>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wielki powrót by dawid.400

Status
Zamknięty.
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
W oczekiwaniu na GP Nowej Zelandii jedno spotkanie w Anglii, w ramach Midland League, Birmingham Brummies podejmują Coventry Bees, w obu zespołach zabraknie uczestników GP, u miśków R/R za Bjarne Pedersena u pszczół R/R za Chrisa Harrisa niewątpliwie bardziej absencję obu zawodników odczują goście. Wydaje mi się że Sportingbet nie wyciąga wniosków i znowu myli się z kursami i wystawionymi parami, ale po kolei. Faworytem tego meczu są gospodarze, Sb uważa odwrotnie i się myli. King i Baker będą liderami zespołu obaj w tym sezonie spisują się dobrze może inaczej, solidnie. King jest kapitanem zespołu także dzisiaj szczególnie liczę na jego dobry występ. Sebastian Ułamek na swoim torze w Anglii spisuje się dobrze także też powinien być mocnym punktem zespołu. Smolinski u siebie również solidny. Rezerwowi w obu zespołach równi także dzięki własnemu torowi handicap mają gospodarze. Szkoda że nie jedzie Auty wtedy miśki były by murowanym faworytem. Goście mają mocnych Nichollsa i Kennetta. Prawdę mówiąc na tym siła pszczół się kończy, jest także Larsen za którego było ostatnio R/R także nie wiadomo jak będzie się spisywał. Nie ma także Summersa który w pierwszym meczu pomiędzy tymi drużynami zdobył 11 punktów. Jest dwóch gości Complin i Graversen dla mnie noł nejmy i wątpię że będą coś przywozili. Jest Bager na rezerwie ale on z Millsem (rezerwowym gospodarzy) nie powinien wygrywać. Jednak wybieram opcję bezpieczniejszą i gram handicap +2 na gospodarzy. Jak wiadomo strzeżonego Pan Bóg strzeże. Drugi typ na over punktowy Millsa jestem pozytywnie zaskoczony tym typem, co prawda kurs niski, ale gdy to zobaczyłem taki banan na ryju że.. :grin: W ostatnim meczu pomiędzy tymi drużynami była taka sama linia i Mills jechał na wyjeździe i zdobył 5 punktów. Dzisiaj jedzie u siebie za rywali ma samych ogórków także 2 punkty nawet na swoim partnerze z zespołu przyjedzie, a ja liczę że będzie czarnym koniem i te 8 punkcików jest w stanie dołożyć.
362#
Birmingham Brummies +2 - Coventry Bees 1 @ 1,925 ⛔ 38-54 w końcu wtopa :razz:
2/10
Sportingbet

363#
Chris Mills over 1,5 @ 1,40 ✅ 4
2/10
Sportingbet

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Dzisiaj inaugurujemy sezon w Lakeside, gdzie młoty podejmują Belle Vue Aces. Faworytem meczu są niewątpliwie gospodarze. Moim zdaniem będzie spokojna wygrana za 3 punkty czyli wygrana przynajmniej 7 punktami. Młoty mają piekielnie silny skład na każdej pozycji są mocniejsi niż dzisiejsi goście. U młotów mamy 3 liderów których będzie bardzo ciężko pokonać czyli Karlsson, Richardson i Watt. Do tego bardzo silna druga linia która na własnym torze będzie przywoziła sporo punktów czyli Mear i Nieminen, rezerwowi Nilsson i Sedgmen biją na głowę rezerwy asów. Zespół wygląda obiecująco na własnym torze powinni być nie do ugryzienia w tym roku, no może z Poole przegrają :razz: Goście to dzisiaj tylko Schlein i Shields. Chociaż ten pierwszy aż tak mocny na tym torze nie jest, a Shields jest gorszym zawodnikiem niż miejscowi liderzy, ale jego handicapem jest to że przed rokiem jeździł w drużynie młotów. Gjedde i Hougaard na tym torze dość średnio się spisują i według mnie będzie im ciężko o punkty z drugą linią gospodarzy. Schramm i Skidmore to noł nejmy i każdy punkt dzisiaj przywieziony będzie ogromnym sukcesem. Drugi rezerwowy Eklof będzie miał arcy trudne zadanie w pojedynkach z rezerwowymi gospodarzy. Handicap duży bo aż 15 punktów ale według mnie ewidentnie do gry, początek sezonu także trzeba wypracowywać sobie dobre wyniki. Przed rokiem były co prawda dość niskie wygrane młotów w starciu z asami ale wtedy Harris robił robotę i był nie do objechania. Do tego młoty miały gorszy skład. Teraz mają teoretycznie 3 fortepiany nie do objechania także będzie łomot, przynajmniej mam taką nadzieję. Drugi typ to pojedynek Watta z Skidmore. Watt jedzie z 4 czyli najłatwiejszym numerem w Anglii będzie dużo punktów, czy będzie wystawiony w biegu nominowanym tego nie wiem, jeśli będzie to typ wejdzie na wielkim luzie jeśli nie też sobie poradzi z Skidmore który dla mnie jest noł nejmem i nie widziałem w ogóle jego jazdy, jego plusem jest to że jedzie z rezerwy, ale teoretycznie i z rezerwowymi nie ma szans na ugranie punktów. Handicap duży bo 5,5 punktów ale powinno być spokojnie.

364#
Lakeside Hammers -15 - Belle Vue Aces 1 @ 1,925 ✅ 61-32 planowe lanie ????
2/10
Sportingbet

365#
Davey_Watt -5,5 - Hugh Skidmore 1 @ 1,55 ✅ 11-2
2/10
Sportingbet

Otrzymane punkty reputacji: +12
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Jeszcze tyle kasy co mam teraz w Sportingbecie nigdy nie miałem :cool: Nieskromnie mówiąc w dwa tygodnie z Elite League zarobiłem tyle ile planowałem zarobić do końca maja więc jest bajka. Korzystając z okazji zapraszam do działu IV Liga - [Sezon 2011/2012] sam niestety mogę pograć typy z niższych lig za kilka zł także jeśli ja nie mogę to niech ktoś inny dziadów oskubie. Powodzenia.
------------------------------------------------------------------------
Zaczynamy wielkie ściganie, dzisiaj o godzinie 5:00 czasu polskiego zainauguruje sezon w GP. Nowa Zelandia po raz pierwszy przyjmuje najlepszych jeźdźców Świata. Kto wygra historyczne zawodny? skąd mam to wiedzieć ;) Jednak postaram się przedstawić moje propozycje oby były tylko trafne. Pod uwagę brałem tylko ofertę dwóch bukmacherów Unibet i Sportingbet. Coś wybrałem ale po kolei. Zacznę najpierw od toru, bardzo długi bo aż 413m. Bardzo podobny do toru w King&#39;s Lynn w Anglii. Także tak mniej więcej go widzę. Tor będzie przyczepny także będzie szybko i ciekawie. Wysoko widzę zawodników którzy mają szybkie rumaki. Czyli Nicki Pedersen i Jason Crump. W ostatnim Memoriale na Smoczyku szyki był Emil Sajfutdinow i Jarek Hampel. Rutyniarz Hancock też będzie wysoko. Jonsson, Holder i Lindgren też powinni powalczyć. Przeważnie dysponują szybkim sprzętem także tak widzę jutrzejszą GP. Pierwszy typ to para Fredrik Lindgren kontra Peter Ljung. Pojedynek dwóch Szwedów, Fredka w GP spisuje się zazwyczaj bardzo solidnie. W meczach Angielskiej Elite League wyglądał bardzo dobrze także śmiem twierdzić że jutro półfinał to chyba minimum ile musi osiągnąć zawodnik Sparty Wrocław. Odwołując się do porównania toru w Auckland do King&#39;s Lynn także przemawia to za Fredką który na tak podobnym torze woził komplety a Ljung na takim torze przywoził same zera. Układ pół startowych na korzyść Lindgrena, tylko 3 bieg kiedy spotkają się w jednym biegu jest na korzyść Ljunga, chociaż to wróżenie z fusów. Fredka jest lepszym zawodnikiem, ma lepsze motory także liczę jutro przynajmniej na półfinał a może i coś więcej. Drugi typ dość egzotyczny bo pojedynek na punkty dwóch Państw; Polski i Australii. Długo się zastanawiałem jak ugryźć to GP by zagrać na Holdera jednak nie znalazłem żadnej fajniej pary. Więc zdecydowałem się na taki typ. W Australii mamy Crumpa i Holdera i według mnie będą jutro lepiej punktować niż Jarek Hampel i Tomek Gollob. Crumpa ja jutro widzę wysoko, jeśli będzie spasowany z torem to może nawet do finału awansować. Holder w Anglii spisywał się wybornie, także widać że forma jest i motory go się słuchają. Hampel ok jak najbardziej ściskam za niego kciuki i liczę na dobry występ. W Memoriale na Smoku był bardzo szybki także z motorami dogadany jest i liczę na dobry występ. Gollob co tu dużo mówić, kto w ubiegłych latach śledził moje posty zna moje zdanie na temat Tomka. Doceniam jednak jego klasę i wiem że może odpalić. Ale niech to zrobi za dwa tygodnie w Lesznie a nie teraz.

366#
Fredrik Lindgren - Peter Ljung 1 @ 1,50 ✅ 8-4 (8m - 15m)
2/10
Sportingbet

367#
Polska - Australia 2 @ 2,05 ⛔ 33-16
2/10
Unibet

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Pierwszy typ w nowym miesiącu, dzisiaj w Bydgoszczy Kryterium Asów. Obsada mocna, ale nie ma żadnego zawodnika z GP ze względu iż wczoraj najlepsi żużlowcy świata ścigali się w Nowej Zelandii. Z dzisiejszego kryterium wybrałem jedną parę, a mianowicie Grigorij Laguta kontra Darcy Ward. Trochę typ poprzez sympatię bo Darky to mój ulubiony zawodnik jednak w tym sezonie spisuje się dobrze. W Anglii śmigał aż miło wygrywając biegi i przywożąc spore zdobycze punktowe. W sparingach przedsezonowych spisywał się dobrze, także powinien dobrze rozpocząć sezon. Grigorij bardzo waleczny zawodnik, ciekawe jak będzie miał przygotowany sprzęt, jednak ja nie widzę go dzisiaj przed Wardem.

370#
Grigorij Laguta - Darcy Ward 2 @ 1,85 ▶ Darcy wygrał ale Grisza nie startował a taka pewa była :-|
2/10
Sportingbet

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
80% skuteczności w ostatnim tygodniu, zysk wypracowany jest taki jak założyłem sobie do końca maja także jest dobrze. Sezony siatkówki wchodzą w decydującą fazę także teraz głównie na tym skupię swoją uwagę. Będzie również tu żużel głównie moja ulubiona liga Angielska i kolarstwo jak będzie oferta. Ostatnio postawiłem na jakość nie na ilość i to się opłaciło. Kolarstwo zaczyna przynosić zyski ale w ogólnym rozrachunku jest jeszcze delikatny minus, chociaż w sumie sam nie wiem, bo skuteczność jest ok 45-50% a kursy często mam ponad 2, do tego zmienione stawkowanie także może jest zero a może nawet delikatny plus. Najważniejsze jednak by utrzymać skuteczność na poziomie 50% w pierwszym sezonie poważnego grania kolarstwa. Ogólnie jest nieźle i oby tak dalej. Mam nadzieję że ktoś zasugerował się typami i odniósł z tego korzyść. To by było na tyle. Elo ????
Podane Kupony: 370
Trafione Kupony: 222
Zwroty: 10
Zainwestowane: 463 j
Wygrane: 506,183 j
Zysk: 43,183 j
Yield: 9,33%

Żużel: 49/80 w tym 5 zwroty
Kolarstwo: 44/91 w tym 1 zwrot
Siatkówka: 71/108
Piłka Nożna: 3/10 w tym 1 zwrot
Biathlon: 47/69 w tym 3 zwroty
Skoki Narciarskie: 7/8
Biegi Narciarskie: 1/4

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Dzisiaj kolejne starcie w Elite League, na popularnej agrafce Orły z Eastbourne podejmują gwiazdy z Kings Lynn. Faworytem są gospodarze, którzy na swoim torze w tym sezonie będą bardzo mocni i nie sądzę by któraś z drużyn ich pokonała. Dzisiaj w szeregach Orłów zabraknie kontuzjowanego Jonasa Kilokarpi, zastąpi go Davey Watt, myślę że strata nie będzie odczuwalna bo Dejwi na agrafce spisuje się bardzo dobrze. Chociaż z drugiej strony Kilokarpi to był zdecydowany lider zespołu na swoim torze. Dalej mamy kapitana Cama Woodwarda który jedzie z najłatwiejszym numerem czyli 4 i dzisiaj liczę na wysoką zdobycz punktową. Jeździ w parze razem z młodym Henką także to będzie bardzo silna para. Lewis Bridger u siebie mocny nawet bardzo. Tor zna doskonale. Gizatullin i Lahti to najmocniejsza para rezerwowych w Anglii na własnym torze także będą ogromnym handicapem drużyny. Gwiazdy na wyjazdach nie będą tak mocne jak u siebie. Liderem zespołu jest Iversen. Za nim są Janowski i Korneliussen. Szczerze mówiąc na tym siła zespołu na wyjeździe się kończy. Wolbert i Nermark na wyjazdach nie będą aż tak mocni. Nermark jeszcze odczuwa kontuzję odniesioną w ubiegłym tygodniu z Kolokarpim. Howe i Sitera na wyjazdach aż takiej siły nie będą mieli także dzisiaj będą gorsi od rezerwowych Orłów. Tor, składy, potencjalna forma składnia mnie do grania handicapu ujemnego na orły i liczę że dzisiaj wygrają minimum 10 punktami co dadzą 3 oczka w ligowej tabeli. Drugi typ to para Cam Woodward konta Kevin Wolbert. Handicap duży bo aż 4,5 punktów w stronę Niemca ale za to kurs na Woodwarda to rekompensuje. Cam jedzie w parze z młodym Henką także powinien spokojnie go ogrywać, do tego jest kapitanem, jedzie z najłatwiejszym numerem startowym i jest pierwsza opcją do biegów nominowanych. Wolbert jedzie z Korneliussenem, także punkty będzie tracił na koledze z zespołu. Jedzie też z 4, ale według mnie nie ma najmniejszych szans na start w biegu nominowanym także wychodzi na to że mamy 5 biegów po stronie gospodarza i 4 po stronie goście. Także handicap po części może zostać odrobiony do tego spotykają się dwu krotnie na torze także kwestie handicapu Cam rozstrzygnie na swoją korzyść a kurs niewątpliwie zachęca.

371#
Eastbourne Eagels -9 - Kings Lynn Star 1 @ 1,925 ⛔ 49-41 za słaby początek meczu
2/10
Sportingbet

372#
Cameron Woodward -4,5 - Kevin Wolbert 1 @ 2,95 ⛔ 4-4
2/10
Sportingbet

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Zgadzam się odnośnie typu na Zaksę. Dla mnie są o wiele lepszą drużyną niż Resovia. W obu drużynach wystąpią najmocniejsze składy (znaczy się w Zaksie nie zagrać środkowy Gladyr ale są Czarnowski i Kaźmierczak) i to mnie skłania do grania na podopiecznych Stelmacha. W 4 kolejce oba zespoły spotkały się w pełnych zestawieniach i Zaksa wygrała dość spokojnie i luźno 3-0. Taki sam wynik widzę jutro. Zaksa ostatnio odpoczywała ostatni mecz rozegrali niespełna miesiąc temu, teraz się przygotowywali do najważniejszych spotkań sezonu i podejrzewam że będą znakomicie przygotowani i nawiążą walkę w finale ze Skrą. W meczach ćwierćfinałowych Zaksa grał z Fartem Kielce, w tamtych spotkaniach dobrze grali skrzydłowi, Rouzier, Samik i Ruciak. Środek jeszcze nie funkcjonował tak jak należy ale i tak było dobrze. Przyjęcie na w miarę niezłym poziomie. Jednak od ostatniego meczu sporo minęło także dyspozycja zawodników jest trochę zagadką, nie to co w przypadku Resovii. Rzeszowianie mierzyli się w finale Pucharu CEV z Dynamem Moskwa, oba mecze przegrali 3-2 szczerze mówiąc niczym nadzwyczajnym się nie wyróżniali. Rewanżowe spotkanie oglądałem trochę z doskoku i z tego co udało mi się zobaczyć nie zachwycali. Ogólnie mnie ta drużyna dopóki będzie grał Tichacek nie będzie przekonywała. Jak wiadomo Grozer miewa nie raz słabsze momenty, w meczach z Dynamem raz kończył raz nie procent w ataku też nie miał za duży. Widać że formę i to niezłą złapał Akhrem i to on będzie sporym atutem gości. Również Nowakowski wygląda bardzo dobrze, dostaje dość dużo piłek i gra na wysokim procencie. Reasumując własna hala będzie sporym atutem Zaksy i myślę że w pierwszym spotkaniu spokojnie wygrają, Reska może czuć zmęczenie po dwóch ciężkich meczach z Ruskimi, także kurs na wygraną Zaksy bardzo przyzwoity i pobieram.

373#
ZAKSA Kędzierzyn Koźle - Resovia Rzeszów 1 @ 1,55 ⛔ 0-3
2/10
Bet365

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Wysoki kurs na Kędzierzyn także warto zagrać. Wczoraj dość łatwo przegrali 3-0. Tak to oni przegrali mecz a nie Resovia go wygrała. Mecz bardzo słaby, bardzo dużo błędów na zagrywce i błędów własnych, gra się nie zawiązywała i nie dało się tego oglądać. Wczoraj po porażce prezes Zaksy zapowiadał męską rozmowę. Także liczę że wstrząsnął zespołem i Zaksa wywalczy awans do finału. Wydaje mi się że im więcej gry tym lepiej będzie wyglądała drużyna Stelmacha, wczoraj było widać że brakuje ogrania, niestety opcja z napiętym terminarzem była korzystniejsza niż opcja spokojnego przygotowywania się do spotkań półfinałowych. Zaksa musi ewidentnie poprawić zagrywkę i wzmocnić siłę w ataku. Rouzier wczoraj nie istniał dużo błędów w ataku i gorzej zagrać już nie może. Przyjęcie w Zaksie wyglądało nieźle, lepiej niż w Resovii no i właśnie brakowało skuteczności na siatce. Tak jak wczoraj było valułe na Resovię tak dzisiaj jest value na Zaksę. Mam nadzieję że stan rywalizacji po dzisiejszym spotkaniu będzie 1-1.
374#
ZAKSA Kędzierzyn Koźle - Resovia Rzeszów 1 @ 2,06 ✅ 3-1 tera po finał
2/10
Pinnacle

Otrzymane punkty reputacji: +3
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Dzisiaj kolejne starcie w Elite League, tak na prawdę to dzisiaj mamy przetarcie przed jutrzejszym wielkim ściganiem gdzie odbędzie się aż 8 spotkań. Rudziki ze Swindon podejmują miśki z Birmingham. Ciężko wskazać tu faworyta, bo R/R które stosują goście będzie wzmocnieniem zespołu, oczywiście jest to pełna R/R więc każdy może jechać za Sebastiana. Mecz ogólnie powinien być wyrównany jednak wygrać powinni gospodarze. Ja jednak typowanie wyniku meczu odpuszczam i gram H2H zawodników. Para Ben Baker - Robin Aspegren. Handicap na Szweda duży bo aż 5,5 punktów także według mnie warto zagrać na Szweda. Jadąc z rezerwy Szwed powinien solidnie punktować do tego ma spory handicap w postaci własnego toru a także w postaci punktów które dostaje na starcie od SB. W meczu sparingowym z Somerset punktował solidnie także widać że na własnym torze będzie mocnym punktem zespołu. U gości jeździ Auty na rezerwie także z pozycji rezerwowej tylko on może zabierać mu punkty. Barker jedzie z trudnym numerem, najtrudniejszym w Anglii, czyli 5. Liderzy Rudzików są bardzo mocni i powinien przegrywać zarówno z Batchelorem, Steadem a także z Andersenem. Do tego bardzo trudny bieg 13. Także Ben ma gdzie punkty gubić. Do tego dwa razy jedzie z Autym który jest rewelacją EL na początku sezonu. Co prawda będzie miał dodatkowy bieg z zastępstwa za Ułamka ale według mnie nie będzie odgrywał kluczowej roli w dzisiejszym meczu. Spory handicap także próbuję zagrać.
375#
Robin Aspegren +5,5 - Ben Barker 1 @ 2,10 ✅ 3-8 :cool:
2/10
Sportingbet

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Dzisiaj wielki dzień w lidze Angielskiej, jak to zwykle bywa w Wielki Piątek mamy 8 spotkań, jedno już trwa ale niestety nie zdążyłem wrócić by coś z tego meczu zagrać, grałbym oczywiście na Poole no ale trudno. Mam zamiar zagrać dzisiaj 10 typów liczę że 8 z nich wejdzie. No ale po kolei.
Na pierwszy ogień mecz pomiędzy Belle Vue a Wolverhampton Wolves. Ciężko tu wskazać faworyta bo Wilki w tym sezonie dobrze spisują się na wyjeździe, a Asy jeszcze w tym roku na swoim torze nie jechali. Liderów mocniejszych mają Wilki i tym mogą przesądzić wynik dzisiejszego meczu. Ja wybrałem typ H2H pomiędzy Linusem Eklofem a Pontusem Aspgrenem. Zdaje mi się że SB pomylił Pontusa z jego bratem Robinem. Eklof jeździ z pozycji rezerwowej, jego partner z rezerwy Grajczonek jest gorszym zawodnikiem także liczę że na własnym torze Linus solidnie zapunktuje i być może będzie jeszcze zmieniał Marcela Kajzera który nie sądzę że poradzi sobie w tym meczu. Rezerwowi Wilków to Sówka i Wells także w pojedynku pomiędzy rezerwowymi Linus powinien przywozić punkty. Dwa łatwe biegi 2 i 14 także w tych biegach 5 punktów powinien zdobyć. W pozostałych po punkcie także liczę że solidnie zapunktuje. Aspgren jeździ z Fredką Lindgrenem także punktów od kolegi z zespołu nie dostanie. Na wyjazdach potrafi jeździć ale bez przesady 4 biegi i pod prysznic.
376#
Linus Eklof -0,5 - Pontus Aspgren 1 @ 1,65 ▶ mecz przerwany :razz:
2/10
Sportingbet

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Drugie spotkanie o 14 to mecz Lakeside kontra Eastbourne. Faworytem i to ogromnym są młoty, jednak handicap za duży by grać na gospodarzy. W obu drużynach mamy R/R w młotach za Nieminena mogą jechać wszyscy oprócz PK, DW i LR. Więc wszystkich liderów. Ale Kauko to nie tak istotny zawodnik jak Kilokarpi u gości za niego pełna R/R więc wszyscy liderzy mają dodatkowy bieg. Ja wybrałem jedną parę H2H a mianowicie pojedynek Kyle Howartha z Lewisem Bridgerem. Kyle będzie miał pewnie 3-4 starty bo nie wiem czy pojedzie w R/R czy trener raz zrobi zmianę zwykłą za Kauko i wystartuje Nilsson, ale raczej opcja z Nilssonem bardziej pewna i Szwed będzie miał 7 startów. Kyle to gość także żadnej roli tu nie odegra, rezerwowy gości też go objadą bo Gizatulin i Lahti jeździć potrafią. Natomiast Bridger to lider Orłów, ma dodatkowy start z pozycji R/R. Jest niewątpliwie liderem drużyny, przed sezonem odgrażał się że jest kapitalnie przygotowany do sezonu i jak na razie to tylko potwierdza. Dodatkowo start więcej także handicap 4,5 punktów powinien spokojnie wyrobić. Kurs mały ale warto.
377#
Kyle Howarth +4,5 - Lewis Bridger 2 @ 1,333 ✅ 2-8
2/10
Sportingbet

Otrzymane punkty reputacji: +1
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Kolejne spotkanie tym razem o 15:00 Pantery z Peterborough podejmują Gwiazdy z Kings Lynn. Faworytem są gospodarze którzy w składzie nie mają żadnej dziury i powinni rozbić gości. Patery w tym roku na swoim torze jechały tylko z drużyną Ryana Sullivana i jego przyjaciół gdzie gościnnie wystąpiły takie tuzy jak Pedersen czy Hancock a i tak przegrali 17 punktami. U gospodarzy każdy może wystrzelić i zdobyć dwu cyfrówkę. Bjerre i Bach to bardzo silna para na swoim torze, Allen i Monberg mogą wygrywać wszystko 5-1. Sundstrom, Lawson i Jensen są niesamowicie na swoim specyficznym torze, według mnie handicap 6,5 punktów spokojnie pokryją, a wygrywając 7 punktami zdobędą 3 punkty więc nie będą olewali i moim zdaniem szybko zrobią przewagę i będą ją pilnowali. Gwiazdy mają mocny skład ale wygrywać będą u siebie. Liderem jest Iveresn i on powinien mocno powalczyć. Janowski, Wolbert, Korneliussen i Nermark nieobliczalni i każdy z nich może dzisiaj zawodzić. Rezerwa to tylko Howe, bo Sitera cieniuje w tym roku. Także handicap na Pantery do grania i liczę że będzie spokojnie. Drugi typ to para Monberg kontra Sitera. Monberg jedzie w parze z Allenem ale jedzie z łatwiejszym numerem czyli 4 więc ma teoretycznie łatwiejsze biegi. Dzisiaj ok 8-9 powinie zrobić. Sitera jedzie z rezerwy ale patrząc na to co wyprawia na początku sezonu Howe to Filip pojedzie 3 biegi i pod prysznic. Z rezerwowymi gospodarzy nie wygra także będzie mu ciężko o punkty.
378#
Peterborough Panthers -6,5 - King&#39;s Lynn Stars 1 @ 1,90 ✅ 49-41
2/10
Unibet

379#
Jesper B Monberg -4,5 - Filip Sitera 1 @ 1,75 ✅ 5-0 niech mi ktoś powie że na BEL nie idzie zarobić to go banuję :cool:
2/10
Sportingbet

Otrzymane punkty reputacji: +1
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
No to jedziem dalej. Mecz Birmingham Brummies kontra Swindon Robins. Widzę dość spore value na wygraną Miśków i tak też zagram, ale spokojnie i po kolei. Birmingham mają bardzo wyrównany zespół, liderem jest Bjarne Pedersen który jak na razie nie zawodzi swojego nowego pracodawcy. Jego partner Smolinski to solidny zawodnik i potrafi wozić cenne punkty, a na swoim torze jest przynajmniej solidny by nie powiedzieć dobry, oczywiście jak na drugą linię. Druga para to King i Barker i to jest spore uderzenie. Potrafią wygrywać po 5-1. Także nie ukrywam że na nich liczę. Z 5 jedzie Ułamek i to jest jeden niepewny punkt zespołu. Seba uczy się angielskich torów ale jak na razie u siebie jechał przyzwoicie. Rezerwowi Auty i Mills spokojnie objadą rezerwowych gości, a Auty w tym roku jest w wybornej formie. Rudziki mają przeciętny skład, Andersen niby solidnie punktuje ale jeszcze nie mam do niego pełnego zaufania. Batchelor w Anglii w tym roku spisuje się słabo. Może nie słabo ale na pewno poniżej oczekiwań kibiców i promotorów. Stead niby solidny ale nie sądzę że będzie dzisiaj wygrywał biegi. Morris i Alden nazwiska mają ale wątpię by dzisiaj odgrywali kluczowe role. Rezerwowi Aspegren i Kildemand niby solidni ale raczej tylko na własnym torze. Do tego tor to niewątpliwie handicap gospodarzy także po takim kursie na prawdę warto zagrać, bo miśki są faworytem tego meczu.

380#
Birmingham Brummies - Swindon Robins 1 @ 1,555 ⛔ 37-53 szkoda ale i tak jest dobrze
2/10
Sportingbet

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Mecz Eastbourne - Lakeside odpuściłem chociaż skłaniałem się do grania na Orły. Na zakończenie mamy mecz Poole Pirates - Coventry Bees. W meczu w Coventry wygrali piraci i teraz też są faworytem tego meczu jednak handicap 12,5 kompletnie nie do grania bardziej wybrałbym 2 przy takiej linii na pszczoły. Ale typowanie meczu odpuszczam. Gram jeden typ na punkty zawodnika a mianowicie linia 11,5 wystawiona na Darky Warda mnie zachęca do grania. W meczu w południe Darky zdobył komplet 18 punktów z tego co wyczytałem fruwał i dystansował rywali. Teraz powinno być podobnie bo na Wimborne Road w hrabstwie Dorset Darcy fruwa. Dzisiaj wystawiony w awizowanym pod 4 jednak będzie chyba zmiana i pojedzie z 3, zresztą co to za różnica. On nie ma z kim przegrywać jedynie może tracić punkty na kolegach z zespołu. Najważniejsze że nie jedzie w biegu 13 bo tam jedzie śmietana. 12 punktów to minimum ile młody kangur dzisiaj zdobędzie. C&#39;mon Darcyyyy.
381#
Darky Ward over 11,5 @ 1,65 ✅ 12+2 Darky niszczy system ;)
2/10
Sportingbet

Otrzymane punkty reputacji: +10
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Sisley przegrał wczoraj 3-0 z Latiną, praktycznie zawodnicy z Belluno pogrzebali swoje szanse na awans do strefy medalowej. Bardzo słabo zagrały dwie armaty, Alessandro Fei tkóry zanotował tylko 43% w ataku oraz Robert Horstink który miał tylko 30% w ataku, nadrobił trochę przyjęciem ale co z tego jak od niego wymaga się dobrej skuteczności w ataku. Z tego co wyczytałem to grali bardzo słabo, popełniali bardzo dużo błędów własnych bo aż 21. To zdecydowanie za dużo jeśli myślimy o drużynie która ma aspiracje medalowe. Do tego na pewno będą czuli ten mecz w nogach także Modena jest faworytem tego meczu jak i całej grupy. Modena po znakomitym początku sezonu złapała przy końcu zadyszkę jednak pod koniec fazy zasadniczej już z niej wychodzili. Zespół dysponuje bardzo dużą siłą na skrzydłach. Praktycznie mamy 4 równorzędnych zawodników na 3 miejsca. Dennis, Martino, Anderson i Kooy (nie wiem co z nim jest bo ostatnio nie grał bo miał jakąś kontuzję także nie wiem czy będzie do dyspozycji trenera). Do zespołu dołączył Łukasz Kadziewicz i wraz z Andrea Salą tworzą jedną z lepszych, jak nie najlepszą parę środkowych we Włoszech. Esko sporo gra środkiem także obaj będą dostawali sporo piłek. Patrząc na potencjał Modena jest faworytem, Sisley jest w trybie meczowym ale prawdę mówiąc nie ma już o co grać. Liczę że podopieczni Daniele Bagnoliego odprawią rywali i jutro powalczą z Latiną o wygraną w grupie.
386#
Sisley Belluno - Casa Modena 2 @ 1,654 ⛔ 3-1 brak słów na Modenę :-|
2/10
Pinnacle

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Mecz co prawda dopiero we wtorek ale gram już teraz, powinny być spadki kursów a @1,45 na Skrę często się nie zdarza. Skrze Jastrzębski Węgiel leży, ogrywają ich na każdym kroku czy to w pucharze Polski, czy w fazie zasadniczej Plus Ligi, czy ostatnio. Stan rywalizacji 2-0 dla Skry i wydaje mi się że we wtorek podopieczni Jacka Nawrockiego postawią kropkę nad i. Skra jest w formie, głównie Bartek Kurek i Mariusz Wlazły. W drugim meczu w Bełchatowie we dwójkę rozmontowali JSW. Do tego dobra gra środkowych, Misiek Winiarski też swoje robi. Do tego Skra kopie zagrywką, bardzo dużo piłek celują w Kubiaka w ten sposób eliminując go z ataku. Bartmana idzie łatwo zagotować, więc na dobrą sprawę przy mocnej zagrywce i przeciętnym przyjęciu ze strony JSW do ataku pozostaje tylko Misiek Lasko. A jak wiemy jednym zawodnikiem w siatkę się nie wygra. W fazie zasadniczej Skra wygrała w Jastrzębiu 3-1 grając na wpół rezerwowym składem. Skra jest faworytem, pierwszy mecz półfinałowy trochę im nie wyszedł i wygrali zaledwie 3-2. Ale w drugim już było widać że są przynajmniej poziom wyżej niż reszta ligi.
387#
Jastrzębski Węgiel - Skra Bełchatów 2 @ 1,45 ✅ 2-3
2/10
Bah

Otrzymane punkty reputacji: +4
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Zaczynamy wielkie ściganie w Speedway Ekstralidze. Na pierwszy ogień spotkanie Polonii Bydgoszcz z mistrzem Polski Falubazem Zielona Góra. Kursy wystawione przez bukmacherów według mnie idealnie odzwierciedlają wynik tego meczu. Dla mnie faworytem jest oczywiście Polonia i wygrana Falubazu w Bydgoszczy będzie dla mnie sporym zaskoczeniem. Bydgoszczanie nie mają dziur w składzie. Liderem będzie Emil Sajfutdinov który na początku sezonu spisuje się dobrze, wygrana na Smoczyku, dobry występ w GP. Jest szybki i dzisiaj powinien solidnie zapunktować. Gapiński i Buczkowski także w niezłej formie obaj prowadzą pary i dzisiaj powinni zakręcić się przy dwucyfrowym wyniku. Druga linia to Laguta i Kościecha, obaj na torze w Bydgoszczy będą bardzo mocni na wyjazdach będzie gorzej. Para juniorów Woźniak i Curyło, to jedna z lepszych par juniorskich w Ekstralidze. Zdaje się że mogą również walczyć z drugą linią z ZG i spokojnie ją objeżdżać. Zarówno Mikołaj jak i Szymon startowali w Kryterium Asów za braci Laguta i spisali się bardzo dobrze. Zielona Góra ma teoretycznie trzech liderów ale, Jonsson podczas GP jak i ostatniego turnieju w ZG pokazał że jest w kiepskiej formie, wyraźnie nie dogaduje się ze swoimi silnikami. Zna Bydgoski tor ale według mnie dzisiaj będzie co najwyżej średnio. Protasiewicz też kiepska forma u progu sezonu, z liderami Polonii może przegrywać. Holta po rozczarowującym ubiegłym sezonie, może się odrodzić, jego forma sporą zagadką jak i przygotowanie sprzętowe. Na torze Polonii przeważnie wyglądał nieźle ale bez fajerwerków. Juniorka to na wyjazdach praktycznie Patryk Dudek, chociaż i on nie powinien wygrywać z juniorami gospodarzy. Strzelec na wyjazdach będzie miał ciężko. Jabłoński i Jankowski to zawodnicy na 1 ligę nie Ekstraligę. Jakieś punkty przywiezione w tym meczu będą sukcesem. Liczę na dobry występ Polonii i myślę że spokojnie mogą wygrać 50-40.
388#
Polonia Bydgoszcz - Falubaz Zielona Góra 1 @ 1,54 ✅ 52-38
2/10
Sportingbet

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom