Maria Kirilenko - Julia Goerges 1 @ 1,69 [pinnacle] - 7/10j
Na jutro wybieram spotkanie tenisowe gdzie zmierzą się na korcie Niemka Julia Georges, a na przeciwko jest Maria Kirilenko z Rosji. Rosjanka jest bez wątpienia faworytką tego meczu i jak dla mnie kurs 1,60 to jest jakiegoś typu promocja, bo jak dla mnie to powinien być 1,45 góra. Kirilenko bardzo dobrze spisywała się w Tokio, wyeliminowała tam Stosur czyli mistrzynię US Open, a także byłą numer 1. Anę Ivanović. Oba te mecze były bardzo ciekawe i zacięte. Rosjanka uległa dopiero w ćwierćfinale z późniejszą finalistką Verą Zvonarevą. Co do Niemki to nic szczególnego nie pokazała. Wygrała swoje mecze ze słabymi rywalkami i w 3 rundzie uległa Szarapowej, ale w ogóle bez walki. Oglądając ten mecz robiła wiele prostych błędów! To już nie ta sama osoba z przed kilku miesięcy gdzie pokonywała 2 razy pod rząd Karolinę Woźniacką. Co do typu, to jest on jak najbardziej pewny, ponieważ jeśli Maria zagra jak w Tokio to będzie gładkie 2-0 dla niej, a warto spróbować taki kurs 7/10. Polecam! Ludzie pytali mnie o to, czy Rosjanka nie będzie zmęczona po takich meczach, ale skąd? Dotarła do ćwierćfinału, zaaklimatyzowała się super i to jej na pewno pomoże, nawet w dalszych rundach turnieju. Obie zawodniczki grały ze sobą tylko raz, ale za w tym roku i to przed US Open. Nawierzchnia taka sama i tam moja faworytka wygrała praktycznie bez walki, 6:2, 6:3. Myślę, że zostało napisane wiele o tym typie i dlaczego tak typuję, stąd też proponuję większą stawkę na ten typ, gdyż to jest błąd w wystawieniu kursów. Gorąco polecam!