>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - Doha & Bogota, 13-19.02.2012

Status
Zamknięty.
lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
Victoria Azarenka - Samantha Stosur
Typ: 1
Kurs: 1,55
Wszystko będzie zależało od tego, czy Aza zdąży &quot;wyzdrowieć&quot; do jutra. To znak zapytania i ryzyko jakie trzeba podjąć przy typowaniu tego spotkania. Dzisiaj z Radwańską trochę utykała, a Polka i tak nie potrafiła tego wykorzystać. Żeby wygrać z Azarenką trzeba grać ryzykownie, inaczej nie ma szans. Victoria zawsze walczy do końca, sytuacja musiałaby być naprawdę tragiczna, żeby kreczowała, a że to finał to tym bardziej nie odpuści za nic, nałyka się painkillerów i da radę. Wierzę, że będzie wszystko dobrze i zobaczymy dobry mecz z jej strony i kolejny turniej do kolekcji. Jej argumentów nie trzeba przedstawiać, w końcu jest w tym roku damską wersją Djokovica z roku poprzedniego - nie ma ani jednej porażki na koncie. Mimo, że nie ma takiej formy jak chociażby podczas AO, na damski tenis to i tak w zupełności wystarcza. Popełnia więcej błędów i serwis gorzej funkcjonuje (podwójne błędy), ale imponującą liczbą winnerów i tak wywalcza sobie zwycięstwa bez większych problemów. Stosur to trudniejsza przeciwniczka od pozostałych które ograła, bo gra o wiele ostrzej i ma dużo lepsze podanie, co może dać jej szanse, ale jest daleka od swojej najwyższej dyspozycji, a takiej będzie potrzebowała na Białorusinkę. Także jeżeli zobaczymy jutro Azarenkę w pełni sił, to patrząc na poprzednie spotkania Sam, nie widzi mi się jej wygrana. Jest zbyt nierówna, nie potrafi zagrać całego seta na wysokim poziomie, musiałaby mieć dużo szczęścia, żeby wygrać dwa sety z Victorią. Nie należy do nudnych przebijaczek, czyli stylu jaki najbardziej odpowiada Victorii, więc nie skreślam całkowicie opcji na jej zwycięstwo, ale jednak moją faworytką jest nr 1 rankingu. Kurs jest jednak chamsko niski, osobiście poczekam żeby na live złapać lepszy.
Wynik: ✅ 2-0 (6-1, 6-2)
Niestety na live nie szło złapać lepszego kursu, Aza od początku do końca w gazie.

Otrzymane punkty reputacji: +8
scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
WTA Tour Doha&amp;Bogota

T. Pironkova - P. Herog +1,5 seta P. Herog
(1,45) ⛔
C. Garcia - M. Barthel 0:2 (1,40) ✅
Lisicki S. - Kerber A. - 2 (2,33) ✅
F. Pennetta - D. Cibulkova - 1 (1,60) ✅ T. Pironkova - A. Kerber - 2 (1,43) ⛔
V. Zvonareva - M. Niculescu +1,5 seta M. Niculescu (1,50) ✅
S. Cirstea - S. Stosur - 1 (2,75) ⛔
V. Azarenka - M. Barthel 2:0
(1,30) ✅
L. Safarova - S. Kuznetsova - 1 (2,25) ✅
M. Niculescu - K. Bondarenko - 1 (1,60)✅
S. Stosur - M. Niculescu +1,5seta M. Niculescu
(1,85) ✅
L.Safarova - M. Bartoli - +1,5 seta L. Safarova
(1,55) ✅
V. Azarenka - A. Radwańska - 1
(1,33) ✅
--------------------------------------------------------------------
V. Azarenka - S. Stosur - 1 (1,36)
bet365
W tym finale podobnie jak w meczu półfinaowym Victorii nie ma sensu kombinować. Kurs rzeczywiście jest tak jak powiedział przedmówca &quot;chamsko niski&quot;. Panowie to jest finał więc jakiś szacunek do finałów i podnieść wpadałoby te kursy a nie dziadować.. Można byłoby podnieść chociaż z racji że Viki wczoraj miała lekki uraz i kto wie jak dzisiaj będzie biegać po korcie. Agnieszka wczoraj zagrała anty tenis aż momentami było mi wstyd za jej gre. Można przegrać ale w jakiś stylu a Agnieszka robiła wszystko aby tylko Białorusinka szybko odniosła zwycięstwo. Polka nie zagroziła nawet rywalce gdy dostała urazu podczas próby obrony jeden z piłek Agnieszki. S. Stosur dostała się przez krecz M. Bartoli która wyraźnie musiała odczuwać trudy Paryża musiała w końcu skapitulować jednak dziwie się że tak późno.. Spodziewałem się tego już podczas mecz z L. Safarova. Nie sądzę aby Viki to przegrała. Chociaż muszę przyznać że trochę inwalidzki ten turniej. Jedna zawodniczka się dostaje do finały przez krecz przeciwniczki a druga się dostaje sama prawie nie kreczując.
by scotratez

Otrzymane punkty reputacji: +2
assassin84 119

assassin84

Użytkownik
Co do urazu Azarenki to tak myślę, że jak będzie źle to będzie kreczować, bo nie przełknie smaku porażki. Wczoraj uważam, że te wszystkie pokazywania nad wyraz, że jest kontuzjowana to takie zabezpieczenie, że jak nie będzie szło to weźmie krecz i nikt nie będzie jej miał tego za złe, bo przecież widać, że jest kontuzjowana.
Popieram typ na Wiki. Stosur wraca powoli do gry, ale wciąż brak jej regularności.

D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
Arruabarrena-Panova 2 1,70 Milenium ⛔

Bardzo ciekawy finał zapowiada się w Bogocie pomiędzy Hiszpanką a Rosjanką.Obie jedynie w R1 straciły seta w drodze do finału (Arruabarrena z Mayr a Panova z Minellą.Poza tymi spotkaniami,Hiszpanka kolejno ograła Birnerovą,Ormaecheą oraz Gallovits,Panova z kolei Dulko,Knapp oraz Babos.Musze powiedzieć,że to wyniki Arrauabarreny na tym turnieju robią wrażenie,ale dużo bardziej przekonują mnie wyniki Rosjanki,która według mnie miała trudniejsze rywalki.Przelicznik 1,70 zachęca mnie do zagrania w strone nieco doświadczonej Panovej,Arraubarrena z pewnością nie złoży broni i będzie walczyć o tytuł,ale wątpie by niespełna 20-latce starczyła umiejętności na Rosjankę.Kurs niezły;)

Żenada

lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
Assassin84, Azarenka walczy do końca, małe szanse na krecz. Chyba, że na początku meczu już zobaczy, że nie ma opcji by wygrała, ale jak już będzie miała jeden set na koncie, nie odpuści za cholerę. Moją tezę potwierdza przeszłość Victorii.

dexter_romanista 17

dexter_romanista

Użytkownik
Assassin84, Azarenka walczy do końca, małe szanse na krecz. Chyba, że na początku meczu już zobaczy, że nie ma opcji by wygrała, ale jak już będzie miała jeden set na koncie, nie odpuści za cholerę. Moją tezę potwierdza przeszłość Victorii.
6 kreczów w 2010, 5 w 2011
wiadomo różne powody, ale Viki waleczna, ale też mi przynajmniej kojarzy się, że schodzi z kortu ze łzami, fakt, kiedy już nie ma sensu dalej grać, ale jednak nie jest to taki Federer ;)
będzie walczyć, ale Stosur powinna wykorzystać ból Viki, o ile się taki pojawi
ja pograłem krecz= wygrana, a samym tenisem Sam też może powalczyć spokojnie

rafi_widzew 335

rafi_widzew

Użytkownik
Pełen obaw na to spotkanie, decyduję się zagrać pierwszy set dla Azarenki. Każdy wie, że podczas meczu półfinałowego z A. Radwańską Białorusinka nabawiła się kontuzji, która jednak nie przeszkodziła jej w w awansie do finału. Kto wie jak będzie dziś, gdy np. podczas drugiego seta coś będzie się faktycznie złego działo z Azarenką. Podczas ogląania meczów Azarenki, czy to Ao czy Doha, wiele mówi się, że Białorusinka często kreczowała z powodu kontuzji. Myślę, że pierwszy set to za szybko na krecz, którego się obawiam, więc stawiam, że pierwszy set dla numer jeden rankingu WTA. To jest jednak finał, więc może zaciśnie zęby i wygra. Osobiście nie pogniewałbym się za 1:2 dla Stosur.
Kto wygra pierwszego seta? typ: Azarenka @ kurs: 1,40 // BAH ✅

lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
6 kreczów w 2010, 5 w 2011
wiadomo różne powody, ale Viki waleczna, ale też mi przynajmniej kojarzy się, że schodzi z kortu ze łzami, fakt, kiedy już nie ma sensu dalej grać, ale jednak nie jest to taki Federer ;)
będzie walczyć, ale Stosur powinna wykorzystać ból Viki, o ile się taki pojawi
ja pograłem krecz= wygrana, a samym tenisem Sam też może powalczyć spokojnie
tak, ale jak kreczowała to mdlała na korcie albo coś poważnego, nigdy nie było tak, że jej nie szło i &quot;oddam mecz, bo i tak nie wygram&quot;, czasami nawet mocno igrała ze zdrowiem by doprowadzić spotkanie do końca, tak więc nie liczyłbym jednak na to. zresztą buki swoje wiedzą i nie daliby kursu 3 na Stosur gdyby miała tu mieć więcej do powiedzenia. Oczywiście to nie musi mieć znaczenia. Wszystko się wyjaśni już niedługo.

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
WTA Tour Doha&amp;Bogota

T. Pironkova - P. Herog +1,5 seta P. Herog
(1,45) ⛔
C. Garcia - M. Barthel 0:2 (1,40) ✅
Lisicki S. - Kerber A. - 2 (2,33) ✅
F. Pennetta - D. Cibulkova - 1 (1,60) ✅ T. Pironkova - A. Kerber - 2 (1,43) ⛔
V. Zvonareva - M. Niculescu +1,5 seta M. Niculescu (1,50) ✅
S. Cirstea - S. Stosur - 1 (2,75) ⛔
V. Azarenka - M. Barthel 2:0
(1,30) ✅
L. Safarova - S. Kuznetsova - 1 (2,25) ✅
M. Niculescu - K. Bondarenko - 1 (1,60)✅
S. Stosur - M. Niculescu +1,5seta M. Niculescu
(1,85) ✅
L.Safarova - M. Bartoli - +1,5 seta L. Safarova
(1,55) ✅
V. Azarenka - A. Radwańska - 1
(1,33) ✅
V. Azarenka - S. Stosur - 1 (1,36) ✅
------------------------------------------------------------------------------------------------
Yield ✅4,07 Skuteczność: 78,57%
A więc nadszedł koniec turnieju. Jestem bardzo zadowolony, ponieważ to mój najlepszy wynik, który zamazał mój jedyny jak dotąd turniej na minusie w Paryżu i jeszcze nabił Yield znacznie do przodu. Mam nadzieje że pomogłem kilku osobom chociaż, i wierze że wszyscy zarobiliśmy parę grosza. Dziękuje wszystkim za analizy w tym wątku które były mi bardzo pomocne. Powodzenia wszystkim dalej!

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom