użytkownik
Chodzi mi o osoby do których nie przemawiają fakty i liczby, to jest najgorsze - otumanionym ludem (przez media) jest łatwiej manipulować.
Wygrała partia od robienia lodów i cudów to czekam na te cuda, a jeżeli nie to uwierz mi wyjdę na ulicę protestować (ale nie robić burd i rozrób) - tylko media mnie pokarzą jako bandytę, bandziora co się nie zgadza z jedyną i słuszną wizją państwa, i jedyną i słuszną doktryną polityczną.
Cholerna prawda. Ale protesty na nic się zdadzą - kilka/kilkanaście/kilkaset osób nic tu nie zdziała. Pomóc może jeśli tysiące, miliony wyjdą na ulicę i obalą ten pieprzony złodziejski rząd. Jednak nie wierzę że to kiedykolwiek będzie miało to miejsce, jednostka nic tu nie zdziała, a bunt szybko zostanie stłumiony.
Zobaczymy co zdziała Ruch Poparcia Palikota, zapewne PO wejdzie z nimi w koalicję, i nadal będziemy trwali w marazmie, a zapewne zdecydowana większość która głosowała na Palikota, mając nadzieję na legalizację miękkich...dostanie soczystego *****a do mordy, a nie legalizację.

duda 380

duda

Użytkownik
a co do wyborów to poczekajmy na PKW trzeba zobaczyc ile mial korwin mikke, wtedy protescik i pasi ????
Żeby mogło dojść do unieważnienia wyborów KNP musiałoby zdobyć przynajmniej 3%. Raczej nie ma na to szans, biorąc pod uwagę wyniki sondażów.

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Proteścik tutaj nic nie da PEŁO znów ma większość, jutro POlejniki, Lisy i inne Gugały Kolendy Zalewskie będą wchodziły w odbyt PO bez wazeliny.
Tak to jest jak się ufało wujkom z zachodu, zaszczepili u nas obcy kapitał, ten przejął media i za pomocą mediów wmawiają Ci kto jest cacy, a kto blee.
Ja celowo z Łodzi 160km jechałem by oddać głos, zmobilizowałem 40 osób by odsunęli tę mafię PeŁO od koryta a tutaj widzę, że wynik jest zdumiewający :!:
Widocznie Polacy lubią być okłamywani, dymani na POdaktach, ZUSie i innych daninach.
Jak tak dalej pójdzie to spełni się pewna przepowiednia - Polska ma być krajem kelnerów i ludzi usługującym innym bez silnego państwa i niestety to się dzieje.
Politycy się dziwią czemu tak jest, odpowiedź jest prosta: umowa o pracę a nie o dzieło/zlecenie, i godziwa płaca + budownictwo (a nie programy służące zyskom developerów mieszkań) wtedy i będą się rodziły dzieci.
A jak masz dom dobrą pracę to potrzebna i chemia do domu, i tekstylia i powoli się wszystko rozkręca - przecież to jest kurde tak jasne i proste i oczywiste, tylko partia opowiadająca się za taką wolnością gospodarczą która będzie rządzić w sumie 8 lat o tym zapomniała.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom