Tu jest przegrana, a nie zwrot...Cilic vs Nishikori
Nishikori |1,70| Betsson ZWROT
Jak można pisać że Sam to tylko serwis? Gwarantuje Ci że samym serwisem nie da się wygrać 7 turniejów ATP, a już na pewno ograć Djokovica.Co za brednie piszesz?! Oglądałeś jak grał z Novakiem? Querrey to tylko serwis nic wiecej. Mahut go nie dawno ograł i teraz to powtórzy spokojnie. W wymianach górą zdecydowanie Mahut a i serwis nie najgorszy. Jak tylko Querrey nie będzie trafiał serwisem to gość nie ma szans. Widze tu 3:0 max 3:1 dla Mahuta
no jasne, co za talent z takiego Djoka, kiedyś wjebał z Dr Ivo , z Samem kiedyś i teraz... za grosz talentu, zwycięstwa we wszystkich finałach w laysach znajdował...Koleżkę to sobie na swoim podwórku poszukaj to raz. Dwa co kogo obchodzi co ty lubisz? Co to za talent skoro nie potrafi powstrzymać serwisu?
Zbyt szybko chyba oceniłeś Raonicia, ja sądzę na odwrót, Raonic to świetny serwismen ale nie tylko. Potrafi przełamywać, a ciągle się rozwija. Murray miał niezłego stracha w finale Queens, ale Murray to mega kozak i na trawie rządzi.Jak na razie Goffin jedzie Raonica jak amatora. Widać, że różnica w wachlarzu umiejętności obu panów to lata świetlne. Każdy słabszy gem serwisowy Kanadyjczyka i jest sranie po gaciach, albo break pointy albo wymęczone zwycięstwo. Goffin świetnie broni i jak nadarzy się okazja to przyspiesza. Raonic to kolejny przykład, w którą stronę idzie tenis. Praktycznie każdy z młodych talentów z czołówki to wysoki, dobrze serwujący gracz. Ale jak pojawia się słabszy gem serwisowy to już jest bieda. Przykłady, wspomniany Raonic, Tomic - to samo, Kyrgios - to samo, o Dimitrowie nawet nie ma co wspominać, bo mit o jego wielkim talencie został już chyba dawno obalony. Większość tych graczy ma do zaoferowania tylko serwis i mocny forehand i jak widać to wystarczy, aby być w czołówce. Raonic światowym nr 1 zostanie chyba tylko wtedy, jak Djokovic i Murray złapią kontuzję na 2 lata albo przedwcześnie zakończą swoje kariery. Ja w nim widzę drugiego Berdycha, który pewnego poziomu nigdy nie przeskoczy, bo nie ma do tego odpowiedniej klasy.
Żeby post został daję typ na wieczór.
Gasquet - Tsonga over 3,5 seta 1.4 Betsafe
Nie widzę tu szybkiego zwycięstwa. Niby faworytem Gasquet, długa 5-setówka Tsongi, ale Rysiek tutaj tracił sety z Granollersem i Ramosem, którzy na trawie są przeciętniakami. Tsonga równiez powinien coś wyciagnąć po jakimś TB. Set ryska to chyba formalność.
Chodziło mi o trend w tenisie, czyli o wysyp młodych silnych i wysokich graczy. Bez tego praktycznie nie ma szans się przebić. Taki Thiem to miły wyjątek od reguły, ale jak widać świetny serwis Vesely'ego i tak wystarczył, żeby wygrać z nim do 0. Raonic akurat jest najlepszy z zawodników, których wymieniłem, ale i tak bez serwisu miewa ogromne problemy. Dlatego nie widzę go jako przyszłej jedynki.Zbyt szybko chyba oceniłeś Raonicia, ja sądzę na odwrót, Raonic to świetny serwismen ale nie tylko. Potrafi przełamywać, a ciągle się rozwija. Murray miał niezłego stracha w finale Queens, ale Murray to mega kozak i na trawie rządzi.
Oglądam ten mecz od początku i Goffin jest świetny, jego gra bardziej mi się podoba niż przeceniany Thiem. Raonic miał duży kryzys, Goffin biegał jak oszalały i świetnie returnował przez co Raonic był łamany. Coś się jednak stało i Goffin albo się zmęczył ale to chyba przez to, że Raonic złapał rytm, połamał go 2 razy, dowiózł swoje podanie i mamy 2-2. 3 set znów przełamanie w chwili kiedy piszę tego posta jest już 5-3 dla Rao i chyba tylko cud uratuje tu Goffina. 2 metrowy drewniak nigdy nie będzie mistrzem na lata bo niżsi i szybsi będą go jechać tak jak całe życie Federer jechał serwismenów, ale Raonic nie jest zwykłym drewniakiem posiadającym tylko dobry serwis.
Federer, Nadal, Djokovic - 3 najlepszych tenisistów w historii, wzrost? 185, 185, 188 (ale to już tak na marginesie)
@BradGilbertRok temu jak grafik ich gonil, przeniesli mecz Monfils-Simon wieczorem, tez 5 set. To jawny brak konsekekwencji.