>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - Pekin, 01-09.10.2011

Status
Zamknięty.
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Pennetta, która pokonała nie tak dawno Szarapową, później osiągając ćwierćfinał US Open , w Tokio odpadła już w pierwszej rundzie przegrywając z Kają Kanepi. Ogółem ten sezon dla włoszki był bardzo trudny, szczególnie jego druga część ze względu na jej problemy zdrowotne, poza tym Pekin dla niej nigdy nie był szczęsliwym turniejem. Cibulkova pokonała tutaj Shuai Zhang oraz Francesce Schavione, coprawda wcześniej nie zaliczyła zbyt korzystnego bilansu (na 5 turniejów 5 porażek) jednak z dość rozchwianą Włoszką ma bardzo duże szanse.

Dominika Cibulkova @2,74 Pinnacle

kamil081308 155

kamil081308

Użytkownik
06 października, 11:00
Flavia Pennetta - Dominika Cibulkova 2 2,67 [pinnacle] - 5/10j
Zapowiada się ciekawe spotkanie, kursy moim zdaniem są wystawione nieadekwatnie do szans jakie mają w tym meczu obie zawodniczki zawodniczki. Pennetta może jest faworytką, ale minimalną, takie 55%. Obie w tym turnieju grają bardzo dobrze, nie straciły nawet seta, a ich rywalki były pierwszego formatu. W h2h 3-1 dla Włoszki, co daje jej minimalną przewagę psychologiczną.
Jednak Cibulkova to typowy &quot;fighter&quot;, który lubi takie mecze, w których niemal o każdy punkt będzie trzeba walczyć.
Uważam, że jest to spotkanie, w którym wszystko zdarzyć się może.

grzeg232 1,1K

grzeg232

Użytkownik
Caroline Wozniacki (DEN) - Kaia Kanepi (EST)
Typ: 2:1
Buki po raz kolejny widzą w Wozniacki faworytkę. Nr 1 w rankingu WTA jednak gra przeciętnie, od dłuższego czasu bez formy i bez wygranego turnieju. Co więcej przecież z Kanepi przegrała w ostatnim turnieju w Tokio w 2 rundzie 1:2. A i poprzednie 2 spotkania też kończyły się w 3 setach (Indian Wells 2009 i Tokio 2008), ale wygranymi Dunki. W Pekinie Wozniacki wygrała 2:1 z Hradecką i 2:0 z Gajdosovą. Kanepi w Tokio po wygraniu z Wozniacki pograła dobrze z Radwańską (2:6 6:7). W Pekinie oddała 3 gemy Chince Zhang a potem wygrała walkowerem z Lisicki. Według mnie Dunka jest faworytką, ale Kanepi na pewno postawi trudne warunki. Spodziewam się 3 setów, kto wytrzyma kondycyjnie wygra. Stawiam na Dunkę, w końcu z Estonką ma porachunki do wyrównania. Pomimo jej niespecjalnej formy liczę, że do tego spotkania wyjdzie na 110% zmotywowana, bo o motywację i umiejętności Kanepi jestem spokojny.

panas89 95

panas89

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, WTA, Pekin
Spotkanie: Pennetta - Cibulkova
typ: 2
kurs: 2.80
bukmacher: Bwin

Spotkanie dwóch zbliżonych rankingowo tenisistek, z umiejętnościami uważam że jest podobnie z małą przewagą Pennetty przy siatce, z racji tego że jest bardzo dobrą deblistką, backhand uważam że Pennetta również ma nieco lepszy, Cibulkova znana jest z doskonałego poruszania się po korcie, jest bardzo szybko i dynamiczną zawodniczką, jej silną bronią napewno jest forehand oraz dobry serwis, bardzo dobrze również gra kątowo. Pennetta, ostatnio osiągnała bardzo dobry wynik podczas US Open dotarła tam do ćwierćfinału, po drodze pokonując przede wszystkim Sharapovą, różnie bywa z jej kondycją, przed US Open kilka miesięcy odpoczywała z powodu kontuzji. Cibulkova w Pekinie do tej pory w dwóch pierwszych rundach straciła zaledwie 6 gemów. Wygrywając 6:2 6:2 ze Schiavone. Uważam że po takim kursie jak najbardziej do grania typ na Cibulkovą.
e: kursy już oczywiście inny, wczoraj byl 2.8 w bwin

ozborn86 2K

ozborn86

Użytkownik
Pozwolę sobie zabrać głos chociaż widzę, że już Panie się rozgrzewają. Jesteście bardzo zgodni co do zwycięstwa Cibulkovej tylko zastanawia mnie czy rzeczywiście stawiacie na nią bo bukmacher się myli nie robiąc z niej faworytki i wietrzycie świetną okazję czy po prostu nie chce Wam się stawiać na Penette po kursie koło 1,5. Jesteście w stanie mi na szybko odpowiedzieć bo chyba jak ktoś napisał, że dla niego faworytką jest Penetta to nawet jakby dawał szanse 51-49 to poco stawiać na te 49%?
Żeby nie było, że sam nie podaję typu to Pennetta kurs 1,57 bet365 +
Proponuję postawić na Cibulkovą po 1 secie kurs 7;]

malin157 75K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Woźniacka - Kanepi
2:1 -&gt; 4.33
3 sety -&gt; 2.80
ponad 20 gemów w meczu -&gt; 1.95

Pekin, ostatnie spotkanie singlowe turnieju kobiet na korcie głównym w dniu dzisiejszym w którym zmierzą się liderka rankingu WTA Dunka Polskiego pochodzenia Karolina Woźniacka i 46 w tym że rankingu Estonka Kaia Kanepi. Mecz zapowiada się bardzo ciekawie ponieważ tenisistki te grały ze sobą w zeszłym tygodniu podczas turnieju w Tokio i niespodziewanie po bardzo wyrównanym meczu górą była Estonka. Ogółem grały ze sobą już trzykrotnie i wszystkie mecze były bardzo wyrównane, kończyły się po trzy setowej walce, w dwóch pierwszych lepsza była liderka światowego rankingu. Teraz trochę o tym jej liderowaniu, cóż znajduje się na czele rankingu ponieważ jest najrówniejsza, jednak choćby jej występy w turniejach Wielkiego Szlema pokazują że bardziej udaje się jej wykorzystywać sytuację niż naprawdę rządzi w światowym tourze. A jej dzisiejsza rywalka w końcu chyba wraca do lepszej formy, potrafi grać co udowodniła już nie raz w ostatnich latach. Jest to pojedynek trzeciej rundy w poprzednich Karolina męczyła się z Czeszką Hradecką 3:6 6:0 7:5 i bez większych problemów ograła Słowaczkę Gajdosovą, natomiast Kanepi wygrała z słabą Chinką Zheng 6:0 6:3 i walkowerem z Niemką Polskiego pochodzenia Lisicką. Liczę na kolejny wyrównany pojedynek pomiędzy tymi Paniami, stawiam na 3-setowy pojedynek wygrany ostatecznie przez Karolinę, ponieważ bardzo będzie chciała się zrewanżować za zeszłotygodniową porażkę.

dotychczasowe mecze:
Tokio 2008: Woźniacka 6:2 3:6 6:1
Indian Wells 2009: Woźniacka 6:3 3:6 6:3
Tokio 2011: Kanepi 5:7 6:1 4:6

marian78 20

marian78

Użytkownik
heh, Pennetta w piewszym secie fenomenalna - różnica dwóch klas - Cibulkowa znacznie słabsza technicznie i do tego jeszcze niska : &gt;

kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP
Może szybko i krótko, bo za chwilę wychodzę na uczelnię. W oko wpadł mi kurs wystawiony na dzisiejsze spotkanie deblowe wśród pań. Ów mecz to starcie duetu Dulko/Pennetta z Chinkami Peng/Zheng. Włoszka i Argentynka to topowe zawodniczki w tej specjalności. odpowiednio zajmują 5 i 6 miejsce w rankingu deblistek. W ostatnim czasie są w niezłej formie, o czym świadczą wyniku turnieju w Tokio. Doszły tam aż do finału, przegrywając dopiero w finale z Huber/Raymond. W pokonanym polu zostawiły m. in. Shedovą/King. Obydwie grają ze sobą dość długo, więc odpowiednie zrozumienie na pewno jest. Chinki tak na dobrą sprawę razem zaczęły grać dopiero w tym sezonie. Trzeba jednak przyznać, że wyniki mają dość solidne. Zwyciężyły m. in. turniej w Rzymie gdzie po drodze odprawiły Huber/Raymond i King/Shedovą. W Pekinie dwie rundy przeszły dość łatwo, ale przeciwniczek też nie miały zbytnio wymagających. Dzisiaj czeka je trudny test, bo zmierzą się z jednym z lepszych debli. Minusem dla faworytek mógłby być fakt, że Pennetta będzie zmęczona. Póki co jednak widzę, że dość łatwo radzi sobie z Cibulkovą i zapewne za kilkanaście minut skończy ten mecz. Kurs naprawdę fajny, polecam!

S.Peng/J.Zheng - G.Dulko/F.Pennetta 2 1.60 ✅
7/10 Expekt

leon_ag 3

leon_ag

Użytkownik
A. Ivanovic - A. Radwanska @2 pinnacle

Najciekawszy z ćwierćfinałów rozgrywanych na kortach w Pekinie, przynajmniej na taki kreowany. Poziom spotkania będzie można ocenić po meczu. Mimo wszystko jestem przekonany o formie Ivanovic, którą zdaje się ma już za sobą słabszy okres w swojej karierze i teraz czas powoli odbudować swoją potęgę. Gdy jest w formie - absolutna światowa czołówka. Zdaje się, że wygrane z Kuznetsovą i Zvonarevą pozwolą jej uwierzyć w siebie i końcówka roku będzie należała właśnie do niej. Agresywna siłowa gra, dobry serwis, pewny return. Tak się prezentuje w Pekinie Ana. Taką Serbkę wszyscy pamiętają i taką chcą oglądać.

Dobra, to teraz czas na Agnieszkę. Wysoka forma, rozstanie z ojcem poskutkowało , wyniki przyszły. Jednak pewnych spraw Agnieszka nie przeskoczy, zresztą po co? Fajny techniczny tenis, dużo zabawy na korcie. TOP 10. Nigdy w ścisłej czołówce. Psychika i siła, tego cały czas brakuje. I tego nie będzie.

Sądzę, że Ana zdominuje Polkę siłą i walecznością. Na naszej zawodniczce odbije się też zmęczenie.

Jak zachowuje się rynek? Powoli się odwraca i do rozpoczęcia spotkania Ivanovic zostanie faworytką.

kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP
Jak zachowuje się rynek? Powoli się odwraca i do rozpoczęcia spotkania Ivanovic zostanie faworytką.

Właśnie dlatego będę czekał do samego meczu żeby złapać jak najwyższy kurs na Radwańską. Śmiało, śmiało niech inni go podbijają. Generalnie to nie zgadzam się z Twoim podejściem do tego spotkania. Obiecuję, że wieczorem napiszę obszerną analizę ;)

wojas 11

wojas

Użytkownik
A. Ivanovic - A. Radwanska @2 pinnacle
Najciekawszy z ćwierćfinałów rozgrywanych na kortach w Pekinie, przynajmniej na taki kreowany. Poziom spotkania będzie można ocenić po meczu. Mimo wszystko jestem przekonany o formie Ivanovic, którą zdaje się ma już za sobą słabszy okres w swojej karierze i teraz czas powoli odbudować swoją potęgę. Gdy jest w formie - absolutna światowa czołówka. Zdaje się, że wygrane z Kuznetsovą i Zvonarevą pozwolą jej uwierzyć w siebie i końcówka roku będzie należała właśnie do niej. Agresywna siłowa gra, dobry serwis, pewny return. Tak się prezentuje w Pekinie Ana. Taką Serbkę wszyscy pamiętają i taką chcą oglądać.
Dobra, to teraz czas na Agnieszkę. Wysoka forma, rozstanie z ojcem poskutkowało , wyniki przyszły. Jednak pewnych spraw Agnieszka nie przeskoczy, zresztą po co? Fajny techniczny tenis, dużo zabawy na korcie. TOP 10. Nigdy w ścisłej czołówce. Psychika i siła, tego cały czas brakuje. I tego nie będzie.
Sądzę, że Ana zdominuje Polkę siłą i walecznością. Na naszej zawodniczce odbije się też zmęczenie.
Absolutnie popieram. Widziałem wszystkie mecze Radwańskiej i wszystkie mecze Ivanovic. Aga dla mnie jest w formie, ale np. teraz z tą Szwedką to dawała się łamać w pierwszym secie aż 3 razy i tak naprawdę gdyby nie błędy własne to różnie by mogło być w 1 secie. Brakuje już chyba świeżości. Troszkę widać zmęczenie moim zdaniem, Aga to nie jest koń, który będzie w zasadzie już chyba 8 mecz z rzędu grać na świetnym poziomie. Znamy możliwości fizyczne Agnieszki. Ana odpadła wcześniej w Tokio i dobrze. Teraz jej psychiczna forma jest doskonała. Widać to po tym jak jest rozluźniona i pewna siebie. Widać u niej powrót do wielkiej formy, jeżeli powtórzy to co grała w dwóch pierwszych meczach jestem spokojny. Kuznetsova i Zvonareva nie grały źle, ale wobec takiej formy Any to zwyczajnie brakło argumentów na wygraną. I to nie była taka wygrana jak Radwańska wygrała z Verą w finale, bo ona jej mecz oddała praktycznie swoimi błędami. Ana wszystko musiała wypracować i zmiażdżyła Zvonerową, bo po prostu grała świetnie. Widziałem Woźniacki i uważam, że nie gra obecnie tego co właśnie Ivanovic. Siłowa, mocna gra, potrafi grać kątowo, ale z odpowiednią siłą, no i miażdzący forehand. Ivanovic ma również return, dzisiaj Aga serwowała słabo. Zresztą wiadomo jaki serwis ma Agnieszka. Ana potrafi również grzmotnąć porządnie serwisem. Wymiany na pewno będzie wytrzymywać. Aga gra fajny, urozmaicony tenis, trochę slajsów, różne techniczne fajerwerki, ale na Ivanović w obecnej formie taka gra może nie wystarczyć. Tym bardziej, że świeżość jest po stronie Any....

buzzerbeater 894

buzzerbeater

Użytkownik
Zapominacie o jednym - Ivanovic jest zawodniczką, która w zasadzie z dnia na dzień potrafi stracić formę. Po Agnieszce możemy się natomiast spodziewać bardzo dobrej gry, niewielkiej ilości błędów. Jeśli przypilnuje serwisu, wówczas ma spore szanse na zwycięstwo. Nie wyobrażam sobie, jak mógłbym jutro postawić pieniądze na Serbkę i kibicować jej w ćwierćfinale... nie do pomyślenia. Wstyd panowie ????

leon_ag 3

leon_ag

Użytkownik
Emocje, patriotyzm, pieniądze. Trzeba wszystko w tym przypadku oddzielić. Można dać na Serbkę i cieszyć się gdy Aga wygra ;)

Akurat ja do tenisa aż tak nie podchodzę, nie darze sympatią chyba żadnego z naszych reprezentantów, więc kibicuje im jedynie gdy grają dla kraju w Davisie i FedCupie. Mi więc przez to pewnie łatwiej dać na Ivanovic.

samin1 524

samin1

Użytkownik
Nie ważne jak się skończy mecz Agnieszki to ja nie wyobrażam sobie zainwestowania w nią złotówki nawet jednej. Ona tak samo jak Anna miewa humory. Ona też potrafi przejść obok meczu mając niejednokrotne zrywy. Niemniej BuzzerBeater masz rację że Anna też może stracić formę od ręki.
Co do serwisu to jak go można przypilnować skoro na początku meczu z Sofią ma się 1/7 po 2 podaniu ?

Zmęczeniem zbytnio bym się nie przejmował bo to nie jest dla mnie pierwszorzędny argument a on może się nim stać gdy mecz zacznie się przedłużać.

Formę moim zdaniem Panie mają obydwie dlatego ja nastawiam się na przedni mecz bez zdecydowanego faworyta. I teraz patrząc na kursy które były zaraz jak się pojawiły kursy 2.20 na Annę i wyżej uważałem za dobry wybór. 1,85 na tą chwilę w ogóle mi nie leży.

kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP
Już dzisiaj czekają nas ćwierćfinały w Pekinie. Najciekawiej zapowiada się chyba starcie Radwańskiej z Ivanovic. Moją analizę zacznę może od tej drugiej.

Ana ostatnio na kortach zachwyca nie tylko urodą ale także formą. W Chinach jedzie jak walec, o ile wygrana nad Date to nic wielkiego to pokonanie w imponującym stylu Kuzniecowej a przede wszystkim Zvonarevej robią dość duże wrażenie. Ktoś może zapytać: skąd taka forma u Serbki, co się u niej wydarzyło? Poprawy w jakości gry piękności z Bałkanów należy upatrywać w zmianie trenera. Od Wimbledonu pracuje z nią Nigel Sears, który w światku tenisowym jest niezwykle cenioną postacią. Serbka w każdym wywiadzie podkreśla jak dobrze pracuje jej się z nowym szkoleniowcem. Nie od dziś wiadomo, że Ivanovic ma ogromny talent. Może w końcu trafiła na kogoś kto pomoże jej wrócić na stare tory? Póki co wszystko wskazuje na to, że tak się stanie. O jej meczach w Pekinie nie będę się wypowiadał, bo nie widziałem żadnego. Jednak jak już mówiłem: wyniki są naprawdę bardzo dobre.

Przejdźmy teraz do Polki. Radwańska ma o co grać, walka o miejsce na turniej w Stambule toczy się w najlepsze. Ten kto śledzi ostatnie tygodnie w wykonaniu naszej rodaczki musi przyznać, że coś w jej grze drgnęło, przede wszystkim pod względem mentalnym. Tak jak Ivanovic odżyła pod okiem Searsa tak jej dzisiejsza rywalka zrobiła to samo pod okiem Wiktorowskiego. Widać jak kolosalny wpływ na swoją podopieczną ma pan Tomasz. On daje Isi bardzo dużo pod względem mentalnym: popatrzcie chociażby na sytuację z mecz z Jankovic. Kto widział i wie jak zaczęła grać Polka po wizycie na korcie trenera, nie muszę dalej tłumaczyć o co mi chodzi. W kuluarach mówi się też, że Wiktorowski świetnie rozpracowuje kolejne rywalki Agnieszki. Widzę, że koledzy wyżej jako jeden z argumentów za wygraną Serbki podają dzisiejszy początek spotkanie Isi z Arvidsson. Ludzie, na miłość, zobaczcie o co tutaj naprawdę chodzi. Wychodzisz na kort i grasz z przeciwniczką, o której wiesz, że jest słabsza od Ciebie. Proste, że grasz nieco nonszalancko, nie na 100%. Co innego, gdy po drugiej stronie kortu masz mocną przeciwniczkę i wiesz, że trzeba grać na maksa.

Jeszcze słówko do Leona AG: właśnie w ostatnich tygodniach Agnieszka przeskoczyła pewne rzeczy. Nie mówię, że to jest zawodniczka na top5 czy coś, absolutnie nie. Po prostu widać, że jest mocniejsza psychicznie niż kiedyś. A że nie gra siłowo? Ona ma wrodzoną technikę i spryt, więc po co iść w muskulaturę? Swego czasu taki zabieg poczyniono z Nicolą Vaidisovą, która też rzekomo była zbyt krucha. W pewnym momencie kariery Czeszka była siódma w rankingu, gdzie jest dzisiaj? ;]

Mecz na pewno będzie wyrównany, bo obydwie są w dobrej formie. Wierzę jednak w to, że Wiktorowski odwali przed spotkaniem kawał dobrej roboty. Jeszcze dwie sprawy. Nikt nie zauważył, że Isia to zawodniczka, która świetnie potrafi zmusić rywalki do błędu i maksymalnie obrzydzić grę ciągłym zmienianiem repertuaru zagrań. Zvonareva po ich ostatnim meczu mówiła, że w drugim secie najzwyczajniej w świecie nie wiedziała co ma grać. Serbka póki co radzi sobie tutaj dość łatwo, ale co będzie jak jutro napotka solidny opór? (a tak będzie niemal na pewno) Wtedy trzeba będzie zmienić nastawienie do spotkanie i plan na nie. Ivanovic nie jest zawodniczką, której nie da się wyprowadzić z równowagi. Radwańskiej daje 55% szans na triumf. Widząc to co się dzieje z kursami, gram na naszą rodaczkę. Jak ktoś może to polecam zagrać rano, bo kursy na Isię jeszcze skoczą.

PS Jak komuś uda się przebrnąć przez analizę to będzie fajnie ;)

Radwańska A. - Ivanovic A. 1 1.85 ✅
7/10 Expekt

Otrzymane punkty reputacji: +8
J 13

jrq-

Użytkownik
Chyba sobie jaja robicie ze stawianiem na Ivanović...
Już sobie wtopiłem kilka razy grając przeciwko Polce ze Zvonarevą w ostatnim czasie.
Nic nie przemawia w tym momencie za Serbką, no może poza urodą ????

kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP
Miałem już dzisiaj odpuścić granie WTA, ale ta Petkovic chodziła mi po głowie od rana i w końcu przekonałem się do Niemki. Andrea azjatyckie tournee zaczęła dopiero od Pekinu. W dwóch pierwszych rundach bez straty seta pokonała Safarovą oraz Suarez Navarro. W trzeciej rundzie po drugiej stronie kortu stanęła zawsze groźna Bartoli i trzeba przyznać, że Petkovic zagrała naprawdę dobre. Nie od dzisiaj wiadomo, że Niemka to jest jedna z bardziej walecznych zawodniczek w całym turze. A skoro ma o co walczyć (miejsce w Stambule) to dzisiaj nie nie odda łatwo żadnej piłki. Pavlyuchenkova znalazła się w tej fazie nieco kuchennymi drzwiami. Gdyby Azarenka była zdrowa to zapewne ona grałaby teraz w 1/4. Nie ma jednak co gdybać, to Rosjanka jest w ćwierćfinale i ma szansę awansować dalej. Pierwsze dwie rywalki podobnie jak w przypadku dzisiejszej rywalki były dość słabe, więc trudno powiedzieć cokolwiek o dyspozycji Nastki. Ona od zawsze kojarzy mi się z kruchą psychiką i dość średnim poruszaniem się po korcie. Siłę ma - tego odmówić jej nie można. Sądzę jednak, że dzisiaj powinna wygrać Petkovic. Andrea jest w dobrej formie a poza tym ma o co grać. Chyba jest też zawodniczką o większej ambicji, a to będzie dość ważne przy zbliżonym poziomie czysto sportowym jednej i drugiej.

Petkovic A. - Pavlyuchenkova A. 1 1.65 ✅
7/10 Expekt

kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP
Rozbijam te posty na pojedyncze ale jakoś stopniowo przekonuje się do kolejnych typów. W półfinale turnieju deblistek mamy piekielnie silną obsadę. Patrząc na ranking to do tej fazy zawodów doszły dwie najlepsze pary oraz duety numer 4 i 5. Sytuację w wyścigu o miejsca w Stambule przedstawiam poniżej:

Jak widać Peschke/Srebotnik to zdecydowane liderki i już nikt nie odbierze im miejsca w kończąctm sezon turnieju. Być może ten duet jest nieco rozluźniony o czym mógłby świadczyć mecz w pierwszej rundzie z siostrami Pliskovymi. King/Shedova z kolei dość pewnie pokonały dwa mocne duety Errani/Vinci oraz Hantuchova/Radwańska. Amerykanka i Kazaszka są w naprawdę dobrej formie i mają o co grać. Dlatego też przy wyrównanych kursach i dotychczasowych spotkaniach w tym turnieju powierzę im swoje pieniądze.

Peschke K./Srebotnik K. - Shvedova Y./King V. 2 1.87 ⛔
6/10 Betsafe

lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
Agnieszka Radwańska - Andrea Petkovic
Typ: 2
Kurs: 2,57
Aga jest w formie jak nigdy i jej kibicuję, ale to już chyba koniec. Wygrała turniej w Tokio, nie było łatwo. Stracone sety z Kerber i Jankovic (słaba od dłuższego czasu), niezbyt optymistyczny drugi set z Kanepi, dużo szczęścia w meczu z Azarenką (która nie miała wtedy najlepszego dnia). Dobry finał ze Zvonarevą. W tym turnieju ciągle gra świetnie, ale rywalki nie były z najwyższej półki. Zheng popełniająca błąd za błędem, Arvidsson, ekhm, pierwszy set też nie był za dobry, Ivanovic (do stanu 3-3 ten mecz dobrze wyglądał z obu stron, potem Serbka się &quot;posypała&quot;), a dzisiaj nieregularna Pennetta, której backand po linii nie funkcjonował tak dobrze jak chociażby wczoraj w meczu z Wozniacki (choć i wtedy często nie przechodził przez siatkę). Radwańska poprawiła serwis (choć drugi ciągle za słaby i kuszący do ostrego returnu, przez co nierzadko daje się złamać), nadal robi mało DF, gra dobrze skróty i loby, przy siatce, wszystko może imponować, ale siłowo nie wygląda tak dobrze jak Niemka. Isia wygrała 10 spotkań pod rząd, nie miała okazji na odpoczynek, a taki maraton może się też dać we znaki, więc to kolejny argument za Andreą. Petkovic to tenisistka typowo ofensywna, jeżeli jest w gazie, to każdy może czuć się zagrożony na korcie, z tym że nieczęsto jest w tak dużej formie jak właśnie teraz. Ogólnie nie lubię takich tenisistek typu właśnie Petkovic czy Kvitova, Wickmayer, Hantuchova... (losowe nazwiska, które pierwsze mi przyszły na myśl) czyli takich, które raz na ileś tam turniejów pokazują klasę, a większość czasu emanują przeciętnością. W tej chwili wyraźnie Niemka gra dobrze. Nie było tak na początku turnieju i w ogóle wcześniej, ale się rozkręciła, dopiero w meczu z Bartoli mi imponowała przez większość czasu, z Pavlyuchenkovą już pewnie wygrała, a półfinał z Niculescu to czysta formalność i dowód na jej super dyspozycję. Świetnie biega, nie odpuszcza żadnych piłek, dobrze się broni, a jeszcze lepiej atakuje (nie żałuje ręki) i co najważniejsze - trafia. Mam nadzieję, że tym razem też nie będzie robić zbyt wielu (nie)wymuszonych błędów i będziemy świadkami świetnego widowiska.
Jako ciekawostka powiem, że miesiąc temu w Toronto jak grały, na Agnieszkę był kurs 1,80 a na Petkovic 2,00 także tym bardziej +2,50 trzeba próbować. Nie wyobrażam sobie w damskim tenisie zagrać kursu 1,50 jako singiel za grubsze pieniądze. Sercem naturalnie za Polką w 100%, ale rozsądek podpowiada, że to Petko Dance jutro zobaczymy po raz kolejny.
Osobiście zagram lekko przeciwko Radwańskiej przed meczem i poczekam na live jak to będzie wyglądać żeby zagrać np. jak Aga wygra pierwszego seta, to jeszcze zaatakuję Petkovic, a jak przegra i będzie już wtapiać w drugim, to może pójdzie kontra na Polkę, will see.

Otrzymane punkty reputacji: +2
J 13

jrq-

Użytkownik
O żesz w mordę, czasem się zastanawiam, jak widzę takie typy jak ten powyżej, czy ludzie tu typujący celowo grają wysokie kursy, choć nic nie wskazuje na to, że siądą...
Najpierw Ivanović, teraz Petković.
Coś Wam to da, jak zagracie kurs wyższy i przegrywacie?
Radwańska ją zniszczy jutro.
1.55 w betclic.
Forma, umiejętności, h2h - wszystko wskazuje na Polkę.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom