>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

WTA Tour - Doha & Bogota, 13-19.02.2012

Status
Zamknięty.
oldhand 266

oldhand

Użytkownik
J. Gajdosova @ 2.830 (Pinnacle) 4/10 ⛔
Typ bez założenia że &quot;ma wejść&quot;, ale myślę, że warto spróbować. Wysoki kurs na Gajdosovą jest odzwierciedleniem jej ostatnich wyników, które nie były za dobre. Jednak ta zawodniczka ma bardzo duży potencjał i spokojnie może ograć Rumunkę. Cirstea jak na nią notuje ostatnio niezłe wyniki, ale tak wyraźne faworyzowanie Sorany jest przesadą. Myślę, że w tym meczu Jarmila będzie miała okazję żeby się wstrzelić, ponieważ jej rywalka nie gra wyrafinowanego tenisa. W zasadzie te zawodniczki grają podobnie. Mecz na pewno będzie obfitował w dużą ilość niewymuszonych błędów, winnerów i wymian typu która potrafi mocniej uderzyć. Po Australijce widać, że po ostatnich porażkach brak jej pewności siebie. Jeśli wejdzie w dobry rytm myślę, że ma duże szanse na pokonanie Cirstei.
L. Dominguez Lino @ 1.22 8/10 ✅
2-0 @ 1.61 5/10 ✅
A. Dulgheru @ 1.22 8/10
⛔
Obie to specjalistki od gry na cegle. Mają już w tym sezonie za sobą przetarcie na mączce. Domnguez Lino broni tutaj tytułu, natomiast Dulgheru po zeszłorocznym nieudanym występie w Dubaju próbuje poprawić wynik na kortach ziemnych.

kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP
Dość długo zastanawiałem się jak ugryźć dzisiejsze spotkania, bo oferta jest naprawdę niezła. Ostatecznie stawiam na Chinkę Zheng.
Dlaczego? Ano dlatego, że Azjatka od początku sezonu jest w naprawdę dobrej formie. Już u progu sezonu wygrała turniej w Auckland, gdzie zdołała pokonać między innymi Kuzniecową czy Pennettę. Potem odpadła w czwartej rundzie AO, ale wcześniej odprawiła z kwitkiem Vinci czy Bartoli. Dość dziwny wynik osiągnęła w Pattayi gdzie odpadła z anonimową Hsieh. Cała sytuacja jest jeszcze bardziej dziwna gdy weźmiemy pod uwagę fakt, że kilka dni przed wspomnianą porażką ograła te samą zawodniczkę dość pewnie w Fed Cup (6:2, 6:3). Nie chce wnikać czy to starcie w Pattayi było czyste, czy też nie - nie ma co się nad tym rozwodzić.
Kirilenko osiągnęła co prawda finał w Pattayi, ale zwróćmy uwagę że nie pokonała tam właściwie nikogo znaczącego. Z każdą rywalką po prostu się męczyła co można wysnuć po wynikach. W Sydney i AO Marysia też nie zachwyciła. W pierwszym turnieju nie przeszła nawet kwalifikacji, a w drugim odpadła bo trafiła na Kviotvą.
H2H 5-1 na korzyść Chinki, z czego wygrała one cztery ostatnie mecze między zainteresowanymi. Nie licząc dziwnej wpadki w Pattayi można powiedzieć, że Zheng jest w wysokiej formie. To jednak tenisistka z Azji jest bardziej zdecydowana na korcie i o ile narzuci rywalce swój styl gry to wygra. Kluczem do zwycięstwa będzie regularność, ale z tym Zheng ostatnio raczej nie ma problemów.
Zheng J. - Kirilenko M. 1 1.50 ⛔

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Nie będę sie silił na opisywanie tenisa jednej i drugiej pani, wydaje mi sie to zbyteczne. Ja trochę z innej banki podejdę do mojego wpisu i mojego typu. Zagram na podtrzymanie mojej tezy i podtrzymanie zasady która sprawdza sie bardzo czesto od wielu wielu lat w zenskim i męskim tenisie, a mianowicie:
Kerber: jest po 5 wyczerpujących meczach, finał z Bartoli w trzecim secie grała na ostatnich oparach. Było widać ze jest piekielnie zmeczona. Finał skończył się jak pamiętam około 18.00. Potem było zapewne swiętowanie...

Lot z Paryza do Doha :
Numéro de vol : QR016
Départ : Paris le 13/02/2012 21:20
CHARLES DE GAULLE TERMINAL 1
Arrivée : DOHA le 14/02/2012 05:05

Wątpie aby towarzystwo zebrało sie na tą godzine?
a więc:
Lot zapewne w poniedziałek :

Numéro de vol : QR022
Départ : Paris le 14/02/2012 11:00
Arrivée : DOHA le 14/02/2012 18:45

albo:

Numéro de vol : QR020
Départ : Paris le 14/02/2012 15:00
Arrivée : DOHA le 14/02/2012 22:45

Jak widać lot trwa blisko 8 godzin...(zmiana strefy!),więc zostaje tylko noc na spokojny odpoczynek...bo w samolocie nie mozna normalnie pospać...
Za 2 godziny mecz w pełnym słoncu. Na przeciwoko Lisicki która po Fed Capie na pewno jest wypoczęta i naładowana...
Czy Kerber podejmie walke, smiem w to wątpić, za tydzień zaczyna sie kolejny potęzny turniej w Dubaju z pulą 2.000.000 $...
Fakty i skojarzenia myslę że wydają się bardzo logiczne...jezeli sie uda będę sie bardzo cieszył, jezeli nie mówi się trudno.
Kerber po kolezensku powinna przegrać ;) W dwóch setach myslę że nie wygra z Lisicą, a na trzy moze zabraknąć siły, a moze i krecz przyjść. Gram juz przed meczem aby nie miec zwrotu...i tutaj jest mała przewaga bet at home.

Lisicki 1.60⛔

@ le depart - wyjazd, wylot
@ arrive - przyjazd, przybycie

* nie akcentuje bo bym musiał zmieniać klawiature na akcentowane &quot;e&quot;

Był wygrany set, był time medical, był serwis Kerber, którym podawała na 20 % od połwy 2 seta

Jednak ta Lisicki to PSYCHOPATKA, jej trzeci set to PROFANACJA TENISA. Kerber podaje, piłka ledwo co przecodzi na drugą strone a ta kretynka wali w dół siatki z całej siły...

KROWA MYSLAŁA I ZDECHŁA!

Kerber szacunek... ale ta Lisicka ma siano w głowie...

Otrzymane punkty reputacji: +6
W 18

wlodas60

Użytkownik
J. Gajdasova - S. Cirstea. - Typ - 1 - 2.75 - bet365
WTA - Doha -godz.p 13.30

Po takim kursie warto grac na Gajdasovą. Zgadzam się co do meczu Ciristea w AO, ze Stosur otrzymała prezent. Jej występy w Pattaya City - mecz ze Zvonarevą. Uwazam, ze Vera w takiej formie niebawem zacznie przegrywac z dziewczynami z drugiej setki. W grze Rumunki nie widzę nic nadzwyczajnego. Natomiast Gajdasova dysponuje bardzo dobrym servisem [potrafi z prędkoscią 190 km/godz zaserwowac kilka asow] a wygrywanie własnych podan w kobicym tenisie jest nie bez znaczenia.Co do formy Gajdasovej uwazam, ze nie jest tak zle, jej ostatnia przegrana z Niculescu w 3-setach [oglądałem i sądzę ze mogła to wygrac]. Porownując z tym co wczoraj Niculescu zrobiła z Vesniną, nalezy uznac za dobry wynik. Ostatnie przegrane Jarmili to strona mentalna po rozwodzie nie moze powrocic do dawnej formy. Mam nadzieje, ze dzisiaj będzie moment przełomowy i wygra to spotkanie.

Najlepsza analiza ma się nijak do trafialnosci.

assassin84 119

assassin84

Użytkownik
Iveta Benesova - Barbora Zahlavova-Strycova
Typ: 1
Kurs: 1,36 (BET365)
✅✅✅

Wybrałem do zagrania dziś z WTA to spotkanie, ponieważ oglądałem kilka razy w tym roku Benesovą i prezentowała się bardzo dobrze. Ostatnio grała spotkanie w FedCupie z Sabiną Lisicki, gdzie po przegranym 1ym secie zagrała bardzo dobre 2 kolejne sety i ostatecznie wygrała 2:1.
W tym roku miała tak naprawdę jedną wpadkę tylko w turnieju w Sydney, gdzie przegrała z rywalką niżej notowaną - Ulą Radwańską, co mnie zastanawia do dziś. Stawiam na zmęczenie po turnieju w Brisbane.
W turnieju w Brisbane odpadła w ćwierćfinale po meczu z Kim Clijsters, w AO w 1/8 została wyeliminowana przez Azarenkę.
Dodatkowo od ostatniego spotkania w FedCup minęło 10 dni więc powinna być wypoczęta. Jako zawodniczka leworęczna jest niewygodną przeciwniczką.
Zahlavovą widziałem w turnieju w Paryżu w spotkaniu z Barthel, gdzie przegrała 0:2 i jakoś specjalnego wrażenia na mnie nie zostawiła. W tym roku w zasadzie bez jakiś wielkich wyników.
Obie panie dobrze znają swoje mocne i słabe strony, bo razem grają w deblu.
Grały ze sobą 6 razy i ostatnie 4 mecze wygrywała Benesova. Prawie zawsze wynik kończył się wg zasady, że wygrywała faworytka spotkania. Dodatkowo na plus przemawia to, że Benesova rzadko przegrywa jak faworytka, a potrafi często wygrywać jako zawodniczka niżej rozstawiona, natomiast Zahlavovej częściej zdarzają się porażki jako faworyt spotkania niż wygrane jako zawodniczka niżej notowana od rywalki. To tak statystycznie, bo typ opieram na zestawieniu obrazu ostatnich meczy obu zawodniczek ????

EDIT: Benesova obudziła się dopiero w połowie 2 setu, taki mecz powinna wygrać 2:0, widać forma nie najlepsza.

Otrzymane punkty reputacji: +1
R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis wta doha 13-30 14.02.2012
Kerber - Lisicki
typ; 0-2
2.65
Betsson
Analiza
Dziś w spotkaniu pierwszej rundy turnieju wta w doha dojdzie do spotkania dwoch niemek, w dodatku obie maja polskie pochodzenie i wielu zastanawialo sie kiedys jak namowic obie do gry w bialo-czerownych barwach, a mianowicie Sabine Lisicki zagra z Andzelika Kerber. Kerber ma za soba bardzo udany turnieju w paryzu, ktorego wygrala, pokonujac po drodze dwie zawodniczki czolowej dziesiatki rankingu - Sharapova i Bartoli w finale. Andzelika ma jednak za soba ciezka podroz do Doha, okolo osmiu godzin. Ponadto Kerber ma prawo czuc sie zmeczona po wyczerpujacym turnieju. W dodatku Kerber ma za soba rowniez zmiane czasowa, co rowniez moze potegowac zmeczenie Andzeliki. Lisicki ostatni mecz rozegrala w pucharze federacji z Kvitova, w ktorym poza ostatnia partia spotkania grala bardzo dobry tenis. Byla bardzo bliska rozstrzgniecia i wygrania meczu z Czeszka. Lisicki zaprezentowala sie w tym meczu z dobrej strony. Mysle, ze ta forma powinna dzis spokojnie wystarczyc na bardzo zmeczona kolezanke z reprezentacji, ktora dzis powinna byc co najwyzej tlem dla swojej rodaczki.

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
Lisicki S. - Kerber A. - 2 (2,33) ✅
pinnacle
Zgadza się Angelina pewnie na styk zdąży z wypoczynkiem po wygranym przez siebie turnieju w Paryżu. Jednak nie sądzę aby Niemka leciała tam po to aby dostać łupnia od swojej koleżanki. A. Kerber jest w gazie a jak ktoś wygrywa turniej to nie sądzę aby puścił od razu na początku drugiego turnieju. Angelina trzykrotnie ogrywała Sabine z tego ostatnio w 2011 roku. Forma S. Lisieckiej nie zachwyca. Popełnia dużo błędów przy własnym podaniu. Z kolei A. Kerber ma dobry serwis. Jest możliwość że A. Kerber puści swoją koleżankę dalej, ale jakoś wierzyć mi się w to nie chce za bardzo że Niemka poleci do Dohy tylko na odpoczynek. Myślę że będzie chciała iść za ciosem zwłaszcza że jest w gazie. Takie momenty należy wykorzystywać. Kurs fajny więc trzeba spróbować.
by scotratez

Otrzymane punkty reputacji: +9
kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP
Troszkę zagalopowałeś się z tym serwisem Lisickiej. To jest jedno z najlepszych podać w cyklu i na pewno zdecydowanie lepsze od Kerber. Tylko, że to podanie nie jest najlepsze od dawna bo Sabine po prostu ma ogromne wahania formy, co też poniekąd wynika z jej ciągłych problemów ze zdrowiem (ostatnio mięśnie brzucha). W końcu musi złapać formę, bo jest po prostu za dobrą zawodniczką żeby grać taki nijaki tenis. Na facebooku pisze, że wszystko jest ok i czeka na spotkanie z Kerber. Ja jej wierzę. Potencjał ma chyba nieco większy od koleżanki, a poza tym Angelika na pewno będzie bardzo zmęczona po tym turnieju w Paryżu. Długi lot, mało czasu na odpoczynek - to na pewno nie pomoże jej w tym spotkaniu. W WTA mamy też często takie sytuacje, że dziewczyny po wygranym turnieju czują się dość pewnie i szybko odpadają z kolejnego. Ot taka kobieca mentalność. Dzisiaj może być podobnie.
Kerber A. - Lisicki S. 2 1.60 ⛔

D 54

domeltomek

Użytkownik
J. Gajdosova @ 2.830 (Pinnacle) 4/10

Typ bez założenia że &quot;ma wejść&quot;, ale myślę, że warto spróbować. Wysoki kurs na Gajdosovą jest odzwierciedleniem jej ostatnich wyników, które nie były za dobre. Jednak ta zawodniczka ma bardzo duży potencjał i spokojnie może ograć Rumunkę. Cirstea jak na nią notuje ostatnio niezłe wyniki, ale tak wyraźne faworyzowanie Sorany jest przesadą. Myślę, że w tym meczu Jarmila będzie miała okazję żeby się wstrzelić, ponieważ jej rywalka nie gra wyrafinowanego tenisa. W zasadzie te zawodniczki grają podobnie. Mecz na pewno będzie obfitował w dużą ilość niewymuszonych błędów, winnerów i wymian typu która potrafi mocniej uderzyć. Po Australijce widać, że po ostatnich porażkach brak jej pewności siebie. Jeśli wejdzie w dobry rytm myślę, że ma duże szanse na pokonanie Cirstei.

L. Dominguez Lino @ 1.22 8/10
2-0 @ 1.61 5/10

A. Dulgheru @ 1.22 8/10

Obie to specjalistki od gry na cegle. Mają już w tym sezonie za sobą przetarcie na mączce. Domnguez Lino broni tutaj tytułu, natomiast Dulgheru po zeszłorocznym nieudanym występie w Dubaju próbuje poprawić wynik na kortach ziemnych.
Z Sorana jest troszke tak jak z młodą strzelbą, albo dużo winnerów albo masa UE. Typ i kurs wydają się dobre więc pójde w wasze ślady, jednak nie zgodze się co do wyników Gajdy, nie były one najgorsze, urwała seta Barthel, przegrała z Kiri i Li co wstydu nie przynosi. Co do porażki z Niculescu to wiadomo jaki gra tenis i nie wszystkim to odpowiada stąd mogła wziąć się porażka

kokocz 292

kokocz

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, WTA
Mecz: Karatantcheva S. (Kaz) - Castano C. (Col)
Data: 14.02. 19:00
Typ: 0:2
Kurs: 4.70
Bukmacher: Bet-at-home
Analiza: Dzisiaj o godzinie 19:00 podczas rozgrywania turnieju WTA w Bogocie dojdzie do spotkania pomiędzy tenisistką pochodzącą z Kazachstanu, a jej nazwisko naprawdę niewiele mi mówi, więc stawiam dzisiaj przeciwko niej. Jest to Karatantcheva, która w tym roku na swoim szczeblu radzi sobie nawet nieźle. Podczas pierwszej rundy kwalifikacyjnej do Australian Open, Karatantcheva trafiła na Kurumi Narę i uległa jej w trzech setach. Nastepnie zdołała wygrać 2 mecze podczas turnieju w miejscowości Cali w Kolumbii. Wygrała wówczas z Woerle i Cabezą bez straty seta. Później uległa jednak Minelli 4:6, 1:6. W Bogocie Karatantcheva wygrała już wczoraj 6:3, 6:3 z Hermoso, której to nazwisko też niewiele mi mówi. Castano w tym roku rozegrała tylko jedno spotkanie także podczas turnieju w kolumbijskiej Cali, gdzie uległa w trzech setach Marinie Eraković, która jest juz bardziej znana. W tym turnieju castano nie trafiła na wymagającą przeciwniczkę w pierwszej rundzie, z czego musi skorzystać i wygrać. Ja stawiam, że uda się jej to zrobić bez straty seta!

jajo-sdz 88

jajo-sdz

Użytkownik
Interesuje mnie jeden mecz w Bogocie. Po 20 spotkają się Dokic i Ormaechea. Buki nie faworyzują tu jednak rozstawionej z numerem 4 Dokic a kwalifikantkę (która nawiasem przegrała niedawno w AO z Agnieszką Radwańską). Może o czymś nie wiem? Czemu takie duże kursy na Dokic?

malin157 72,4K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Interesuje mnie jeden mecz w Bogocie. Po 20 spotkają się Dokic i Ormaechea. Buki nie faworyzują tu jednak rozstawionej z numerem 4 Dokic a kwalifikantkę (która nawiasem przegrała niedawno w AO z Agnieszką Radwańską). Może o czymś nie wiem? Czemu takie duże kursy na Dokic?
Dokic grywa przede wszystkim na nawierzchniach szybkich, a młodziutka Paula na ziemi czuje się jak ryba w wodzie.
Ormaechea ma za sobą dobry początek sezonu, przeszła kwalifikacje AO, ograła Halep w głównym, ostatnio wygrała cztery mecze w dwóch setach w Pucharze Davisa na ziemi m.in. z Wozniak i Castano, tutaj pokonała w kwalifikacjach Dentoni, jest więc dalej w dobrej dyspozycji.
Co robi Dokic w Bogocie ciężko mi wytłumaczyć...

uzytkownik-15140 306

uzytkownik-15140

Użytkownik
jak ta Lisicka bezmyslnie gra to nie moge zdzierzyc. Czy Sabina to nic w tej swojej glowce nie ma? Kerber prawie sie nie ruszujac i serwujac pierwszym podaniem z miejsca po 120km/h wygrala wlasnie 2. seta a w 3. ma juz 2 BP. smiech na sali
Lisicki już niejednokrotnie pokazywała że nie potrzebuje przeciwniczki żeby przegrać, ten typ już tak ma, lepiej odpuścić granie na tą zawodniczkę bo szkoda nerwów.
Edit:
Brawa dla Kerber, po pierwszym secie myślałem że będzie szubki zjazd, czy nawet krecz w drugim, ten mecz to doskonały przykład na to że zawodniczka która korzysta z rozumu, może pokonać silniejszą, zawodniczkę z mocniejszą reką za to z pustą głową, w tym meczu to widać jak na dłoni.

dexter_romanista 17

dexter_romanista

Użytkownik
Lisicki już niejednokrotnie pokazywała że nie potrzebuje przeciwniczki żeby przegrać, ten typ już tak ma, lepiej odpuścić granie na tą zawodniczkę bo szkoda nerwów.
oglądając mecz ciężko się nie zgodzić, bo Sabina psuje na potęgę, a Kerber przebija i jak się nadarzy okazja atakuje... szkoda, że pod koniec meczu...:]

w I secie Kerber niemrawa, ale ożywiła się w połowie II i trzyma tę grę 1-4*
momentami to bardziej Lisicki wygląda jakby grała w niedzielę finał i była po tygodniu gry i zero odpoczynku...

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
F. Pennetta - D. Cibulkova - 1 (1,60) ✅
pinnacle
Nie wiem co się stało z ambitną, waleczną Dominiką ale na pewno to co teraz prezentuje tenisem nazwać nie można. Forma D. Cibulkovej się posypała na początku sezonu i jakoś szczerze wątpię aby pozbierała się przy Flavi która po katastrofalnym występie w Melbourne zrobiła sobie przerwę zapewne na trening. Z pewnością będzie chciała tutaj dalej zajść niż w Australian Open gdzie odpadła już w pierwszej rundzie grając z ambitną N. Bratchikovą która doszła aż do 3 rundy. Dominika od dłuższego czasu nie potrafi wygrać z Włoszką, biorąc pod uwagę jej fatalne występy Pattaya City gdzie odpadła już w pierwszej rundzie z jutrzejszą rywalką A. Radwańskiej. Nie wróże wielkiego sukcesu jej dzisiaj, a szkoda ponieważ lubiłem tenis Cibulkovej w ubiegłym roku.
szczęśliwa kobieca ruletka
by scotratez

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
WTA Tour Doha&amp;Bogota

T. Pironkova - P. Herog +1,5 seta P. Herog
(1,45) ⛔
C. Garcia - M. Barthel 0:2 (1,40) ✅
Lisicki S. - Kerber A. - 2 (2,33) ✅
F. Pennetta - D. Cibulkova - 1 (1,60) ✅
----------------------------------------------------------------
T. Pironkova - A. Kerber - 2 (1,43) ⛔
Pinnacle
Nie wiem skąd ten kurs, chyba po to aby zmotywować Tsvetane do meczu ponieważ nic poza motywacją po stronie Bułgarki w tym meczu nie ma. Angelique (dzięki oldhand, pod Twoim czujnym okiem powinienem niedługo ogarnąć imiona tenisistek) po &quot;sensacyjnym&quot; zwycięstwie nad Sabina poczuła z pewnością jeszcze większy luz. Ona ewidentnie przyjechała tutaj z nastawieniem &quot;nic nie musze&quot; i świetnie jej to wychodzi. Spięta dzisiaj S. Lisicka nie wytrzymała w trzecim secie i posyłała regularnie piłki poza kort. Po stronie Niemki jutro na pewno będzie stać bardzo dobra gra kątowa, dobre czytanie gry, kombinacyjne granie, leworęczność - która nie wykorzystuje specjalne, dobra gra przy siatce i dobra nastawienie do meczu. Słabe strony to wytrzymałość fizyczna. Już dzisiaj było widać jak Angelique w pewnych momentach stała jak słup i tylko robiła kilka kroków do przodu. Sabina zamiast zabiegać koleżanka sama zabiegać się dała. T. Pironkova jest w jeszcze gorszej formie niż Sabina. (sic!) Sabina jest w niezłej formie tylko główka Sabiny w słabej. Przewiduje jutro dwa sety. Niemka jest nadal w gazie i tylko przeciwniczka która będzie w stanie ją zabiegać zdoła pokonać, nie jest to na pewno Tsvetana która zbyt pasywnie porusza się obecnie po korcie.
V. Zvonareva - M. Niculescu +1,5 seta M. Niculescu (1,50) ✅
bet-at-home
Jutro Rosjanka będzie miała wielki problem. Właściwie to Vera ma problem od dłuższego czasu ze swoją marną dyspozycją tenisową. Obecny jej poziom gry to na pewno jest TOP10. Jutro spotyka M. Niculescu, ambitną Rumunkę grającą nieprzewidywalny tenis. Rosjanka na pewno tego nie lubi. Pewnie wolałaby jutro poklepać piłkę po kantach kortu z Moniką. Rumunka ponoć boryka się z jakimiś problemami.. Jednak nie przeszkodziły one aby zdemolować Vesnine w pierwszej rundzie. Rosjanka nawet jeżeli jakimś cudem pokona Rumunke to nie sądze aby zrobiła to w dwóch setach, ponieważ Vera czesto ma problemy z wejsciem w turniej a juz przy tej dyspozycji bedzie to o wiele trudniejsze. W Melborune zaczęła od 3 setów z nieźle grającą A. Dulgheru. Potem w następnym turnieju niewiele zabrakło a w pierwszej rundzie urwałaby drugiego seta Rosjance dziewczyna z 216 miejsca w rankingu.
S. Cirstea - S. Stosur - 1 (2,75) ⛔
Bet365
Wcale nie uważam że S. Cirstea wygrała z Samantha przypadkowo. Sorena od dłuższego czasu jest w niezłej formie a Australijka natomiast boryka się z poważnymi problemami. Z tego co się orientuje S. Stosur ma problemy z kręgosłupem i jej dalsza gra w tenisa stoi pod niewielkim znakiem zapytania. Ale tego nie jestem pewien czy aż tak poważny jest problem. Raczej informacje był sklasyfikował na wiarygodność pudelka.pl. Samantha ma problem w każdym razie z dyspozycją. Jej występ dla mnie w Doha stoi pod wielkim zapytaniem. Dziewczyny grały ze sobą 4 razy. Ostatnie dwa razy to zwycięstwa S. Cirstea która jak dla mnie jest w bardzo dobrej dyspozycji. z J. Gajdosova rozprawiła się w dwóch setach która ma trochę pecha do rywalek. Kurs warty w każdym razie spróbowania zagrania na S. Cirstea.

V. Azarenka - M. Barthel 2:0
(1,30) ✅
bet365
Co tu pisać M. Barthel uparcie gra wszystko jak leci.. jej pojedynek z Y. Wickmayer pokazał w 3 secie brak sił Niemki, natomiast ostatni mecz z C. Garcia którą powinna połknąć, cudem wygrała 2:0, kto wie czy by jeszcze Niemka tego nie przegrała gdyby doszło do 3 seta. Oczywiście Mona pewnie zmobilizuje się na spotkanie z Białorusinką jednak fajerek nie oczekiwałbym biorąc pod uwagę głód Viki w nowym turnieju, chęć zachowania sił na dalsze rundy i fakt posiadania większych zapasów niż Mona.
by scotratez

assassin84 119

assassin84

Użytkownik
Caroline Wozniacki - Lucie Safarova@1,27
Victoria Azarenka
- Mona Barthel@1,12

Karolina co prawda obniżyła loty ostatnimi czasy, w obozie też nie dzieje się za ciekawie. Jej trener został zwolniony, bo nie zgadzał się z polityką treningową ojca Karoliny. Straciła pierwsze miejsce w rankingu i obecnie jest dopiero 4.
Safarova wygrała z Ulą Radwańską, ale to było do przewidzenia.
Mimo, że Caroline ostatnio zawodzi to jej przeciwniczka to tylko Safarova, którą nie trudno przełamać, która nie ma też silnej piłki kończącej. Można przegrać Kim Clijsters na AO (która moim zdaniem pokazała najlepszy tenis na AO), ale nie z Safarovą, bo to będzie wstyd. Ojciec by jej tego nie darował ???? Po fali krytyki jaka spadła na Wozniacki czas ruszyć do przodu. Nie wyobrażam sobie, żeby odpadła w 1 rundzie i to z Safarovą, gdzie wystarczy przebijać i czekać na wyrzucenie piłki lub trafienie w siatkę.
widziałeś Safarovą? akurat uderzenie kończące to ona jak i serwis ma kwestia regularności, grać Wozniacki po 1.2... no powodzenia życzę ja tu bym prędzej brał hc na Lucie, bo jak gra Caroline każdy wie i tak naprawdę dużo nie trzeba, by powalczyć z nią jak równy z równym, kwestia głowy Azarenka to tu ciężko coś powiedzieć na korzyść Barthel, bo porażki Viki nie widać ale pomysł by grać WTA po takich kursach
Jeśli Safarova zagra piłkę kończącą 3-4 razy w secie to czy można powiedzieć, że gra piłki kończące ? Wg mnie NIE. Zobacz na statystyki i stosunek winnerów do niewymuszonych błędów Lucie. Porażki z Safarovą ojciec Karolinie by nie wybaczył ???? Wozniacki to mistrz defensywy. Stoi metr za linią końcową i przebija, czekając na błąd przeciwniczki, a kto jak kto, ale Safarova to błędów popełnia nie mało.
Co do grania kursów jak wyżej, to moja strategia polega na tym, że staram się szukać &quot;pewniaków&quot; (choć Wozniacki nie do końca takim jest, ale tu zaryzykuję za jeden z bonusów dodając do tego coś z ATP) i grać je za 100 lub 200 zł, a nie próbować grać niespodzianek po większych kursach za 10 zł, bo &quot;może wejdzie&quot;, bo szkoda mi na to czasu.

Barthel jest przemęczona i powinna zrobić sobie trochę przerwy, nie widzę jej szans w pojedynku z Azarenką, aż dziwi mnie skąd te 1,12 na Viki, może dlatego, że jak zauważyłem zawodniczki rozstawione mają problemy w pierwszych meczach, bo grają pierwszy mecz na tym korcie i potrzebują kilku gemów do złapania rytmu.
Julia Goerges - Varvara Lepchenko@1,255
Victoria Azarenka - Mona Barthel@1,12

Julia trochę zawiodła w Paryżu. Niespodziewana porażka z Zakopalovą może budzić niepokój, w tam tym meczu mogła zakończyć spotkanie w 2 setach, a w 3 secie kontuzja już dawała mocno wyznaki. Tutaj jest już chyba ok, bo w pierwszej rundzie dość pewnie wygrała z Yakimovą, a teraz przeciwniczka, która w kwalifikacjach pokonała Aleksandrę Wozniak. Lepchenko chyba każdy pamięta z Paryża, gdzie grała z McHale. Na mnie nie zrobiła dobrego wrażenia. W miarę regularna zawodniczka, ale raczej z typu &quot;przebijaczek&quot;. Przewagą Julii jest serwis (jak nie zawodzi) i return. Wydaję mi się również, że poprzednia rywalka Julii - Yakimova była trochę mocniejszą rywalką niż Varvara.
Kurs niski, więc dodam do tego Azarenkę, Barthel przemęczona i w poprzednim meczu męczyła się francuzką, która jest 150 w rankingu WTA i potrzebowała do tego 2 tie-breaków. Jak przegra teraz z Wiki to w końcu kilka dni odpocznie od turniejów ????​

dexter_romanista 17

dexter_romanista

Użytkownik
Caroline Wozniacki - Lucie Safarova@1,27
Victoria Azarenka - Mona Barthel@1,12

Karolina co prawda obniżyła loty ostatnimi czasy, w obozie też nie dzieje się za ciekawie. Jej trener został zwolniony, bo nie zgadzał się z polityką treningową ojca Karoliny. Straciła pierwsze miejsce w rankingu i obecnie jest dopiero 4.
Safarova wygrała z Ulą Radwańską, ale to było do przewidzenia.
Mimo, że Caroline ostatnio zawodzi to jej przeciwniczka to tylko Safarova, którą nie trudno przełamać, która nie ma też silnej piłki kończącej.
Po wali krytyki jaka spadła na Wozniacki czas ruszyć do przodu. Nie wyobrażam sobie, żeby odpadła w 1 rundzie i to z Safarovą.

Barthel jest przemęczona i powinna zrobić sobie trochę przerwy, nie widzę jej szans w pojedynku z Azarenką, aż dziwi mnie skąd te 1,12 na Viki.​
widziałeś Safarovą?
akurat uderzenie kończące to ona jak i serwis ma ;) kwestia regularności, grać Wozniacki po 1.2... no powodzenia życzę ???? ja tu bym prędzej brał hc na Lucie, bo jak gra Caroline każdy wie i tak naprawdę dużo nie trzeba, by powalczyć z nią jak równy z równym, kwestia głowy

Azarenka to tu ciężko coś powiedzieć na korzyść Barthel, bo porażki Viki nie widać

ale pomysł by grać WTA po takich kursach ????

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
widziałeś Safarovą?
akurat uderzenie kończące to ona jak i serwis ma ;) kwestia regularności, grać Wozniacki po 1.2... no powodzenia życzę ???? ja tu bym prędzej brał hc na Lucie, bo jak gra Caroline każdy wie i tak naprawdę dużo nie trzeba, by powalczyć z nią jak równy z równym, kwestia głowy
Azarenka to tu ciężko coś powiedzieć na korzyść Barthel, bo porażki Viki nie widać
ale pomysł by grać WTA po takich kursach ????
Kurs łączny na obie zawodniczki jest do zagrania i bardziej prawdopodobny niż wiele innych pojedynczych o tej wartości. Zarówno Karolina jak i Victoria nie przyjechały tutaj odpaść w pierwszej rundzie i biorąc pod uwagę sytuacje obu Pań nie sądzę aby powinęła się noga przy takich rywalkach.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom