scotratez
Użytkownik
Jakby ktoś nie wiedział o kogo chodzi Andre miał na myśli Y. Wickmayer.Viki 1.30
Viki w starciu ze Szwedową jest pod kazdym względem duzo lepsza. Wyniki osiagane przez Viki w tym sezonie są naprawdę niezłe. Spotkania z przeciwniczkami ze swojego zasięgu wygrywa, jedynie przegrywa zazwyczaj z największymi tuzami WTA. Viki tyle razy już widziałem że jej tenis znam na wylot. Na pewno jest na wyzszym poziomie i pułapie niż Szwedowa.
Szwedowa ostatnio notuje dobre wyniki ale na zapleczu ITF. Wygrywa z dziewczynami z widełek 150-300, ale jak gra już w poblizu 100 to różnie to bywa. W tym roku nie grała z tak wysoko notowaną zawodniczką. Myślę, że tego egzaminu nie zda. Viki gra agresywnie, mocno i na duzej "pianie". Dla Szwedowej będzie to już 4 mecz :
z soboty na niedziele -2 mecze ( kwale), ciężki mecz z Hlavackovą 7-6 7-5,
w poniedziałek odpoczynek
wtorek - jedno spotkanie...Panova...dość pewnie
w srodę kolejny mecz z Viki...dużo tego, potem pare godzin pozniej gra z Mediną debelka na mocną Vanie, Rodionovą...mozna tutaj próbować na Vanki stawiać...~~1.90
Reasumując : Viki w obecnej chwili jest za mocna na przeciętną Szwedovą. A szybka szara mączka przypomina mi zawsze w Charlston korty twarde na których Viki gra najlepiej.
Andre@
Legenda @Andre
Y. Shvedova - Szwedowa
Y. Wickmayer - Viki