Coś ostatnio
siatkówka mi się posypała w temacie ale trzeba jechać dalej. Dobrze że
biathlon wchodzi, tylko chyba nikt nie korzysta :?
Jedno spotkanie z
Lega Pallavolo a mianowicie starcie pomiędzy Padovą a Monzą. Faworytem tego spotkania rzecz jasna jest Monza, ale po kolei najpierw zacznę od Padovy. Ostatnie dwa spotkania tej drużyny to wygrana w Rzymie z Romą 3-0 oraz przegrana 3-2 z Piacenzą. W obu spotkaniach bardzo dobrze zagrał Venceslav Simeonov. Atakujący dostaje bardzo dużo piłek i jest pierwszą opcją w ataku. Gra piekielnie siłową siatkówkę. Często bije po prostej i jeśli zamknie się mu ten kierunek to może mieć problemy. Drugą opcją w ataku jest przyjmujący Sebastian Schwarz który jest bardzo nieregularny. Ogólnie rzecz biorąc to zespół bardzo doświadczony. Potrafi wygrywać jeśli rywal pozwoli im grać swoją siatkówkę. Trzeba postraszyć ich mocną zagrywką, a w tym elemencie Monza gra bardzo dobrze. Monza to drużyna składająca się z bardzo młodych, dobrych i utalentowanych zawodników. Grę fantastycznie prowadzi Luciano de Cecco, mi jego gra się bardzo podoba i śmiem twierdzić że jest to jeden z najlepszych rozgrywających na świecie. Na przyjęciu nie zagra Milos Nikić który ma problemy z kręgosłupem a konkretnie z dyskiem. W jego miejsce gra równie dobry reprezentant JuEsEj Sean Rooney, ciekawy zawodnik raczej solidny w ataku szczególnie z 6 strefy. On wraz z Facundo Conte w tym momencie tworzą parę przyjmujących. Jeśli Facundo będzie dalej się tak rozwijał to będzie kiedyś jednym z najlepszych zawodników na świecie. W ataku solidny Mauro Gavotto, który powinien zagrać na 40% w ataku wtedy będzie dobrze. Libero Salvatore Rossini bardzo fajnie trzyma przyjęcie, bardzo często przyjmuje perfekcyjnie. Na środku pewnie zagrają Shumov i Butti którzy tworzą bardzo ciekawą parę środkowych. Butti gra sporo opcją w bloku co mi się bardzo podoba. Oglądałem ich ostatnie spotkanie z Trentino. Tam zabrakło niuansu by ugrać chociaż 2 sety. Ale po pierwszym wygranym do 22, Trentino włączyło demolkę w dwóch kolejnych setach. W 4 secie znów wyrównana walka jednak doświadczenie i ogranie, szczególnie Stokra i Kazijskiego spowodowały że przegrali ten mecz 3-1. Pozostawili jednak pozytywne wrażenie i moim zdaniem jutro zainkasują komplet punktów. Bo na papierze czy patrząc na obecną dyspozycję są zespołem lepszym niż Padova.
161#
Pallavolo Padova - Acqua Paradiso Gabeca Monza
2 @ 1,55 1-3 izzi
1,5/10
Unibet