>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

WTA Tour - Dubaj, Bogota & Memphis, 17-24.02.2013

Status
Zamknięty.
pawczak9 76

pawczak9

Użytkownik
Ormaechea P. (Arg) - Schiavone F. (Ita) 1
2.10
Taki kurs na Argentynke biore w ciemno, dla mnie faworytką tego spotkania jest Ormaechea, która znajduje się obecnie w zdecydowanie lepszej formie, niż Włoska tenisistka która okres dobrej gry ma już za sobą, a jej kariera zbliża się ku końcowi. Schiavone nie powinno być już w tym turnieju i tylko brak doświadczenia i zimnej głowy Kanadyjki Fishman spowodował że możemy dziś zagrać przeciwko Włoszce. Niestety straciłem czas oglądając wczorajszy występ Włoszki i nie widziałem nic pozytywnego przebitki i czekanie na błąd rywalki. Spotkania Argentynki nie widziałem, jednak nie miała problemu z pokonaniem przeciwniczki 2-0, jej ostatnie spotkania również świadczą o niezłej formie, która moim zdaniem powinna spokojnie wystarczyć na pokonanie Włoszki. Dla odważnych proponuje dw. 2-0 który również wydaje się bardzo prawdopodobnym scenariuszem
V

Otrzymane punkty reputacji: +9
ziarnoo 2,8K

ziarnoo

Użytkownik
Bartoli - Williams 1(+1.5sets) @ 4.18 Pinnacle
1/16 finału katarskiego turnieju skojarzyła ciekawą parę - Marion Bartoli, zajmująca 11. pozycję w rankingu WTA. zmierzy się z liderką Sereną Williams. Francuzka to jedna z najbardziej walecznych tenisistek na świecie, dlatego nie przekreślam jej szans. W tym roku co prawda jeszcze nie zachwyciła, ale z meczu na mecz się rozkręca i jej gra wygląda coraz lepiej. Mam nadzieję, że tym razem oprócz wielkiego serca do walki zobaczymy też spore umiejętności, które posiada. Co do Amerykanki to jak przystało na nr 1 jest zdecydowaną faworytką. Jednak patrząc w historię ostatnich spotkań jej forma wcale nie wygląda najlepiej. Porażki ze Stephens czy Azarenką były dużymi niespodziankami, ale potwierdzają opinie na temat nieco gorszej dyspozycji. Sądzę, że zobaczymy fajny tenis w wykonaniu obu tenisistek, a Marion wygra choć jednego seta.

F 263

fidelio

Użytkownik
Kvitova (+3,5 g) - Radwańska 1 @ 1,50 Unibet✅
Kvitova - Radwańska 1 @ 2,03 Unibet
✅
Jeśli ktoś widział mecz Kvitovej z Sereną to wie, że syndrom śpiącej królewny Czeszka ma już za sobą. Od tego meczu nie straciła seta. Wróciła jej pewnośc siebie, wydaje się byc w dobrej kondycji psychicznej i fizycznej. Jej styl jest raczej z gatunku tych, które Radwańskiej nie leżą (mocny serwis, dobry return).

Otrzymane punkty reputacji: +1
pawczak9 76

pawczak9

Użytkownik
Jeśli ktoś widział mecz Kvitovej z Ivanovic to wie, że syndrom śpiącej królewny Czeszka ciągle posiada.W pierwszym secie od stanu 5-1 do stanu 5-5...W drugim secie też dziwne przestoje. Nie twierdze że Czeszka jutro nie wygra, lecz nie zgadzam sie z twoją analizą. Jutrzejszy mecz jak dla mnie NO BET. Zalezy jaka Kvitova zobczymy czy te z meczu z Serena, wówczas Agnieszka nie będzie miała wiele do powiedzenia, czy te z dzisiejszego meczu, gdzie Aga swoją regularnością ją zje

ganador1988 845

ganador1988

Użytkownik
C.Wozniacki-M.Bartoli-2 3,50
Bartoli otrzymala niezly prezent od losu w postaci walkowera od Williams mam nadzieje ze wykorzysta to i powalczy o polfinal w Dubaju wiadomo ze ze teorytycznie swoj udzial powinna zakonczyc juz w 2 rundzie ale stalo sie jak sie stalo podziekowac tylko williams ,gryzc beton i wygrac kogo jak kogo ale Dunke-przebijaczke to powinna ogarnac ,obawiam sie serwisu po stronie francuzki i to jedyna rzecz ktora stoi pod znakiem zapytania w kazdym innym aspekcie jest obecnie gora nad Carolajn.Latwa przeprawa dunki- bez formy safarova (co ta kobiecina gra ostatnio masakra jakas) 2 runda chinka ktora pokonala nasza Ule nie wiem czemu tak gladko poszlo pozwolilem sobie odczytac przebieg meczu...chinka wygrala podanie w meczu RAZ !! Ostatnio zaobserwowalem pewna rzecz w spotkaniach u Dunki nie wazne czy wygrywa czy przegrywa bardzo czesto wspiera sie coachem podczas przerw miedzy gemami swiadczy to wg mnie o tym ze jeszcze ma problemy z nerwami i pewnoscia siebie na korcie i ciagle musi byc sterowana przez Ojca w waznych momentach.Bartoli to klasa sama w sobie jesli bedzie miala dobry dzien to dunka jest bez szans kurs warty ryzyka

H 28

henka

Użytkownik
Totalne brednie w poście wyżej.
Bartoli jest w tragicznej formie jej mecz z Zakopalovą to dramat.Zresztą w Doha i Paryżu to samo kompletne dno.
Karolina za to bardzo pozytywnie duzo lepiej wyglada niż Doha bez żadnych problemów wygrała dwa swoje mecze widać pewność siebie i nie tylko przebijanie.
Wozniacka to jutro promocja po 1.33 w BF

Otrzymane punkty reputacji: +7
atp_open 4K

atp_open

Użytkownik
VINCI vs STOSUR (1) 2.20
Nie wiem gdzie tutaj analiza Bukmacherow, ale dla mnie 2.20 na Vinci to tylko brac. Na wiekszosci grajacych 6:0 w drugim secie Stosur z Hsieh zrobilo wielkie wrazenie, niestety z Wloszka nie ma szans. Mozna tutaj zauwazyc wyskoka forme Vinci 2:0, 2:1, oczywiscie nie liczac wpadki z Ula. Fakt faktem, Australijka gromi, ale na Vinci to nie wystarczy biorac tez pod uwage fakt ze Vinci i Errani nie biora udzialu w deblu, wiec cala sile oddadza na singlach.
Co do meczu Kvitovej i Radwanskiej to bez watpienia obstawiam na &quot;spiaca krolewne&quot; zgadzajac sie z wypowiedziami po wyzej ze sen z Williams dawno minal. Co do Agi, to po wczorajszym meczu i jej niewymuszonych bledach jakos nie widze jej w roli faworyta.
I na koniec, bez wiekszego rozpisywania sie: PETROVA vs ERRANI ( 1)

VINCI ( 2.2)
KVITOVA ( 2.2)
PETROVA ( 1.7)
AKO = 8.22
+ ATP:
BENNETEAU: 1.83
DEL POTRO : 1.30
SIMON : 1.20
OGOLNE AKO : 23.48
POZDRAWIAM ;-)

Otrzymane punkty reputacji: +4
dx2 277,8K

dx2

Użytkownik
Wozniacki @1.28 +Simon @1.22 = ok. 1.55 ????
Łozniaki wiadomo. Bardzo dobra forma, bardzo dobre wspomnienia z Dubajem. Bartoli sie stara, bo slaby ma ten rok. Fracuzka ma tutaj WC, wymeczyla mecz z Zakopalova, ale na Caro bedzie malo.
Simon jakos w Marsylii nigdy nie zaszalal na dobre, wic dziwne troche odczucia mam co do tego spotkania. Jeden polfinal w ciagu 5 lat. Rok temu Simona nawet tutaj nie bylo. Korty naprawde szybkie. Zrszeta wystarczy spojrzec w wyniki. Okolo 85-90 procent to sa narazie zwyciestwa graczy, ktorzy graja mocniej, a taki Gilles Muller po prostu czuje sie jak ryba w wodzie. Wyjscia dwa zatem: Albo polegaja gracze na sile albo trzeba wiec naprawde dobrze grac w korcie, zeby cos ugrac i taki wlasnie jest &quot;Gillou&quot;.
Poza tym rywal jezeli idzie o aspekty silowe to gra nawet slabiej od Simona. Najciekawszy jest jednak fakt, ze &quot;Gillou&quot; nie ma w planie startow w nastepnym tygodniu, bo prozno szukac go na liscie w Dubaju, Delray czy Acapulco, wiec moze Simon cos pogra, chociaz nastepna runda w razie wygranejh bedzie bardzo ciezka bo tam rywal z dwojki delPo-Llodra.

wlodek02 5,3K

wlodek02

Użytkownik
Dyscyplina - Tenis WTA
Spotkanie - Kvitova - A. Radwańska Typ: 1
Kurs - 2.46
buk - Pinnacle
Mecz ćwierćfinałowy turnieju w Dubaju szczerze mówiąc bardzo mnie zdziwiły kursy na dzisiejszy mecz. Bukmacherzy faworyzują Agnieszke z powodu wysokiej pozycji rankingowej jednak zapomnieli , że takie zawodniczki jak Azarenka , Kvitova ,Szarapova ,Williams to wysokie progi dla Polki. Zawodniczki te dyponują silnymi uderzeniami czychają rownież na drugi serwis Agnieszki. Bukmacherzy nie zuważyli chyba , że Kvitova wraca do formy która pozwoliła jej na wygranie Wimbledonu w 2011 ubiegły rok i początek tego bardzo słaby. Jednak ostatnio wraca serwis mocny celny forhend co pokazała w meczu z Serena który trochę pechowo przegrała.Natomiast Agnieszka zajmuję pozycję powyżej oczekiwań i możliwości i chwała jej za to jednak starcia z zawodniczkami silnymi fizycznie ciężko jej wygrać, Bilans bezpośrednich meczów 3-1 dla Kvitovej. Moim zdaniem dziś siła weźmie górę nad techniką tym bardziej , że Agnieszka jest już wyraźnie przemęczona ciągłym graniem co było widać wczoraj z Putintsevą.

Otrzymane punkty reputacji: +10
mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
WTA Tour - Memphis
???? Lisicki S. v Mladenovic K. Over 21.5 games
1.91 Betsafe

Dziś o godzinie 17.00 w Memphis odbędzie się spotkanie wyżej wymienionych tenisistek. Z jednej strony siatki Sabina Lisicki, 23-letnia reprezentantka Niemiec, która w 2013 roku może się pochwalić bilansem 8/3. Zaliczyła już finał turnieju w Pattaya, gdzie lepsza od Sabiny okazała się Maria Kirilenko. Na dodatek przegrała jeszcze dwa mecze i to nie z byle kim. Najpierw w Brisbane z viceliderką rankingu - Wiktorią Azarenką a następnie w Australii z Caroliną Woźniacki. Z drugiej strony Francuzka, Kristina Mladenovic, któa plasuje się na 63 pozycji w rankingu WTA. W tym sezonie jej bilans to 6/3. Sprawiła niespodziankę w Paryżu gdzie doszła aż do półfinału gdzie przegrała gładko z późniejszą tryumfatorką - Moną Barthel. Myślę, że będzie to długi mecz, gdyż obie panie mają w nogach wczorajsze mecze, gdzie grały trzy sety. Dziś spodziewam się podobnego rozwiązania.

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
Oczywiście że mecz Urszuli z J. Zheng stał na słabym poziomie. Obie zawodniczki zresztą wyraźnie pod forma. Wozniacka która dopiero dochodzi do jakiejś dyspozycji roztrzaskała J. Zheng (6:0, 6:1) szybciej niż się tego można było spodziewać. Uli proponuje poćwiczyć solidnie serwis, bo jest to na chwile obecną jej pięta achillesowa.
A. Radwańska - P. Kvitova - 2 (2,37)✅
Bet365
Kurs na Czeszkę zdecydowanie atrakcyjniejszy ponieważ spotkanie z serii 50/50. Jeżeli Czeszka tylko zacznie grać swoje a pokazała ostatnio że częściej już ma te lepsze dni od gorszych to Agnieszka niewiele będzie miała do powiedzenia zwłaszcza że ostatni mecz Polki to było jakieś nieporozumienie. Dawno nie widziałem Agnieszki tak często tracącej podanie. Agnieszka wyraźnie męczyła się z Putinseva i to przez całe spotkanie. Rywalka naprawdę nie pokazywała nic niezwykłego, oprócz faktu że prowadziła intensywnie długie wymiany w których Agnieszka nie mogła doczekać się błędu rywalki. Sama Polka błędów popełniła sporo. Mam wrażenie że Agnieszka gra za dużo a ten turniej jest jej wyraźnie pod górkę. Polka nie radzi sobie z zawodniczkami posiadającymi dużą siłę połączoną z regularnością. U. Petry regularność stoi pod znakiem pytania. Jeżeli będzie trafiać odpowiedź szybko uzyskamy. Kurs zachęcający na Czeszkę i tak należy lekko spróbować.
dzięki za szybką reakcje odnośnie L. Safarovej! ;-)
by scotratez

danny1992 514

danny1992

Użytkownik
Kvitova - Radwanska
Kvitova @ 2.47 Pinnacle ✅ ✅ ✅

Chyba sobie bukmacherzy jaja robią a w zasadzie to patrioci grający na naszą. Przecież Aga nie potrafi grać z zawodniczkami, które mają dobre uderzenie i dobry serwis a tym właśnie dysponuje Petra. Radwańska jak wiem przebija, przebija i czeka żeby zasadzić skrót. Jak jej pierwszy serwis siedzi to jeszcze coś tam poodbija ale drugi jest na takim poziomie, że amatorzy w podstawówce będą returnować skutecznie oglądałem wczorajszy mecz naszej z młodą Rosjanką w którym męczyła się niesamowicie, jedno uderzenie kończące widziałem na poziomie. Młoda niezły serwis miała i gdyby była bardziej doświadczona i miała coś w głowie to spokojnie mogłaby odprawić naszą. Kvitova ma jeszcze lepszy serwis, dobry return, który przy 2 serwisie Agi będzie dawał punkty no i przede wszystkim Czeszka potrafi uderzyć a nie posyłać baloniki nad siatką. Radwańska nie lubi i nie potrafi grać z zawodniczkami grającymi siłowo a do takich należy Petra. Po za tym Czeszka w formie. Walczyła jak lew z królową WTA Williams, świetny mecz. W pierwszej rundzie straciła raptem 4 gemy, w drugiej 2:0 z piękną Aną, niby 7:5 7:6 ale przez cały czas mecz pod kontrolą. h2h 3:1 na korzyść Kvitovej, Radwańska wczorajszy mecz słabo... no po prostu taki kurs to bajka, spodziewałem się max 1.70 ale buki i gracze ślepo zawsze stawiają Agę w roli faworytki bo to w końcu 4 rakieta WTA... pff ale z kim ona wygrywa? Z takimi co także przebijają i nic więcej. Jeżeli Kvitova pokaże dziś taką formę jak chociażby z meczu z Williams to nie będzie co zbierać z naszej Isi. Powodzenia

Otrzymane punkty reputacji: +1
dx2 277,8K

dx2

Użytkownik
Lisicki-Mladenovic 1 @1.5 ????
Dziwi mnie, ze az tyle jest na Niemke w tym meczu. Lisicki ograla Keys i Czink i to na pewno duzo lepszy wynik niz wygrane Mladenovic z anonimowa Collins lub 3 sety z zawodniczka z dzika karta, ktora co narazie ma tylko perspektywy, czyli Duval. Wydaje mi sie, ze Lisicki spokojnie znajdzie sie w polfinale.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Buki wystawiły dobre kursy. Aga na pewno jest faworytką ze wzgledu na ranking, wyniki z ostatnich tygodni, przegrała tylko z Azarenką i Li w tym roku, Czeszka ma rózne etapy gry w ostatnim czasie, ale na pewno forma idzie w góre. Wiec wg. mnie to mecz 50 na 50 i granie w stronie Czeski jest na pewno słuszne, ale ja bede naszej kibicował ????
Czeszka podobnie jak Wozniacki powoli wraca do swojej optymalnej dyspozycji. Kvitova początek sezonu fatalny, ale teraz to naprawde niezle wygląda, ale czy teraz starczy na Age? Nie wiem. W formie z przed kilku miesiecy, kied Petra była najlepsza zawodniczką w turze, wygrywała turniej mistrzyn to kursy były by odwrotne, ale teraz słusznie Aga jest faworytką. Petra ma wiele argumentów aby pokonać Polke, ale naprawde musi zagrać bardzo dobrze, nie popełniac masy błedów. Jednym zdaniem, Petra musi dać z siebie 100%, ostatnio to niezle wygląda i naprawde stać ja obecnie na taki mecz, aby roztrzelać Age. Z drugiej strony Age na pewno stać aby przyjać jej uderzenia i zameczyć Czeszke i prowokować ją do błedów i grania z kontry, Aga to potrafi, Azarenka była w zeszłym tygodniu była poza zasiegiem no ale wiemy w jakiej jest formie. Petra obecie to inny poziom niz Azarenka. Moi moim zdanem to Czeszka będzie rozdawać karty, jak będzie trafiać to będzie miała spore szanse, ale czy bedzie cały mecz? wątpie.
Nie sugerowałbym sie wczorajszym meczem. Isia dobrze wiedziała, że wygrała. Grała spokojnie i nie od dzisiaj wiadomo, że Polka nie lubi grać z zawodniczkami o podobnym stylu co Ona, które zwalniaja gre, liczę na błędy.... Polka ze swojej strony masa błedów, ale dobrze, że taki słaby mecz sie zdarzył na początku turnieju. Dzisiaj jestem pewny, że zobaczymy inną Age, o to jestem spokojny. Mecz meczowy nie równy w tym przypadku będzie idealnie pasować ????
Mecz mega ciekawy, dawno nie czekał tak na jakiś mecz WTA, fajna pora około 18 na pewno będzie spora oglądalność i niezła reklama kobiecego tenisa ????
VAMOS ISIA!

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
J. Hampton - M. Erakovic - 1 (1,41)⛔
Pinnacle Sports

Co to można ciekawego napisać. Jamie Hampton ma w tym roku tak dobry sezon, była moim cichym czarnym koniem w Melborune. Kto widział mecz Amerykanki z V. Azarenką ten widział jak niewiele zabrakło Jankesce do wyeliminowania Victorii. Kontuzja niestety przeszkodziła i zmniejszyła szanse Amerykanki. Jamie jest po prostu lepsza od Mariny i taki kurs należy po prostu brać, zwłaszcza że spada w dół. M. Erakovic ma za sobą dwa spotkania trzy setowe. Nawet jeżeli pokonała takie tenisistki jak S. Arvidsson czy A. Beck jest według mnie skazana na porażkę. Jamie leje swoje rywalki i zapewne zlałaby rywalki Mariny. Amerykanka poza tym gra u siebie i nie wypada dać ciała. Oczywiście to sport w dodatku kobiecy i różne cuda mogą się zdarzyć jednak win Amerykanki jest tutaj bardzo realny.
by scotratez

atp_open 4K

atp_open

Użytkownik
zwłaszcza że spada w dół.
Na Radwanska tez kurs spada...., ale do rzeczy, oprocz po wyzszego watku, nie moge sie z Toba nie zgodzic co do wygrania Amerykanki. 1.4 jest dosc zachecajacy.
Idac dalej, podzielilby sie ktos analiza na temat Watson vs Voegele? Osobiscie stawiam na Watson z mojego osobistego &quot; systemu po wyrownanym 1.83 kursie.( Moja analiza w tym meczu nie jest poprzedzona rankingiem WTA) Niemniej jednak nie pogardze analiza na temat tego meczu.
VOEGELE vs WATSON ( 2) 1.83
ATP_OPEN

kubuevil 77

kubuevil

Użytkownik
Ja wczoraj oglądałem mecz Watson i pierwszy set w jej wykonaniu to tragedia. W ogóle nie mogła utrzymac własnego podania dopiero przy 0:4 dla Hlavackovej wygrała pierwszy raz. W drugim chyba trema zeszła i już zaczeła utrzymywać swoje podanie ale znowu Hlavackova się posypała.. 3 seta już nie widziałem.
Wczoraj dawali na nią ok 1,40 dziś już 1,83 i myślę ze można się skusić. Ale to WTA więc może jakiś over gemowy..

mouris 38

mouris

Użytkownik
J. Hampton - M. Erakovic - 1 (1,41)
Pinnacle Sports

Co to można ciekawego napisać. Jamie Hampton ma w tym roku tak dobry sezon, była moim cichym czarnym koniem w Melborune. Kto widział mecz Amerykanki z V. Azarenką ten widział jak niewiele zabrakło Jankesce do wyeliminowania Victorii. Kontuzja niestety przeszkodziła i zmniejszyła szanse Amerykanki. Jamie jest po prostu lepsza od Mariny i taki kurs należy po prostu brać, zwłaszcza że spada w dół. M. Erakovic ma za sobą dwa spotkania trzy setowe. Nawet jeżeli pokonała takie tenisistki jak S. Arvidsson czy A. Beck jest według mnie skazana na porażkę. Jamie leje swoje rywalki i zapewne zlałaby rywalki Mariny. Amerykanka poza tym gra u siebie i nie wypada dać ciała. Oczywiście to sport w dodatku kobiecy i różne cuda mogą się zdarzyć jednak win Amerykanki jest tutaj bardzo realny.

by scotratez
Erakovic grała w tam tym roku w finale tego turnieju właśnie z Arvidsson którą wczoraj pokonała. Miała też przegrać z Beck( a wygrała). Możliwe, że do trzech razy sztuka, ale śmiem wątpić. Hampton w hali 12/12 Erakovic 49/24. A Hampton dwa sety ale z kim? z Muguruza Blanco dobrą na clayu, czy początkującą w hali Vandeweghe. Moje zdanie ???? Pozdrawiam

Na Radwanska tez kurs spada...., ale do rzeczy, oprocz po wyzszego watku, nie moge sie z Toba nie zgodzic co do wygrania Amerykanki. 1.4 jest dosc zachecajacy.

Idac dalej, podzielilby sie ktos analiza na temat Watson vs Voegele? Osobiscie stawiam na Watson z mojego osobistego &quot; systemu po wyrownanym 1.83 kursie.( Moja analiza w tym meczu nie jest poprzedzona rankingiem WTA) Niemniej jednak nie pogardze analiza na temat tego meczu.

VOEGELE vs WATSON ( 2) 1.83

ATP_OPEN
Ja gram Vogelle. Jeden argument wygrała z Feuerstein Claire 142/68 która nie grała źle. Watson poza tym mnie też nie przekonuje strasznie ma szarpaną grę

T 0

tobijass

Użytkownik
Kvitova vs Wozniacki 1 (1.61) Bet365
Witam, na jutro proponuje mecz Kvitovej z Wozniacki. Jak dla mnie wręcz wymarzony kurs oczywiście na Kvitova, bo jeśli ktoś dzisiaj widział obydwa mecze tych pań wie, że jutro wygra Kvitova. Wozniacki męczyła się z słabo grająca Bartoli, natomiast Kvitova według w żadnym momencie tego meczu nie była zagrożona przez naszą Radwańska, naprawdę szło dzisiaj zarobić ładne pieniążki na Kviovej, bynajmniej ja tak zrobiłem. Jak dla mnie duża pomyłka buków, więc tylko grać. Mogę jeszcze dodać że Wozniacki wygrała dzięki przebijaniu piłki na druga stronę, natomiast Kvitova grała bardzo ofensywnie, kończąc wile piłek. Powodzenia

dx2 277,8K

dx2

Użytkownik
Voegele-Erakovic 2 @1.9
Odwolam sie tutaj do aspektow historycznych w tych analizach, bo i tak prawie zawsze na to patrze, a dwa mecze wydaja mi sie interesujace.
Voegele-Erakovic. Tak naprawde to nie wiem co tu za kurs narazie wpisac, bo pierwsze kursy, ktore niektore buki na Erakovic wystawily to pomiedzy 1.73 a 2.0. Zobaczymy jak to sie bedzie pozniej ksztaltowac, ale ja faworytke widze tutaj w osobie Nowozelandki. Jak ktos slusznie tutaj zauwazyl, Erakovic jest finalistka z ubieglego roku, gdzie przegrala final z Sofia Arvidsson. Bardzo dobrze, ze ktos odwoluje sie do ubieglorocznych wynikow, ale to wciaz troche malo i ja siegne jeszcze glebiej w aspekty historyczne. Tak naprawde wydaje mi sie, ze kluczem do tego typu jest wczorajsze zwyciestwo Erakovic nad ....Sofia Arvidsson ! Tak, tak to nie pomylka. Nie bedzie chyba naduzyciem stwierdzic, ze Memphis to jest turniej Arvidsson wlasnie. Szwedka wygrywala ten turniej dwukrotnie tj. po raz 1-szy w 2006 roku, gdzie pokonala w finale Marte Domachowska (taka ciekawostka) oraz rok temu, gdzie ograla Erakovic. Poza tym raz Arvidsson byla tutaj jeszcze w finale, gdzie ulegla Sharapovej, ktora wtedy odbudowywala swoja forme i pokusila sie na ten niezbyt bogaty turniej. Oczywsicie byly tez na przestrzeni tych 6 kolejnych lat rowniez slasze wyniki jak dwukrotnie cwiercfinaly czy nawet porazka w 1 rundzie, ale chyba nikt nie zaprzeczy, ze turniej dla Arvidsoon absolutnie wyjatkowy. Dzis Erakovic ograla Hampton i to tez nie jest tak, ze ta wygrana po wczorajszym pokonaniu Arvidsson wziela sie z niczego. Tak przynajmniej uwazam. Rywalka jest ciekawa bo Szwajcarka Voegele radzi sobie bardzo dobrze, fajny mecz zagrala z Kvitova w tym roku, tutaj ograla Soler Espinoze, naprade dobrze prezentujaca sie , chociaz szerzejmniej znana Feuerstein i dzis zdemolowala Heather Watson. Ale nie jest tez tak, ze wszystko latwo i przyjemnie, bo w meczu Soler Espinoza w 1 secie w pewnym momencie wynik brzmial 5-6 i Hiszpanka serwoala na seta, a z Francuzka tez przez dwa sety bylo bardzo ciezko, ale to wyszlo dzisiaj Voegele na dobre w dzisiejszym meczu z Watson. Voegele ma ladne statystyki i duzo skutecznosc z 1 podania, ale czestotliwosc tego podania nie jest az tak wysoka, bo dzis nie przekroczyla 50 procent. Juz nie mowie, ze podanie Erakovic tez jest naprawde dobre. Pozyjemy, zobaczymy, ale mam nieodparte wrazenie ze Nowozelandka jutro wygra i znowu zagra w finale. Jest to rowniez 3 turniej w Memphis w historii wystepow Erakovic w Memphis, gdzie osiagnela conajmniej polfinal.
Rybarikova-Lisicki ; Rybarikova +3,5 gema @1.8 / Rybarikova +4,5 gema @1.55/ Rybarikova @2.95
A tutaj tez bardzo ciekawa sytuacja. Pora wiec rozwiazac zagadke dobrej dyspozycji Slowaczki. Kto wygral w Memphis dwa lata temu ? Oczywiscie Rybarikova. Szeroki wachlarz mozliwosci do wyboru.
Dzis naprawde ten mecz Slowaczki z Flipkens to byla walka noze i to moze dac bardzo dobry efekt jutro w meczu z Lisicki. Lisicki dzis dosc pewnie, ale z drugiej strony dala sie przelamac Mladenovic dwa czy trzy razy. NIe wiem jak sie to tutaj dokladnie przelozy na starcie ze Slowaczka, ale skoro moze przleamac Niemke Mladenovic to moze i Rybarikova i wcale mnie nie zdziwi wygrana Rybarikovej w tym meczu. Biorac jednak pod uwage, ze na ta chwile wystawiony przez bwin kurs na Lisicki to okolo 1,34 to handicapy w strone tez przeciez bardzo dobrzej podajacej Rybarikovej moga byc interesujace. No chyba, ze tutaj znowu beda jakies przewartosciowania kursowe.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom