>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wimbledon '13 - turniej główny mężczyzn

Status
Zamknięty.
rijo 407

rijo

Użytkownik
Jurgen Melzer - Julian Reister
TYP: 2

START: 26 czerwiec 2013, 12:30
KURS: 2.45
BUKMACHER:
INFORMACJE: Melzer nie jest ostatnio w formie - W czterech z pięciu ostatnich turniejów odpadał już w pierwszej rundzie. Na ostatnim turnieju w Halle doszedł zaledwie do 1/16, gdzie przegrał z Gasquetem 6-3, 6-1.
W pierwszej rundzie Wimbledonu pokonał nie bez problemów Fabio Fogniniego 6(5):7, 7:5, 6:3, 6:2, co okazało się niezłą niespodzianką. Teraz przyszedł czas na pojedynek z Reisterem. Niemiec wygrał niedawno challenger na cegle w Blois. Aby zagrać na Wimbledonie musiał przejść przez kwalifikacje - wszystkie mecze wygrał bez straty seta. Wczoraj w pierwszej rundzie turnieju, także z problemami, pokonał wyżej notowanego Lukasa Rosola 6:3, 4:6, 7:6(5), 6(4):7, 6:4. I tu napotykam na mały problem - kondycję. Nie wiem czy dzień przerwy to wystarczająco na zawodnika, który w ciągu ostatniego tygodnia rozegrał cztery mecze. Mam nadzieję, że wytrzyma fizycznie, to wtedy furtka do sukcesu powinna stać otwarta.

Otrzymane punkty reputacji: +7
mistrzpawel 501

mistrzpawel

Użytkownik
Mam takie pytanie odnośnie meczu Dodig I.-Kohlschreiber P. Co takiego się stało że Kohlschreiber skreczował, pytam się dlatego że obejrzałem tylko pierwsze 4 sety i gra była bardzo wyrównana więc potem sprawdzając wyniki zdziwiłem że krecz w tym meczu nastąpił.

B 2,2K

barichello

Użytkownik
całość moich przemyśleń
Monaco Ram
Kursy wystawione chyba w oparciu o ranking i nazwisko Monaco. Juan na trawie nie grywa zbyt często i nie ma się za bardzo czym pochwalić gdy na niej już grał. Ram bardziej doświadczony na tej nawierzchni z pewnością tak łatwo skóry nie sprzeda jak sugerują tu kursy. Ram przed rokiem w półfnale w Newport powalczył wz Hewittem wcześniej odprawiając Nishikoriego, w 2009w finale w Newport sięgnął po wygraną. Zdecydowanie więcej spotkań, niż Monaco, więc tak znaczne faworyzowanie Juana jest wg mnie nieco przesadzone
Ram minimum set 1.35
Ram 3.05

Mahut Robredo
W pierwszej rundzie pograłem przeciwko Mahut, ale ten pewnie pokonał Hajka. Skoro więc przeszedł pewnie pierwszą rundę powinien pójść za ciosem i dostać się do 3 rundy Robredo na trawie to nie powinien być wymagający rywal dla będącego w bardzo dobrej dyspozycji Mahut
Mahut 1.46
Youzhny Pospisil
Youzhny w pierwszym pojedynku podwinął kostkę, ciekawe w jakiej będzie formie, może więc warto poszukać niespodzianki albo chociaż cienia szansy i nawiązania walki przez Kanadyjczyka?
Pospisil minimum set 1.64 ?
Pospisil 4.95 ?
Haas Wang
Wang się męczył z Odesnikiem, który w turnieju był głównie dzięki problemom zdrowotnym Rochusa. Rochus prowadził 2-0, zrobiło się 2-2 i w ostateczności krecz Belga. Nie sądzę, żeby zdrowy Rochus oddał z 2-0 z takim rywalem jak Odesnik. Nie zmienia to faktu, że słabo spisujący się na trawie Odesnik wystąpił w turnieju głównym i napsuł sporo krwi Wangowi. Skoro Wang miał takie problemy, żeby przejść Odesnika to z Haasem ma powalczyć?
Berdych Brands
Tak chwalony tu Brands pokazał po raz kolejny swoje oblicze. Mega męczarnie z Gimeno Traverem chwały mu nie przynoszą i są potwierdzeniem tego, że na trawie to on furory nie robi, nie robił i raczej robił nie będzie
zatem powstaje dość mocny tripel Ferrer Haas i Berdych
E Nishikori L. Mayer
Mayer także w dużej mierze dalej dzięki udanemu losowaniu. Nishikori to znacznie wyższa półka niż Bedene, nie sądzę, że w zasięgu Mayera

ef81 138

ef81

Użytkownik
Ferrer Bautista

tutaj lokata, do podbicia ako. Bautista w 2 rundzie tylko i wyłącznie dzięki szczęśliwemu losowaniu, Ferrer go zmiecie z kortu.
Tutaj nie mogę się zgodzić oglądając mecz Ferrera z Alundem, nie tym razem.. Chociaż lubię czytać ten dział, jeden z moich ulubionych ???? to jednak coś mi podpowiada, że pojedynek ten będzie z korzyścią dla Bautisty, wszystko w jego rękach.. na urwanie seta na pewno go stać a czy już na kolejne ? to zweryfikuje jutro kort , polecam oglądać na live, bo to może być value do obstawiania na live , podobna sytuacja jak do Darcisa z Nadalem, z tym, że kursy tutaj mogą oscylować w granicy zdecydowanie niższej na Bautistę. Pozdrawiam i życzę jutro owocnych zarobków! ????

B 2,2K

barichello

Użytkownik
Tutaj nie mogę się zgodzić oglądając mecz Ferrera z Alundem, nie tym razem.. Chociaż lubię czytać ten dział, jeden z moich ulubionych ???? to jednak coś mi podpowiada, że pojedynek ten będzie z korzyścią dla Bautisty, wszystko w jego rękach.. na urwanie seta na pewno go stać a czy już na kolejne ? to zweryfikuje jutro kort , polecam oglądać na live, bo to może być value do obstawiania na live , podobna sytuacja jak do Darcisa z Nadalem, z tym, że kursy tutaj mogą oscylować w granicy zdecydowanie niższej na Bautistę. Pozdrawiam i życzę jutro owocnych zarobków! ????
Ale nie porównujmy Darcisa do Bautisty. Owszem, Ferrer stracił seta z Alundem, ale to nie znaczy, że Bautiście też się to uda zdziałać. Jak się Ferrer spręży, a po tym straconym secie z Aludnem, uważam, że spręży na maxa, to go odprawi i będzie szybka wygrana. Serena też dzisiaj &quot;pajacowała&quot; czy trzeba poddać w wątpliwość wygraną w kolejnym meczu? Nie sądzę.
No to jeśli są to nie rozumiem czemu ich nie podajesz ? Mocny pod względem pewności to był też i Nadal. Pytanie jakie ako wyczaruje się z tych 3 spotkań.
Berdych 1.05 Ferrer 1,02 Haas 1,08 wszystko bwin

karciarz 26,3K

karciarz

Forum VIP
G. Dimitrov/F. Nielsen - B. Tomic/V. Troicki
1 2 - Kto wygra?
Typ: G. Dimitrov/F. Nielsen
Kurs: 1.62
Buk: bwin
✅✅✅

Łatwo...

Dimitrov/Nielsen to dobrze wyglądająca para, ale jednak bez rewelacyjnych wyników.
Z drugiej strony Nielsen broni tytułu, więc dużej ilości punktów jako deblista, Dimitrov ma predyspozycje do gry na trawie, więc argumenty przemawiające za ich zwycięstwem mamy.
Przeciwnicy groźni, ale Tomic dzisiaj 5 setów i w debla gra od święta, Troickiego czeka 2 runda i pewnie niełatwiejszy mecz z Kuznetsovem i grają ze sobą po raz pierwszy.

Jako, że mecz do 3 wygranych setów, to wydaje mi się, że Dima i Nielsen powinni to wygrać.

ulter 1,2K

ulter

Użytkownik
jak myślicie fizycznie Mahut jutro ogarnie?
Gra bez przerwy debel + single.
W formie jest mistrzowskiej, oprócz kwalifikacji w Holandii kiedy przegrał z Łukaszem seta przegrał tylko jeden raz swoje podanie ( z Malisse przy stanie 5-2). Jutro zaczyna meczem deblowym. Robredo cwany lis jak tylko będzie miał okazję będzie go gonił po korcie.

t.gogo 1K

t.gogo

Użytkownik
kubamajcher,
Naprawdę dostałeś zwrot za Dodiga +2,5 seta?! Dziwaczna sprawa...
Bet365
Radek Stepanek - Jerzy Janowicz
Typ: Jerzy Janowicz
Kurs: 1,66

Jurek wbrew moim obawom wszedł dobrze w turniej i bez problemu odprawił młodego Angola. Radek również spokojnie przeszedł 1 rundę, ale rywala miał też słabszego. Polak ma dużo więcej atutów z kapitalnym serwisem i bombowym returnem. Wydaje się, że im bardziej renomowany rywal tym Jurek gra lepiej, bardziej się spręża. Stepanek to uznane nazwisko i to powinno być motorem napędowym dla gry Janowicza. Liczę na 3:0, w najgorszym razie 3:1.
Wynik: Radek Stepanek 0:1 Jerzy Janowicz (2:6, 3:5) - krecz
Komentarz: Jurek był dużo lepszy od samego początku. Przedłużanie wymian pozbawiło Czecha szans. Niestety nie widziałem momentu, w którym Radek skreczował. Ten buk daje zwrot, ale jest kilku, u których można było ładnie zarobić.

Dustin Brown - Lleyton Hewitt
Typ: Lleyton Hewitt
Kurs: 1,12

Kurs na czyste zwycięsto marny, ale wydaje się świetne do dubelka lub tripla. Kangur zagrał cudowne spotkanie z Wawrinką, z naprawdę dobrze grającym Stachem. Rasta powinien być złem dla Hewitta, szczególnie że jest to jeszcze wczesna faza turnieju (brak zmęczenia). Brown jak dla mnie dość niespodziewanie odprawił Garcię-Lopeza. Granie -1,5 seta przy kursach 1,4(?) również wydaje się do grania.
Wynik: Dustin Brown 3:1 Lleyton Hewitt (6-4, 6-4, 6(3)-7, 6:2)
Komentarz: Murzyn zagrał b. dobre zawody. Klejton był cieniem samego siebie z meczu ze Staśkiem. Gratulacje dla tych, którzy pograli Aryjczyka. ;)

Steven Darcis - Łukasz Kubot
Typ: Steven Darcis
Kurs: 1,61

Darcis wygrał z Nadalem. Wygrał w cudownym stylu grając na najwyższym światowym poziomie. Skoro wygrał z Rafą to czemu miałby przegrać z Polakiem? Kubot wygrał z Andreevem, ale ten jest żenująco słabym przeciwnikiem, a mimo to w drugim secie Łukasz musiał się sporo napocić.
Victor Troicki - Andrey Kuznetsov
Typ: Victor Troicki
Kurs: 1,40

Troicki ładnie odprawił Tipsarevica. Ten co prawda nie jest w szczytowej formie, ale pewien poziom prezentuje niezależnie od wszystkiego. Kacap nic specjalnie nie prezentuje choć w trawę wszedł poprawnie. 2 rundę zawdzięcza wylosowaniu słabego (szczególnie na trawie) Montanesa.
Wynik: Victor Troicki 3:0 Andrey Kuznetsov (6:4, 6:3, 6:4)
Komentarz: Łatwo, szybko i przyjemnie. W kontekście kolejnej potyczki Troickiego warto zauważyć, że w całym meczu oddał swój serwis tylko jeden raz przy zaledwie jednej okazji na przełamanie. Pewnie gra swoje podanie Serb.

Stephane Robert - Benoit Paire
Typ: Benoit Paire
Kurs: 1,25

Co Robert robi w drugiej rundzie?! Paire to spory talent, który z każdym miesiącem osiąga coraz lepsze wyniki. Trawa to może nie jest jego żywioł, ale i tak wydaje się być o wiele wszechstronniejszy od rodaka. Przy tym kurs wydaje się całkiem przyzwoity.

EDIT by kuba:
kubamajcher,
Naprawdę dostałeś zwrot za Dodiga +2,5 seta?! Dziwaczna sprawa...
TAK, PinnacleSports zawsze wszelkie HANDI rozlicza jako zwrot w przypadku kreczu, nawet jak nastąpi on w przedostatnim punkcie meczu ... Kohli na pewno się profesjonalnie nie zachował, prowadził przecież 2:0, Dodig go dogonił na 2:2 a w piątym secie go przełamał - wtedy Niemcowi nagle zabrakło sił... taaaaaa, jaaaaaaaaasne !!! Zcykorzył i tyle !!

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
Nieminen/Tursunov - Bopanna/Vasselin @ 2,10 Betsafe
Nie wątpliwie mamy tu do czynienia z ładnym value. Bopanna to oczywiście dobry deblista, ale nie ktoś kto z miejsca stawia w roli zdecydowanych faworytów duetl hindusko-francuski. W tym sezonie zmienia partnerów, to trochę z Ramem, to z Bhupatim, było też kilku innych. Świadczy to chyba o tym, że nie do końca mu pasują tamci. Roger Vasselin to wiadomo singlista i jeszcze nie grali ze sobą nigdy. Ciężko więc powiedzieć jak będzie wyglądała ta współpraca. Warto też dodać, że Bopanna nigdy w Wimbledonie nie odnosił większych sukcesów i często odpadał w 1, 2 rundzie.
Drugi duet to także singliści, ale pisałem tu o nich przy okazji turnieju w Monachium. Rosjanin i Fin stworzyli kapitalną mieszankę, która dosłownie przejechała się po reszcie rywali. Największe wrażenie zrobiło zwycięstwo 61 64 z Peyą/Soaresem, którzy w tym sezonie ustępują tylko braciom Bryanom. Od tamtego tryumfu Jarko i Dmitry nie grali razem. Aż do teraz. Jeżeli powtórzą to co grali w Niemczech to dla mnie mogą być czarnym koniem tego turnieju jak rok temu Marray z Nielsenem. Indywidualnie Nieminen nie jest asem trawy, ale nie ma problemów z ofensywną grą pod siatką. Dla Tursunova trawa to w ogóle chyba ulubiona nawierzchnia. Obaj panowie odpadli już z singlowych pojedynków, więc myślę, że mogą bardzo, bardzo poważnie podejść do debla po doskonałych wynikach z Monachium.

Otrzymane punkty reputacji: +2
hayto 631

hayto

Użytkownik
Denis Kudla/Tim Smyczek - Andre Begemann/Martin Emmrich 2 1.40 Bet365 ✅ 1-3
Para niemiecka pokazała się z bardzo dobrej strony na turnieju w s-Hertogenbosch, doszli do finału i tam dzielnie stawili opór parze Mirny/Tecau (a tych panów raczej nie trzeba przedstawiać). Jeszcze wcześniej wyeliminowali pary: Huey/Inglot, Llodra/Mahut, czyli czołówkę rankingu deblowego. Ich rywalami będzie para amerykańska Kudla/Smyczek, czyli zawodnicy raczej głównie skupiający się na grze indywidualnej dla porównania Begemann/Emmrich to para typowo deblowa. Kudla przeszedł do drugiej rundy Wimbledonu i raczej to jest dla niego priorytet. Niemcy pokazali na turnieju w Holandii, że mogą pokusić się o dobry wynik w tegorocznym Wimbledonie, dlatego myślę, że nie powinni mieć problemu z odprawieniem Amerykanów i spokojnie zameldują się w drugiej rundzie.

Fernando Verdasco (+1.5) - Julien Benneteau 1 1.50 Sbobet ✅ 3-0
Obaj Panowie ze sobą spotkali się już dwa razy i w obu spotkaniach górą był Hiszpan teraz powinno podobnie. Fernando rozegrał bardzo dobre spotkanie z zawsze mocnym na trawie Malisse popełniał mało niewymuszonych blędów, kończył wiele piłek oraz bardzo dobrze grał przy siatce. Atutem Hiszpana jest serwis w meczu z „Xmenem” zaserwował 20 asów duży procent zdobywania punktów po 1 podaniu (79%) i jeżeli ten element nie będzie kulał to powinien sobie poradzić z Francuzem. Julien w drodze do drugiej rundy stracił seta, ale problemów większych z Kamke nie miał. Mecz powinien stać na wyrównanym poziomie, lecz ze wskazaniem na Hiszpana, gram +1.5 bo wydaje mi się to bardzo bezpieczne, zaś kursy na czystą wygraną Fernanda już lecą w dół.

pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP
Odnośnie jutrzejszego meczu Kubota opis z blogu jednego z dziennikarzy sylwetki Darcisa
Wimbledon już trwa, a największa niespodzianka rozgrywek męskich być może jest już znana. Rafael Nadal po raz pierwszy w karierze odpadł w turnieju wielkoszlemowym już w pierwszej rundzie, a jego oprawcą okazał się Steve Darcis. Większość z Was z pewnością o Belgu słyszała, a część być może widziała go w akcji na jednym z turniejów na terenie Polski. Bez względu na poziom znajomości sylwetki sto trzydziestego piątego obecnie zawodnika listy ATP, mam nadzieję poszerzyć Waszą dotychczasową wiedzę.
Wszystkim, którzy w tym momencie wpisują nazwisko Darcisa do II, III, czy IV rundy wimbledońskich rozgrywek przypomnę, że 29-latek z Liege bardzo rzadko rozgrywa dwa równe mecze podczas jednego turnieju. Pierwszy jego mecz z wysokości trybun oglądałem w 2008 roku w Poznaniu. Przyleciał do Polski jako świeżo nagrodzony finalista imprezy w Amersfoort. Sił i zapału wystarczyło mu tylko na mecz z rodakiem Christophem Rochusem, bo w kolejnym spotkaniu szalony i wybuchowy Boris Pashanski pokonał go 7:5 6:0 (w I rundzie Serb oddał 6 gemów niespełna 18-letniemu Jerzemu Janowiczowi). Ten występ Darcisa potwierdził moje wcześniejsze obserwacje czynione na ekranie telewizora, czy komputera. Steve Darcis ma dobrą rękę, ale jego dyspozycja zawsze jest ogromną niewiadomą.
W 2008 roku Darcis, fan Anderlechtu Bryksela i zapalony wędkarz, osiągał najlepsze rezultaty: wygrał imprezę w Memphis i osiągnął wspomniany finał na mączce w Holandii (rok wcześniej ten turniej także udało mu się wygrać). Z najwyższej w karierze pozycji numer 44 spadł jednak bardzo szybko i boleśnie. Od wielu miesięcy balansuje na krawędzi pierwszej i drugiej setki listy ATP. Pokonanie Nadala na tak prestiżowej imprezie jest podwójnie cenne, bo do tej pory zawodnika z czołowej dziesiątki udało się mu ograć zaledwie jeden raz (Berdycha na IO w Londynie). Tytułem specjalisty od gry na trawie Belga także namaścić nie można, choć zielone korty są jego ulubionymi. W 13 turniejach rozegranych na przestrzeni dziesięcioletniej kariery zawodowej, tylko trzykrotnie udało mu się wygrać więcej niż jeden mecz.
W ubiegłym roku &quot;Rekin&quot; (tak nazywają Darcisa znajomi) wygrał 22 spotkania w imprezach ATP, co pozostaje jego najlepszym wynikiem w karierze. Dla porównania, 23 wygrane odnotował nasz Łukasz Kubot, a 22 wygrane zapisał na swoim koncie Gilles Muller z Luksemburga. Nie jest jednak tak, że Darcis niczym się nie wyróżnia. Z 22 tie-breaków rozegranych w 2012 roku Belg wygrał aż 18. Daje mu to ponad 81% skuteczności i czyni najlepszym specjalistą w tej kategorii w całych ubiegłorocznych rozgrywkach! W meczu z Nadalem swoją wąską specjalizację potwierdził. &quot;Przede wszystkim koncentruję się na swoim serwisie. Wygrywanie punktów przy swoim podaniu, szczególnie na początku tie-breaka, jest bardzo ważne. Przy podaniu rywala próbuję trafić w kort każdym returnem i walczyć o każdą piłkę. Każdy punkt w tej rozgrywce jest ważny, ale jest też odrobinę loterii, więc musisz też mieć szczęście&quot; - mówił Darcis po meczu z Nadalem.
Przydomek &quot;Rekin&quot; nie wziął się chyba z bezwzględności na korcie. Darcis niejednokrotnie przegrywał spotkania w sferze mentalnej, a karteczkę z jego nazwiskiem wrzuciłbym raczej do szufladki z napisem: zawodnicy łatwi do wyprowadzenia z równowagi. Pamiętam jego porażkę z tenisowym wariatem Danielem Koellererem na jednym z mniejszych obiektów w Bastad. Austriak odstawiał na korcie swój tradycyjny pozatenisowy cyrk, a Belg cierpiał, bo po łatwo wygranym secie zgubił rytm gry i pożegnał się z nadmorską imprezą.
Wspomnieć należy też o kontuzjach, które być może spowolniły rozwój kariery Darcisa. W ciągu ostatnich dziewięciu lat zawodnik zgłosił dwadzieścia urazów, a w całej zawodowej karierze poddał aż 22 spotkania. Kontuzja prawej kostki uniemożliwiła kilka lat temu na przygotowanie się do sezonu (Belg leczył ją około trzydziestu tygodni), a prawe ramię nie pozwoliło udanie rozpocząć poprzedniego roku.
Wydawało się, że pech Darcisa wciąż trwa. Gdy zobaczył efekty losowania drabinki wimbledońskiego turnieju, pomyślał: &quot;K***a! To jest pech&quot;. Rozegrał jednak jedno z lepszych spotkań w swoim życiu, a posłanie 13 asów w meczu jest jego trzecim najlepszym wynikiem w karierze! W 152 poprzednich spotkaniach w turniejach ATP, więcej udanych serwisów &quot;wsadził&quot; tylko Dimitrijowi Tursunowowi podczas US Open 2011 (20 asów) i Olivierowi Rochusowi w Sztokholmie trzy lata wcześniej (15).
Czy Steve Darcis wygra Wimbledon? Nie. Czy będzie jedną z najjaśniejszych postaci tego sezonu? Nie. Czy trafi do czołowej dwudziestki rankingu? Nie. Facet ma jednak swoje zasłużone pięć minut, a osobą, która w II rundzie może wykorzystać rozkojarzenie Belga będzie Łukasz Kubot. Jeden z moich znajomych nazywał taką sytuację &quot;efektem wielbłąda&quot; (ktoś nieoczekiwanie robi świetny wynik, a w kolejnym meczu ze słabszym od poprzedniego rywalem przegrywa). Oby świętowanie Darcisa trwało tylko do środy.
źródło: http://www.marekfurjan.blox.pl

P 160

peter42

Użytkownik
Verdasco-Benneteau 7-6,7-6,6-4✅
typ Verdasco
kurs 1,9 - bet365

Sporo czasu upłyneło od najlepszego jak dla mnie meczu Verdasco w karierze (połfinał z Nadalem w Australii2009),niestety Hiszpan nie moze juz wrocic do tego poziomu i chyba juz tego nie zrobi. Zostana mu do zgarniecia jakies pojedyncze zwyciestwa,moze jakis mniejszy turniej. Na to pierwsze ma szanse juz dzis Benneteau jak najbardziej w zasiegu,mimo ze na trawie zawsze grozny jednak bardziej cenie tenis Hiszpana.Mecz bedzie wyrownany podobnie jak wystawione kursy,licze na zwyciestwo Fernando ale napewno nie do zera-powinni pograc troche dłuzej niz tylko 3 sety.

Darcis-Kubot zwrot
typ Kubot +2,5 gema handi
kurs 1.83 bet365

Czesto tak sie zdarza gdy jakis zawodnik skazywany na porazke zwycieza,to w nastepnej rundzie odpada z nawet z gorszym od siebie. Atmosfera wielkiego zwyciestwa ulatuje,trzeba wrocic na ziemie a tu okazuje sie ze jest za pozno i schodzi sie z opuszczona głową.Mam nadzieje ze Kubot chociaz troche to jutro wykorzysta.Umiejetnosci ma porownywalne do przecietnego Belga,wiec czemu nie? Duzo zależec bedzie od głowy Kubota,bo ta zawodzi go najczesciej. Moze przypomni sobie jak sie gra na wimbledonskiej trawie i zaliczy taki wynik jak w 2011,rywal jak najbardziej w zasiegu h2h 1-0 dla Polaka. Rosol po pokonaniu Nadala,w nastepnej rundzie nie ugrał nawet seta,tego samego zycze Darcisowi wtedy handi wejdzie na luzie.

Otrzymane punkty reputacji: +1
eror26 39

eror26

Użytkownik
Buk: Sportingbet
Mecz: Radek Stepanek - Jerzy Janowicz
Typ: Jerzy Janowicz
Kurs: 1,73

Na Pierwszy ogień pójdzie spotkanie naszego Jurka (22) z Stepankiem (45) uważam, że Jerzyka stać na zwycięstwo choć na pewno nie będzie o nie tak łatwo. Jednak dobry serwis oraz konsekwentna gra Janowicza powinna go zaprowadzić do 3 rundy. Obaj panowie jeszcze ze sobą nie grali, ale nawet buki uważają naszego zawodnika za faworyta. Jestem dobrej myśli i wierze że nawet w 3 rundzie, gdzie trafiłby pewnie na Almagro nie stałby na straconej pozycji, następnie natomiast zapewne Federer więc trzymajmy kciuki. Go Dżerzy!!!

Buk: Bet365
Mecz: Steve Darcis – Łukasz Kubot
Typ: Steve Darcis
Kurs: 1.61

Drugim spotkaniem jest mecz Kubota(130) z pogromcą Nadala, Stevem Darcisem (135), gdzie nie zawaham się zagrać przeciwko naszemu rodakowi, któremu wiedzie się ostatnio niestety tak sobie.Natomiast oglądając grę Darcisa z Nadalem jestem bardzo spokojny o wynik jego spotkania z Polakiem, Belg grając nawet na 60% z takim poświęceniem jak ostatnio powinien spokojnie pokonać Łukasza i zameldować się w 3 rundzie także stawiam na Steva Darcisa.

D 6

davvido

Użytkownik
Stepanek R. +2.5g -Janowicz J. / 1.91 / fortuna / 2:6 3:5 krecz Stepanek R. / zwrot

Stepanek jest bliżej końca kariery niż ewentualnych &quot;sukcesów&quot;. Najlepszy jego wynik na Wimbledonie to QF (2006) oraz zaliczone dwie 3R. Na grass&#39;ie jego wyniki nie są jakieś imponujące (36-22). W tym roku zwycięstwo ze słabym na grass&#39;ie Matosevicem, będącym ostatnio w średniej formie Kohlschreiberem a także w 1R kwalifikantem Reidem. Porażka z Seppim w Eastbourne (QF), który nie zalicza się do bardzo dobrych graczy na grass&#39;ie. W drugim secie wyraźnie było już widać braki w kondycji Stepanka.
Janowi jeszcze nie jest jakimś wymiataczem na grass&#39;ie, ale jego styl gry (urozmaicony serwis, długi i mocny forhend) pasują całkiem fajnie do tej nawierzchni. Dominacja w meczu z Edmundem (moim zdaniem gracz zdecydowanie lepszy na grass&#39;ie niż Ried) pozwala optymistycznie patrzeć na pojedynek ze Stepankiem. Dodatkowo chłopak jest wypoczęty, silniejszy fizycznie i kondycyjnie (im dłużej mecz będzie trwał tym mniejsze szanse Stepanka) Nie twierdze, że mecz będzie mega jednostronny, ale jedynym oczywistym dla mnie wynikiem jest zwycięstwo Janowicza.

Mahut N. -2.5g - Robredo T. / 1.64 / fortuna / 6:7 1:6 6:7 ⛔

Moim zdaniem zdecydowanym faworytem jest Mahut. Argumentów &quot;na tak&quot; jest conajmniej kilka: życiowa forma, największe a zarazem jedyne sukcesy osiągane na grass&#39;ie (zeszło tygodniowe zwycięstwo w s-Hertogenbosch oraz finały w Newport i na Quenn&#39;s Club w 2007 roku), jeden z najlepszych slajsów (świetny na grass&#39;ie), genialny procent (w tym roku) wygrywanych piłek przy trafieniu pierwszego serwisu - 94% czy też bardzo dobra gra przy siatce. Dla typerów mających wątpliwości, czy facet w wieku 31 lat jest wstanie rozegrać 10 meczów w przeciągu 10 dni odpowiedź brzmi: jeśli jest to grass, to tak.
Robredo w tym roku rozegrał na grass&#39;ie jeden mecz - zwycięstwo w 1R z Bogomolovem Jr, który na tej nawierzchni delikatnie mówiąc jest słaby. Gdyby mecz odbywał się na clay&#39;u czy nawet na hardzie to faworytem dla mnie bylby Tommy.
Reasumując, zdecydowanym faworytem dla mnie jest Mahut. Każdy inny wynik niż zwycięstwo Nicolasa będzie dla mnie ogromnym zaskoczeniem.

jrb 21

jrb

Użytkownik
Stepanek R. (Cze)-Janowicz J. (Pol)
Typ: Jerzy win 3-0 Paddy Power 4.50 Stepanek wyzionoł ducha Zwrot
Witam na dzisiejszy dzień wybrałem dość optymistyczną opcje zwycięstwa Jerzego w 3 setach .Wydaje mi sie że w tym meczy może dojść do scenariusza że poporstu Stepanek wyzionie ducha i nie bedzie mógł zbyt wiele zwojować .Ten tenisista jest już zawansowanym wiekowo graczem i wygrana w pierwszej rundzie powinna mu wystarczyć..,owszem ostatnio prezentował się całkiem nieźle na swoim rozkładzie miał kilku dobrych rywali i dawał sobie rade napenwo doświadczenie jest po jego stronie ale Jerzyk też juz się obeznał po różnych kortach i po swojej stronie ma solidne argumenty na powodzenie po 1 silny serwis w którym robi coraz mniej podwójnych błędów -nie powinien być zagrożony przełamaniem, po 2 świeżość po 3 głod zwycięstwa po 4 szybko sie uczy i wyciąga wnioski a ze starym lisem bedzie musiał mieć się na bacznosci i nie dopuszczać się słabszego momentu w grze.Mam nadzieje że motywacja bedzie jego silną stroną i odprawi Czecha gładko bo napewno go na to stać!!!Pozdrawiam i powodzenia

maximus88 1K

maximus88

Użytkownik
Vasek Pospisil - Mikhail Youzhny Games Handicap (+6,5:0) 1 1,83 ✅✅✅
Bet365

Vasek to zawodnik świetnie serwujący i pewien jestem, że Youzhny nie będzie go dziś łamał wiele razy, a handicap ustawiony bardzo fajnie. Spokojnie Kanadyjczyk jest w stanie doprowadzić do co najmniej jednego TB, a nie powinna zdarzyć się sytuacja w której zostaje przełamany dwukrotnie w secie co raczej położyłoby typ. Youzhny zgłaszał jakieś problemy z kostką, lecz nie upatruje tutaj szansy w ewentualnej niedyspozycji faworyta, jestem zdania, że przy dobrej kondycji fizycznej obydwu zawodników Pospisil jest w stanie nawiązać tutaj walkę, a przede wszystkim trzymać dobrze swój serwis. W pierwszym meczu puścił 25 asów wygrywając jednocześnie 90% piłek z pierwszego serwisu (1 serw in 70%). Taka dyspozycja serwisowa powinna dziś wystarczyć na pokrycie handicapu.

T 1,9K

telich

Użytkownik
Na Przysieznego daja @ 6.51, czy to nie za duzo? Czy tylko ja widze value w tym.typie? Byc moze to taki maly czarny kon na wimbledonie..
Jak chcesz zobaczyc czarnego konia, to otworz sobie jakies porno z czarnuchami :p a tak na powaznie to jak Przysiezny ugra seta, to bedzie jego mega sukces, Anderson nie dal ani jednej szansy na break Rochusowi w poprzedniej rundzie, jak dla mnie handi -6,5 wystawione jak na razie tylko przez Maratona trzeba brac, jak sie pojawi handi -5,5 gdzies to wezme na spokoju ????

seboes 507

seboes

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - Wimbledon 12:30
Spotkanie: Stepanek - Janowicz

Typ: Janowicz - 1.5 set
Kurs: 2.15
Bukmacher: unibet
2 runda turnieju na kortach trawiastych Wimbledonu. Janowicz spotka się z 12 lat starszym weteranem czeskiego tenisa Radkiem Stepankiem. Po Polaku można się spodziewać wszystkiego lecz myślę, że jeszcze w tym spotkaniu powinien dać radę. Trzeba przyznać, że dosyć nieoczekiwanie słabo rozpoczął ten sezon na trawie. Porażka z Basiciem w pierwszej rundzie turnieju w Halle wynikała jednak chyba z Kontuzji ręki Polaka oraz pewnego zlekceważenia słabszego teoretycznie rywala. Tutaj już nie ma przelewek i Janowicz jak narazie grał skoncentrowany. W pierwszej rundzie nie pozwolił się przełamać ze strony rywala, który był w dobrej formie w ostatnich meczach. Mimo tego Jerzyk wygrał bardzo zdecydowanie. Popełniał mało jak na siebie błędów. Stepanek nie startował na RG wygrał za to challengera u siebie w kraju. W poprzednim tygodniu odpadł w 3 rundzie turnieju z Seppi pokonując wcześnie bez formy Kohlschreibera oraz przeciętnego Matosevicia. W pierwszym meczu pokonał także łatwo słąbego Reida. Stepanek nieźle się tutaj czuje aczkolwiek już zaczyna brakować zdrowia i Janowicz powinien to spotkanie wygrać, chociaż nie będzie łatwo. 3-1 to taki optymalny wynik, w jednym secie może dać o sobie rozkojarzenie ale powinien dać rade.

toudi 715

toudi

Użytkownik
Jerzy Janowicz - Radek Stepanek
Janowicz 1.73 William Hill

Stepanek z racji bardzo dobrego serwisu, gry przy siatce i gry slice&#39;em na trawie potrafi grać bardzo dobrze. Ma jednak już 34 lata, w styczniu miał operację, w tym roku na poziomie ATP rozegrał tylko 15 meczów i wygrał 7, na Roland Garros przegrał w pierwszej rundzie z 18-letnim greckim Australijczykiem Kyrgiosem. Ostatnio w Eastbourne wygrał z bezbarwnym Matosevicem i Kohlschreiberem, który nie był tego dnia najlepiej dysponowany o czym świadczy m.in. fakt, ze trafiał tylko 47% pierwszym serwisem. W trzeciej rundzie wyglądał na zmęczonego i gładko przegrał z Seppim. Janowicz po dobrym turnieju w Rzymie i przyzwoitym RG zaliczył w Halle wpadkę w pierwszej rundzie z Mirzą Basiciem, nie grał prawie 2 tygodnie i podobno pozwoliło mu to wyleczyć lekki uraz łokcia. W pierwszej rundzie obaj ograli kelnerów więc trudno wyciągać z tego faktu jakieś zdecydowane wnioski jednak Edmund z którym grał Janowicz coś tam pokazał w Eastborune wygrywając z De Schepperem i grając dwa tiebreaki z Simonem. Mecz może być zacięty i długi ale prędzej czy później Janowicz powinien znaleźć sposób na słabnącego Czecha.

Otrzymane punkty reputacji: +3
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Na dziś wybrałem Francuza. H2H na korzyść Dasco, który głównie wygrywał na cegle. Tutaj sprawy zapewne będą przedstawiać się inaczej, tym bardziej poprzez fakt ,że Benneteau to tenisisa , który do GS&#39;ów przykłada się na prawdę solidnie i co roku na Wimbledonie osiąga niezłe wyniki oraz adekwatne co do jego poziomu i właśnie przekonał się o tym rok temu chociażby Federer, który był bliski porażki z Francuzem, a cały mecz zakończył się w 5 setach.

Julien potrafi zaserwować, jest na pewno regularny , świetnie radzi sobie z grą z głębi kortu, dodatkowo niemałe umiejętności przy siatce i niezły forhend , którym potrafi zainkasować sporo winnerów podczas całego spotkania.

Odnośnie Dasco, to posiada być może więcej umiejętności , jest graczem bardziej utalentowanym, ale jemu głównie brakuje odpowiedniej postawy na korcie i umiejętności w utrzymaniu swojej dyspozycji. Ile to już w ostatnich latach Hiszpan zawalił takich imprez? Sporo.

Myślę, że na tym etapie Benneteau stać na wypunktowanie Verdasco, łatwo nie będzie, bo nigdy nie jest łatwo i niewykluczony lekki maraton ,ale na finiszu widzę zwycięstwo doświadczonego Francuza.

Fernando Verdasco - Julien Benneteau [2,02] PinnacleSports ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +10
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom