Nareszcie! Najpiękniejszy okres w sezonie świata tenisowego.
Na dziś mam trzy propozycję i nie są to kursy 1,05 bo ja się w coś takiego nie bawię.
Sela vs Ferrer
over 33.5 |1,80| betsson
Over. Innego wyjścia nie ma. Kurs na Izraelczyka to ja nie wiem kto wystawiał, ale niech się stuknie porządnie w głowę. Sela spokojnie może odprawić dziś Ferrera, ale ja się tego nie ruszam, idę jak widać w over. Izraelczyk na trawie radzi sobie na prawdę fajnie. W Nottingham pokonał Henrycha 2:1 co oczywiście było do przewidzenia, następnie pewnie z Sousą 2:0 i Beckerem 2:1. Ostatecznie poleciał z Seppim bo na prawdę dobrym spotkaniu z jego strony. Co możemy powiedzieć o Izraelczyku, na pewno bardzo dobry serwis a to na trawie jest kluczowe i nie sądzę, aby każda piłka kończyła się długą wymianą. Sela doskonale wie, że z nałogowcem nie ma co się w wymiany wdawać bo może się to skończyć dla niego źle i dlatego będzie szukał szybkiego zakończenia akcji. Swoje gemy myślę, że bez większego problemu będzie brał. Ferrer wiadomo, na trawie żadnym geniuszem nie jest chodź przebłyski ma jak choć by 4 lata temu, ale nie o tym.W tym sezonie pokazał nam się cztery razy i z nie najlepszej strony. W Holandii pokonał właśnie Selę 6:4 6:4 a następnie poleciał z Mullerem. W Niemczech dostał Sepiego i poleciał przegrywając 2:1. Grał ostatnio towarzysko z Bautistą gdzie też przegrał 2:1. Dla mnie tutaj over jest najlepszym i najbardziej prawdopodobnym scenariuszem a patrząc już na linię to spokojnie można się w to ładować moim zdaniem.
Fratangelo vs Dimitrov
Dimi (-1.5s) |1,55| Unibet
Kolejną propozycją z mojej strony jest handi setowe na Bułgara. No tak... przepraszam, na "Federera" bo przecież takowym miał być, ale nie zbyt to wyszło. Dimitrov na trawie czuje się bardzo dobrze i swoim stylem na pewno ma przewagę nad innymi. Bardzo dobry serwis co jak wspominałem na trawie ma ogromne znaczenie, ten jego bh, który był tak porównywany do Rogera wcale nie jest taki zły i na Amerykaniana dziś spokojnie wystarczy. Na pewno wyróżnił się dwa lata temu tutaj na Wimbledonie odpadając dopiero w pół finale z Djokovicem chodź i tak urywając mu seta. W tamtym roku poleciał w 3 spotkaniu z Ryśkiem. W tym sezonie pokazał nam się w meczu z Del Potro i to było jego takie małe wejście w ten sezon, przegrał 2:0. Przegrał 2:1 z Tipsarevicem (przed którym ostrzegam! bo widzę że ludzie na Simona wjeżdżają z jakimiś handi, ale chyba nie wiedzą kto to Tipsa). Towarzysko wygrał z Goffinem 2:1. Jeśli chodzi o Amerykanina to wiadomo, chłopak grywa sobie w Challengerach, w których i tak często odpada. Na trawie w tamtym sezonie grał dwa razy, dopiero w tym rozegrał więcej spotkań i się trochę zapoznał z nią. Chodź nie w turniejach
ATP. Po za kwalami do Wimble. Bułgar jest o klasę lepszym zawodnikiem i jak pierwszy serwis będzie działał na poziomie 70% to Frata nie ma czego szukać chodź i bez tego Dima ogarnie.
Almagro vs Dutra
over 33.5 |1,83| bet365
Linia jak najbardziej do gry. Almagro wiadomo typowy gość na cegłe zresztą tak jak jego przeciwnik. Dutra na trawie nie rozegrał zbyt dużo spotkań i nie ma dużego doświadczenia, ale spokojnie powinien trzymać swoje podanie na trawie, szczególnie z Almagro, który jeśli wygrywał na trawie to z zawodnikami z niższej półki a gdy dochodziło do starcia z kimś lepszym lub równym sobie to zwyczajnie dostawał lanie.Silva nie pokazał się na trawie od dwóch lat, ale to nie znaczy, że nie miał z nią kontaktu i dziś dostanie trzy razy do 3 i do widzenia. Myślę, że wyższa linia również jest do gry, bo wyczuwam na prawdę długie sety. Hiszpan może to zamknąć w 3 setach i spokojnie pokrywając over, chodź Brazylijczyk seta może ugrać.