Dennis Novikov 1,61 Bet365
Myślę że Novikov sprosta zadaniu, ciężko go będzie złamać bo serwuje bardzo dobrze, jeśli będzie grał kątowo i agresywnie nie będzie czego zbierać z Luka Saville który w kwalifikacjach stracił seta z cegłotłukiem Rocą Battalia i z miernym Setkicem? Amerykanin miał dużo lepsze przetarcie przed Wimbledonemnikła porażka z zawsze groźnym Selą i pokonanie ultraofensywnego Austina Krajicka to raczej dobry prognostyk przed Wimbledonem, kwalifikacje też przeszedł śpiewająco, słusznie jest faworytem bukmacherów i ja myślę że jutro podoła Australijczykowi który w challengerach odpadał dosyć szybko i gładko był to porażki z Wardem Lu i Smyczkiem, niby się nie powinno grać przeciw finaliście juniorskiego Wimbledona jednak myślę że na chwile obecną Dennis sobie poradzi.
Albano Olivetti +2,5 seta 1,30 STS
Sporym zaskoczeniem było dla mnie przejście kwalifikacji przez podstarzałego Francuza, jednak jego styl znakomicie pasuje na trawę, dobry serwis, częste wypady do sieci gra slajsem powinno to wystarczyć na seta, Barton to gracz moim zdaniem na twarde nawierzchnie jednak potrafi zaskoczyć grając z kimś lepszym (np mecz z Sockiem podczas
ATP Houston250) Barton przed Wimbledonem przegrywał gładko z Halysem Fallą Robertem, podczas kwali stracił seta z miernym Trungelittim, Albano Olivetti pokonał będącego w bardzo dobrej formie Barrere i wychowanego na trawie Corriego bez straty seta, kurs na Bartona jest papierowy Olivetti to dużo bardziej doświadczony gracz na trawie niż Australijczyk, set moim zdaniem do gry, może kurs niewysoki ale do kombinacji można to śmiało dać.
Paul Henri Mathieu +2,5 1,65 STS ???? Kompletny idiota...
Mecze pomiędzy Mathieu i Zverevem zawsze był zacięte, h2h wynosi 2:2, żeby dawać na takiego młokosa 1,20 to jakaś kpina, Mathieu grał nieźle przed Wimbledonem i moim zdaniem w wymianach wcale nie będzie odstawał od Zvereva, serwis może trochę lepszy posiada Niemiec jednak return zdecydowanie do Mathieu, Francuz przed Wimbledonem pokonał specjalistę od gry na trawie Evansa i urwał seta Mahutowi czyli dwóm wyjadaczom na tej nawierzchni, Niemiec też niezle pogrywał w Halle jednak myślę że Francuz to powinien ogarnąć, potrafi grać przeciwko Zverevowi i ja tak stawiam.
Jiri Vesely 1,72 Bet365
Vesely nieźle pogrywał przed Wimbledonem zacięte mecze z Andersonem i Raonicem czy zacięty set z Mullerem to dobry prognostyk przed meczem z mentalnym looserem Sijslingiem, Vesely będzie tu trzymał podanie do tie breaków, w wymianach lepszy niz Holender który niespecjalnie pogrywał przed Szlemem porażka z Kleinem czy Miszką Zverevem mówią mi wiele kwalifikacjach same ogórki wiec nie ma czym się zachwycać, ja myślę ze Czech to spokojnie ogarnie bo jest graczem bardziej cierpliwym bardziej wybieganym i w mojej hierarchii o półkę wyżej niż Holender dlatego tak też stawiam. Im dłużej będzie trwał mecz tym szanse Czecha rosną. Jak już wspomniałem Sijsling to gracz bez psychiki i to powinno wyjść w tym meczu natomiast Vesely wręcz przeciwnie będzie szedł za ciosem. H2h na korzyść Czecha, kurs mi odpowiada i dlatego tak też stawiam
Bez analizy:
Tomas Berdych 1,10
,
Adrian Ramos +2,5 seta 1,55
,
Taro Daniel +2,5 seta 1,55
,
Dmitry Tursunov +2,5 seta 1,30
Sts