cytat z wypowiedzi Agnieszki "(...)- To korzystny bilans, ale mam świadomość, że to były zawsze bardzo ciężkie spotkania i bardzo wyrównane - tłumaczy jednak ostrożna przed finałem Polka i dodaje: - Andrea gra zawsze bardzo dobrze, regularnie i mocno uderza piłki. Myślę, że aby ją pokonać, będę musiała jutro zagrać jeszcze lepiej niż wczoraj czy dzisiaj. Na pewno zapowiada się bardzo zacięty finał"
---------
Myslę że te słowa oddają idealnie jutrzejsze spotkanie i to co może sie tam wydarzyć...
Ja jednak lekko faworyzuje Petko i dla mnie to ona moze jutro wygrać:
Petko:
> oglądałem na Eurosporcie jej mecz i Petko prezentuje się wysmienicie, po przebytej grypie nie ma juz sladu, wygląda fizycznie doskonale, mowa ciała sama krzyczy ze jest pozytywnie nastawiona,
> po US Petko gra jak z nut w tym turnieju
> jezeli Petko mysli o wygranej musi zagrać na 105% swoich umiejętności, ma grac agresywnie i gonić Age w lewo i w prawo,
> Petko bardziej wypoczęta i siły witalne po jej stronie,
> Petko to walczak i bedzie się biła do końca, mentalnie to chyba najlepiej usposobiona dziewczyna w turze.
> ile w tym roku juz było takich finałów gdzie faworyt przegrywał...
> kazdy bilans się kiedyś kończy, czas na win Petko...
> Petko i Aga walczą o Istanbuł, na korcie bedą krew, pot i łzy...Aga moze w końcu padnie, ten zaklejony bark może tez paść...
Kluczem do zwycięstwa Petko moze być; bardzo agresywny return po 2 serwisie Agi, konsekwentne trzymanie piłki w korcie, granie mocne po kątach, mocny 1 serwis, agresja na korcie, w stylu Petko, ma ciskać pięść w serducho, pokazywać ze się nie boi Agi, nie wdawać się w techniczne gierki z Agą...
Aga:
} Aga to pewniak i faworyt na pewno, ale... kto wie, kto wie...
} w tenisie Agi nastąpiło totalne odblokowanie i totalna metamorfoza, czym to jest spowodowane każdy wie..
} serwis pozostał na takim samym poziomie czyli: przeciętny, ale za to gra Agi w innych elementach się zmieniła nie do pozniania...przebija kazdą piłke konsekwentnie, zmienia kierunki, zmienia style, gra kątowo, idzie na siatke po wypracowanym ataku, wszystko jest przemyslane i realizowane niemal idealnie...
} nawet mentalnie coś drgnęło, nie grymasi a czasami się pokątnie usmiechnie, to juz coś...
} ale każda seria ma swoj koniec, bardzo prawdopodobnie że Petko tego dokona,
} agresywna gra Petko moze zamęczyć Age, moze przyjdzie słabsza dyspozycja,
} Aga bedzie lekko pod presją, doskonale wie że jutro niedziela i mnóstwo ludzi bedzie ją oglądało przed telewizorem,
} szanuje dokonania Agi bo to ona jest teraz ambasadorem polskiego sportu i tenisa ale jutro
stawiam na Petko, szanse 50 nA 50 A KURS
2.35 jest bardzo sensowny!
Andre@