>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - Doha & Bogota, 13-19.02.2012

Status
Zamknięty.
O 27

odrzanski

Użytkownik
To co wyprawia Azarenka to przechodzi ludzkie pojęcie. Teraz mozna sie zastanawiac czy dzisiaj odda przeciwniczce wiecej niz 2 gemy w calym meczu ????

P 531

paolo_

Użytkownik
Radwańska - McHale
Nie będę się rozpisywał tylko konkretnie, Aga gra bardzo dobrze i wydaje się że jest w wysokiej (jak nie życiowej formie), pewna siebie i idzie jak burza.
Co do McHale, amerykanka gra dobrze nawet bardzo dobrze lecz ostatnie spotkania to 3setówki i wydaje mi się że już opada z sił (podobnie jak Kerber ostatnio). Trochę z Agą powalczy i może hc na gemy +6 wejdzie lecz nie sądzę że ugra chociaż jednego seta, dlatego gram
Radwańska DW 2 - 0 ~1,4 Bet365 5/10
GL

oldhand 266

oldhand

Użytkownik
M. Duque-Marino @ 1.847 (Pinnacle) 4/10 ⛔
Duque-Marino gra w swoim rodzinnym mieście. Dwa lata temu wygrała tutaj swój pierwszy turniej pokonując w finale Kerber. W zeszłym sezonie odpadła w pierwszej rundzie z Chinką Han. Gallovits ma rozpoznawalne nazwisko, ale poza deblem nigdy nic nie osiągnęła. W 2007 notowała lepsze wyniki, ale to już przeszłość. Teraz Edina ma problemy ze zdrowiem, choć jeśli jest czuje się dobrze potrafi zaskoczyć. Do tego turnieju przystąpiła z bilansem 10 przegranych meczy z ostatnich 12. Zapowiada się dobry mecz, ponieważ obie zawodniczki są niezłe technicznie, lubią podejść do siatki i dążą raczej do rozwiązań w ofensywie. Marino pokonała w poprzedniej rundzie mocną Dominguez-Lino po przegranym pierwszym secie co bardzo dobrze świadczy o jej formie. Edina wczoraj pokonała nr 1 turnieju czyli Erakovic w dwóch setach, jednak Marina nie czuje się za dobrze na mączce. Kursy są praktycznie 50-50 więc stawiam na Marianę, która gra u siebie, jest przyzwyczajona do specyficznych warunków panujących w Bogocie i wygląda na to, że jest w formie.

pawelstrzala 313

pawelstrzala

Użytkownik
M. Duque-Marino @ 1.847 (Pinnacle) 4/10 ⛔

Duque-Marino gra w swoim rodzinnym mieście. Dwa lata temu wygrała tutaj swój pierwszy turniej pokonując w finale Kerber. W zeszłym sezonie odpadła w pierwszej rundzie z Chinką Han. Gallovits ma rozpoznawalne nazwisko, ale poza deblem nigdy nic nie osiągnęła. W 2007 notowała lepsze wyniki, ale to już przeszłość. Teraz Edina ma problemy ze zdrowiem, choć jeśli jest czuje się dobrze potrafi zaskoczyć. Do tego turnieju przystąpiła z bilansem 10 przegranych meczy z ostatnich 12. Zapowiada się dobry mecz, ponieważ obie zawodniczki są niezłe technicznie, lubią podejść do siatki i dążą raczej do rozwiązań w ofensywie. Marino pokonała w poprzedniej rundzie mocną Dominguez-Lino po przegranym pierwszym secie co bardzo dobrze świadczy o jej formie. Edina wczoraj pokonała nr 1 turnieju czyli Erakovic w dwóch setach, jednak Marina nie czuje się za dobrze na mączce. Kursy są praktycznie 50-50 więc stawiam na Marianę, która gra u siebie, jest przyzwyczajona do specyficznych warunków panujących w Bogocie i wygląda na to, że jest w formie.
Duque-Marino moze ze 3-4 razy wygrała swój serwis padaczka na maxa łamały sie co chwile no ale rumunka lepiej radziła sobie przy swoim drugim serwisie
teraz mecz Ormaechei i własnie sie kompromituje 10/25 i 2/13 przy swoim serwisie w drugim secie bedzie 6:0 dla hiszpanki Vecino
tak pisałem 6:0 w drugim dla hiszpanki podaje skutecznosc przy podaniu argentynki po pierwszy i drugim serwisie 44% i uwaga az 14% to chyba rekord biorac pod uwage ze Ormaechea była faworytka

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
WTA Tour Doha&amp;Bogota

T. Pironkova - P. Herog +1,5 seta P. Herog
(1,45) ⛔
C. Garcia - M. Barthel 0:2 (1,40) ✅
Lisicki S. - Kerber A. - 2 (2,33) ✅
F. Pennetta - D. Cibulkova - 1 (1,60) ✅ T. Pironkova - A. Kerber - 2 (1,43) ⛔
V. Zvonareva - M. Niculescu +1,5 seta M. Niculescu (1,50) ✅
S. Cirstea - S. Stosur - 1 (2,75) ⛔
V. Azarenka - M. Barthel 2:0
(1,30) ✅
L. Safarova - S. Kuznetsova - 1 (2,25) ✅
M. Niculescu - K. Bondarenko - 1 (1,60)✅
S. Stosur - M. Niculescu +1,5seta M. Niculescu
(1,85) ✅
L.Safarova - M. Bartoli - +1,5 seta L. Safarova
(1,55) ✅
----------------------------------------------------------------------------

V. Azarenka - A. Radwańska - 1
(1,33) ✅

Zastanawiałem się i doszedłem do myśli, że nie ma co kombinować tutaj z tym zakładem. Agnieszka na pewno jest w niezłej dyspozycji ale w jak dobrej ciężko określić ponieważ od ostatniego przegranego spotkania z Viki nie grała z nikim porządnym na miarę możliwości tenisowych Białorusinki. To spotkanie może mieć 3 sety może mieć dwa. Jedno jest pewne pierwszy set będzie zacięty. Nawet z handicupem nie ma szaleństwa. 4 gemy na starcie dla Agi mogą wejść lub i nie. Nie chce się bawić tutaj w ruletkę więc stawiam po prostu na zwycięstwo Victorii, która pewnie zamęczy swoimi bombami naszą rodaczkę. Mimo wszystko życzę Agnieszce aby pokonała Viki. Aga trzymamy za Ciebie!
S. Stosur - M. Bartoli - 2 (1,70) KRECZ - ZWROT

Kurs na nieobliczalną Francuzkę całkiem mi się podoba chociaż widzę że zaczyna powoli spadać. Samantha męczyła się z Monica Niculescu ale to nie dlatego że gra beznadziejnie Australijka tylko dlatego że Monika naprawdę gra w tej chwili niezły tenis chociaż i ona przeplata dobre momenty z tragicznymi. M. Bartoli pokonała L. Safarova, a właściwie L. Safarova sama pokonała siebie swoimi błędami. Jednak chciałbym zwrócić na fantastyczny serwis M. Bartoli. O ile na początku popełniała masę podwójnych błędów o tyle potem jej serwis był główną bronią. Najbardziej zaskoczyła mnie Marion swoimi siłami. Po Paryżu nie widać ani śladu. Bardzo Szybko porusza się po korcie. Cały czas uważam że S. Stosur jeszcze nie weszła w swoje obroty i wczorajsze 3 sety z Monica dzisiaj mogą się bardziej odbić na zdrowiu niż 3 sety Bartoli z L. Safarova a właściwie dwa sety.. ponieważ trzeci zakończył się wynikiem 6:1 dla Francuzki. Stawiam na nieobliczalną Marion Bartoli. Zapowiada się długa męcząca przebijanka..
by scotratez

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Azarenka 1.30, kobieta czy maszyna? Nie przegrała w tym sezonie meczu, bilans chyba 15:0. Imponujące, wczoraj w 2 secie z Janiną pokazała ludzką twarz. Psuła dawała się przełamywać, ale i tak wygrała w dwóch setach. Sercem za Agą, ale nie ma argumentów. Piłeczka bo stronie Azarenki, jak zagra na swoim poziomie...

K 358

koeman66

Użytkownik
ile mozna wygrywac? wczoraj Azarenka zagrala drugi set dosc slabo, jest juz zmeczona, wiec licze na trzysetowke! a kto wygra nie wiem, byc moze i Radwanskiej uda sie wygrac, pewien jestem jednak dlugiego spotkania, a wiec trzysetowka i kurs 2.52

emile 16

emile

Użytkownik
ile mozna wygrywac? wczoraj Azarenka zagrala drugi set dosc slabo, jest juz zmeczona, wiec licze na trzysetowke! a kto wygra nie wiem, byc moze i Radwanskiej uda sie wygrac, pewien jestem jednak dlugiego spotkania, a wiec trzysetowka i kurs 2.52
zmęczona? po ponad 2tyg przerwie od AO, na początku sezonu?
Myślenie widać nie po Twojej stronie :?

dexter_romanista 17

dexter_romanista

Użytkownik
2tyg odpoczynku po AO... jakoś średnio mi się wydaje, ża na początku sezonu mając taki czas przerwy czuje zmęczenie, to nie maszyna, więc musi jej się przydarzyć jakiś słabszy mecz/set
aczkolwiek 3 sety możliwe, taka mała tradycja w ich ostatnich meczach ????

P 531

paolo_

Użytkownik
Azarenka - Radwańska
Jak zwykle z tenisem krótko, wszyscy opisują grę zawodniczek więc nie ma co powielać.
Obie grają bardzo dobrze, nie sądzę że któraś zrezygnuje na początku i będzie gem za gem dlatego gram:
Over 9,5 gema w pierwszym secie ~2,10 bet365
GL

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis WTA Doha Deble 14-00 18.02.2012
Barrois/Groenefeld - Huber/Raymond
typ; 1
4.81
Pinnacle
Analiza
Dziś w spotkaniu polfinalowym turnieju deblowego wta w doha Niemki Kristina Barrois i Anna Lena Groenefeld zagraja z L.Huber i Lisa Raymond. Raymond i Huber kontynuuja serie pieciu spotkan bez porazki. Ostatni raz przegraly podczas australian open, w cwiercfinale z para Mirza/Vesnina. Wygraly impreze w Paryzu pokonujac m.in. w finale Anne Lene Groenefeld, ktora wtedy grala z Petra Martic, dosyc pewnie 7:6 6:1,uwazam jednak, ze dzis po swojej stronie Niemka ma lepsza partnerke deblowa, przede wszystkim sa one ze soba duzo bardziej zgrane. Natomiast Huber i Raymond podczas tego turnieju radza sobie srednio, co prawda graja dalej, przegraly juz jednak dwa sety. Zarowno w pojedynku pierwszej rundy z Chan i Fuijwara, jak i drugiej z Goerges i Zheng,ktore podczas tego turnieju prezentowaly sie slabo. Niemki natomiast ida tutaj jak burza, oddaly zaledwie 3 gemy parze Hantuchova/Radwanska i piec gemow parze Mladenovic/Jans. Huber i Raymond przegraly wczoraj swojego pierwszego seta z Goerges i Zheng, dzis licze na podobna dekoncentracje w I secie Amerykanek. Sadze nawet, ze niemki sa w stani wygrac dzisiejszy mecz, gdyz forma jaka prezentuja na tym turnieju jest bardzo dobra.

mozi 552

mozi

Użytkownik
Aga - Vika 1 @ 3.5 Bet365
Dla Agnieszki Radwańskiej 2012 rok rozpoczął się najlepiej w karierze. Do tego momentu wygrała już 14 spotkań, przegrała seta tylko z Mattek-Sands i Wozniacką, gorsza w meczu była tylko w spotkaniach przeciwko Azarence. No właśnie, 4 miesiące młodsza od krakowianki, reprezentantka Białorusi, sezon rozpoczęła jeszcze lepiej, wygrała 15 spotkań po kolei, w tym Australian Open i do dnia dzisiejszego pozostaje jedyną tenisistką w Tour bez porażki w tym roku. H2H jeśli chodzi o pojedynki tych pań to: 7:3, oczywiście dla Viki. Warto zwrócić jednak uwagę na to, że to zdecydowanie najrówniej grające panie w tym roku. Dlatego też szanse Radwańskiej na pierwszy tegoroczny finał oceniam bardzo wysoko. Zresztą, że z Azarenką walczyć potrafi pokazywała już w tym sezonie dwukrotnie, bo za każdym razem była w stanie wygrać pierwszego seta, po którym następowało rozprężenie i obniżka formy (głównie jeśli chodzi o serwis, który może być kluczem do zwycięstwa). Porażkę z Sydney można wyjaśnić zmęczeniem, wynikającym z trudów spotkania z dnia poprzedniego (wtedy po ponad 3 godzinach ograła Wozniacką), w Melbourne Agnieszka w 2 i 3 secie nie była sobą, grała jakby przerażona możliwością awansu do półfinału Szlema. Tym razem wydaje się, że wszystko sprzyja Adze. Od początku turnieju wyglądała bardzo pewnie, straciła zaledwie 11 gemów, więc na dobrą sprawę poprzednie mecze mogła potraktować jak intensywniejsze treningi. Victoria także do tej pory wyglądała bezbłędnie, żadna z dziewczyn nie miała jednak jeszcze możliwości rywalizacji z rywalką tej klasy, dlatego jutro czeka je pierwszy poważny sprawdzian. Może przesadnie oceniam szanse Agnieszki Radwańskiej, ale w moich oczach, obie jeśli chodzi o potencjał tenisowy są na podobnym poziomie. Postawiłbym nawet wyżej Agnieszkę, gdyby nie serwis. Właśnie to będzie klucz do zwycięstwa w tym spotkaniu, jeśli Aga utrzyma go na przyzwoitym poziomie to ma ogromną szansę na triumf.
Więcej o meczu oraz inne typy na moim blogu: http://www.4slam.blogspot.com

P 531

paolo_

Użytkownik
Jaka znowu zmęczona? Czym zmęczona, 3 szybkimi spotkaniami z mało wymagajacymi zawodniczkami (nie licząc belgijki) i dlaczego słaby set zagrała drugi bo Wickmayer ugrała 4 gemy? Janina nie jest jakaś tam panienka do bicia i spięła poślad w drugi secie bo chciała coś ugrać. Spotykają się dwie babki w najwyższej formie i kursy jakie zostały wystawione według mnie nie są adekwatne do ryzyka, 1,28 na Viktorie z Aga?? Dziękuję, nie biorę. Może i będą 3 sety ale nie ze względu na zmęczenie, sezon się dopiero zaczął i takie zawodniczki jak białorusinka nie spuszczają powietrza tak szybko.
walka będzie wyrównana bo Aga tak łatwo nie odda meczu, dlatego już wcześniej pisałem że widzę over gemowy w pierwszym secie.
GL

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
wczoraj Azarenka zagrala drugi set dosc slabo
Tylko, że przestoje w grze kobiet to normalna sprawa i zarówno są po jednej jak i drugiej stronie. W finale AO Azarenka też zagrała &quot;słabo&quot; w pierwszych dwóch gemach, a jak się skończyło każdy wie.
A co do Bartoli to widziałem ją momentami wczoraj i tam był jakiś paradoks serwisu zarówno po stronie Francuski jak i Czeszki.

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Ja nie oglądałem momentami, a całe i nie widzę tego jak Wy. Zagrałbym co innego.
Bartoli wczoraj swoje podanie trzymała bardzo, bardzo pewnie. Dała się przełamać dwa razy, bez kompletnej walki. Wniosek taki - jeśli ma przestój, to jest on dosłowny, a jeśli gra dobrze to po prostu daje małe szanse rywalce.
Co do swoich podań - oddane tylko przez własne błędy. To nie było na zasadzie, że Safarova nagle dostała kopa w tyłek, zaczęła returnować jak Djokovic i tak dalej. Ile ona DF popełniła i to nie tylko wtedy, kiedy się łamała to głowa mała. Natomiast kiedy tylko własny serw siedział, po prostu przelatywał na drugą stronę gra była inna i z głębi kortu Czeszka pograła tylko kilka gemów w drugim. W trzecim Bartoli powróciła do normalnej gry, co odzwierciedla wynik 6-1, a na początku 2-0 i w małych punktach 9-1.
Stosur miała chyba coś podobnego tylko inaczej się to układało w gemach, no ale też można to nazwać solidnym przestojem. Sam ma dobrze lokowany serw, przy czym Bartoli będzie ciężko returnować bo ona na co dzień tego nie potrafi. Co też zresztą potwierdziła wczoraj, kiedy drugi serwis bombardowała w siatkę ile szło...
Obie grają mocno i są waleczne, tam nie będzie dreptania i wymachiwania łapami. Biorąc pod uwagę ze obie będą miały chwilę zawahania - a tak będzie na pewno - zobaczymy długi mecz.
Powyżej 21,5 @1,85

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
Jako zwrot dlatego tenis gra się w bukach które krecz zwracają.
Bet365 zwraca jak zwrot, jak ktoś nie wie niech nie pisze głupot.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom