Wybrałem sporo typów na
GP, ale myślę że powinno się dobrze skończyć.
Holder jest w znakomitej formie, w lidze Angielskiej jeździ na nieosiągalnym poziomie, w Polsce też jest wybornie. Po pierwszym nieudanym
GP w Auckland Chrispy prezentuje równy, bardzo wysoki poziom. Wygrana w Lesznie i wysokie miejsce w Pradze. Przede wszystkim sprzęt którym dysponuje w ostatnim czasie Australijczyk jest chyba tym z najlepszej półki. W Goeteborgu będzie z nim Ward a jak jest w parkingu Darky to Chrispy jedzie zawsze doskonale, "co dwie głowy to nie jedna". Emil popadł w przeciętność w
GP. To nie jest Emil sprzed dwóch lat kiedy zachwycał zadziornością, imponował w walce na torze. Sprzęt też nie jest dograny na tip top, w tym roku Emil tylko raz na trzy razy był lepszy od Holdera i to w pierwszym
GP kiedy Holderowi dziecko się urodziło. Dla mnie jutro po raz kolejny się potwierdzi kto z młodych wilków dołączył do starej gwardii i będzie walczył o medale.
Drugi typ na Fredkę Lindgrena w parze z Kennethem Bjerre. Fredka może ostatnio nie jeździł najlepiej w lidze Angielskiej ale o
GP na torze w Goeteborgu jestem spokojny. Fredka bardzo solidny w tym roku w elicie. Raz w półfinale, dwa razy brakowało bardzo mało by być w najlepszej ósemce dnia. Układ biegów nie jest najgorszy i z moich obliczeń wyszło że zdobędzie ok 8 punktów. Bjerre zawodzi nie dość że przegrał rywalizację we Wrocławiu z Fredką to po dwóch meczach podziękowano mu w Częstochowie. W Szwecji nie zachwyca, w Anglii też poniżej oczekiwań. Z mocniejszymi rywalami ma problemy i to nie małe. Jawy złotówy nie jeżdżą najlepiej brakuje wszystkiego "u przyszłego Mistrza Świata" (????) jak to mówi sam zawodnik.
Kolejny typ też na Lindgrena ale w parze z Ljungiem. Dwóch Szwedów więc mobilizację będą mieli, jednak po kolei. O Lindgrenie pisałem wyżej. Ljung natomiast w ostatnią niedzielę zaliczył dzwona w Polskiej Lidze, przez cały tydzień na środkach farmakologicznych, jakieś lasery brał więc w najelpszej formie fizycznej nie będzie. Do tego losowanie nie było szczęśliwie i Ljung ma trudne biegi. W tym roku w każdym
GP Lindgren był lepszy od Ljunga i jutro powinno być podobnie.
Ostatni typ na ilość punktów Szwedów i Australijczyków. Liczą się wszystkie biegi i tylko z tego względu zdecydowałem się na ten typ. Po pierwsze jest to ogromne value. Po drugie zarówno Holder i Crump jutro powinni dobrze się spisywać, nie ukrywam że liczę że znajdą się w finale. Mi wychodzi że zdobędą jutro około 30 punktów we dwóch. Duńczycy na dobrą sprawę mają tylko Nicki Pedersena, on może nawet nieźle zapunktować ale więcej niż Holder i Crump nie zdobędzie. Andersen to średniak który zdobywa ok 5 punktów. Bjarne jest po kontuzji i nie jest dobrze przygotowany do zawodów co potwierdził chociaż by w Anglii w meczu Brummies - Poole. Bjerre o nim już pisałem wyżej jest bez formy, i bez odpowiedniego zaplecza sprzętowego. Według mnie Duńczycy zrobią maksymalnie 28 punktów, ale musi Nicki jechać dobrze w innym wypadku będzie o to ciężko. Kurs jaki jest to ogromnie value i ja je pobieram. Dla przykładu w tym roku w 3
GP obie nacje punktowały tak, Auckland:
Australia 16,
Dania 30. Leszno
Australia 31,
Dania 25. Praga
Australia 32,
Dania 34. Liczę na sinusoidę i powtórkę z Leszna.
527#
Chris Holder - Emil Sajfutdinow
1 @ 1,60 17-12 (3m - 6m)
2/10
Unibet
528#
Fredrik Lindgren - Kenneth Bjerre
1 @ 1,85 15-5 (1m - 13m)
2/10
Unibet
529#
Peter Ljung - Fredrik Lindgren