>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wielki powrót by dawid.400

Status
Zamknięty.
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Niestety przez posty Soltysiao i Davey_Watt w dziale biegi narciarskie ???? :razz: muszę grać te typy już teraz, bo kursy polecą. Cieszę się że ktoś ma podobne zdanie i być może nie będzie to ślepy strzał. Równo za tydzień rozpoczyna się Tour de Ski. Faworytką bukmacherów Marit Astma. Moim zdaniem kursy na nią są przeszacowane i bardzo opłaca się grać na jej rywalki, a szczególnie na naszą Justynę i na Teresę. Przy dużym szczęściu oba typy mogą wejść jednak wolę by wszedł tylko ten jeden na Justynę. Jednak ostrożności nigdy nie za wiele i przyasekuruję się na wypadek gdyby Johaug załatwiła sobie jakieś suplementy na te zawody. Krótko mówiąc liczę na to że Astma TdS nie wygra i mam nadzieję że się ujedzie na podjeździe w Val di Fiemme. Justynie wybitnie nie idą sprinty w tym roku mam nadzieję że tam zbyt dużo nie straci i potwierdzi swoją dominację w tychże prestiżowych zawodach. Astma jest po chorobie a jak wiadomo leki mogą od razu nie działać (bo pewnie miała przerwę w ich przyjmowaniu) więc w tym upatruję szansy Justyny. Dawaj mała i utrzyj nosa Norweżkom i wygraj po raz 4.
Marit Astma - Justyna Kowalczyk 2 @ 4,65 ✅ 2-1 izzi peffunia :cool:
1/10
Unibet

128#
Wygra Tour de Ski? Teresa Johaug @ 7,00 ⛔
0,5/10
Unibet
Wygasła możliwość edycji tego posta więc podsumowuję poprzez cytowanie. Tak jak zakładałem, Justynka ujechała astmę na Val di Fiemme, kapitalne TdS i 4 z rzędu zwycięstwo Kowalczyk w tych prestiżowych zawodach. Mam nadzieję że ktoś skorzystał :razz:

Otrzymane punkty reputacji: +14
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Cóż po takim kursie spróbuję jeszcze tego typu na biathlon panów. H2H pomiędzy Emilem Hegle Svendsenem a Evgeny Ustyagovem. Svendsen to najlepszy zawodnik ubiegłego roku jeśli chodzi o same biegi masowe. Teraz w Oberhofie pokazuje że jest kapitalnie przygotowany biegowo. Jest w stanie nadrobić nawet minutę nad wszystkimi zawodnikami (tj. 2 karne rundy). W sztafecie wyprowadził swoją reprezentację na przyzwoite 5 miejsce. W sprincie zawiódł na strzelnicy bo aż 3 pudła a do zwycięzcy stracił tylko 27 sekund ostatecznie meldując się na 6 pozycji. Ustiugow w sprincie na czysto na strzelnicy i tylko 22 sekundy przed Svendsenem. Więc biegowo między tymi panami jest prawie minuta różnicy. Do tego warunki w Oberhofie jakby się uspokoiły, niby pogoda wskazuje na 5 m/s ale u pań też tak miało wiać a na strzelnicy była cisza. Jeśli Svendsen nie spudłuje więcej niż 2-3 razy to ten bieg wygra. Ustiugow też miewa czasami problemy na strzelnicy i być może dzisiaj będzie miał z tym problem.
149#
Emil Hegle Svendsen - Evgeny Ustyagov 1 @ 1,50 ✅ 3-24
1/10
Betsafe

Otrzymane punkty reputacji: +3
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Czas na podsumowanie, tak późno, bo czekałem na rozstrzygnięcie wszystkich typów długoterminowych. Blisko 62% skuteczność typów. Najbardziej cieszy skuteczność z siatkówki prawie 75%, jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się typować jakiejś dyscypliny na podobnym poziomie. Jeszcze muszę bardziej przyłożyć się do biathlonu, bo 60% skuteczności z mojej ulubionej dyscypliny mnie nie zadowala. Od czasu ostatniego podsumowanie delikatnie zwęszył się yield, wzrost trochę ponad 1%. Jeśli utrzymam taką skuteczność i taki wynik przez najbliższe 4 miesiące w których będę prowadził temat będę bardzo zadowolony. Obecny budżet który zbudowałem pozwala mi na zwiększenie stawki za jaką będę grał typy. Myślę że nawet 2j nie będą przeszkodą jednak racjonalniejszą decyzją będzie podniesienie o 0,5j czyli do poziomu 1,5j. Jeśli dalej będzie przynajmniej tak dobrze jak teraz to zdecyduję się na 2j. To by było na tyle, życzcie mi szczęścia i wytrwałości w dalszym prowadzeniu tematu, a typy będą jeszcze lepsze. Pozdro :razz:

Podane Kupony: 149
Trafione Kupony: 92
Zwroty: 6
Zainwestowane: 159 j
Wygrane: 179,491 j
Zysk: 20,491 j
Yield: 12,89%

Żużel: 33/59 w tym 4 zwroty
Kolarstwo: 2/4
Siatkówka: 40/54
Piłka Nożna: 3/10 w tym 1 zwrot
Biathlon: 9/15 w tym 1 zwrot
Skoki Narciarskie: 4/4
Biegi Narciarskie: 1/3

Otrzymane punkty reputacji: +16
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Plus Liga kobiet jest na tyle nieprzewidywalna że granie handicapów w stronę którejś z drużyn według mnie mija się z celem. Po takim kursie jaki oferują nam bukmacherzy byłem skłonny grać na Stal, jednak po tym co przeczytałem w dziale miałem mętlik w głowie. Z drużyny Stali odszedł trener Grabowski co trzeba ocenić pozytywnie, pod jego wodzą zawodniczki grały zdecydowanie poniżej oczekiwań, liczę na efekt nowej miotły w postaci trenera Wiśniewskiego i myślę że przynajmniej 2 sety, co da 1 punkt, gospodynie są w stanie dzisiaj ugrać. Zgadzam się z tym że Pałac jest faworytem tego meczu, jednak tam nie ma aż tak wielkiego potencjału, jednak trzeba przyznać że gra momentami może się podobać. Gram w tym meczu over 3,5 seta jest to według mnie jedna racjonalna opcja do zagrania tego meczu. Stal na pewno nie stoi na straconej pozycji i wcale się nie zdziwię jak sprawią dzisiaj sporą niespodziankę. Mielczanki grać z Bydgoszczankami potrafią czego odzwierciedlaniem może być mecz z 5 kolejki gdzie Stal wygrała spotkanie 3-0. Teraz co prawda forma jest gorsza, są dwie kontuzjowane zawodniczki, ale jest atut własnej hali. Ten mecz na pewno nie skończy się wynikiem 3-0 w którąś ze stron.
150#
KPSK Stal Mielec - KS Palac Bydgoszcz Over 3,5 seta @ 1,581 ⛔ 0-3
1,5/10
Pinnacle

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Jeden typ z dzisiejszej Ligi Mistrzów mężczyzn. Spotkanie pomiędzy Zaksą Kędzierzyn Koźle a CAI Teruel. Faworytem tego meczu niewątpliwie jest Zaksa i każda inna wygrana niż za 3 punkty będzie sensacją. Zaksie do pewnego awansu potrzeba właśnie tych 3 oczek i wszyscy zgodnie o tym mówią że kwestie awansu chcą rozstrzygnąć w domu. Kędzierzynianie graja bardzo ciekawą i techniczną siatkówkę, co przy rywalu kasy Teruelu powinno spokojnie zdać egzamin. Jeśli trener i prezes zapowiadają walkę w tym meczu to skład będzie pewnie najsilniejszy. Rouzier i Samica w Puls Lidzie oraz w LM grają bardzo skutecznie w ataku. Do tego mocna zagrywka którą preferują wszyscy poza Pawłem Zagumnym więc wszystko przemawia za gospodarzami. U gości na szczególną uwagę zasługuje Webber. Under punktowy który gram ma szansę powodzenia nawet przy graniu 4 setów.
151#
ZAKSA Kędzierzyn-Koźle - CAI Teruel Under 180,5 @ 1,55 ✅ 129
1,5/10
Bwin

Otrzymane punkty reputacji: +7
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Jeden typ na jutro z biathlonu pań. Bieg Indywidualny w Novym Meście. Dla przypominania za każde pudło na strzelnicy zawodniczce dopisywana jest 1 minuta karna. Ciężko wskazać faworytkę tego biegu, niby Magdalena Neuner jest w dobrej formie ale jak ona spisze się na strzelnicy to sam Bóg nie wie. Z oferty wybrałem H2H pomiędzy Olgą Zajcewą a Torą Berger. Kursy na Olgę przeszacowane, nieznacznie ale zawsze. Olga jest o wiele pewniejsza na strzelnicy niż Norweżka. Przy karnych minutach na strzelnicy jest to szalenie istotne. Biegowo nieznacznie lepsza jest Tora Berger ale nie jest w stanie w biegu odrobić minuty na Rosjanką. Myślę że obecnie na dystansie 15 km różnica w biegu pomiędzy tymi zawodniczkami nie przekroczy 45 sekund. Jak Tora spisuje się na strzelnicy to każdy kto spogląda na biathlon dobrze wie, potrafi szybko strzelać ale przy tym seryjnie pudłuje i to ma we krwi (vide Lars Berger). W tym roku mieliśmy raz bieg długi w Oberhofie wtedy Olga była 14 z aż 5 pudłami na strzelnicy, Tora 29 z 6 pudłami na strzelnicy, czasowo wtedy Tora straciła aż 2 minuty do Rosjanki, ale była wtedy w innym cyklu treningowym i bieg można wybaczyć. Reasumując liczę jutro na przynajmniej jedno pudło więcej ze strony Tory, wiatr co prawda w Novym Meście powieje z prędkością 3 m/s, jednak nie przeszkadza to by Norweżka kilkakrotnie spudłowała tym bardziej że w stójce jest bardzo słaba. A kurs na ten typ bardzo zachęcający.
152#
Tora Berger - Olga Zajcewa 2 @ 2,00 ✅ 6-4 tzw. izydor ????
1,5/10
Unibet

Otrzymane punkty reputacji: +16
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Typ ryzykowny, ale bez ryzyka nie ma zabawy. W tym tygodniu spotkania z Ligi Mistrzów nie przypadły mi do gustu bo ciężko cokolwiek wybrać. Spodobał mi się jeden typ a mianowicie under punktowy w meczu Trentino - Partizan. Każdy inny wynik niż 3-0 uznam za ogromną sensację. Trener mistrzów Włoch Radostin Stoychev zapowiedział że wyjdą dzisiaj w najmocniejszym zestawieniu, choć ja myślę że dzisiaj na parkiecie może pojawić się Della Lunga, Żygadło czy nawet Burgsthaler który dał niezłą zmianę w meczu z Monzą. Jednak ufam trenerowi bo to nie jest człowiek który rzuca słowa na wiatr i pierwsza 6 będzie najmocniejsza jaką dysponuje w obecnym momencie. Stojczew zapowiada również że chcą zdobyć dzisiaj 3 punkty a jakże by inaczej by być pewnym pierwszego miejsca w grupie, jednak będzie bacznie zwracał uwagę na koncentrację swoich zawodników bo dzisiaj tylko z tym mogą przegrać jego podopieczni lekceważąc rywala. Rozmowy motywacyjne chociażby w przerwie pomiędzy setami mają genialne, na bieżąco analizują błędy więc o ten czynnik jestem spokojny. Pierwszy mecz pomiędzy tymi drużynami zakończył się wynikiem 3-0 dla Trentino (sety do 18,14,19). Suma punktów w tamtym meczu wyniosła 126 i nie mam nic przeciwko aby dzisiaj się to powtórzyło. Partizan to zdecydowany outsider grupy, skład to głównie młodzi Serbowie którzy w obecnym momencie nie mają szans by zagrać jak równy z równym z najlepszą drużyną świata. Typ ryzykowny ale jak pisałem na początku warty tego ryzyka, bo drużyny dzieli różnica przynajmniej 2 dwóch klas jak nie więcej.
153#
Trentino Volley - Partizan Beograd Under 130,5 @ 1,85 ⛔ 131 jak żyć...
1,5/10
Betsafe

Otrzymane punkty reputacji: +1
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Ale jestem zły na typ powyżej, mieli dwie piłki w górze na skończenie undera :mad: i nie skończyli :razz: Ale nie ma co załamywać rąk nie takie porażki już miałem, więc jedziem dalej z typami.
Na jutro danie główne to biathlon panów. Sporo ciekawych typów, jednak typy na które się szykuję to potencjalne dogi więc zagram je dopiero jutro kiedy kursy ładnie podrosną. Przynajmniej mam taką nadzieję. A tymczasem H2H pomiędzy Antonem Szipulinem a Bjornem Ferrym. Biję się w pierś za ostatnie argumenty przeciwko Szipulinowi bo wszystkie obalił świetną dyspozycją w Oberhofie. Może jeszcze nie do końca jest to Szipulin którego chciałbym oglądać ale i tak nieźle miesza w czołówce. Według statystyk jest to najlepszy strzelec tego sezonu średnia to 90% jednym słowem kapitalna. Ferry niewiele gorzej bo 88%. Ale ostatnio Ferry mnie nie przekonuje. Biegowo Szipulin zdecydowanie lepszy, przy dobrej jeździe i dobrym smarowaniu nart Rosjanin może biegowo nadrobić minutę. Czyli dałoby to komfort jednego pudła więcej na strzelnicy. Warunki w Novym Meście dopisują, więc wiatr nie powinien wypatrzyć rywalizacji, trasy również bardzo dobrze przygotowane, jednym słowem Czeska mieścina pozytywnie zdaje test przed przyszłorocznymi Mistrzostwami Świata. Liczę na podobne strzelanie obu panów a biegowo Rosjanin załatwi ten pojedynek na swoją korzyść.
154#
Anton Szipulin - Bjorn Ferry 1 @ 1,85 ⛔ 9-3 szkoda pierwszego strzelania :???:
1,5/10
Bwin

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Drugi typ biathlonowy, Polski pojedynek pomiędzy Tomkiem Sikorą a Krzyśkiem Pływaczykiem. Bieg długi to ulubiona forma dla Tomka Sikory, dlaczego? bo jeśli dobrze strzela to może o TOP10 powalczyć, biegowo wiadomo katastrofa, ale strzelecko w tym sezonie wygląda pozytywnie 86%. Pływaczyk jest jeszcze gorszy biegowo niż Tomek a na strzelnicy przy Sikorze też wygląda słabo. Jeśli Tomkowi nie przydarzy się katastrofa na strzelnicy to ten typ spokojnie wjedzie. Biegowo Tomek jest w stanie nawet minutę nadrobić nad Krzysztofem. Co jest w ogóle niepojęte i nieprawdopodobne :razz: Dla mnie bardzo pewny typ i go sobie pogram za więcej niż gram zwykle.
155#
Tomasz Sikora - Krzysztof Pływaczyk 1 @ 1,35 ▶ Pływaczyk wycofał się
2/10
Tobet

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Skra jest lepszym zespołem niż Tours. Drużyna Francuzka gra bardzo siłową siatkówkę, bardzo fajnie grę prowadzi Rafa Redwitz. W rodzimej lidze wygrywają z każdym jednak liga a LM to zupełnie dwa inne światy. Dzisiaj Skra gra o pierwsze miejsce w grupie i nie wyobrażam sobie by tego spotkania nie wygrali. Wątpię że Jacek Nawrocki wyjdzie rezerwami, bo będzie chciał ten mecz jak najszybciej skończyć bo w weekend czeka ich spotkanie z liderem Plus Ligi Zaksą Kędzierzyn Koźle. Pewnie ten mecz potraktują jako swoisty trening i uważam że 4 sety wystarczą Skrze by rozstrzygnąć to spotkanie na swoją korzyść. Kursy już pospadały, ale i tak warto jeszcze zagrać. Jeśli nie zlekceważą rywala to ten mecz wygrają.
156#
Tours VB - PGE Skra Bełchatów 2 @ 1,55 ⛔ 3-0 Falasca przegrał im mecz
1,5/10
Unibet

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Jeden typ na dzisiejszy sprint pań, pojedynek pomiędzy Synnove Solemdal a Torą Berger. Faworytką tego pojedynku niewątpliwie jest Tora. Ostatnio widać że poprawiła strzelanie, strzela wolniej ale za to skuteczniej. Na strzelnicy procent Tory to 84% czyli niezły. Solemdal na strzelnicy jest bardzo słaba, seryjnie pudłuje czego odzwierciedleniem jest tylko 74% skuteczność. Jeśli warunki obie zawodniczki będą miały porównywalne to Solemdal przynajmniej 1-2 razy więcej spudłuje niż Tora. Biegowo zawodniczki porównywalne, zadecyduje dyspozycja dnia w biegu, ale maksymalna różnica pomiędzy paniami to ok 10 sekund w jedną lub drugą stronę. Jednak bardziej przychylałbym się ku Berger. Jeśli Tora się nie spali na strzelnicy to ten pojedynek wygra. Kurs niezły także warto to zagrać.
157#
Synnøve Solemdal - Tora Berger 2 @ 1,52 ✅ 26-2 planowo :razz:
1,5/10
Tobet

Otrzymane punkty reputacji: +3
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Post z wczoraj usunę i zmienię numerację dzisiejszego biathlonu. Śmieciuchy z Bwina zrobiły zwroty typy jednak pogram gdzie indziej. Bo kupony w bwinie tak jakby w ogóle nie zostały zagrane, co jest dla mnie parodią. Jeśli mają takiego a nie innego oddsmakera od siatkówki to za błędy trzeba ponieść konsekwencje a nie z graczy debili robić.
Na pierwszy ogień idzie Under punktowy w Warszawie. Tam miejscowa Politechnika podejmuje aspirującą do Mistrzostwa Polski drużynę Jastrzębskiego Węgla. Faworytem tego meczu jest zdecydowanie JSW. Mają bardzo fajny skład oparty na bardzo dobrych skrzydłowych, zdaje się że do składu jeszcze nie wrócił Vinhedo, jednak Brian Thorthon jako jego zastępca spisuje się bardzo przyzwoicie. Jeśli ma dobre przyjęcie a przeważnie ma to stara się grać kombinacyjną siatkówkę, co szczerze mówiąc po tym zawodniku bym się nie spodziewał. Politechnika za sprawą Patricka Steuerwalda grać dość ciekawie, jednak z faworyzowaną drużyną z Jastrzębia raczej nie ma szans, jeden set moim zdaniem są w stanie ugrać ale nic więcej. Under punktowy jak najbardziej ma szansę powodzenia przy wyniku 3-1 i moim zdaniem jest to bardzo korzystna opcja do zagrania. Mam nadzieję że Unibet pokaże klasę i nie anuluje tego zakładu.
158#
AZS Politechnika Warszawska - Jastrzębski Węgiel Under 185,5 @ 1,60 ⛔ 210 Thorthon to jest nieudacznik :mad:
1,5/10
Unibet

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Jeden typ z jutrzejszego sprintu panów. Norweski pojedynek pomiędzy Tarjei Boe a Ole Einarem Bjorndalenem. Nie wiem skąd taki pojedynek i nie wiem skąd taki kurs dał Unibet. Obaj nie startowali w Oberhofie, Boe był chory, a Ole przygotowywał formę na najbliższe zawody. Jednak ja nie widzę poprawy u doświadczonego Norwega. Z przykrością trzeba stwierdzić że czas króla pomału mija, biegowo już sporo traci do czołówki a na strzelnicy też nie jest za dobrze. W biegu przed dwoma dniami, w biegu długim Ole stracił do Tarjeia ponad 1 minutę 30 sekund. Na strzelnicy Boe również jest pewniejszy niż doświadczony kolega z reprezentacji. Boe strzela wolno ale bardzo celnie czego odzwierciedleniem jest 89,3% skuteczność. Ole tylko 83,8% więc spora różnica. Kurs spadł w czasie pisania analizy do 1,42 ale i tak warto zagrać.
159#
Tarjei Boe - Ole Einar Bjorndalen 1 @ 1,50 ✅ 20-25 Planowo
1,5/10
Unibet

Otrzymane punkty reputacji: +6
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Zdecydowałem się dołożyć jeszcze jeden typ na biathlon. Pojedynek pomiędzy Andreiem Makoveevem a Ole Einarem Bjørndalenem. Bukmacherzy zdecydowanie nie doceniają Ruska. Obecnie jest w najlepszej formie jeśli chodzi o wszystkich Rosjan. Strzela bardzo pewnie (86,5%) i dość szybko. O OEB pisałem już wyżej jego z kolei bukmacherzy przeceniają, nie jest w najlepszej dyspozycyjni, niestety. W biegu indywidualnym Ole biegowo do Makoveeva stracił 40 sekund. Czyli gdyby pobiegli na podobnym poziomie, trasa dzisiaj krótsza ale myślę że i tak jedną rundę karną Rosjanin jest w stanie odrobić. Jeśli się nie spali na strzelnicy i nie będzie miał wielkich podmuchów wiatru to powinien ten pojedynek wygrać. Raczej nie spodziewam się by Ole dzisiaj odpalił, jeśli w tym sezonie ma błysnąć to tylko w Mistrzostwa Świata w Ruhpolding.
160#
Andrei Makoveev - Ole Einar Bjørndalen 1 @ 1,65 ✅ 5-25 nikt nie skorzystał :?:
1,5/10
Tobet

Otrzymane punkty reputacji: +28
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Coś ostatnio siatkówka mi się posypała w temacie ale trzeba jechać dalej. Dobrze że biathlon wchodzi, tylko chyba nikt nie korzysta :?
Jedno spotkanie z Lega Pallavolo a mianowicie starcie pomiędzy Padovą a Monzą. Faworytem tego spotkania rzecz jasna jest Monza, ale po kolei najpierw zacznę od Padovy. Ostatnie dwa spotkania tej drużyny to wygrana w Rzymie z Romą 3-0 oraz przegrana 3-2 z Piacenzą. W obu spotkaniach bardzo dobrze zagrał Venceslav Simeonov. Atakujący dostaje bardzo dużo piłek i jest pierwszą opcją w ataku. Gra piekielnie siłową siatkówkę. Często bije po prostej i jeśli zamknie się mu ten kierunek to może mieć problemy. Drugą opcją w ataku jest przyjmujący Sebastian Schwarz który jest bardzo nieregularny. Ogólnie rzecz biorąc to zespół bardzo doświadczony. Potrafi wygrywać jeśli rywal pozwoli im grać swoją siatkówkę. Trzeba postraszyć ich mocną zagrywką, a w tym elemencie Monza gra bardzo dobrze. Monza to drużyna składająca się z bardzo młodych, dobrych i utalentowanych zawodników. Grę fantastycznie prowadzi Luciano de Cecco, mi jego gra się bardzo podoba i śmiem twierdzić że jest to jeden z najlepszych rozgrywających na świecie. Na przyjęciu nie zagra Milos Nikić który ma problemy z kręgosłupem a konkretnie z dyskiem. W jego miejsce gra równie dobry reprezentant JuEsEj Sean Rooney, ciekawy zawodnik raczej solidny w ataku szczególnie z 6 strefy. On wraz z Facundo Conte w tym momencie tworzą parę przyjmujących. Jeśli Facundo będzie dalej się tak rozwijał to będzie kiedyś jednym z najlepszych zawodników na świecie. W ataku solidny Mauro Gavotto, który powinien zagrać na 40% w ataku wtedy będzie dobrze. Libero Salvatore Rossini bardzo fajnie trzyma przyjęcie, bardzo często przyjmuje perfekcyjnie. Na środku pewnie zagrają Shumov i Butti którzy tworzą bardzo ciekawą parę środkowych. Butti gra sporo opcją w bloku co mi się bardzo podoba. Oglądałem ich ostatnie spotkanie z Trentino. Tam zabrakło niuansu by ugrać chociaż 2 sety. Ale po pierwszym wygranym do 22, Trentino włączyło demolkę w dwóch kolejnych setach. W 4 secie znów wyrównana walka jednak doświadczenie i ogranie, szczególnie Stokra i Kazijskiego spowodowały że przegrali ten mecz 3-1. Pozostawili jednak pozytywne wrażenie i moim zdaniem jutro zainkasują komplet punktów. Bo na papierze czy patrząc na obecną dyspozycję są zespołem lepszym niż Padova.
161#
Pallavolo Padova - Acqua Paradiso Gabeca Monza 2 @ 1,55 ✅ 1-3 izzi
1,5/10
Unibet

Otrzymane punkty reputacji: +1
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Pierwszy tym na moją ulubioną zawodniczkę czyli Brunet. Kwestie kibicowskie odstawiłem na drugi plan, bo przy typowaniu trzeba na bok odłożyć sentymenty, jednak w tym typie wszystko przemawia na korzyść zawodniczki z Francji. Brunet w sprincie była 4 a Vilukhina 5, różnica czasowa jaka jutro dzieli obie zawodniczki na starcie to aż 20 sekund. Jest to bardzo duża różnica. Biegowo w sprincie Rosjanka była lepsza o 20 sekund. Więc teoretycznie przy równym strzelaniu w co prawdę mówiąc nie wierzę Brunet powinna uporać się z Olgą. Bieg przemawia oczywiście za Rosjanką, ale strzelanie to majstersztyk w wykonaniu Brunet. Prawie 94% skuteczności na strzelnicy, Vilukhina ze swoimi 81% wypada przy niej łagodnie mówiąc marnie. Brunet strzela bardzo szybko (zresztą jest to jedna z najszybciej strzelających zawodniczek) i co najważniejsze celnie. Wszystko przemawia jutro za Brunet przewaga na stracie, lepsze strzelanie i wiatr który powieje z prędkością 6-8 m/s. Typ godny polecenia i oczywiście zagrania.
162#
Olga Vilukhina - Marie Laure Brunet 2 @ 1,55 ✅ 18-3 perła :cool:
1,5/10
Tobet

Otrzymane punkty reputacji: +22
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Drugi typ na Helenkę w parze z Andreą. Tu również sporą faworytką tego pojedynku jest Ekholm. Jutro na trasę wyruszy z przewagą 20 sekund. Przewaga może się zwiększyć tym bardziej że Helena zostanie pewnie doścignięta przez rewelacyjnie przygotowaną biegowo Darię Domraczewę. Białorusinka narzuci wysokie tempo i jeśli Helena utrzyma je to na 1 strzelanie przewaga nad Henkel może wynieść nawet 30 sekund. Henkel i Ekholm biegowo są porównywalne. W sprincie tylko o 2 sekundy patrząc na sam bieg lepsza była Szwedka. Jednak strzelanie zdecydowanie jest po stronie Helenki, która ma 86,2%, a Henkel 83,6%. Helena strzela wolniej od Henkel, ale pośpiech nie jest dobrym doradcą na strzelnicy i Henkel potrafi seryjnie pudłować. Jutro Helena może powalczyć przy dobrym strzelaniu o podium, czego z całego serca jej życzę. Może być 3 za Brunet i Zajcewą :razz:
163#
Helena Ekholm - Andrea Henkel 1 @ 1,40 ✅ 2-8
1,5/10
Unibet

Otrzymane punkty reputacji: +11
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Bieg na dochodzenie panów bez zbędnej kalkulacji bo mało czasu. Pojedynek pomiędzy dwoma Szwedami Begrmanem a Lindstromem. Gram na łysego bo jest o wiele lepszym biegaczem, dzisiaj na stracie wyruszą równocześnie. Bergman jest w stanie biegowo 45 sekund nadrobić nad młodszym kolegą. Na strzelnicy trochę lepszy Lindstrom, ale w biegach pościgowych zawsze słabo się prezentował. Biega dość przeciętnie i to zdecydowało że gram przeciwko niemu. Mam nadzieję że Bergman zacznie znowu biegać i strzelać jak na początku sezonu a wtedy ma szanse na czołowe lokaty i może dzisiaj o podium powalczy.
164#
Carl Johan Bergman - Fredrik Lindström 1 @ 1,75 ⛔ 8-6 na ostatnim 1 km biegowo stracił 20 sekund :-|
1,5/10
Bwin

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Nie mogę być i nie jestem zadowolony z tego tygodnia, moja gra szczególnie z siatkówki była fatalna tylko 2 na 6 typów trafione. Biathlon poszedł za to rewelacyjnie 6 na 9 + 1 zwrot. Spadł yield o 2% a co gorsze straciłem w tym tygodniu 2j. Ale to i tak nieźle przy tak słabej skuteczności jaką zaprezentowałem w tym tygodniu. Trochę szczęścia zabrakło w kilku typach (przy jednym underze z siatkówki brakuje punktu, w ostatnim typie biathlonowym zawodnik traci swoją całą przewagę na ostatnim kilometrze i ostatecznie kładzie typ), niepotrzebnie się zagotowałem i zagrałem na siatkówkę kobiet. Kolejny błąd to granie kuponu #154 zbyt pewnie się poczułem i myślałem że wszystko będzie wchodzić, choć inni odradzali mi ten typ. Człowiek jednak uczy się na błędach, a nie zawsze przecież można wygrywać. Kolejny tydzień musi być lepszy nie ma wyjścia ;) W kolejnym tygodniu królować tu będzie biathlon, siatkówka i kolarstwo. Szczególnie na tą ostatnią dyscyplinę położę największy nacisk. Pozdrawiam odwiedzających temat i pobierających typy ;)
Podane Kupony: 164
Trafione Kupony: 100
Zwroty: 7
Zainwestowane: 182 j
Wygrane: 200,571 j
Zysk: 18,571 j
Yield: 10,20%

Żużel: 33/59 w tym 4 zwroty
Kolarstwo: 2/4
Siatkówka: 42/60
Piłka Nożna: 3/10 w tym 1 zwrot
Biathlon: 15/24 w tym 2 zwroty
Skoki Narciarskie: 4/4
Biegi Narciarskie: 1/3

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Zaczynam nowy sezon kolarski w swoim temacie oraz w najlepszym dziale na forum ????
Analiz z kolarstwa w tym temacie na pewno nie ujrzycie wszystko co mam wam do przekazania oraz inne osobistości znajdziecie w dziale Kolarstwo. Aby szybko się do niego przenieść wystarczy kliknąć w Schlecka i Contadora z sygnaturki :cool: Również zachęcam do dyskusji w tym dziale, a na pewno nie pożałujecie. :razz:
Pierwsze typy długoterminowe na pierwszy wyścig w 2012 roku. Drugi typ w 50% pograł mi kolega ze względu na limit jak zaproponował SB.
165#
Andre Greipel - Oscar Freire 1 @ 1,55 ⛔
1,5/10
Unibet

166#
Wygra TdU? Andre Greipel @ 26,00 ⛔
0,5/10
Sportingbet

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom