B
2,2K
barichello
Użytkownik
a od kiedy to ranking gra?Analiza: [/size]
Ok, Francuz ostatnio wymiata na trawie i gra ciekawie i przyjemnie dla oka, a jego rywalem będzie dziś gracz z Hiszpanii, który na trawie gra rzadko i bez większych sukcesów, ale... Ale moim zdaniem jest value w grze na Robredo. Dlaczego:
1) ranking ATP Robredo (29.) - Mahut (124.)
2) H2H 2:1 Robredo - dawno temu i nie na trawie, ale jednak
3) Hiszpan ma bardzo dobry sezon i gra solidny tenis, a Mahut dopiero teraz na trawie się objawił
4) Robredo to mega walczak, co udowodnił na RG i nie ma z nim łatwych meczów (chyba, że nazywasz się Nadal lub Ferrer), a w tym roku dobrze zaczął na trawie pokonując Tsongę i na lajcie Bogomolova Jr.
5) Mahut kiedyś musi w końcu mieć słabszy dzień i zmęczenie da o sobie znać (od 11-go czerwca zagrał 11 meczów w 3 różnych lokalizacjach)
h2h nie na trawie, więc po co je przytaczać
podajesz przykłady walki na ulubionej nawierzchni dla Robredo, a na trawie już takim walczkiem nie jest i jak sam podkrśliłeś bez sukcesów
ja sugerowałem się zmęczeniem Mahut w 1 rundzie, ale przeszedł gładko, więc póki co odstawiam kwestię świeżości na dalsze rudny, bo Robredo też nie powinien go wymęczyć
Co do Ferrera, to go odpuszczam jednak, bo uwadze umknął mi fakt, że wywrócił się w pojedynku z Alundem i zwijał z bólu, więc nie mam pewności co do jego stanu zdrowia i nie warto wchodzić po takim kursie