Koko koko Derby spoko, Unia wygra w chu.. wysoko. Takie przesłanie mam na dzisiejsze spotkanie Unii Tarnów z Marmą Rzeszów. Tarnowianie to najmocniejsza drużyna
Speedway Ekstraligi. Smaczku temu spotkaniu dodaje fakt że są to derby Podkarpacia. Unia ma kapitalny skład. W pierwszej parze Hancock jeden ze skuteczniejszych jeźdźców SE, jedzie w parze z Lampartem który Kuciapę, może Kilokarpiego i juniorów będzie przywoził za plecami, a jak nie to za niego wejdzie Maciek Janowski i będzie robił 5-1 z Herbim. Vaculik i Madsen to najmocniejsza para ligi, Vacul wczoraj wspaniale jeździł w Gorzowie i dzisiaj liczę na powtórkę Madsen swoje zrobi, praktycznie każdy bieg mogą wygrać 5-1. Kołodziej jest w dobrej dyspozycji. Jamróg i Janowski w juniorskim powinni wygrać 5-1. Według mnie Marma będzie miała problemy by uciułać 35 punktów. Liderem gości jest Walasek i on dzisiaj swoje zrobi, ale z liderami i z drugą parą gospodarz może przegrywać. Okoniewski u siebie pewny ale tu czego go ciężki wyjazd. Crump wczoraj w
GP fatalnie, w ligach też jest słabo, na pewno nie jest pewniakiem. Kilokarpi ostatnio coś się pogubił z motorami. Kuciapa statysta. Gaschka i Sówka są gorsi od juniorów gospodarzy. Stawiam na wygraną podopiecznych Marka Cieślaka przynajmniej 20 punktami.
Drugi typ z meczu Wrocław - Toruń. Oferta słaba, ale od razu rzucił mi się w oczy fajny typ a mianowicie para Sullivan - Miedziński. Handicap tylko 0,5 pkt. tak by nie było remisu. Ryan we Wrocławiu zawsze jeździł bardzo dobrze, dzisiaj przy 6 a może nawet 7 startach jest w stanie zrobić 15 punktów. Miedziński jest bez formy, zrezygnował z Elite League by skupić się na Ekstralidze moim zdaniem jest to złe posunięcie. Jedzie w parze z Ząbikiem, ale on biegów nie będzie wygrywał. Jak będzie niekorzystny wynik to też pewnie pojedzie w taktycznej ale dzisiaj nawet przy 7 startach jak zrobi 10 punktów to będzie bardzo dużo.
586#
Unia Tarnów -18 - Marma Rzeszów
1 @ 1,90 55-34
2/10
Sportingbet
587#
Ryan Sullivan -0,5 - Adrian Miedziński
1 @ 1,72 7-11
2/10
Tobet