>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wielki powrót by dawid.400

Status
Zamknięty.
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Po typach długoterminowych czas na typ z pierwszego etapu TdU. Po więcej informacji o typie zapraszam do działu kolarstwo, wystarczy kliknąć w sygnaturkę. Typ godny polecenia, mam nadzieję że wejdzie na spokojnie. Wyścig odbywa się w nocy więc kładę się spać, jutro wstaję i liczę miliony, taką mam wizję tego typu. :cool:
167#
Greg Henderson - Gert Steegmans 1 @ 1,50 ⛔ 113-112 :grin:
1,5/10
Sportingbet

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Pech w typie z kolarstwa kraksa 800 m przed metą i typ przegrany co prawda minimalnie i bardzo pechowo.
Dwa typy z pucharu Polski w siatkówce mężczyzn.
Pierwszy typ na zwycięzcę pucharu Polski. Po meczu Skry we Francji byłem bardzo niepewny dyspozycji podopiecznych Jacka Nawrockiego. Nie wiedziałem jak przyjąć tą porażkę, czy był to wypadek przy pracy, czy może też obniżka formy mistrzów Polski. Jednak mecz Plus Ligi pomiędzy ZAKSA a Skrą rozwiał moje wątpliwości. Na dzień dzisiejszy w Polsce nie ma zespołu który gra na poziome Skry. Co prawda czołówka ligi bardzo mocno się zbliżyła jednak nie sądzę aby któraś z drużyn grających w półfinałach pucharu Polski była w stanie z nimi wygrać. Ale po kolei. Pierwszy półfinał pomiędzy Zaksą a Jastrzębskim opiszę niżej. Jednak faworytem tego pojedynku niewątpliwie są podopieczni Krzyśka Stelmacha. Drugi półfinał Resovia - Skra. Pomimo tego że finały PP rozgrywane są w Rzeszowie, to nie sądzę by Resovia była w stanie wyeliminować Bełchatowian. Na mecz półfinałowy Skry z Resovią bukmacherzy płacą 1,5, w finale jeśli Skra zagra z Zaksą moim zdaniem będzie coś ok 1,4 w stronę Bełchatowian. Więc kurs na ogólne zwycięstwo jest zadowalający. Problemem Skry jest rozgrywający Falasca, w meczu we Francji grał patologię, tak samo grał w pierwszym secie przeciwko Zaksie w Plus Lidze. Niedokładne piłki, jakieś cudowanie i wystawy sposobem dolnym. W kolejnych setach nastąpiła metamorfoza, Hiszpan grał tak jak za najlepszych lat, kapitalnie poprowadził grę swojej drużyny. W końcówkach setów nie pękał co często mu się zdarza, grał rozważnie, sporo środkiem i umiejętnie szydłami. Bardzo dobrze prezentowała się para przyjmujących Kurek i Winiarski. Wlazły jak zwykle na swoim wysokim poziomie do tego atomowa zagrywka. Środkowi jak już wcześniej wspomniałem dostawali sporo piłek i spisywali się bardzo dobrze. Zatorski też po reprymendzie ze strony Nawrockiego stał się jakby innym zawodnikiem. Skra potrafi w trudnych, krytycznych momentach się spiąć. Dal mnie jest to najlepsza drużyna w Polsce i myślę że swoją dominację potwierdzą w Rzeszowie w finałach Pucharu Polski.
168#
Puchar Polski w siatkówce mężczyzn zwycięzca? Skra Bełchatów @ 2,25
1,5/10
Unibet

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Pierwsze spotkanie półfinału Pucharu Polski pomiędzy Zaksą Kędzierzyn Koźle a Jastrzębskim Węglem. Faworytem tego meczu jest Zaksa. W ostatniej kolejce podopieczni Krzyśka Stelmacha przegrali ze Skrą 3-1, zostawili jednak pozytywne wrażenie i można z pełnym przekonaniem i świadomością stwierdzić że jest to druga siła polskiej ligi. Dobre spotkanie przeciwko Bełchatowianom rozegrał Rouzier. Widać że rozumie się z Pawłem Zagumnym od którego dostaje bardzo dużo piłek, jest zdecydowanie pierwszą opcją w ataku. Mecz ze Skrą nie do końca wyszedł obu przyjmującym. Samica pomimo tego że miał 60% w ataku trochę się męczył, w pamięci mam 3 czapy pod rząd w drugim secie. Przyjęcie też kulało ze strony Samika, ale jest to na tyle dobry zawodnik że takie problemy ma raz na jakiś czas. Ruciak z kolei słabo w ataku, ale kapitalnie w przyjęciu. Dobre spotkanie grał Gladyr który skończył chyba wszystkie piłki które dostał od Zagumnego. Pozytywnie Kaźmierczak, chociaż męczył się trochę w ataku, za to w bloku bardzo dobrze. Jastrzębski Węgiel w weekend grał z Politechniką z Warszawy. Kolejny mecz w którym podopieczni Bernardiego mnie nie przekonali. Brak podstawowego rozgrywającego Raphalea Vinhedo w trudnych meczach rzuca się w oczy. Brian Thorthon sobie kompletnie nie radzi z presją, jeśli zawodnicy mu kończą ataki na pozytywnym poziomie to jest ok. ale jeśli ktoś gra słabo w ataku to zawodnik USA kompletnie nie wie komu grac. Bardzo słabo w meczu z Politechniką grali Bartman i Kubiak może statystyki tego nie do końca odwzorowują ale obaj strasznie się męczyli w ataku a i z przyjęciem mieli sporo kłopotów. Na środku kontuzjowanego Bjonte zastąpił Gawryszewski. W bloku zagrał fantastycznie bo aż 7 razy dał czapę rywalom jednak w ataku tylko 30% jak na środkowego to trochę mało. Pozytywnie Misiek Lasko ale i on miewa czasami zastoje jak to miało miejsce w 2 i 4 secie z Politechniką. Moim zdaniem brak dwóch istotnych zawodników czyli Bjonte (występ z Zaksą niepewny, ale nie wykluczony) i Vinhedo sprawiają że JSW nie jest według mnie w stanie powalczyć z tak dobrze funkcjonującą Zaksą. Kurs na zwycięstwo zawodników z Kędzierzyna mnie zadowala więc na nich gram.
169#
Zaksa Kędzierzyn Koźle - Jastrzębski Węgiel 1 @ 1,72 ⛔ 2-3 kontuzja Samika, oszustwo sędziego i typ w plecki
1,5/10
Unibet

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Nie spodziewałem się takiego typu. Dla mnie wygląda to bardzo obiecująco tym bardziej że spokojnie może wejść przy graniu 4 setów. W meczu we Francji Reska wygrała 3-1 a suma punktów wyniosła 180. Dzisiaj nie spodziewam się zbyt wyrównanych setów. Na pewno przynajmniej jednego seta Resovia jest w stanie wygrać do 16-18. Nawet przy graniu 4 setów z wynikami 25-20 mamy under 180,5. A czy takie wyniki są jakimś nadspodziewanym osiągnięciem? nie. Sam Grozer zapowiada że mecz z Fartem (wygrany 3-0) i ten dzisiejszy z Arago traktują jako okres przygotowawczy do Pucharu Polski. Więc dzisiaj spodziewam się najmocniejszego składu ze strony trenera Kowala. Szybkie 3-0 i dobra gra najbardziej zadowoliłaby zawodników, kibiców i trenera. Bo nie ma co się przemęczać prze półfinałowym starciem ze Skrą. O składach nie będę pisał bo zrobił do kolega w dziale siatkówki a nie chce mi się tego powtarzać. Więc jak kogoś to interesuje to niech tam zajrzy.
170#
Asseco Resovia Rzeszow - Arago de Sete Under 180,5 @ 1,60 ✅ 139 można rzec że była to lokata :cool:
1,5/10
Betsafe

Otrzymane punkty reputacji: +1
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Po więcej informacji odsyłam do najlepszego działu na forum ????
KLIK W SYGNATURKĘ :razz:
Typ w Unibecie wisi do 23:55 więc jak ktoś się zdecyduje to trzeba się śpieszyć ????
171#
Edvald Boasson Hagen - Michael Matthews 1 @ 1,55 ⛔ 5-2 ????
1,5/10
Unibet

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Nie siedzi kolarstwo od początku sezonu, brakuje szczęścia przede wszystkim bo typy były dobre ;) Ale teraz może być już tylko lepiej :razz:
Warto mieć konto w tak śmieciowym buku jak BAH. Niech się ktoś popuka po głowie w BAH-u za taki kurs na Tours VB. Nie po to Francuzi wygrali 3-0 ze Skrą by teraz w ostatniej kolejce oddać pierwsze miejsce w grupie F. Muszą wygrać za 3 punkty by nie czekać na wynik z Bełchatowa gdzie pewnie Skra wygra 3-0 z Budavą. Tours za sprawą sypacza Redwitza gra genialnie, co ten człowiek robi na siatce to jest niesamowite. Nie dość że rozgrywa świetnie, ma bardzo duży wpływ na drużynę jeśli chodzi o mentalność. Na ataku u Francuzów gra Konecny który ze Skrą grał fantastycznie, on wraz z Calą ciągną grę w ataku drużynie z Francji. Za przyjęcie odpowiedzialni są libero Gonzalez i przyjmujący Terzic, obaj grają kapitalnie w obronie, ogólnie świetnie współpracują w tej drużynie elementy blok-obrona. Ach Volley to trzecia siła tej grupy z Budavą sobie radzą spokojnie jednak zarówno ze Skrą jak i Toursem nie mają szans. W pierwszym meczu we Francji Tours rozbił Ach Volley 3-0. Teraz będzie podobnie może jednego seta stracą ale nic więcej. W grę wchodzi pierwsze miejsce w grupie co jest bardzo istotne w dalszej fazie rozgrywek. Dodam tylko że ostatnie mecze Toursu w lidze czy LM są rozstrzygane 3-0 w stronę TVB więc dzisiaj będzie podobnie.
172#
Ach Volley Bled - Tours VB 2 @ 1,80 ✅ 1-3 lokata tzw izydor

1,5/10
BAH

Otrzymane punkty reputacji: +8
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Tu też niech ktoś się zdrowo pierdzielenie w głowę. Różnica pomiędzy drużyną z Berlina a Monzą to przynajmniej jeden poziom. Do Niemiec trener Monzy zabiera pierwszy skład chcą wygrać mecz by nie grać Złotego Seta w którym jest loteria. W meczu u siebie Monza rozbiła Berlin 3-0, co prawda w 3 secie goście z Berlina prowadzili 23-18 i tak przegrali seta więc to pokazuje jacy są słabi. Monza w lidze ostatnio pewnie 3-1, z tego co wyczytałem i zobaczyłem relację we włoskiej TV to jestem pewny zwycięstwa w jutrzejszym meczu. W meczu ligowym z Padovą świetnie zagrali w ataku 54%, oraz w przyjęciu 35% perfekcyjnego i 48% dokładnego. Powoli do zdrowia wraca Nikic ale nie sądzę że będzie jutro w wyjściowym składzie bo jego zastępca Rooney gra równie dobrze. Monza jest zdecydowanie faworytem tego meczu i myślę że jutro straci maksymalnie 1 seta.
173#
Berlin Recycling Volleys - Acqua Paradiso Monza Brianza 2 @ 1,45 ✅ 1-3 planowo
1,5/10
Tobet

Otrzymane punkty reputacji: +7
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Pierwszy typ to pojedynek H2H pomiędzy Heleną Ekholm a Olgą Vilukhiną. Biegowo te zawodniczki są porównywalne. Chociaż Olga jak wrzuci wyższy bieg to 15 sekund może nadrobić nad Szwedką. Jednak na strzelnicy Rosjanka spisuje się słabo, tylko 80,9% skuteczności, Helena w tym aspekcie ma 86,2%. Jeśli Olga będzie miała jedno pudło więcej niż Helena to typ powinien wejść, a jest to bardzo prawdopodobne. Trasy w Antholz Anterselvie są dość wymagające i myślę że Helenka spokojnie sobie z nimi poradzi. Dzisiaj ma być bezwietrznie we Włoszech więc typ jeszcze bardziej mi się podoba.
175#
Helena Ekholm - Olga Vilukhina 1 @ 1,55 ✅ 5-6
1,5/10
Unibet

Otrzymane punkty reputacji: +4
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Po takim kursie warto to zagrać. MLB strzela najlepiej z wszystkich zawodniczek 93,8% skuteczności. Jeśli będzie dzisiaj na czysto na strzelnicy to tap 10 powinna spokojnie osiągnąć. W sprincie biegamy tylko 7,5 km więc biegowo aż tak dużych strat nie poniesie. Kurs bardzo fajny więc warto.
176#
Marie Lauret Brunet - Top 10 @ 2,40 ⛔ 35 to był zły typ ale jak debil zagrałem :-|
1,5/10
Betsafe

Otrzymane punkty reputacji: +2
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Bah i biathlon to się wyklucza, a jednak :razz: Najwyższy kurs jaki znalazłem na Simona w pojedynku z Antonem. Szipulin to drugi z najlepszych zawodników jeśli chodzi o strzelanie 90,6%, Simon niewiele gorzej 87,9% jednak jutro atut Rosjanina zostaje obalony przez pogodę jaka panuje w Anterselvie. Jest bezwietrznie i na strzelnicy wszyscy zawodnicy będą spisywali się bardzo dobrze. Dzisiaj pokazały to panie, dawno nie było zawodów by tak dużo zawodniczek strzelało 10/10 lub z jednym pudłem. Jutro liczę na podobne strzelanie u panów. A Szipulin i Fourcade powinni być w takich warunkach bezbłędni. Więc typ teoretycznie powinien rozstrzygnąć się w biegu i tu zdecydowanie w lepszej dyspozycji jest starszy brat młodszego :razz:. W Nowym Meście Simon notował kapitalnie wyniki biegowe i jeśli nic się nie zmieniło to jutro jest w stanie odrobić przynajmniej 30 sekund na trasie. Stać go nawet na więcej bo Simon nigdy tak nie biegał, tak blisko (porównując biegowo) swojego brata nigdy nie był. Jest w gazichu to tego smaczku dodaje fakt że jeszcze nie wygrał zawodów Pucharu Świata, a jak nie teraz kiedy kapitalnie biega to kiedy.
177#
Simon Fourcade - Anton Szipulin 1 @ 1,80 ⛔ 21-8 fatalne smarowanie nart u Francuzów
1,5/10
BAH

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Suabo idzie, nie mam czasu ostatnio i niepotrzebnie grałem ale tak to już jest że człowiek zawsze się skusi. Niezależnie od wyników sobota-niedziela (a jeszcze kilka typów zagram) będzie chyba kolejna długa przerwa w graniu i od forumka. Ale wszystko wyjaśni się w poniedziałek :?
Dzisiaj Simon położył typ z Szipulinem, pomimo tego że Rosjanin miał o jedno pudło więcej na strzelnicy, jednak przegrał nie ze względu na to że stracił formę czy coś, tylko z tego powodu że jego serwisanci nie trafili ze smarowaniem nart. Wszyscy Francuzi biegli słabo, jedynie Martę coś osiągnął. Na jutrzejszy bieg masowy gram go w parze z Tarjei Boe, młody Norweg w tym sezonie spisuje się przeciętnie. Po zeszłorocznym kapitalnym wyniku pozostały tylko wspomnienia. Boe ma problemy nie tylko w biegu ale też na strzelnicy, a po chorobie wygląda to jeszcze gorzej. Dzisiaj w sprincie dopiero 40 z 4 pudłami, biegowo był lepszy od Simona o 20 sekund ale na temat biegu Simona pisałem wyżej. Dodam tylko że do pierwszego strzelania Simon był najlepiej biegającym zawodnikiem, a później zaczął padać lekki śnieg i narty przestały jechać. Simon przede wszystkim lepiej strzela, jutro aż 4 strzelania więc na plus do starszego z klanu Fourcade. Myślę że jutro serwisanci lepiej posmarują narty i nie zawalą sprawy, a Simon zrobi swoje i wygra ten korespondencyjny pojedynek z Boe.
178#
Simon Fourcade - Tarjei Boe 1 @ 1,85 ✅ 12-22 izzi Norwegia kompletnie bez formy
1,5/10
Unibet

Otrzymane punkty reputacji: +2
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Dzisiaj mój benefis za okazji 2000 postów :cool:
Jeden typ z Włoskiej Lega Pallavolo. Mecz dwóch drużyn sąsiadujących ze sobą w tabeli Verona jest 9 a Latina 8. Jednak według mnie lepszym zespołem jest Verona. Ostatnie mecze napawają optymizmem najpierw wygrana u siebie z Cuneo 3-2, później wyjazdowa wygrana z Sisley Belluno 3-1. Kapitalnie w ostatnich tygodniach gra Mitja Gasparini, jest zdecydowanie liderem tego zespołu i pierwszą opcją w ataku. Dobrą parę przyjmujących tworzą dwaj reprezentanci Niemiec Robert Kromm i Marcus Popp. Ten pierwszy odpowiedzialny za atak a ten drugi za przyjęcie. Dobrze na środku siatki wygląda Aidan Zingel który nie tylko jest solidny a ataku ale również świetnie gra blokiem. Zespół gra szybko i dość kombinacyjnie za sprawą Marco Meoniego. Dal mnie ten zespół to solidna druga półka we Włoszech. Myślę że jutro sobie spokojnie poradzą z rywalem. Latina wygrała ostatnio 3-2 z San Giustino, a tydzień wcześniej uległa Sisleyowi Belluno 3-0 u siebie. Jest to bardzo nierówna drużyna potencjał jest ale nie tak wielki jak w Veronie. W dobrej formie ostatnio jest Jakub Jarosz i to on jest liderem Latiny, z Sisleyem tylko on dobrze zagrał. Natomiast z San Giustino oprócz Jarosza dobrze grał przyjmujący Rivera który bardzo fajnie atakuje. Szczególnie po skosie ma ciasne fajne ataki które ciężko się broni. Mecz powinien być wyrównany jednak w roli zwycięzcy widzę zdecydowanie Veronę. Myślę że skończy się 3-1 dla gospodarzy.
179#
Marmi Lanza Verona - Andreoli Latina 1 @ 1,50 ✅ 3-0 Planowo :cool:

1,5/10
Bet365

Otrzymane punkty reputacji: +1
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Przeanalizowałem ten typ wzdłuż i w szerz i wyszło że Szwecja będzie wyżej niż Niemcy, ale po kolei. Najpierw zacznę od składów i opisaniu drużyny Niemieckiej. Skład: Roesch, Birnbacher, Graf, Peiffer. Krótko mówiąc nie ma petardy jaką kiedyś mieli Niemcy w sztafecie. Wyraźne dwie dziury w składzie o nazwiskach Roesch i Graf. Ten pierwszy nie dość że bardzo słabo biega, to jeszcze na strzelnicy spisuje się słabo. W biegu masowych nie biegał, ale w sprincie czas półtorej minuty gorszy niż najlepsi zawodnicy, na dystansie 10 km to kiepsko. Graf to z kolei dobry biegacz, ale strzelnica i on nadają na innych falach. W Anterselvie strzela wybitnie słabo, w masowym 3 pudła w sprincie 2. Ogólnie na strzelnicy tylko 80%. To główny kandydat do biegania karnej rundy i myślę że jutro przynajmniej raz odwiedzi popularny ogródek. Dalej Peiffer który jest bardzo solidnym zawodnikiem, biega bardzo dobrze, na strzelnicy też jest raczej pewny, choć w masowym zaliczył aż 5 pudeł. Skuteczność na strzelnicy 84,9%. No i na koniec lider tej reprezentacji Birnbacher. Świetna forma w Anterselvie. 4 w sprincie 1 w masowym jest forma i na tej drugiej zmianie może trochę mnie zagotować (u Szwedów najsłabszy Jonsson) ale spokojnie. Na strzelnicy 85% więc nieźle, powiedzmy solidnie. Szwedzi wystąpią w następującym składzie: Bergman, Jonsson, Ferry i Lindstrom. Na pierwszej zmianie łysy nie powinien wypaść gorzej niż Roesch, co więcej nie może. Weekend we Włoszech średni jednak w sztafecie łysy spina się niesamowicie by dobrze wystąpić. Forma na strzelnicy raczej niezła bo 84%, biegowo średnio bo w poprzednich biegach do najlepszych tracił ok 30-40 sekund. Kolejny to Jonsson który jest najsłabszym ogniwem tej drużyny, jak na razie w Anterselvie nie biegał więc ciężko coś na jego temat powiedzieć, jednak w sztafecie raczej nie zawodzi, biegowo traci gdzieś minutę do najlepszych ale w sztafecie strzela nieźle, tylko zdecydowanie za szybko i wtedy zdarzają mu się wpadki i tak słaba skuteczność bo tylko 78,6%. Jeśli on nie zawali, to Szwecja jutro wygra sztafetę. Trzecia zmiana to Ferry, dzisiaj w masowym nie wyszło mu strzelanie bo aż 4 pudła jednak biegowo kapitalnie, w sprincie też dobrze zarówno biegowo jak i strzelecko. Skuteczność na strzelnicy aż 88% jedna z lepszych ze wszystkich zawodników. Na koniec ten kapitalny w Anterselvie, Lindstrom, 1 w sprincie, 4 w masowym biega tu kapitalnie strzela również więc będzie jutro liderem zespołu. Skuteczność na strzelnicy aż 88,5%. W tym roku mieliśmy dwa razy sztafetę panów. W Hochfilzen Niemcy byli na 6 miejscu (na strzelnicy 1+10) a Szwedzi na 4 (strzelnica 0+7), druga sztafeta była w Oberhofie, Niemcy zajęli 4 miejsce (strzelnica 1+14) a Szwedzi 3 (strzelnica 0+6). Wyniki z poprzednich sztafet, obecna forma, wskazują na wygraną Szwecji w tym pojedynku i tak też zagram na ten jutrzejszy bieg.
180#
Szwecja - Niemcy 1 @ 1,80 ⛔ 5-2 Bergman ????
1,5/10
Unibet

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
168#
Puchar Polski w siatkówce mężczyzn zwycięzca? Skra Bełchatów @ 2,25 ✅
1,5/10
Unibet
Minęła już możliwość edycji tego posta co jest dziwne bo 6 dni jeszcze nie minęło, więc rozliczam przez cytowanie.
Zgodnie z planem, taki kurs na najlepszą drużynę w Polsce to była promocja. Tylko ZAKSA mogła ich pokonać, ale odpadła niezasłużenie z JSW. Ale dla mnie to lepiej. ;)

Otrzymane punkty reputacji: +3
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Po raz kolejny nie był to dobry tydzień w moim wykonaniu, straciłem ogólnie co prawda nie dużo bo 2j ale to zawsze strata. Skuteczność typów w tym tygodniu tylko 50%. Fatalnie typowałem kolarstwo podane 5 typów i żaden nie trafiony. Ogólnie na kolarstwie w tym tygodniu aż 6,5j w plecy. Jednak trzeba wyciągnąć wnioski z tej dyscypliny i tak też zrobiłem. Jeśli będą pojawiały się typy z kolarstwa to minimalny kurs na typ będzie wynosił ~2 bo niższych kursach tego sportu nie opłaca się grać bo jest spora loteria. Tak też było w 3 typach które podałem różnica miejsc pomiędzy zawodnikami których grałem wynosiła 1-2 pozycje, więc w kolarstwie boli to przeogromnie. Do tego stawka na tą dyscyplinę będzie pomniejszona myślę że do 0,5j. Siatkówka pozytywnie 5/6 więc bardzo dobrze, jedna porażka to Zaksa która przegrała przez kontuzję i błędną decyzję sędziego. Biathlon nieźle 3/5, głupia dzisiejsza wtopa Szwedów ale taki urok tego sportu. W tym tygodniu nie ma biathlonu, jednak jest siatkówka i najprawdopodobniej tylko z tej dyscypliny będą typy w tym tygodniu. Mam nadzieję że jeśli pobieracie typy to wybieracie tylko te trafne :razz: Pozdro ????
Podane Kupony: 180
Trafione Kupony: 108
Zwroty: 7
Zainwestowane: 205 j
Wygrane: 221,271 j
Zysk: 16,571 j
Yield: 8,08%

Żużel: 33/59 w tym 4 zwroty
Kolarstwo: 2/9
Siatkówka: 48/66
Piłka Nożna: 3/10 w tym 1 zwrot
Biathlon: 18/29 w tym 2 zwroty
Skoki Narciarskie: 4/4
Biegi Narciarskie: 1/3

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Trochę nie rozumiem kursów w tym meczu. Ok może faworytem jest zespół Modeny ale żeby 1,3 na wygraną to trochę mało. Trzy dni temu oba zespoły spotkały się w meczu ligowym, mecz odbywał się co prawda w Monzie jednak 3-0 dla podopiecznych Emanuele Zaniniego robi wrażenie. Dzisiaj również nie stawiałbym ich na straconej pozycji bo widać że są w niezłej formie. W przeciwieństwie do Modeny, o słabej dyspozycji drużyny mówi nawet kapitan Angel Dennis.
A Monza abbiamo giocato una brutta partita e, se mai ce ne fosse stato bisogno, abbiamo capito che loro sono una squadra decisamente diversa rispetto a quella che avevamo incontrato all’andata – spiega il capitano di Casa Modena Angel Dennis
Zespół Modeny przystąpi do meczu w pełnym zestawieniu, żaden zawodnik nie narzeka na kontuzje jednak w Monzie niepewny jest występ Rooenya.
Ancora non si sa se Sean Rooney, assente da due gare, farà parte del gruppo che affronterà gli emiliani, ma naturalmente Zanini si augura di poter avere tutti i giocatori a disposizione: “Speriamo di avere a disposizione l&#39;intero organico, e di recuperare Rooney, anche se non sarà al 100%”.
Jednak para przyjmujących Nikic i Conte według mnie jest bardziej kompletna. Bo jeśli gra Nikić to można trochę schować Conte w przyjęciu i dać mu więcej swobody w ataku. Można wtedy pograć więcej 6 strefą z której Argentyńczyk jest bardzo skuteczny.
De Cecco powinien spokojnie poprowadzić grę zresztą na przeciw siebie dzisiaj staną jedni z lepszych rozgrywających na świecie Esko - De Cecco więc emocje gwarantowane. Jednak w lepszej dyspozycji jest obecnie Argentyńczyk.
Na młocie w Monzie Gevotto który nie schodzi poniżej pewnego solidnego poziomu. Monza gra sporo środkiem i to jest niewątpliwie spory atut tego zespołu. Bo obaj środkowi Butti i Shumov grają nieźle.
Modena ma mocne skrzydła. Angel Dennis na młocie może w każdej chwili odpalić a jego zagrywka również robi wrażenie. Przyjęcie to Kooy, Anderson i Martino wszyscy bardzo dobrzy w ataku, jednak przyjęcie tylko u Andersona wygląda dobrze.
Kadrowo oba zespoły porównywalne z lekkim wskazaniem na Monzę. Obecna forma zdecydowanie po stronie gości. Ostatnia gra i wyniki również. Sporo wskazuje na wyrównany mecz być może 5 setowy, jednak myślę że z tego boju zwycięsko wyjdą podopieczni Zaniniego. Dobrym typem wydaje się również być Over 3,5 setów po @1,50 w Pinnacle. Jednak wybieram opcję na Monzę bo jest lepszy kurs a i zawsze może skończyć się 3-0 dla gości. :wink:
181#
Casa Modena - Aqua Paradiso Monza Brianza +1,5 2 @ 2,11 ⛔ 3-1 ale szkoda 1 seta mieli 5 piłek setowych ????
1,5/10
Pinnacle

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Pojedynek dwóch Norwegów. Wyżej umiejętności oceniam Skletta. Jest to zawodnik zdecydowanie równiejszy i pewniejszy niż Velta który potrafi jeden skok oddać bardzo dobry a drugi kompletnie zepsuć. W Zakopanem obaj spisywali się średnio w pierwszym konkursie dużo lepiej zaprezentował się Sklett a w drugim minimalnie lepszy był Velta. Jednak w Sapporo bardzo dobrze skacze Sklett, pierwszy trening 126,5 m, drugi 133,5 m i w kwalifikacjach aż 137 m, co prawda w kwalach powiało mu przepięknie ale widać że potrafi to wykorzystać. Velta natomiast w pierwszym treningu 130,5m w drugim 122,5 m a w kwalifikacjach 116 m. Wyraźnie widać że w Japonii lepiej skacze Sklett więc zaufam jego umiejętnością i liczę że nie zawiedzie.
182#
Vegard-Haukoe Sklett - Rune Velta 1 @ 1,50 ✅ 4-17 perła :smile:
1,5/10
Tobet

Otrzymane punkty reputacji: +4
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Wielkie starcie w Lega Pallavolo, lider kontra wicelider, najlepsza drużyna świata kontra chyba druga na świecie drużyna. Pierwsze spotkanie pomiędzy tymi drużynami w Trydencie zakończyło się wygraną Maceraty 3-2, wynik dla mnie nie był żadnym zaskoczeniem o czym mogliście przekonać się TU.
Kibicuję Maceracie jednak względy kibicowskie odstawiam na drugi plan, bo przecież nie o to w bukmacherce chodzi. Dla mnie faworytem tego meczu jest Trenitino nieznacznym ale zawsze. Moja analiza będzie inna niż zwykle bo będę starał się, porównać zawodników grających na tych samych pozycjach. Obecna forma zdecydowanie po stronie Trentino i myślę że to zadecyduje o wygranej bo potencjał obu drużyn porównywalny.
Travica - Raphael
Zawodnicy porównywalni, ciężko powiedzieć który z zawodników jest lepszy o obaj ze swoich zadań wywiązują się w 100%. Raphael ma przeważnie lepsze przyjęcie i może grać bardziej kombinacyjnie. Travica kiedy ma piłkę pod siatką robi z nią to co chce. Gubi blok ale potrafi też dobrze kiwać. Robi to częściej niż gracz Trentino i jest w tym zdecydowanie lepszy. Zagrywka też po stronie Włocha, silna i bardzo kąśliwa potrafi też zaserwować asa. Raphael to trudny flot który często sprawia problemy przyjmującym i też punktuje w tym elemencie. Obecna forma jednak po stronie gracza Trentino i dlatego w tym pojedynku widzę remis.
Savani/Parodi - Kazijski/Juantorena
W tym elemencie, patrząc na obecną formę lepszy jest duet Trentino. Nie od dziś wiadomo że Savani to ofensywny przyjmujący ma bardzo często problemy w przyjęciu. Jednak ostatnio męczy również się w ataku. Moim zdaniem jest wypalony i potrzebuje trochę odpoczynku. Coraz częściej zastępuje go Kovar który jest w cyklu meczowym sprawia pozytywne wrażenie. Parodi to defensywny pryzmujący więc z przyjęciem nie ma problemów. W ataku jest bardzo solidny jednak dostaje chyba zbyt mało piłek. Przyjmujący Trentino to klasa sama w sobie Juantorena to według mnie najlepszy siatkarz świata. Zawodnik kompletny czy w przyjęciu, czy w ataku czy nawet w bloku, świetna silna zagrywka ma aż 49 asów serwisowych w tym sezonie. Kazijski wraz z Juantoreną świetnie się uzupełniają. Kiedy Bułgar ma problemy w przyjęciu wchodzi za niego Della Lunga. W tym pojedynku zdecydowanie plus w stronę Trento.
Omercen - Stokr
Dwóch atakujących, obaj świetni. Omercen to lider i kapitan Maceraty. Jest zdecydowanie pierwszą opcją w ataku i zawodnikiem który otrzymuje najwięcej piłek. W ataku nie schodzi poniżej swojego przyzwoitego poziomu zawodnik bardzo równy, preferuje również silną zagrywkę. Stokr również solidna firma. W ataku ma minimalnie lepszy procent niż Omercen ale dla mnie obaj zawodnicy są porównywalni. Zagrywka ostatnio zdecydowanie poprawiona przez Czecha. W tym pojedynku remis.
Stankovic/Podrascanin - Djuric/Birarelli
Para Serbów to bardzo przyzwoita para. Obaj solidni w ataku oraz w bloku. Obaj preferują silną zagrywkę ale Podrascanin często popełnia błędy. Para Djuric i Birarelli również solidna, Djurić ma bardzo silną zagrywkę natomiast Birarelli zagrywa floty które są bardzo nieprzyjemne dla przyjmujących. Środkowi obu drużyn nie schodzą poniżej swojego poziomu i dla mnie są równorzędni więc w tym pojedynku również remis.
Exeiga - Bari
Exeiga to nowy nabytek Maceraty. Bardzo istotnie ogniwo w przyjęciu, raczej w niego nie warto celować zagrywką bo w swoim fachu jest bardzo dobry. Dobra gra w obronie, świetnie się ustawia. Bardzo mało błędów własnych. Bari również solidny, im starszy tym lepszy. W przyjęciu chyba lepszy niż rywal jednak w obronie trochę gorszy. Suma sumarum obaj równi więc i tu będzie remis.
Giuliani - Stojczew
Trenerzy w obu drużynach to klasa światowa. Najlepsi w swoim fachu. Giuliani przed sezonem przyszedł do Maceraty z Cuneo i teraz widać jak sobie radzi Cuneo bez tego trenera. Macerata gra przyjemniejszą dla oka siatkówkę niż przed rokiem. Stojczew od 5 lat na stanowisku trenera Trentino. Zrobił z tego zespołu najlepszą drużynę na świecie. Podobają mi się jego rozmowy motywacyjne w trakcie meczu na przerwach. Stara się elimonować błędy &quot;na gorąco&quot;. Świetni trenerzy i myślę że jednak Stojczew przechytrzy Giulianiego i wymyśli coś specjalnego na to spotkanie.
183#
Lube Banca Macerata - Itas Trentino 2 @ 1,699 ✅ 0-3 Niestety ale była to peffka :-|
1,5/10
Pinnacle

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Podtrzymuję argumenty które przedstawiłem w ubiegłym tygodniu za Veroną. Verona jest w gazichu od początku tego roku. Wygrana z Cuneo, Sisley Belluno czy Latiną tylko to potwierdzają. Nie chcę pisać w kółko tego samego o tej drużynie więc zacytuję to co pisałem o nich w ubiegłym tygodniu, bo nic się nie zmieniło. &quot;Kapitalnie w ostatnich tygodniach gra Mitja Gasparini, jest zdecydowanie liderem tego zespołu i pierwszą opcją w ataku. Dobrą parę przyjmujących tworzą dwaj reprezentanci Niemiec Robert Kromm i Marcus Popp. Ten pierwszy odpowiedzialny za atak a ten drugi za przyjęcie. Dobrze na środku siatki wygląda Aidan Zingel który nie tylko jest solidny a ataku ale również świetnie gra blokiem. Zespół gra szybko i dość kombinacyjnie za sprawą Marco Meoniego. Dal mnie ten zespół to solidna druga półka we Włoszech.&quot; Po meczu z Latiną nie pozostaje mi nic innego jak to potwierdzić. Grali świetnie, jak zwykle Gasparini i Kroom pociągnęli grę w ataku. Padova to jedna ze słabszych drużyn w Serie A. Ostatnio srogie lanie od Trentino, wcześniej od Monzy a dwa tygodnie temu przegrana z Piacenzą. Gra w tej drużynie oparta jest na dwóch zawodnikach, Venceslav Simeonov i Sebastianie Schwarz. Pierwszy gra bardzo siłową siatkówkę, przeważnie uderza po prostej. Jest zdecydowanie pierwszą opcją w ataku. Schwarz, nieregularny w ataku, raczej nie za dobry w przyjęciu. Moim zdaniem nie mają atutów by powalczyć z tak dobrze grającą Veroną kurs według mnie przeszacowany. Verona jeszcze przy dobrej grze i solidnym punktowaniu może wskoczyć na 6 miejsce w tabeli, co da lepsze rozstawienie w Play Offach. Mają o co grać tym bardziej że Padova nie jest jakimś tam potentatem.
184#
Pallavolo Padova - Marmi Lanza Verona 2 @ 1,80 ⛔ 3-0 ????
1,5/10
Betsson

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom