>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

WTA Tour - Charleston, 02-08.04.2012

Status
Zamknięty.
krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Dyscyplina: TENIS - WTA - SINGIEL: Charleston (USA)
Spotkanie: Vania King - Yanina Wickmayer Set handicap
Typ: Yanina Wickmayer -1.5 seta ✅ 4-6, 3-6
Kurs: 2.10
Bukmacher: Expekt
Analiza:

W pierwszej rundzie turnieju w Charleston będziemy mieli okazję obserwować mecz Vani King z Yaniną Wickmayer. Faworytką bukmacherów tak jak i moim jest tutaj Belgijka, która w Miami zaprezentowała się naprawdę dobrze (pomijając drugi set z Caroline Wozniacki). Przypomnę, że 2-0 wygrała z Mariną Erakovic i Kim Clijsters i dopiero w czwartej rundzie przegrała z Wozniacki 6-7(6) 0-6. Dzisiaj liczę na kontynuację dobrej gry Belgijki w Charleston, gdzie jak już wspomniałem zmierzy się z Vanią King.
Amerykanka w Miami bez większych sukcesów, najpierw wygrała z Laura Pous-Tio 6-2, 7-6(12) a następnie przegrała z Aną Ivanovic 4-6, 5-7.
Patrząc na ostatnie mecze obu zawodniczek zauważyłem, że bardzo rzadko grają te zawodniczki 3-setowe spotkania. King w ostatnich 10 spotkaniach tylko raz zagrała mecz 3-setowy i było to jeszcze w styczniu w Melbourne. Wickmayer natomiast rozegrała 22 spotkania z czego tylko 4 były 3-setowe. Można więc po tym spotkaniu spodziewać się, że zostanie rozstrzygnięte w dwóch setach.
Ja postawiłem na zwycięstwo Belgijki. Jak wiemy turniej w Charleston rozgrywany jest na cegle czyli nawierzchni którą bardziej preferuje Wickmayer. Wystarczy bowiem spojrzeć na jej statystyki na tej nawierzchni: 74 zwycięstw 29 porażek skuteczność 71.84 %. Rok temu była w tym turnieju w ćwierćfinale wcześniej bez problemów eliminując swoje rywalki. Dla porównania Vania King na cegle ma statystyki dość słabe: 21 zwycięstw 29 porażek, skuteczność 42% (rok temu była tu w drugiej rundzie). Ponadto pamiętajmy, że Belgijka w Miami zaprezentowała się z naprawdę niezłej strony i również niezłego występu możemy oczekiwać w Charleston. Myślę, że warto tutaj zagrać Belgijkę, że wygra mecz w dwóch setach.

Otrzymane punkty reputacji: +4
pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
Amanmuradova vs Craybas 2 @1,8

Babcia Jill jeszcze regularnie pogrywa. Wyniki wiadomo, szału nie robią ale znowu nie jest tak najgorzej. Tutaj gładko przeszła kwale i ma sporą szanse na 2r. Amanmuradova słabiutka. Craybas niższa o 30 cm :&gt; Patent ma, h2h 6-1 i to wszystko po 2-0, raz wtopa 1-2. Spokojną, regularną przebijanką Akgul sama się wykończy. Nie jest cierpliwa, a jak wpadnie w trans to dosłownie blend za blendem.

Benesova (+5,5) vs Williams V. 1 @1,75

Benesova nie bez problemu, ale przeszła kwalifikacje. Venus powrót w Miami bardzo pozytywny, aczkolwiek 2 set z Agą nie napawał optymizmem. Iveta w życiowej formie, potrafi grać z mocniejszymi rywalkami, dobra dyspozycja. Handi +5,5 gema całkiem kuszące, liczę że nawet jest w stanie powalczyć o zwycięstwo, na pewno motywację ma dużą. Venus nigdy w Charleston się specjalnie nie wiodło, dziś spodziewam się ciężkiej przeprawy.

Daniilidou vs Pavluychenkova 1 @2,97

Anastazja po 2 bardzo dobrych sezonach, początek &#39;12 marniutki. Nie tyle martwi bilans 2-7, bo rywalki akurat były dość mocne, jednak gra naprawdę słaba. Sporo błędów, strasznie nieregularna, długie przestoje. Sporo DF. Po takim kursie na pewno warto pograć Eleni bo ostatnio znajduje się na fali wznoszącej. Typ przeciwko Rosjance.

Otrzymane punkty reputacji: +1
scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
V. Zvonareva - K. Bondarenko - 1 (1,40) ✅
Bet365
Dzisiaj wieczorem odbędzie się spotkanie w Charleston w USA pomiędzy fatalnie spisującą się od ubiegłorocznego turnieju w Istambule Verą Zvonareva a całkiem obiecującą się prezentującą Ukrainką K. Bondarenko. Typowałbym tutaj zwycięstwo Rosjanki z prostego względu. Jeżeli Vera myśli o otrzymaniu się w pierwszej 10 musi zacząć grać tenis. Jak dotąd przegrywała na potęgę. Psychika nie funkcjonuje. Jednak patrząc na Twittera Rosjanki można mieć przynajmniej nadzieje że ten turniej potraktuje serio. Vera w tym roku na cegle jeszcze nie grała. K. Bondarenko grała już 3 razy w tym roku z tego dwa spotkania przegrała z F. Schiavone oraz S. Errani. Jedyne spotkanie jakie wygrała było ostatnio w 3 setach z Olgą. Mecz prawdopodobnie będzie wyrównany i wcale 3 sety mnie tutaj nie zdziwią jednak proponowałbym zwycięstwo Rosjanki.
by scotratez

Otrzymane punkty reputacji: +5
R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis WTA Charleston 19-30, 3.04.2012
Zvonareva - Bondarenko
typ; 2-0
2.15
Williamhill
Analiza
Dziś w spotkaniu drugiej rundy turnieju wta w charleston, rozstawiona z numerem czwartym w tym turnieju, Rosjanka, Vera Zvonareva spotka sie z Ukrainka Kateryna Bondarenko. Faworytka bukmacherow jest Rosjanka, choc w moim odczuciu bukmacherzy mogliby ja bardziej faworyzowac. Rosjanka nie radzi sobie ostatnio najlepiej, to fakt. Przegrywala w I rundzie w Doha, drugiej Indian Wells i pierwszej w Miami. Zvonareva wraca jednak do Charleston, a tam jak mowi czuje sie swietnie. Rosjanka zawsze notuje bardzo dobre wyniki na tutejszych kortach. Kateryna natomiast rowniez forma nie zachwyca, wiec niewidze dlaczego mialaby dzis pokonac bardziej utytulowana Rosjanke. Ukrainka w pierwszej rundzie niemilosiernie meczyla sie z Govrotsova, wygrywajac po trzech setach. Widac, ze Ukrainka ma problemy z optymalna dyspozycja. Slaba forma Rosjanki nie moze natomiast trwac wiecznie, tym bardziej, ze to czolowa tenisistka swiata. Uwazam, ze Rosjanka odrodzi sie na tutejszych, bardzo lubianych przez nia kortach.

T 44

tomaso

Użytkownik
Keteryna Bondarenko +4 games @ 1.990 3/10 Pinnacle ⛔
Keteryna Bondarenko na pewno nie jest wzorem regularności i solidności na korcie, ale ze swoją ultra ofensywną grą potrafi być niebezpieczna. Problem w tym, że Ukrainka podczas meczu ma różne okresy. Tutaj Keteryna ma za sobą pierwszą rundę, co na pewno jest cennym doświadczeniem, które powinno dzisiaj zaprocentować.
Vera Zvonareva przed swoim pierwszym meczem w Charleston na pewno liczy na przerwanie passy słabych występów i powrót do wysokiej formy sprzed kilku miesięcy. Fakty są jednak takie, że Rosjanka gra słabo. Jej ostatnie mecze to obraz nędzy i rozpaczy. Dodatkowo Verę ciągle trapi kontuzja biodra i nie ma pewności, że jest gotowa do gry na 100%.
Myślę, że Keteryna bez żadnych kompleksów wyjdzie dzisiaj po zwycięstwo. Po cichu doszukuję się w tym meczu niespodzianki, ale jednocześnie mam świadomość, do czego zdolna jest Bondarenko i jakie przewagi potrafi trwonić. Handicap +4 gemy przeciwko pozbawionej pewności siebie Zvonarevej jest według mnie dobrym rozwiązaniem.
Optymistyczny wpis na Twitterze, to dla mnie słaby argument żeby postawić na Rosjankę.
@Roxanne
Miałem na myśli, że gra na jedno uderzenie.
50 minut i po meczu, widać nie miała dnia.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Czy ja wiem czy Kata taka ultra ofensywna? Raczej poteznego zagrania nie ma, serwisu tez. Srednia w kazdym elemencie. Vera tez gowno gra takze wynik tutaj jest loteria ale nie sadze aby ofensywna gra Ukrainki zdecydowala o wygranej. Raczej bledy Rosjanki jesli juz.

rayu 32

rayu

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - WTA Charleston
Spotkanie: M. Bartoli - V.Dushevina
Typ: DW 2-0
Kurs: 1.90
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Na dzisiaj wybrałem mecz pomiędzy Bartoli a Dusheviną. Dushevina rozegrała wczoraj swoje pierwsze spotkanie z Chinką Chan, które co prawda wygrała 2:0 ale już w drugim secie blisko było niespodzianki. Co do Marion, jej chyba nie muszę przedstawiać, w ostatnim turnieju w Miami uległa naszej najlepszej tenisistce, ale przecież Dushevina to nie Radwańska Ogólnie Bartoli w bardzo dobrej formie, pokonała przecież Azarenkę ! Natomiast Vera wygrane przeplata z porażkami. W rankingu WTA dzieli je 71 pozycji, co może nie jest najważniejsze ale ukazuje nam pozycję zawodniczek. Reasumując, Bartoli w dobrej formie nie powinna mieć dzisiaj problemów ze zwycięstwem z niżej notowaną przeciwniczką, dodam także, że H2H tych zawodniczek to 1:0 dla Bartoli (biorąc pod uwagę spotkanie nie starsze niż 2 lata). C&#39;mon Marion !

lechsus 53

lechsus

Użytkownik
A co sądzicie o meczach:
Yaroslava Shvedova - Yanina Wickmayer 1,33
Mirjana Lucic - Lucie Šafárová 1,25
?
Jak dla mnie na 99% a zbieram dziś niskie kursy na kupon.
Koś oglądał mecze tych pań w I rundzie?

santoro86 18,1K

santoro86

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, WTA - Charleston
Spotkanie: A.Wozniak - B.Zahlavova Strycova
Typ: B.Zahlavova Strycova +3
Kurs: 2.00
Analiza:
Kolejny dzień na kortach w Charleston. Dzisiaj bardzo ciekawie zapowiadający się pojedynek Kanadyjki z polskimi korzeniami Wozniak z Czeszką Strycovą.
Obie panie na obecną chwilę zajmują zbliżopne pozycje w światowym rankingu WTA. Wozniak jest 60 a Strycova 58 - to już obrazuje, że dzisiaj kibice zobaczą ciekawy i zacięty pojedynek (mam nadzieję).
Faworytką bukmacherów jest Kanadyjka, ja jednak po analizie formy uważam, że Czeszka ma tutaj więcej atutów po swojej stronie. ale po kolei...
Wozniak zagrała 2 kwietnia w 1 rundzie z Christiną McHale, wygrała to spotkanie ale pojedynek był dla niej bardzo trudny - 7:5,5:7,6:4.
Dzisiaj skutki zmęczenia jeszcze z tego starcia mogą być odczuwalne, zupełnie inna sytuacja jest z Czeszką, Strycova odprawiła bardzo szybko Camilę Giorgi (udane losowanie w 1 fazie turnieju dla Czeszki) wygrywając 6:1,6:3.
Obie panie miały na odpoczynek właściwie dwa dni, Strycova na pewno mniej straciła sił niż Wozniak i z większym spokojem mogła przygotowywać się do dzisiejszego starcia.
Forma z ostatnich tygodni w moim przekonaniu jest podobna.Strycova na kortach Indian Wells czy Miami dotarła do maksymalnie drugiej rundy.
Wozniak po kwalifikacjach w Indian Wells odpadła zaraz po pierwszej rundzie. W Miami pokazała jednak już nieco lepszą formę gdzie dotarła do 3 rundy (porażka z V.Williams). Co ciekawe wszystkie trzy mecze grała po 3 sety także dzisiaj to może mieć znaczenie w kontekście walki z Czeszką.
Jak widzimy obie panie prezentują obecnie bardzo zbliżony poziom, dzisiaj o zwycięstwie mogą decydować własne błędy ja tutaj za faworytkę upatruję jednak Strycovą, która jest bardziej ograną tenisistką.
Ostatnim aspektem przemawiającym za moim typem jest fakt, że obie zawodniczki grały ze sobą:
* 2011r. Wimbledon B.Zahlavova Strycova - A.Wozniak 7:6,6:4

Jak widzimy górą była Czeszka, ja jednak na spokojnie dzisiaj typuję na handi +3 gemy dla Czeszki.

malin157 75K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
A co sądzicie o meczach:
Yaroslava Shvedova - Yanina Wickmayer 1,33
Mirjana Lucic - Lucie Šafárová 1,25
?
Jak dla mnie na 99% a zbieram dziś niskie kursy na kupon.
Koś oglądał mecze tych pań w I rundzie?
granie Safarovej po takim kursie to nie jest dobry pomysł (patrz choćby ostatnia porażka z Watson).
Shvedova odbudowuje się i wygląda to coraz lepiej, jej pierwsze podanie na pewno pozwoli powalczyć, ale oczywiście to Wickmayer jest faworytką tego pojedynku.

rafi_widzew 335

rafi_widzew

Użytkownik
Tegoroczny Family Cup w Charleston, jest szansą dla Mariny Eraković na odnotowanie dobrego występu. W Miami przygodę z turniejem Eraković zakończyła na rundzie drugiej, kiedy to trafiła na Wickmayer i niestety nie udało się przejść Belgijki. W pierwszej rundzie ograła M. Johansson 2:1. Znacznie gorzej było w Indian Wells, tam na dzień dobry w rundzie 1, porażka z Galiną Voskoboevą 1:2. Znacznie lepiej było w Memphis. Odpadła tam w 1/16 ze Szwedką Arvidsson. Family Cup w tym roku dla Eraković jeżeli chodzi o dobór rywalek jest łaskawy. Tatishvili w 1 rundzie męczyła się z Holenderką Rus, która 1szego seta odebrała Gruzince w wymiarze 1:6, by potem przegrać 6:4, 6:4. Także pogromu nie było. Eraković w 1 rundzie FC ograła Pliskovą Karolinę 2:0. Nie widzę innej możliwości niż wygrana Nowozelandki - Eraković.
M. Erakovic @ kurs: 1.417
✅

jasmin_bogow 37,9K

jasmin_bogow

Użytkownik
granie Safarovej po takim kursie to nie jest dobry pomysł (patrz choćby ostatnia porażka z Watson).
Shvedova odbudowuje się i wygląda to coraz lepiej, jej pierwsze podanie na pewno pozwoli powalczyć, ale oczywiście to Wickmayer jest faworytką tego pojedynku.
Popieram. Safarova miała fajny okres gry trochę wcześniej, teraz do końca nie wiadomo jak to z tą formą jest, a Lucic może powalczyć. Dla mnie no-bet, poczekać do kolejnej rundy z nią.
Co do Wicki to sam na nią stawiam, na cegle radzi sobie naprawdę fajnie i jest w stanie powalczyć nawet z dalszą czołówką, do gry z samą pierwszą 5 umiejętności jej brakuje, ale im dalej w las tym dla Niej lepiej, zwłaszcza na tej nawierzchni. Shvedova niby coś tam już gra, ale jeśli Wicki zagra chociażby na tym poziomie co wczoraj, to spokojnie przejdzie do kolejnej rundy. Na pewno należy do czołówki tej turnieju, nie patrzyłem na drabinkę, ale trochę powinna powalczyć, choć jeśli trafi na kogoś z serii Williams/Lisicki to może być już ciężko.
Tegoroczny Family Cup w Charleston, jest szansą dla Mariny Eraković na odnotowanie dobrego występu. W Miami przygodę z turniejem Eraković zakończyła na rundzie drugiej, kiedy to trafiła na Wickmayer i niestety nie udało się przejść Belgijki. W pierwszej rundzie ograła M. Johansson 2:1. Znacznie gorzej było w Indian Wells, tam na dzień dobry w rundzie 1, porażka z Galiną Voskoboevą 1:2. Znacznie lepiej było w Memphis. Odpadła tam w 1/16 ze Szwedką Arvidsson. Family Cup w tym roku dla Eraković jeżeli chodzi o dobór rywalek jest łaskawy. Tatishvili w 1 rundzie męczyła się z Holenderką Rus, która 1szego seta odebrała Gruzince w wymiarze 1:6, by potem przegrać 6:4, 6:4. Także pogromu nie było. Eraković w 1 rundzie FC ograła Pliskovą Karolinę 2:0. Nie widzę innej możliwości niż wygrana Nowozelandki - Eraković.
Erakovic toeretycznie powinna to wygrać, ale ona ma bardzo duże wahania podczas spotkań. Nie oglądałem wczorajszego spotkania, ale w drugim secie jeśli się nie mylę to przegrywała dość porządnie ( 4:1 chyba? ) Ostatecznie to wygrała, ale póki co jest to dla mnie zawodniczka z gatunku jakieś umiejętności ma, ale nie potrafi ich w pełni cały czas wykorzystywać.

krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - WTA Charleston
Spotkanie: Nadia Petrova - Jill Craybas
Typ: Nadia Petrova -5.5 gemów (handicap 2-drogowy)
Kurs:1.66
Analiza:
W pierwszej rundzie turnieju w Charleston Nadia Petrova łatwo pokonała Marianę Duque-Marino 6-1, 6-2, Jill Craybas natomiast w pierwszej rundzie pokonała Akgul Amanmuradova 7-6(2), 7-6(6) wcześniej jednak doświadczona Amerykanka grała w eliminacjach i wygrała w nich z Abigail Spears i Madison Brengle czyli zawodniczkami dość mało znanymi.
Faworytką dzisiejszego spotkania jest oczywiście Rosjanka, która ma nie tylko niezłe statystyki meczów na cegle (103 zwycięstw/54 porażek, 65.61 % skuteczności) ale również fakt, że grała z Jill Craybas 3 razy i za każdym razem z nią wygrywała (zawsze po 2-setowym pojedynku). Ponadto zobaczmy jak wyglądają statystyki Amerykanki na cegle: 64 zwycięstwa/88 porażki, 42.11 % skuteczności czyli nie najlepiej. I samo zwycięstwo nad Akgul Amanmuradova tego nie zmienia ponieważ był to bardzo słaby mecz w wykonaniu reprezentantki Uzbekistanu, dość powiedzieć, że Craybas miała, aż 22 break pointy w tym spotkaniu! Ponadto potwierdziło się również to, że Amanmuradova nie potrafi grać z Craybas ich obecny bilans bezpośrednich starć wynosi 7-1 na korzyść oczywiście Amerykanki.
Dzisiaj jednak uważam, że 37-letnia Craybas nie będzie miała zbyt wiele okazji na przełamanie serwisu Nadi (o ile w ogóle). Postanowiłem zagrać pewne zwycięstwo Rosjanki z handicapem gemów wygranych -5.5. Warto bowiem dodać, że wczoraj mimo słabej gry Akgul miała 8 okazji na przełamanie serwisu Amerykanki z czego wykorzystała 4. Myślę, że dzisiaj serwis Amerykanki będzie dość często przełamywany przez Rosjankę a sam mecz będzie dość szybki i Nadia szybko upora się z Craybas. Wczoraj Patrova oddała 3 gemy Duque-Marino myślę, że Craybas dużo więcej nie ugra stąd też warto zagrać na handicap gemów na korzyść Rosjanki.

pawacki 2,1K

pawacki

Użytkownik
????Mirza/Vesnina-Petrova/Voskoboyeva typ 1 ( kurs 1,61)✅ 6:4 6:3
-Zwyciężczynie turnieju deblowego z przed rok
-obie lubią tu grać i dochodziły do wysokich rund w singlu (patrz np 2011 rok)
-zgrany debel
Natomiast para Petrova/Voskoboeva gra ze sobą pierwszy raz,może je to zmobilizować ale wątpie żeby wygrały z takim zgranym deblem.
Nie chcę w swoim tłumaczeniu opierać typu na jakiś śmiesznych statystykach i liczbach.

Otrzymane punkty reputacji: +3
jasmin_bogow 37,9K

jasmin_bogow

Użytkownik
A ja chciałbym jeszcze zwrócić uwagę na mecz Jankovic z Venus.

Faworytką jest Venus, a to z powodu słabej obecnie formy Serbki no i spójrzmy prawdzie w oczy nazwiska Williams. Gdyby była to inna nawierzchnia, powiem szczerze, skłaniałbym się ku Amerykance, jednak tutaj, na cegle, po kursie jaki oferują bukmacherzy skłaniam się ku niespodziance.

Jankovic dotychczas pod formą, jeden fajny turniej w Dubaju gdzie pokazała charakter i zabrała seta Radwańskiej, docierając do półfinału. Później serie słabych meczów i przenosimy się na cegłę.

Bardzo ważnym aspektem tego typu jest fakt, że Serbka umie radzić sobie z Venus na tej nawierzchni. Ich h2h na cegle wynosi 4:1 na korzyść Jankovic, a ten jeden mecz wygrany przez Venus był w...2005 roku. Jasne, zazwyczaj ich pojedynki były bardzo zaciekłe, ale górą była Jankovic.

Serbka ma duże umiejętności i nie jest możliwe, aby cały czas grała tak słabo. Ponadto Venus w mojej opinii nie jest tak do końca perfekcyjnie przygotowana do tego sezonu, zwłaszcza kondycyjnie. Jasne i tak jest w stanie wygrać z większością zawodniczek ( ach, to WTA ) ale Jankovic to jednak już dużo większy format. Poza tym, bazując na statystykach z wczorajszego meczu, Venus też nic fenomenalnego w meczu z Benesovą nie pokazała.

Podsumowując widzę po pierwsze value w kursie na Serbkę. Po drugie typ jest głównie odpowiedzią na nie-optymalną formę Amerykanki i oczekiwaniem na takie przełamanie Jankovic.

Jelena Jankovic - Venus Williams
Typ 1 kurs 2.68 Betfair

Otrzymane punkty reputacji: +9
scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
M. Bartoli - V. Dushevina - 1 (1,30) ✅
bet-at-home live
Zaznaczyłem przez pogrubienie live z tego powodu że BAH rozlicza krecze jako zwrot gdy zakłady są zawierane przez live gdyby ktoś był zainteresowany. Jeżeli chodzi o sam typ to jeżeli Marion nie skreczuje powinna wygrać z Rosjanką. Statystyki H2H rzecz jasna są na przeciw Francuzce jednak forma od początku roku stoi na wysokim poziomie. Wystarczy spojrzeć co wyrabiała Francuzka w Miami. Spotkanie jednak pewnie będzie zacięte ponieważ Rosjanka dosyć waleczna jest a sama Marion początki w turniejach miewa różne więc 2:0 bym nie ryzykował. Samo zwycięstwo Marion jest tutaj na 80%. Jednak typowałbym Marion.
by scotratez

jasmin_bogow 37,9K

jasmin_bogow

Użytkownik
Normalnie Bartoli powinna spokojnie to wygrać, chociaż ona czasami dość różnie podchodzi do co poniektórych turniejów. Jedna rzecz mnie odstrasza - ostatnio w meczu z Agą mimo kontuzji dokończyła mecz, nie wiadomo jak teraz by się zachowała ????

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis Wta Charleston 19-30, 4.04.2012r
Voegele - Hradecka
typ; 0-2
2.90
Bet At Home
Analiza
Dziś w spotkaniu drugiej rundy turnieju wta w Charleston, Szwajcarka, S. Voegele spotka sie z Czeszka, Lucie Hradecka. Nieznaczna faworytka spotkania wedlug bukmacherow jest Czeszka. W pierwszej rundzie Voegele ograla Jarmile Gajdosova, po trzech setach. Szwajcarka grala rowniez w eliminacjach, gdzie w pokonanym polu zostawila Garcię i Mijackę. Voegele w ostatnim czasie jednak nie zachwycala. Przegrala w I rundzie kwalifikacji w Miami, czy II rundzie ITFu w Osprey. Hradecka bardzo dobrze czuje sie na kortach ziemnych, w Charleston mamy doczynienia z odrobine szybszym clayem, jednak jak widac po pierwszym spotkaniu z nasza Ula Radwanska, Czeszka czuje sie tutaj dobrze. Obie zawodniczki spotkaly sie dwa lata temu, na korcie ziemnym, wtedy pewnie wygrala Lucie. Dziś uwazam, ze powinno byc podobnie.

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Viki 1.30⛔:?

Viki w starciu ze Szwedową jest pod kazdym względem duzo lepsza. Wyniki osiagane przez Viki w tym sezonie są naprawdę niezłe. Spotkania z przeciwniczkami ze swojego zasięgu wygrywa, jedynie przegrywa zazwyczaj z największymi tuzami WTA. Viki tyle razy już widziałem że jej tenis znam na wylot. Na pewno jest na wyzszym poziomie i pułapie niż Szwedowa.
Szwedowa ostatnio notuje dobre wyniki ale na zapleczu ITF. Wygrywa z dziewczynami z widełek 150-300, ale jak gra już w poblizu 100 to różnie to bywa. W tym roku nie grała z tak wysoko notowaną zawodniczką. Myślę, że tego egzaminu nie zda. Viki gra agresywnie, mocno i na duzej &quot;pianie&quot;. Dla Szwedowej będzie to już 4 mecz :
z soboty na niedziele -2 mecze ( kwale), ciężki mecz z Hlavackovą 7-6 7-5,
w poniedziałek odpoczynek
wtorek - jedno spotkanie...Panova...dość pewnie
w srodę kolejny mecz z Viki...dużo tego, potem pare godzin pozniej gra z Mediną debelka na mocną Vanie, Rodionovą...mozna tutaj próbować na Vanki stawiać...~~1.90
Reasumując : Viki w obecnej chwili jest za mocna na przeciętną Szwedovą. A szybka szara mączka przypomina mi zawsze w Charlston korty twarde na których Viki gra najlepiej.

Andre@

jasmin_bogow 37,9K

jasmin_bogow

Użytkownik
Tenis Wta Charleston 19-30, 4.04.2012r
Voegele - Hradecka
typ; 0-2
2.90
Bet At Home
Analiza
Dziś w spotkaniu drugiej rundy turnieju wta w Charleston, Szwajcarka, S. Voegele spotka sie z Czeszka, Lucie Hradecka. Nieznaczna faworytka spotkania wedlug bukmacherow jest Czeszka. W pierwszej rundzie Voegele ograla Jarmile Gajdosova, po trzech setach. Szwajcarka grala rowniez w eliminacjach, gdzie w pokonanym polu zostawila Garcię i Mijackę. Voegele w ostatnim czasie jednak nie zachwycala. Przegrala w I rundzie kwalifikacji w Miami, czy II rundzie ITFu w Osprey. Hradecka bardzo dobrze czuje sie na kortach ziemnych, w Charleston mamy doczynienia z odrobine szybszym clayem, jednak jak widac po pierwszym spotkaniu z nasza Ula Radwanska, Czeszka czuje sie tutaj dobrze. Obie zawodniczki spotkaly sie dwa lata temu, na korcie ziemnym, wtedy pewnie wygrala Lucie. Dziś uwazam, ze powinno byc podobnie.
Ja bardzo przepraszam, ale obok czegoś takiego nie mogłem przejść obojętnie, bo to już jest jawna manipulacja faktami.

2008 - hard Voegele - Hradecka - 7:6, 6:2
2010 - clay Hradecka - Voegele - 7:6, 6:2
2011 - clay Voegele - Hradecka 4:6, 6:3, 6:2
To są wyniki h2h pań. Jasne, wygodnie jest wybrać sobie jedno spotkanie z 3 tak by fajnie pasowało pod typ, ale bez przesady, proszę.

Albo zrobiłeś to specjalnie, albo bazujesz na niedokładnych informacjach. Tak czy tak, to wprowadzanie graczy w błąd.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom