Gość po licznych kontuzjach, gra swój pierwszy turniej do 3 wygranych setów po 2,5 roku, a Wy robicie z niego nie wiadomo kogo zapominając, że to zawodnik po niesamowitych przejściach i normalne, że będzie grał w kratkę.
Odnośnie JMDP to dobrze ktoś tam napisał na poprzedniej stronie na dole. Przypominam, że Wawrinak to taki czasami ogór, że głowa mała. Przegrał przed tym turniejem z Verdasco, na mączce w Monaco, Kyrgiosem, z Nadalem 5 gemów ugrał, pokonał go w Miami Kuznetsov w gładkich 2 setach, wcześniej na IW Goffin w 3, w Marsylii Paire...
Federer to może mówić o pechu, bo jak Djokovic odpadł, to on w ostatnich tygodniach nie prezentował się zbyt najlepiej, na razie tu pokonał 3 ogórków, ciekawe jak mu się będzie grało z niezwykle solidnym Johnsonem. Na pewno grę po 1,10-1,20 na Rogera bym odpuścił.
Vesely J. - Sousa J.
Vesely J. ::: 1,44 ::: 2/3 Pinek
Vesely w świetnej formie, 3:0 z Thiemem robi wrażenie, choć po 3 tiebreach, ale to tylko dowodzi, że jest mocny psychicznie. Jak już pisałem, na trawie Czech potrafi grać co tylko tutaj potwierdza, a przynajmniej w mojej opinii jego styl gry pasuje. Sousa jak na razie miał tutaj dwóch ogórków i potracił sety. Może urwie seta, ale nie liczę na jego wygraną, choć tak naprawdę z nim to nigdy nic nie wiadomo, tak samo jak z Veselyem.
Jiri warto wspomnieć o tym, że na turnieju w Monte Carlo sprawdził największą sensację tego roku, a mianowicie pokonał samego lidera rankingu Novaka Djokovica grając mistrzowskie skróty do których Serb nie mógł dobiec. Na trawie szybkie kończenie akcji to również atut.
*Ten typ miałem z wczorajszym Mahutem.
Wynik:
6:2 6:2 7:5