>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - Charleston, 02-08.04.2012

Status
Zamknięty.
malin157 75K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
pamiętajcie, że Serena to zdecydowanie tenisistka z największymi możliwościami, w tym turnieju leje wszystkich jak chce i żadnego typu na jej przeciwniczkę bym nie próbował, bo jak Serena gra swoją grę i trafia...
tyle ode mnie ;)

rafi_widzew 335

rafi_widzew

Użytkownik
pamiętajcie, że Serena to zdecydowanie tenisistka z największymi możliwościami, w tym turnieju leje wszystkich jak chce i żadnego typu na jej przeciwniczkę bym nie próbował, bo jak Serena gra swoją grę i trafia...
tyle ode mnie ;)
a co jak nie będzie trafiała? Trzeba rozważyć każdą ewentualność.
Lucie się ten turniej należy i tyle ????
Turniej robiony pod siostry Williams, mam nadzieję, że święto Amerykanom zostanie pokrzyżowane zwycięstwem Czeszki ????

marian78 20

marian78

Użytkownik
są święta, są nadzieje .. również na wygraną Lucie
nie neguje niczyjej wiary ... rzecz osobista
ale Lucie wygrała z bardzo słabą Hercog, a Serena ze średnią Stosur
Serena idzie na nr 1 rankingu, już jest w dobrej formie
a pewnie za pół roku będzie na samym szczycie rankingu być może
ktorego nie odda bardzo długo, bo konkurentek specjalnie nie widać
w dodatku Serena ma znakomite samopoczucie na tym tuenieju, samym tym ograłaby wszystko co by się w kobiecym tenisie ruszało a i mężczyzn ze środka
oczywiście mozna wziąść kurs 5 na Lucie, ale to jest prawdziwe 5 a nie naciągane

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
L. Safarova - S. Williams - 1 set powyżej 8,5 gemów (1,57) ⛔
bet365

Dzisiaj odbędzie się wyczekiwany finał kobiet w Charleston tak jak powiedział kolega wyżej typowanie przeciw Serenie dzisiaj czegokolwiek może być zbyt ryzykowane. Nie ubliżając Czeszce oczywiście, w tym turnieju gra znakomicie. Gdyby zagrała dzisiaj jak niedawno z C. Wozniacka kiedy prawie wszystkie piłki grane wzdłuż linii jej wchodziły mogłaby dzisiaj śmiało powalczyć. Tak naprawdę pytanie dzisiaj powinno być inne. Jak będzie serwować Serena. Jeżeli serwis będzie wyglądać podobnie jak w meczu z S. Stosur to Czeszka będzie w niezłych opałach. Jednak pokonanie P. Hercog 6:0 6:0 która zagrała dno i tak robi wrażenie. Spróbowałbym tutaj wytypowania powyżej 8,5 gemów w pierwszym secie w którym powinniśmy zobaczyć najwięcej walki. Wynik minimum 6:3 przy tak grających zawodniczkach nie jest złym rozwiązaniem. Mam nadzieje że Czeszka wygra ten finał aczkolwiek patrząc na grę Sereny słabo to widzę.
by scotratez

oeb 257

oeb

Użytkownik
Lucie rozgrywa świetny turniej, bez dwóch zdań. Ale finału nie wygra. Serena w swoim półfinale zmiażdżyła Sam Stosur, inaczej wyniku 6:1 6:1 nazwać nie można. Wytrąciła z rąk Australijki wszystkie argumenty, największe atuty Stosur umiała wykorzystać przeciwko niej, nawet na moment nie tracąc kontroli w meczu. Czyżby stara dobra Williams wróciła? Za wcześnie na taką prognozę, ale kto wie, kto wie… Safarova swój półfinał miała bardzo podobny, z tym że o ile Serena zmiażdżyła, to Czeszka wręcz zdemolowała rywalkę. Niemniej wydaje mi się, że ten mecz jest w rękach i nogach Sereny. Jeżeli zagra na poziomie, który zaprezentowała wczoraj to wygra, niezależnie od tego, co zagrałaby Lucie. Serwis i return funkcjonują u Amerykanki na dobrym poziomie, siła uderzeń świetna, celność też niezgorsza. Przewaga psychologiczna również po stronie Williams. A czy Czeszka wyjdzie na kort bez kompleksów? Tego nie wiadomo. Może być tak, że jak ją na dzień dobry Williams przełamie i powiedzmy po trzech gemach zrobi się 3:0, to Safarova może zacząć przegrywać mecz w głowie, a w konsekwencji i na korcie. Analogiczna sytuacja na korzyść Czeszki, aż takiego zamieszania w psychice Amerykanki nie powinna wywołać, bo przez lata kariery nie z takich opresji potrafiła wychodzić i nie z takimi przeciwniczkami dawała sobie radę w sytuacjach krytycznych. A to w końcu finał i to u siebie, więc na pewno nie odpuści.
Niemniej kurs 1.13 w Tobet, gdzie mam konto, to śmiech na sali. Podobne były na Williams przy meczach z Viesniną i Erakovic (i to jestem w stanie zrozumieć), a nie mam wątpliwości, że tak dysponowana Lucie rozklepałaby te panie w mniej więcej takich samych proporcjach co Serena. A gwarancji, że Amerykanka nie wstanie lewą nogą nie ma ;) Reasumując – kurs to kpina i no way, żeby ryzykować cokolwiek na takim przebiciu. Stąd mała kombinacja:

Liczba wygranych gemów
Lucie Safarova +5.5 @1.85
⛔

Wierzę, ze świetnie grająca Czeszka jest w stanie z takim handicapem pokusić się o sukces. Tym bardziej, że mimo wszystko powinna stawić opór większy niż Stosur i przynajmniej te siedem gemów ugrać ;)

Liczba gemów
Under 19.5 @1.85
✅

Wydaje mi się, że pojedynek rozstrzygnie się w dwóch setach na korzyść Sereny. Po głowie chodzi mi od wczoraj wynik 6:4 6:3 ;)

Jak będzie – zobaczymy. Niemniej fajny mecz się kroi.

bukszpanns 68

bukszpanns

Użytkownik
Lucie rozgrywa świetny turniej, bez dwóch zdań. Ale finału nie wygra. Serena w swoim półfinale zmiażdżyła Sam Stosur, inaczej wyniku 6:1 6:1 nazwać nie można.
1. Lucie nie stracila nawet gema z Hercog.
2. Nie mozesz mowic przed meczem ze nie wygra.
3. OK Serena zmiazdzyla Stosur, która grala beznadziejnie, bez pomyslu, czytelnie - moze to zmeczenie ? Dzien wczesniej 5,5 seta rozegrane.
4. Lucie czuje sie tu jak ryba w wodzie, debel Pavlyuchenkova/Safarova - widnieje w tym turnieju glownie dzieki Lucie.
5. Czeszka na prawdę nieźle gra w tym sezonie, a uwieńczeniem dotychczasowych gier będzie zwycięstwo z Sereną w USA - wiemy jak amerykanki traktuja mecze u siebie.
6. Tak samo mogles skazywac na porazke Sammy w US Open z Sereną... A co sie stalo? Serena zostala osmieszona w Nowym Jorku!

Więc ja podtrzymuje swoją wiarę w Lucie. Bardzo ją lubie jako tenisistkę , poza tym przed cwiercfinalem zagralem na wygraną w turnieju Lucie po kursie 13.0 i nie zaluje, teraz kursy na zwyciestwo są ok. 5, wiec to jest ogromna roznica ????​

Lucie do boju!​

???? Safarova wygra w Charleston @ 13.0
Stawka: 20zł
Ew. Wygrana: 260zł

Jakbym tego nie grał to też łapalbym dzis Lucie po ~5.0

Pozdrawiam wszystkich typerów! Miejmy nadzieję, że finał będzie niesamowity i zasłuży na nazywanie go finałem. Bo półfinały wyglądały jak kwalifikacje...

Otrzymane punkty reputacji: +5
oeb 257

oeb

Użytkownik
3. OK Serena zmiazdzyla Stosur, która grala beznadziejnie, bez pomyslu, czytelnie - moze to zmeczenie ? Dzien wczesniej 5,5 seta rozegrane.
Panie, luz ;)

Ad. 1) Wiem, określiłem to nawet jako demolkę ;)
Ad. 2) Drugie zdanie mojego postu rzeczywiście jednoznacznie określa na kogo stawiam, ale dalsza jego część przedstawia także wątpliwości. Bo prawda taka, że Lucie gra nie popełniając praktycznie błędów, a sama w większości potrafi wykorzystać błędy rywalek - jest to stan, który możemy określić jako formę. Ale Serena ma to samo. Dla mnie forma Sereny lepszą jest od formy Czeszki, howgh. Aha, następnym razem zamiast pisać, że &quot;finału nie wygra&quot; napiszę, że &quot;finału raczej/chyba/mozliwe że nie wygra&quot; :razz:
Ad. 3) No właśnie, brałem ten argument pod uwagę pisząc analizę tamtego półfinału, ale rozmiar porażki zaskoczył mnie srogo ;)

Tak jeszcze na koniec - to jest sport i ja typując nikogo nie skreślam, ani nie ufam w 100% mojemu faworytowi/faworytce, bo ileż to meczy było, że zdecydowany faworyt dostawał lanie? Np kto by powiedział, że Czerwone Diabły mogą stracić trzy bramki na Old Trafford i wtopić ze słabym Blackburn? Konia z rzędem dla takiej persony, a tak się w tym sezonie stało. A to przykład pierwszy z brzegu. Tak więc jak Lucie będzie miała dzień to może wygrać z Sereną, naturalnie. Sęk w tym, że wydaje mi się, że dzisiaj nie będzie jej tak wszystko gładko wchodzić w kort, a nawet jeśli to Serena jest w stanie nawet świetne piłki returnować.

Tyle ode mnie ???? pozdro i miłego oglądania, bo ciekawy meczyk przed nami ????

kasztaneiro 362

kasztaneiro

Użytkownik
4. Lucie czuje sie tu jak ryba w wodzie, debel Pavlyuchenkova/Safarova - widnieje w tym turnieju glownie dzieki Lucie.
5. Czeszka na prawdę nieźle gra w tym sezonie, a uwieńczeniem dotychczasowych gier będzie zwycięstwo z Sereną w USA - wiemy jak amerykanki traktuja mecze u siebie.
6. Tak samo mogles skazywac na porazke Sammy w US Open z Sereną... A co sie stalo? Serena zostala osmieszona w Nowym Jorku!

Więc ja podtrzymuje swoją wiarę w Lucie. Bardzo ją lubie jako tenisistkę , poza tym przed cwiercfinalem zagralem na wygraną w turnieju Lucie po kursie 13.0 i nie zaluje, teraz kursy na zwyciestwo są ok. 5, wiec to jest ogromna roznica ????​

Lucie do boju!​

???? Safarova wygra w Charleston @ 13.0
Stawka: 20zł
Ew. Wygrana: 260zł

Jakbym tego nie grał to też łapalbym dzis Lucie po ~5.0

Pozdrawiam wszystkich typerów! Miejmy nadzieję, że finał będzie niesamowity i zasłuży na nazywanie go finałem. Bo półfinały wyglądały jak kwalifikacje...
Widziałeś mecz Stosur z Sereną? Stosur grała może nie bardzo dobrze, ale poprawnie. Serena grała bardzo mądrze i celnie. Często trafiała z returnów pod końcową linię i wtedy już miała wymianę ułożoną. 1 serwis ponad 70% u Australijki - to mało? Nie, to dużo, ale z takim returnem jaki ma Amerykanka ciężko jest coś ugrać. Drugi serwis to wiadomo, prawie wszystko na jeden strzał Sereny. Lucie ma IMO słabszy serwis niż Sam. Czeszka lubi długo utrzymywać piłkę w korcie, a Serena lubi skrócić, co było widać wczoraj w meczu ze Stosur - troszkę wyższa i krótsza piłka to od razu spychający do defensywy bh albo fh i kończenie akcji albo atomowym fh lub przy siatce.

Zobaczymy jak zagra Czeszka i czy będzie chciała wykorzystać swoje umiejętności deblowe i grać często przy siatce czy też prowadzić wymianę z głębi kortu.

Wczoraj było widać pełne zaangażowanie ze strony Sereny. Cieszyła się po wygranych punktach, a po przegranych coś tam sobie pisknęła(raz nawet 360-tkę na jednej nodze po breaku zrobiła ????).

Koniec końców widzę tu pewne zwycięstwo Williams 2-0, ale liczyłem na większe kursy niż okolice @1,5. Osobiście zagram sobie na live coś, jak będzie okazja na złapanie czegoś wyższego.

PS. Porównujesz Hercog do Stosur? Tą Hercog, która tutaj troszkę formy złapała, a tak to gra totalny piach i dno? Stosur to o dwie klasy lepsza zawodniczka, a Hercog to średniaczka, która teraz miała swoje nawet nie 5 minut, tylko 3, zakończone bolesnym upadkiem - na rowerze ;)

bukszpanns 68

bukszpanns

Użytkownik
Widziałeś mecz Stosur z Sereną?
Oczywiscie ;) Jedyny mecz od czasu przekazu na zywo z tego turnieju ktory opuscilem to Serena vs Erakovic, reszta wszystko ogladalem ;) Ja nie wysuwam wnioskow z powietrza, tak czy inaczej jestem za Lucie i sercem , i gotowka i rozumem. Serena ulegla w Miami Wozniackiej, ktora nie jest ostatnio w swietnej dyspozycji, licze ze Safarova ktora gra bardzo dobrze i przyjemnie sie ja oglada siegnie po tryumf w Charleston.

civilpl 280

civilpl

Użytkownik
Ile gemów zostanie rozegranych podczas meczu? Mniej niż 19.5 - 1.85 (bwin)

Po tym jak gładko rozprawiła się Serena ze Stosur nie bardzo wierzę w długi mecz z Safarową. Czeszka nigdy nie wygrała z Amerykanką, choć trzeba jej przyznać że w historii kilka razy urwała jej seta. Serena nie lubi długich spotkań, stąd też będzie na pewno starała się jak najszybciej rozstrzygnąć mecz. Według mnie taki kurs to spore value.

Otrzymane punkty reputacji: +3
marian78 20

marian78

Użytkownik
no i jak po meczu ?
chyba powraca serenminator
szybki kort jej sprzyja
ta baba jednak ma technike i siłe w jednym ... nie ma absolutnie drugiej takiej na świecie, reszta może jej piłki nosić jeżeli chodzi o wszechstronność : &gt;

kasztaneiro 362

kasztaneiro

Użytkownik
no i jak po meczu ?
chyba powraca serenminator

szybki kort jej sprzyja

ta baba jednak ma technike i siłe w jednym ... nie ma absolutnie drugiej takiej na świecie, reszta może jej piłki nosić jeżeli chodzi o wszechstronność : &gt;
zgadza się, jednak chciałbym zobaczyć mecz Sereny z naszą Agnieszką. Z jednej strony widzę wyrównaną grę, a z drugiej max 3 ugrane gemy Isi. Ciekawe jak w tym momencie wyglądałby ten mecz ;)

A co do finału - to było wiadome ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom