>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

WTA Tour - Doha & Bogota, 13-19.02.2012

Status
Zamknięty.
R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis wta doha 13-30 15.02.2012
Halep - Benesova
typ; 2-0
5.0
WilliamHill
analiza
Dziś w spotkaniu drugiej rundy turnieju wta w doha Rumunka Simona Halep zagra z Czeszka Iveta Benesova. Zupelnie nie rozumiem skad takie faworyzowanie Czeszki przez bukmacherow. Meczyla sie ona w pojedynku pierwszje rundy ze swoja rodaczka Zahlavova Strycova w trzech partiach. Rumunka w pierwszej rundzie rowniez ma za soba trzysetowy boj, grala ona jednak ze slowaczka Daniela Hantuchova, czolowa zawodniczka swiata. Obie zawodniczki w rankingu dzieli zaledwie 15. miejsc na korzysc Czeszki. Bilans spotkan rowniez na remis 1-1. Simona pokazala sie jednak z duzo lepszej strony w pojedynku pierwszej rundy. Szanse w tym pojedynku widze 60/40 na korzysc Simony, wiec gdy bukmacherzy proponuja tak wysokie kursy na Rumunke, az zal byloby nie sprobowac.
Halep 2.74 Pinnacle

Otrzymane punkty reputacji: +10
M 3

molek

Użytkownik
Od niedawna obstawiam tenis i bardzo w tym pomagają mi wasze opinie. Chciałbym prosić o opinię na temat meczu Peng- Mc Hale. Widziałem Peng w ostatnim meczu i uważam , że zagrała słabo. Czy kurs na Mc Hale ( 1,83 Bet365 ) jest według was wart zagrania?

K 26

krzysgd

Użytkownik
Widziałem Peng z (raczej no name) reprezentantką Omanu tylko w 2 secie i postanowiłem w kolejnej rundzie zagrać przeciw Chince. Poruszała się kiepsko (mi to wygląda na nadwagę), choć mogło to równie dobrze wynikać z dekoncentracji po 6:0 w secie 1. Tym niemniej &quot;kupuję&quot; McHale po 1,93 w Betsafe, ale bez żadnego szaleństwa [4/10].✅

Zagrałem także debelki w dubelku: Mirza/Wesnina ⛔+ Hantuchowa/Radwańska⛔. Tu stawiam na doświadczenie, ogranie i powtórkę niezłych występów w AO 2012. Bet365 daje AKO 1,74 [6/10].

L 58

lgaw

Użytkownik
McHale 1.92 - Peng Betsson
Dziwą mnie wysokie kursy na amerykanke, uważam że powinny one być w granicach 1.5. Prezentuje ona od początku roku stabilną formę, Peng również stabilną tylko że oscylującą na tenisowym dnie. Widziałem kilka gemów z jej mwczu przeciwko reprezentantce Omanu - wygrała głównie dzięki błędom arabki. Poza przebijaniem nic ciekawego nie pokazała. McHale w R1 ograła bardzo dobrą Scheppers, wcześniej zaliczyła dobry występ w Paryżu. Szanse oceniam 60/40 na korzyść Amerykanki co daje value= 1,15

D 54

domeltomek

Użytkownik
Tenis wta doha 13-30 15.02.2012
Halep - Benesova
typ; 2-0
5.0
WilliamHill
analiza
Dziś w spotkaniu drugiej rundy turnieju wta w doha Rumunka Simona Halep zagra z Czeszka Iveta Benesova. Zupelnie nie rozumiem skad takie faworyzowanie Czeszki przez bukmacherow. Meczyla sie ona w pojedynku pierwszje rundy ze swoja rodaczka Zahlavova Strycova w trzech partiach. Rumunka w pierwszej rundzie rowniez ma za soba trzysetowy boj, grala ona jednak ze slowaczka Daniela Hantuchova, czolowa zawodniczka swiata. Obie zawodniczki w rankingu dzieli zaledwie 15. miejsc na korzysc Czeszki. Bilans spotkan rowniez na remis 1-1. Simona pokazala sie jednak z duzo lepszej strony w pojedynku pierwszej rundy. Szanse w tym pojedynku widze 60/40 na korzysc Simony, wiec gdy bukmacherzy proponuja tak wysokie kursy na Rumunke, az zal byloby nie sprobowac.

Halep 2.74 Pinnacle
Oba poprzednie mecze rozgrywane na clayu, a tam Halep gra lepiej. Z kolei Benesova na twardej czuje się najlepiej. Iveta w tym sezonie uległa TYLKO Clijsters i Azarence. Natomiast Halep poza pokonaniem Hanuszki (która wygrała poprzedni turniej i mogła mieć oznaki zmęczenia) nie zanotowała żadnych wyników godnych odnotowania.

P 8

papki1

Użytkownik
Oglądał ktoś wczoraj mecz Kerber? Było widać jakieś oznaki zmęczenia? I jak grała w ogóle? Forma z Paryża nie nie uciekła w samolocie?

win1988 164

win1988

Użytkownik
Po pierwszym secie myślałem, że bez problemu spotkanie wygra Sabinka. Kerber niby poprawnie, ale brakowało błysku, polotu, nie wyglądała na zawodniczkę, która za wszelką cenę chce wygrać tej pojedynek. Byłem pewien, że zadziała dość popularny syndrom zwycięzcy (po sukcesie odpadnięcie w pierwszej rundzie kolejnych zawodów). 4-4 2 set i nagle bach, przełamanie Kerber, które jak doskonale określił komentator wzięło się z niczego. Dociągnęła wynik, a w 3 secie Lisickiej na korcie w ogóle nie było. Biegała jakaś koszuleczka z rakietą. Kerber przebijała, broniła się i to wystarczyło na wyprowadzoną z równowagi Sabinkę. Mimo iż początkowo wyglądała na &quot;obojętną&quot; to wygrała. Pironkova niby parę ostatnio ciekawych wyników odnotowała, ale mimo wszystko na Kerber może okazać się to za mało, nawet jeżeli Niemka nie będzie grała na 100 %.

dexter_romanista 17

dexter_romanista

Użytkownik
no i proszę, jak mówiłem ????
Wozniacki męczy się z Safarovą, jeśli taki słowo pasuje, bo dla mnie ciężko było mówić o niej, jak o zdecydowanej faworytce
a hc +4,5, bądź też podwyższony +5,5 już praktycznie księgować można, a 1,2 cięgle w grze...
Kerber niby powinna, ale po 1,3 zagrać ją to też uważam za błąd... Lisicki od połowy II seta nie była przeciwniczką, trafiała w siatkę lub out po 3piłki na gem, i jeśli miałbym grać to raczej +5,5 na Bułgarkę po 1,5, niż Niemkę po 1,3
mimo wszystko dla mnie to no bet, za niski kurs i tyle

kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP
Zmęczenie było widać. Szczególnie w drugim secie kiedy to odwracała się plecami do Lisickiej i wtedy pojawiał się grymas na jej twarzy. W ogóle w drugiej partii gra Kerber wyglądała w sposób &quot;jak wygram to fajnie, jak przegram to nie stanie się nic złego&quot;. W normalnych warunkach Angelika rozstrzygnęła by ten mecz w dwóch setach. Ale było też widać, że po mediacalach na kort wracała zupełnie inna zawodcznika.
Dla mnie to wygląda tak, że wczorajszy mecz z Sabiną potraktowali z trenerem w sposób &quot;wyjdę i zobaczymy co z tego będzie&quot;. A jak już wygrała drugiego seta to w trzecim pokazała kto jest w tym momencie zdecydowanie lepszy. Inna kwestia, że Lisicki bardzo pomagała masą swoich niewymuszonych błędów.
Pironkovą widziałem w tym roku w Paryżu w spotkaniu z Zakopalovą i powiem tak: TRAGEDIA. Nie wiem, może ten kort był dla niej za szybki, może po porstu jest bez formy. Tutaj niby pokonała bardzo pewnie Hercog, ale zobaczmy w jakiej formie w tym roku jest Słowaczka. Przegrywa wszystko po kolei i to nie z jakimiś mocarnymi przeciwniczkami. Ograła tylko Bogdan (203 miejsce w rankingu) i juniorkę Rajicic. Przywołuję te fakty żeby pokazać, że wiktoria Pironkovej nad Hercog to nic wymiernego.
Można się nieco obawiać o zmęczenie Kerber, ale myślę że będzie ok. Wczorajszy mecz trwał 2,5h ale było dużo grania &quot;bez biegania&quot;. Zapewne Angelika teraz potraktuje na serio ten turniej i dzisiaj będzie chciała zakończyć mecz jak najszybciej. Nie widzę też argumentów po stronie Bułgarki do podjęcia jakiejkolwiek walki w dniu dzisiejszym.
Pironkova T. - Kerber A. (-1.5 seta) 2 1.80 ⛔

assassin84 119

assassin84

Użytkownik
no i proszę, jak mówiłem Wozniacki męczy się z Safarovą
Safarova wniosła się na wyżyny swoich umiejętności. Taka regularność u Lucie to coś nowego.
co ta Mchale zrobiła, z 5:0 na 5 7 , obstawianie kobiet to jednak czasami loteria
Właśnie patrzyłem na LiveScore spodziewałem się 6:0 lub 6:1, a tu 5:7 ????

dexter_romanista 17

dexter_romanista

Użytkownik
Safarova wniosła się na wyżyny swoich umiejętności. Taka regularność u Lucie to coś nowego.
bo ja wiem, grać to ona potrafi, a pisząc, że nie ma podania lub kończącego uderzenia to można nie być tego świadomym
na live warto sprobowac Schiavone po kursi &gt;2 lub jakis hc na nią ;)

R 72

ratek3

Użytkownik
[QUOTE
na live warto sprobowac Schiavone po kursi &gt;2 lub jakis hc na nią ;)[/quote]
Ja mam +1,5 seta na Schiavone i seta przegrała. Zobaczymy czy da radę. W każdym bądź razie nie skreślał bym jej bo nie raz udowadniała, że grać potrafi. Szkoda tylko, że video nie ma na necie bo chętnie bym obejrzał

psm 921

psm

Użytkownik
19.15 Cirstea-Stosur 1 2,50 expekt
Nie wiem czy ktos juz pisal bo nawet nie mam czasu przejrzec teraz forum ale zaciekawilo mnie to spotkanie.Nie ma co tu patrzec na ranking.Stosur definitywnie bez formy,porazki na otwarcie sezonu w Brisbane z Benesova(56),potem w Sydney w I rundzie ze Schavione,ktora rowniez bez formy,no i w I rundzie w AO wlasnie z Rumunka,z ktora defakto przegrala takze ostatnie 2 potyczki.Cirstea za to III runda w AO i porazka z Erani,dobrze dysponowana w Australii i jak dla mnie jest faworytka dzisiejszego meczu,po niezgorszym kursie.

uzytkownik-15140 306

uzytkownik-15140

Użytkownik
bo ja wiem, grać to ona potrafi, a pisząc, że nie ma podania lub kończącego uderzenia to można nie być tego świadomym
na live warto sprobowac Schiavone po kursi &gt;2 lub jakis hc na nią ;)
Grać to ona może i potrafi ale takie występy zdarzają jej się raz na jakiś czas, jeden dobry mecz przeplata kilkoma słabymi, zawodniczka chimeryczna, jak ma dzień konia to może wygrać prawie z każdą, inna sprawa że za często to się nie zdarza wcale się nie zdziwię jak w następnej rundzie będzie gładka wtopa z Kuznetsovą.
19.15 Cirstea-Stosur 1 2,50 expekt
Nie wiem czy ktos juz pisal bo nawet nie mam czasu przejrzec teraz forum ale zaciekawilo mnie to spotkanie.Nie ma co tu patrzec na ranking.Stosur definitywnie bez formy,porazki na otwarcie sezonu w Brisbane z Benesova(56),potem w Sydney w I rundzie ze Schavione,ktora rowniez bez formy,no i w I rundzie w AO wlasnie z Rumunka,z ktora defakto przegrala takze ostatnie 2 potyczki.Cirstea za to III runda w AO i porazka z Erani,dobrze dysponowana w Australii i jak dla mnie jest faworytka dzisiejszego meczu,po niezgorszym kursie.
nie polecam, Stosur w końcu musi się wstrzelić, przeciwniczka słaba, taka strzelba, coś jak Safaa tylko klasę niżej, jak trafi to wygrywa, jak nie to aut, mała regularność, według mnie będzie miała duży problem z serwisem Australijki, gdyby Stosur była w formie kurs by oscylował w granicach 1.2, Rumunka to naprawdę nic szczególnego.

assassin84 119

assassin84

Użytkownik
Tak jak w poprzednich turniejach WTA nie było aż tylu niespodzianek, to tu jest ich masa...kurcze, Peer po pół roku snu się obudziła, Safarova się ogarnęła i zagrała pierwszy mecz od bardzo dawna na prawie równym poziomie, teraz Pironkova, która gra totalny piach prawdopodobnie wygra z Kerber. Cetkovska wygrała pierwszy set, a debel Radwańskiej przegrał z łatwością z deblem, któremu nikt nie dawał szans na wygraną...
Trzeba chyba teraz robić analizę, wybierać &quot;pewniaka&quot; i grać na odwrót...

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
A. Kerber - T. Pironkova mógłby jeszcze wybaczyć, A. Kerber nie zależało na tym turnieju, największym zdziwieniem był natomiast dla mnie pojedynek C. Wozniacka - L. Safarova. Nie mieści mi się w wąskiej główce że z niczego Czeszka zaczyna grać galaktyczny tenis. Wszystko stało po stronie C. Wozniackiej..

damianres 170

damianres

Użytkownik
Dodajmy to tego jest ATP w którym tez duzo niespodzianek min. dzisiaj deblistów Fyrstenberg M./Matkowski M. i Mirnyi M./Nestor D.
Dziwny ten tydzień;/
Niestety w ciągu 3 dni przegrałem wszystko co miałem;/

Otrzymane punkty reputacji: +1
R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis Wta Doha 16.02.2012 13-30
McHale - Peer
typ; 0-2
4.35
unibet
Analiza
Jutro w spotkaniu trzeciej rundy turnieju wta w doha Amerykanka Cristina McHale spotka sie z reprezentantka Izraela - Shahar Peer. Amerykanka mimo zwyciestw w tym turnieju nad Scheepers i Shuai Peng wciaz nie przekonuje mnie do gry na kortach twardych. Amerykanka zdecydowanie bardzo preferuje raczej korty wolniejsze, potrafi i lubi grac dlugie wymiany, przebijac dlugo pilke na dluga strone, w grze ofensywnej nie czuje sie juz tak dobrze. Shahar Peer chyba wreszcie osiagnela swoja normalna dyspozycje. Ograla tu bez straty gema w I rundzie miejscowa zawodniczke, w II sprawiajac niespodzianke pewnie, w dwoch setach ograla Serbke Jelene Jankovic. Dzis Amerykanka rozegrala trzysetowe spotkanie, ma wiec prawo czuc sie juz bardziej zmeczona tym turniejem. Widac natomiast ze Izraelka dobrze czuje sie w Doha i ta ja upatruje jako faworytke tego spotkania.
2.41 pinnacle

lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
Monica Niculescu - Kateryna Bondarenko
Typ: 1
Kurs: 1,65
Co do Rumunki to z przeszłości pamiętam jej ostatnie trzy spotkania z Azarenką, innych meczów z jej udziałem nie oglądałem, bo to nie jest poziom warty poświęcenia czasu. Wszystkie trzy przegrane, ale raz na USO 2010 wywalczyła seta. O wygranej jednak nigdy nie było mowy. Niculescu to przede wszystkim regularność, przebijanie wszystkiego na drugą stronę (co nie znaczy, że nie robi błędów) i niezła gra przy siatce. Dość charakterystyczna gra oburęcznym bh i fh. To defensywna zawodniczka, dlatego tenisistki z agresywnym stylem gry jak wspomniania Azarenka to dla niej walka z wiatrakami. Tutaj na szczęście czeka ją tylko Bondarenko, więc powinna dać radę. Imponującym wynikiem 6-1 6-0 wygrała z Vesniną, a w drugiej rundzie z bez formy Zvonarevą (kreczującą w drugim secie). W poprzednim turnieju odpadła w 2 rundzie z Kerber (późniejsza triumfatorka). Kasia wygrała z Dusheviną i Pennettą, a wcześniej od września 2011 nie wygrała ani jednego meczu. Nie sądzę by ugrała tutaj coś więcej. Ze stawką bardzo ostrożnie z wiadomych powodów.
Wynik: ✅ 2-0 (7-6, 6-4)

Otrzymane punkty reputacji: +5
jasmin_bogow 37,9K

jasmin_bogow

Użytkownik
Turniej bardzo, bardzo dziwny, popieram swoich przedmówców. Co do Wozniacki to nie wybaczę jeszcze 6:5 i 40:0 ( przy serwisie Safy ) po prostu nie wybaczę;)

Już dziś jest więcej niespodzianek niż było w całym poprzednim tygodniu. Faworytkami są Azarenka i Radwańska, ale to tyle pewnego co mogę powiedzieć o tym turnieju. Ja raczej przestaję na teraz grać normalne typy, skupiam się na niespodziankach.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom