>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - Charleston, 02-08.04.2012

Status
Zamknięty.
scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
Viki 1.30

Viki w starciu ze Szwedową jest pod kazdym względem duzo lepsza. Wyniki osiagane przez Viki w tym sezonie są naprawdę niezłe. Spotkania z przeciwniczkami ze swojego zasięgu wygrywa, jedynie przegrywa zazwyczaj z największymi tuzami WTA. Viki tyle razy już widziałem że jej tenis znam na wylot. Na pewno jest na wyzszym poziomie i pułapie niż Szwedowa.
Szwedowa ostatnio notuje dobre wyniki ale na zapleczu ITF. Wygrywa z dziewczynami z widełek 150-300, ale jak gra już w poblizu 100 to różnie to bywa. W tym roku nie grała z tak wysoko notowaną zawodniczką. Myślę, że tego egzaminu nie zda. Viki gra agresywnie, mocno i na duzej &quot;pianie&quot;. Dla Szwedowej będzie to już 4 mecz :
z soboty na niedziele -2 mecze ( kwale), ciężki mecz z Hlavackovą 7-6 7-5,
w poniedziałek odpoczynek
wtorek - jedno spotkanie...Panova...dość pewnie
w srodę kolejny mecz z Viki...dużo tego, potem pare godzin pozniej gra z Mediną debelka na mocną Vanie, Rodionovą...mozna tutaj próbować na Vanki stawiać...~~1.90
Reasumując : Viki w obecnej chwili jest za mocna na przeciętną Szwedovą. A szybka szara mączka przypomina mi zawsze w Charlston korty twarde na których Viki gra najlepiej.

Andre@
Jakby ktoś nie wiedział o kogo chodzi Andre miał na myśli Y. Wickmayer. ;)
Legenda @Andre
Y. Shvedova - Szwedowa
Y. Wickmayer - Viki

T 44

tomaso

Użytkownik
Mirjana Lucic (+1.5 Sets) @ 2 4/10 Pinnacle ⛔
Mirjana Lucic @ 3.640 Pinnacle
Lucie Safarova jest typem zawodniczki, przeciwko której warto, właściwie w każdym meczu, zagrać jakiś handicap, setowy czy gemowy. Czeszka jednym razem wolno wchodzi w mecz, innym razem trwoni przewagę. Często, zanim wygra, wplątuje się w trzysetówki. Poza tym Lucie ma słaby rok, zagrała tylko jeden dobry turniej, w Dausze, na którym pokonała Agę i Caro. Ostatnia przegrana w Miami z Heather Watson pokazuje do czego zdolna jest Safarova.
Mirjana Lucic ma w tym sezonie szansę osiągnąć najlepszy ranking od czasu powrotu do zawodowego tenisa. Chorwatka, podobnie jak jej dzisiejsza rywalka gra ofensywnie. Mecz pewnie będzie słaby z dużą ilością niewymuszonych błędów. Zobaczymy pewnie kilka zwrotów sytuacji, jak to bywa w przypadku tak nierówno grających zawodniczek. W tym meczu wszystko jest możliwe...
Viki w starciu ze Szwedową jest pod kazdym względem duzo lepsza.
Poza podaniem... Serwis Shvedovej jest dużo lepszy pod każdym względem.

Otrzymane punkty reputacji: +9
R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Ja bardzo przepraszam, ale obok czegoś takiego nie mogłem przejść obojętnie, bo to już jest jawna manipulacja faktami.

To są wyniki h2h pań. Jasne, wygodnie jest wybrać sobie jedno spotkanie z 3 tak by fajnie pasowało pod typ, ale bez przesady, proszę.

Albo zrobiłeś to specjalnie, albo bazujesz na niedokładnych informacjach. Tak czy tak, to wprowadzanie graczy w błąd.
moj blad, nie sprawdziłem tego dokladnie, moje zrodlo wskazywalo tylko spotkanie z 2010r

siara_1984@wp 196

siara_1984@wp

Użytkownik
Scotratez miałeś racje jeśli chodzi o mecz Bartoli jakoś wymęczyła tą wygraną natomiast mecz Petrova - Craybas to może ktoś oglądał ten mecz bo ja tylko śledziłem wynik. Dla mnie gra Petrovy zupełnie nie odpowiedzialna . Prowadziła w drugim secie 5-1 i doprowadziła do 6-6 później w tie braku tak samo prowadziła 6-2 i później 6-6 po czym wygrała. Taka gra dla mnie nie zrozumiała. Może ktoś oglądał to niech napisze więcej

rayu 32

rayu

Użytkownik
No niestety Bartoli nie wytrzymała w brejku. Mogła przegrać już wcześniej bo było 3-5 i serwowała Dushevina, ale jeszcze to Marion jakoś wyciągnęła. Niestety nie widziałem spotkania, śledziłem na bet365, więc nie wiem czego zabrakło. Sił..? Czy jakieś błędy..?

Otrzymane punkty reputacji: +1
oeb 257

oeb

Użytkownik
Jelena Jankovic - Venus Williams Wynik 5:7 0:6
Liczba gemów Venus Williams (H-3.5)
@1.90✅

Venus dobrze zaprezentowała się w Miami pod względem wyniku jak na zawodniczkę wracającą po kontuzji. Co do poziomu samej gry to różnie można na to patrzeć, ale obecna dyspozycja starszej siostry Williams jakoś bardziej mnie przekonuje niż Serbki. Jelena miesiąc marzec miała wyjątkowo nieudany, bo po pierwszych meczach wylatywała zarówno z Miami jak i IW. Odprawiały ją odpowiednio Mona Barthel (6:0 6:3) i Jamie Hampton (6:4 6:3). Obie potrafiły udźwignąć trzysetowy handicap, dlaczego nie miałaby tego zrobić i Amerykanka? Jest bardziej doświadczona i mentalnie na pewno mocniejsza od wyżej wymienionych. A tak naprawdę żeby zakład wszedł wystarczy jej nawet 6:4 7:5. Czy Venus jest w stanie po razie przełamać Jankovic a jednocześnie utrzymać swoje podanie? Według mnie jest.

rafi_widzew 335

rafi_widzew

Użytkownik
No niestety Bartoli nie wytrzymała w brejku. Mogła przegrać już wcześniej bo było 3-5 i serwowała Dushevina, ale jeszcze to Marion jakoś wyciągnęła. Niestety nie widziałem spotkania, śledziłem na bet365, więc nie wiem czego zabrakło. Sił..? Czy jakieś błędy..?
tam chyba zmęczenie, walczyły o 1 gema ponad 20 minut, fragmentami zacięta walka. Szkoda że nie widziałem na LIVE, właśnie takie pojedynki są cenne w śledzeniu, dla kolejnych typów.

ziarnoo 2,8K

ziarnoo

Użytkownik
niewiele zabrakło, aby Dushevina, na którą stawiałem, wygrała;
http://forum.bukmacherskie.com/f43/typy-dnia-04-04-2012-sroda-74641-3.html#post2791859
w trzecim secie przy stanie 5-4 dla Bartoli, serwowała Vera i było już 40-30 dla niej, a jednak dała się przełamać, tym samym przegrywając mecz, szkoda..
uważam, że dzisiaj Marion już nie da rady, możliwy jest nawet krecz, dlatego trzeba wybrać odpowiedniego buka
Bartoli - Hercog 2 @ 2.65 Bwin

rafi_widzew 335

rafi_widzew

Użytkownik
1.538 (Pinnacle) kurs na Bartoli jest moim zdaniem wyśmienity i nie ma się co zastanawiać. Bartoli w R2 grała z Dusheviną i żałuję, że nie miałem możliwości obejrzenia tego meczu z jakiejkolwiek video relacji. O pierwszego gema dziewczyny biły się 22 minuty co musiało odbić jakieś piętno na zmęczeniu którejś z teninistek. Marion bardzo słabo radziła sobie w 2 secie, którego ostatecznie przegrała w TB. Mogła już znacznie szybciej przegrać. Poniższa grafika przedstawia ten 2 set...

Bartoli w 3, ostatnim secie zabrała się do gry. Przegrała trzeciego seta i cały mecz ta zawodniczka, która dała się mniej razy przełamać. W 3 secie Bartoli przełamała Rosjankę 2 razy i 3 set zakończył się 6:4.
To już historia...
Dziś przyjdzie grać Francuzce z Hercog, którą dobrze zna, grały ze sobą kilka już spotkań. H2H oczywiście dla Bartoli, bo 4:0, z czego 2 spotkania Marion wygrała z Hercog w 2012 r.
Hercog została wyrzucona z turnieju w Miami (24.03.2012 r.) przez Marion po 3 setowym pojedynku. Pierwszego seta wygrała Hercog, a potem już Marion rozbiła w dwóch kolejnych swoją rywalkę.

Hercog wydaje się, że ma kolejną szansę do odwdzięczenia się za wyrzucenie z kilku turniejów. Kurs jak wspominałem, wg mnie wyśmienity zatem gram, to jeszcze nie czas kiedy Marion odpadnie z tego turneiju, chociaż tak patrzę na drabinkę, to widzę Francuzkę nawet w finale, tym bardziej, że jak wygra z Hercog, to... czeka ją...

Zatem polecam grać na Bartoli. Zawodniczki się znają, jednak szykujmy się na pojedynek 3 setowy z kilkoma zwrotami akcji jak w kinie ????
M. Bartoli @ kurs: 1.538
⛔

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
M. Bartoli - P. Herog - 1 (1,44) ⛔
bet365
Nie wierzę aby ten kurs utrzymał się w tej wysokości do wieczora więc podam typ teraz. Marion według zaleceń odniosła mało przekonujące zwycięstwo, rzecz jasna mogła nawet przegrać. Pojedynek z pewnością kosztował Francuzkę dużo sił. Teraz będzie spotkanie z nieźle naprawdę spisująca ostatnio w USA Polona która w tym roku generalnie grała dno. Pierwsze dwie rundy przeszła gładko, jednak Panie nie prezentują zbytnio formy.. nawet Lepchenko znacznie obniżyła loty. Francuzką grała w Miami z Polona czyli dosłownie niespełna nawet 2 tygodnie temu. Spotkanie rozegrane zostało na 3 sety. Oczywiście że Marion jest w stanie znowu to wygrać ponieważ Polonie jednak trochę brakuje do Francuzki. Jednak znowu zaznaczam że jeśli ktoś chce ten typ ryzykować niech to będą buki rozliczające krecze. Niech nikogo nie zmyli ostatni trzysetowiec Marion. w Miami także pierwszy mecz rozegrała na 3 sety i to właśnie z Poloną, a potem każdy wie kogo rozwalała w dwóch Halep, Kirilenko, Azarenka. Dopiero tam opadła z sił i przegrała z A. Radwańską. Jednak kto wie jakby Marion zagrała z Agą gdyby nie miała męczącego spotkania z Viki. To typ wojownika i nie sądzę aby dzisiaj odpuściła, towarzystwo w tym turnieju jest średnio mocne, jedynie S. Stosur jest w tym turnieju wyżej obsadzona od Marion.
by scotratez

zaparzczaju 2

zaparzczaju

Użytkownik
Lisicki Sabine - Shvedova Yaroslava - 2 (2,40)
Bwin​
N początek mało znaczące H2H zawodniczek co mnie zdziwiło Shvedova grała z Lisicki dwa razy i dwa razy wygrała co prawda 2 lata temu.
2010. Miami 2R Shvedova-Lisicki 1-0 (6-3 ; 0-1) krecz Lisicki pow. Hard
2010 Hopman Cup 2R Shvedova-Lisicki 2-0 (6-4 ; 7-6) (nie jestem pewny ale to był turniej halowy na hard)
Co napisałem na początku mało znaczące H2H po pierwsze zawodniczki nie grały ze sobą na nawierzchni clay jaka jest na obecnym turnieju po 2 H2H nie odzwierciedla obecnej formy zawodniczek, po prostu moim zdaniem niczego konkretnego nie można z tego wyczytać.
Teraz konkrety.... mała charakterystyka
Shvedova Yaroslava
Country: Kazakhstan
Height / Weight: 180 cm / 68 kg
Born: 12. 9. 1987
Current WTA ranking: 150
Plays: right
Lisicki Sabine
Country: Germany
Born: 22. 9. 1989
Current WTA ranking: 13
Plays: right
Jeśli chodzi o obecny turniej Shvedova przeszła 4 zawodniczki z czego 2 moim zdaniem bardziej wymagające. Lisicki weszla w R2 wygrywając 2:1 z Hlavackova. Niestety spotkan nie ogladalem ale moge powiedziec że Shvedova lepiej sobie radzi na clayu, różnica w rankingu jest wielka lecz jeśli chodzi o formę wydaje mi się że lekka przewaga jest po stronie Shvedovej. Licicka najprawdopodobniej odpuści turniej.

dexter_romanista 17

dexter_romanista

Użytkownik
Niestety spotkan nie ogladalem ale moge powiedziec że Shvedova lepiej sobie radzi na clayu, różnica w rankingu jest wielka lecz jeśli chodzi o formę wydaje mi się że lekka przewaga jest po stronie Shvedovej. Licicka najprawdopodobniej odpuści turniej.
argument za tym, że Sabine ma odpuścić turniej, chociaż jeden
w przyszłym tygodniu nie ma znaczących wydarzeń+ nie grała za dużo ostatnio, więc warto by złapać jakieś pkt i cash
co do formy myślę, że niezły występ w Miami to dobry prognostyk na ten turniej , jedynie fakt, że Niemka rozgrywa pierwsze spotkania na clayu są słuszne, ale ta ziemia to pseudo clay, więc nie sugerowałbym się tym tak
Shbedova 79-47, Lisicki 43-29, co daje nam bardzo podobny procent, tylko Yarka rozegrała więcej tych spotkań, a Sabine 3 lata temu wygrała ten turniej :p, więc pisanie, że Yaroslava spisuje się lepiej jest troszkę na wyrost
i nie wiem czy Panova czy Pegula jest bardziej wymagająca od Hlavackovej, ale to Twoja opinia
wg mnie kursy są dobrze wystawione, ale sam gram Sabine, która jeśli tylko zagra z głową i nie będzie psuła na potęgę, powinna ogarnąć Kazaszkę

wlodek02 5,3K

wlodek02

Użytkownik
Widzę, że fachowcy zapomnieli ,że Lisicki własnie w Charleston odniosła swój pierwszy wielki sukces wygrywając ten turniej w 2009 roku pokonując w finale Wozniacką. nawierzchnia w Charleston naprawdę z clayem ma bardzo niewiele wspólnego to specyficzna i bardzo szybka nawierzchnia.

marian78 20

marian78

Użytkownik
ale zapomnieliście : &gt; że
wczoraj jak obserwowałem mecz Lisickiej, to jedyne co ja ratowało to prawdopodobnie serwis
Lisicka jest dziwną zawodniczką, może wszystko przegrać w mgnieniu oka, i to nawet z numerem 150 - czemu nie
poczekałbym na live żeby na Szwedovą zrobił się kurs 3 lub większy, bo jest to kurs 1. adekwatny do rankingu, 2. bardzo dobry w tej sytuacji

luken7 121

luken7

Użytkownik
widać ze mecz Sabiny z Yarką jest dla forumowiczów meczem dnia heh ; ] . Ale moim zdaniem są jeszcze 3 spotkanie godne uwagi ; Safarova - Wozniak , Petrova - Pavlyuchenkova a także Bartoli - Hercog . Jakieś głębsze przemyślenia ? ????

dexter_romanista 17

dexter_romanista

Użytkownik
widać ze mecz Sabiny z Yarką jest dla forumowiczów meczem dnia heh ; ] . Ale moim zdaniem są jeszcze 3 spotkanie godne uwagi ; Safarova - Wozniak , Petrova - Pavlyuchenkova a także Bartoli - Hercog . Jakieś głębsze przemyślenia ? ????
chętnie posłuchamy
skoro to są wg Ciebie spotkania warte uwagi to napisz coś o nich

o meczu Marion sporo napisano, nie wiem jak ze zdrowiem, ale umiejętności sporo większe, po kursie ~1,5 warto tak gdzie krecz= zwrot

luken7 121

luken7

Użytkownik
Szczerze to liczę na WASZĄ pomoc bo niestety nie miałem okazji oglądać meczów tych zawodniczek . A gra w ciemno to duzo ryzyko . Ale jeśli mam juz cos na ten temat napisac to owszem Bartoli podobno zmagała sie w Miami z kontuzją + wczorajszy bardzo długi mecz powinien dac dzis siwe znaki . Osobiście chyba pogram ze Hercog ugra chociaz 1 seta - kurs w okolicach 1.50 . Drugim spotkaniem który mnie bardzo interesuje to Safarova - Wozniak . Leworęczna Safarova potrafi dobrze serwować , wczoraj szybko pokonała Lucic 6;2 , 6;0 . Wozniak natomiast zgodnie z planem Zahlavova-Strycova 7:6 , 6:2 . Moim zdaniem Safarova dość pewnie pokona Kanadyjkę no chyba ze sie myle to prosze o oświecenie mnie ???? . A 3 mecz to Petrova - Pavlyuchenkova lecz tutaj to tylko instynkt mnie kusi postawic na Petrovą .

marian78 20

marian78

Użytkownik
z tego co wiem, to nie ma transmisji video z Charleston, przynajmniej ja nie wychwyciłem takich, nie wykluczam jednak że był jakiś ważniejszy w ciągu wieczora

jasmin_bogow 37,9K

jasmin_bogow

Użytkownik
Ależ dzisiaj tu atmosfera, każdy z każdym.
Tak czy owak
Dziś na wokandę puszczam 3 typy:
Mirza/Vesnina - Pavlyuchenkova/Safarova typ 1
Debel nr 1 świetnie sobie radzi na clayu ( m.in finał w RG ) a tutaj rok temu wygrał turniej tracać zaledwie jednego seta. Wczorajszy mecz tylko podkreślił ich możliwości i nastawienie. Z Przeciwniczek to Pavlyu w świetnej formie to nie jest, nie ma co gadać, a Safarova wcześniej ma singla, więc nie powinna być fit w 100% na to spotkanie.
Safarova - Wozniak typ 1
Bałem się o Safarovą w pierwszym meczu, ale Czeszka ma tak, że jak rozegra jeden dobry pojedynek to w kolejnych rundach w miarę trzyma taki poziom. Wozniak ostatnio radzi sobie lepiej, gdzieś tak na miarę jej obecnych umiejętności, ale biorąc pod uwagę, że Clay tu jest dość szybki to powinien bardziej pomóc Safarovej. Poza tym ma po prostu wyższe umiejętności niż Kanadyjka.
Lisicki - Shvedova typ 1
Dla Lisicki to był wczoraj pierwszy mecz na clay&#39;u od dłuższej chwili, więc traktuję to bardziej jako przetarcie. Ona czuje się na tym turnieju fajnie, rok temu dotarła do 1/8, w &#39;09 wygrana turnieju, deprymując m.in Wozniacką czy Venus. Shvedova też niby pokazała się z dobrej strony wczoraj, ale nie wierzę, by mogła utrzymać podobny poziom przez dwa mecze z rzędu i dwa razy wygrać z przeciwniczkami które jednak na chwile obecną są od Niej lepsze. Ktoś tam napisał, że Lisicki ratowała się głównie serwisem - prawda, ale zwróćmy uwagę na to, że wygraną z pierwszego serwisu miała na wysokim poziomie, drugi już gorzej, choć im dalej w las, tym chyba to lepiej wyglądało. Nie zapominajmy, że Lisicka ma jeden z najlepszych serwisów w tourze, więc jest jasne, że zawsze będzie to jedna z jej głównych broni
Po najwyższe znalezione kursy zapraszam do swojego tematu.

Otrzymane punkty reputacji: +1
rafi_widzew 335

rafi_widzew

Użytkownik
również dokładam na Lucie. Czeszka spacerek sobie urządziła z Chorwatką Lucic, a byłem pełen obaw o te spotkanie. Teraz rywalka znacznie wymagająca, zatem idealna okazja na sprawdzenie w jakiej formie jest Czeszka. Buki, dziś serwują znakomite kursy, trzeba grać ????

Lucie @ kurs: 1,714
✅

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom