Witam wszystkich serdecznie!
Paszek-Vinci
Austriaczka na trawie przezywa niesamowity progres i apogeum swojej kariery. Wszyscy mówią że to po części dzieło Pavela. Chyba coś w tym jest. Kiedyś doskonały rumunski tenisista. Paszek gra ostatnio dużo, więc zmęczenie moze dać o sobie znać. Wygrana z Wickmayer na włosku. Bardzo słabiutkie i takie sobie podanie, jednak z głębi bekhend i forhend na bardzo wysokim poziomie. Włoszka wczoraj pojechała Lucic, po części w ostatnim poscie opisałem styl włoszki. Jest na trawie doskonała. Cierpliwa, skuteczna, zmienia style, idzie swietnym wolejem na siatkę. Mecz po 50!
Franka-Petra
Franeczka ostatnio mi się podoba. Waleczna, zmobilizowana i zdeterminowana na zwycięstwo. Naprawdę fajnie pogrywa na trawie. Trzyma podanie, mocna z głębi, a wolej palce lizać. Petra jak to Petra, nastawia serwis oraz kończy co jest do skończenia. Jak ma dzień to zamiata równo z trawą, jak nie ma dnia to męczy się jak ryba bez wody. Chyba znowu przybrała na wadze... Jak nie będą jej wchodzić winersy to Franiula może ją wypykać, czego jej życzę z całego serca!
Tak się składa, że miałem okazje i na żywo oglądałem ich ostatnie spotkanie na Fed Capie w Ostravie, tam Petra wymęczyła wygraną...potem gładko pojechała Franke praktycznie bez walki w Stutgarcie. Na trawie moze być różnie, typowy dog!
Szwedowa-Serena
Trzymam kciuki za Kazaszke. Jest fenomenalna. W 1 secie osmieszyła i obnażyła słabość Sary, bez wygranej piłki włoszka, he he, ciekawe jak się czuła?! Yaroslava podobnie jak Paszek gra
tenis życia. Ma niesamowite warunki somatyczne. Wysoka i atlatyczna sylwetka wprost stworzona do tenisa. Mentalność dojrzałej kobiety a nie rozkapryszonego dzieciaka także mi się podoba. Naprawdę klasyczny dog! Trzymam kciuki na Kazaszke. Umiejętności ogromne, oby wytrzymała cisnienie!
Serena - nie trawie, nie przepadam, gra i wygrywa punkty tylko serwisem i popełnia masę błędów, nie widzę jej w tym turnieju, najgorsze, że jak wygrywa piłki to wrzeszczy jak popaprana i zaciska pięsci jak by się miała bić...chore...jest ambitna ale nigdzie nie gra tylko się pokazyje na szlemach, potem mamy tego skutki, z Zheng powinna już poleciec z turnieju. Chince zabrakło niewiele.
Masza-Lisica
Tego nie ruszam kompletnie. Kursy na
live dostaną maxymalnych sinusoid. Teoretycznie syberyjka powinna wygrać, ale Lisica zaskokauje ostatnio. W trzecim secie z amerykanką zagrała fajny i skuteczny
tenis. Wynik to sprawa otwarta. Dog i tyle w temacie!
Kim-Angi
Styl Angi powinien wyjątkowo pasować niemce. Kim gra szybko i płasko. Taki styl preferuje także Angi. Wydaje mi się że Niemka wygra. Jest w naprawdę fajnej dyspozycji. Jak wejdzie w mecz to powinna wygrać. Kim wróciła i dopiero teraz ma godną rywalkę. W/g mnie niemak wygra po dobrym i zaciętym spotkaniu.
Kirilenko-Peng
Nie ruszam i nie mam zielonego pojęcia kto moze wygrać. Typowe po 50.
Ana-Aza
Tez po 50. Pewnie dużo będzie się działo. Wika powinna po piskach pójść dalej.
Radwisia - Giorgi
Włoszka to ogromny talent. Zobaczymy czy Isia od początku poważnie potraktuje włoszke. Kurs na polke smiechu warty. Włoszka jest w stanie urwać seta albo wygrać sporo gemów. Po cichu postaram się podgryzc buki na
live. 1.40`1.50 na pewno podskoczy na polke, wtedy zaatakuje.
Miłej niedzieli!
Andre@:grin:
@ finał w 3D, ale będą emocje, trzymam za hiszpanów, kiedy polacy zagrają w finale, chyba prędzej człowiek poleci na Marsa, czyli nie prędko:grin:
@ coraz mocniej wierzę w zwycięstwo Radwisi w Wimbledonie 2012, to byłoby epokowe wydarzeni!!! i chyba moja ukochana dyscyplina w Polsce by nabrała większego rozgłosu,
AGA dawaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i i oflaguje wtedy cały samochód, ciekawe czy ktoś będzie wiedział z jakiego powodu...bo już dzisiaj koniec Euro 2012.
---