>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wielki powrót by dawid.400

Status
Zamknięty.
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
W ankiecie zagłosowałem na Simona Ammanna dlaczego?
- Po 1 brakuje mu triumfu w TCS w bardzo bogatej karierze.
- Po 2 zapowiadał przed sezonem że właśnie na tych zawodach skupi się najbardziej w tym sezonie.
- Po 3 ostatnie jego skoki były co raz lepsze więc z optymizmem można patrzeć w przyszłość.
- Po 4 od kilku lat jest w czołówce TCS więc dlaczego w tym roku ma być inaczej.
- Po 5 po zakończeniu kariery przez Adama, to właśnie jemu najbardziej kibicuję.

Jednak na jego wygraną pieniędzy nie zamierzam stawiać. Pogram natomiast jego pojedynki H2H. Ciekawe pojedynki to Ammann-Stoch 1 @ 1,68 Betclick oraz Ammann-Koch 1 @ 1,67 Expekt. Jeszcze się zastanawiam z kim ostatecznie zagrać Simiego. Ale najprawdopodobniej będzie to H2H z Kochem, który pomimo tego że w poprzednich latach dobrze prezentował się w TCS to teraz jest w dużo gorszej dyspozycji. Co prawda jest jakiś progres porównują początek sezonu, ale moim zdaniem nie odegra żadnej kluczowej roli w tym turnieju. Natomiast Stoch pod nieobecność Adama będzie obarczony wielkim ciężarem ugrania czegoś na tym turnieju. Kamil może wypalić bo w tym roku prezentuje się bardzo solidnie.

Typ na który już się zdecydowałem to Anders Bardal jako najlepszy Norweg co prawda kurs na to zdarzenie nie do końca zadowala ale spokojnie można pograć. Jedynie Tom Hilde może pokrzyżować plany, ale Hilde potrafi konkretnie zepsuć swoje skoki jeśli wiatr jest niekorzystny. Dalej Romoeren, który szczyt kariery przeżywał kilka dobrych lat temu teraz bardziej walczy z samym sobą niż z innymi rywalami, nie ten czas by wrócić do wielkiej formy chociaż w jednym konkursie może odpalić. Poza tą trójką ciężko upatrywać najlepszego Norwega bo raczej nim nie zostanie Rune Velta który bardziej mi się kojarzy z Rune Holtą z żużla :razz:
130#
Najlepszy Norweg w TCS? Anders Bardal @ 1,40
1/10
Sportingbet

Otrzymane punkty reputacji: +1
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Znakomicie skasowała się cała analiza :-|
Nie chce mi się pisać tego już drugi raz więc istotnie informację wypiszę od myślników.
- W Olsztynie nie zagra Igor Yudin i Metodi Ananiev którzy są kontuzjowani.
- Również w ostatnich spotkaniach nie grał środkowy Piotr Hain.
- W fatalnej formie jest Wojtek Winnik którzy przegrywa rywalizację z juniorem Bartoszem Krzyśkiem, który co prawda zagrał z Zaksą mecz życia 29 punktów i 58% w ataku.
- Resovia zagrała słaby mecz z JSW, po pierwszy dwóch setach łomot do 15 i 16, później pokazali że grać potrafią i set wygrany do 16 spora w tym zasługa Grozera który posłał 3-4 asy. Ogólnie zagrywka Resovii na dobrym poziomie, z którą mogą mieć problemy gospodarze.
- Dwóch tak słabych meczy Resovia nie zagra, a Olsztyn dwóch niespodzianek również nie sprawi tym bardziej że są mocno osłabieni.
131#
Indykpol AZS UWM Olsztyn - Asseco Resovia Rzeszów 2 @ 1,42 ✅ 0-3 izzi
1/10
Unibet

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Gram jeszcze jedno spotkanie z Plus Ligi, a mianowicie spotkanie Delecty Politechniką. Zdecydowanym faworytem tego meczu są gospodarze. Bydgoszczanie mają bardzo silny wyrównany skład i mocną ławkę rezerwowych. Przed niespełna dwoma tygodniami odnieśli bardzo przekonywujące zwycięstwo nad AZS-em z Częstochowy. Na wyróżnienie zasługuje Marcin Wika który zagrał fantastyczne spotkanie przeciwko Akademikom. Bardzo dobrze funkcjonowało przyjęcie o ile Wika zagrał na minimum w przyjęciu to Antiga i Dębiec bardzo fajnie prezentowali się w tym elemencie. Troszkę zawodził Dawid Konarski który dobre ataki przeplatał niepotrzebnymi plasami. Jednakże w spotkaniu z Politechniką są zdecydowanymi faworytami i strata punktów będzie sporym zaskoczeniem. Polibuda co prawda dwa ostatnie mecze wygrane ale z kim, z ostatnim Treflem i fatalnie spisującą się Częstochową. Kompletnie mnie to nie przekonuje i myślę że ugranie seta na trudnym terenie w Bydgoszczy będzie sporym sukcesem. W dobrej dyspozycji jest Wojtek Żaliński który od początku sezonu jest liderem tej drużyny. Jeśli poprawi jeszcze przyjęcie to myślę że trener Andrea Anastasi będzie mógł pomyśleć w kontekście powołania go do reprezentacji. Szczerze mówiąc więcej spodziewałem się po Steuerwaldzie, ale z drugiej strony co on może poradzić na grę drużyny jak albo nie ma dobrego przyjęcia, a jak już jest to w ataku nie wychodzi najlepiej Politechnice. Delecta gra bardzo dobrze zagrywką, więc to kolejny atut i argument za gospodarzami. W pierwszej kolejce oba zespoły zmierzyły się w Warszawie i górą byli Bydgoszczanie którzy wygrali 3-1. Nie mam nic przeciwko aby ten wynik powtórzyli.
132#
Delecta Bydgoszcz - AZS Politechnika Warszawska 1 @ 1,429 ✅ 3-2 Konarski ????
1/10
Pinnacle

Otrzymane punkty reputacji: +8
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Piknik na Arena auf Schalke. Pokazowe zawody biathlonowe które cieszą się od wielu lat ogromną popularnością, dzisiaj na trybunach tego pięknego stadionu i poza nim zasiądzie 60 tyś widzów. To jest rekord jeśli chodzi o zawody biathlonowe. 10 par stanie na starcie by wspólnie z kibicami bawić się tym pięknym sportem. Prawdę mówiąc już od 4-5 lat nie oglądam tych zawodów z powodu różnych zawirowań, ale mniejsza z tym. Ze stawkami nie ma co szaleć, ale dla emocji wskazane jest coś zagrać. Tak też uczyniłem i spośród par H2H jakie wystawił tobet, choć wybór nie był łatwy bo sporo typów mi się podobało wybieram pojedynek Francuzko - Szwajcarski. Francuzów będzie reprezentować nie tylko para w sporcie ale także w życiu osobistym Vincent Jay i Marie-Laure Brunet. Szwajcarię Elisa Gasparin i Benjamin Weger. Patrząc czysto sportowo to w tym sezonie Francuzi zdecydowanie lepiej się prezentują. Vansą Żę jest w dobrej formie zarówno biegowej jak i strzeleckiej, natomiast Brunet może nie jest w najwyższej formie ale na strzelnicy sobie dobrze radzi. Pomimo problemów z bieganiem Marie-Laure powinna spokojnie sobie poradzić z korespondencyjną rywalką Gasparin która bardzo niemrawo prezentuje się czy to na strzelnicy czy w bieganiu. Benjamin Weger jest w niezłej formie, ale potrafi mieć problemy na strzelnicy, a dzisiaj za każdy błąd aż 75m do pokonania, co przy długości jaką muszą pokonać zawodnicy i zawodniczki to sporo. Przypomnę że panie biegną 4x1,2km a panowie 5x1,2km. Ze stawką jak wcześniej wspomniałem nie szaleję, spory kapitał mam obecnie zamrożony więc bez wariacji.
133#
Gasparin/Weger - Brunet/Jay 2 @ 1,68 ✅ 9-5 więcej niż izzi :razz:
0,5/10
Tobet

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Mam nadzieję że skorzystaliście z dzisiejszych typów ;), aby temat nie zdążył ostygnąć zapodaję typ na skoki.
Również zgadzam się co do typu na Koflera, widać że o wygraną w TCS powalczy dwóch zawodników będą nimi Kofler i Bardal. Obaj są w kapitalnej formie szczególnie ten pierwszy który po raz kolejny demoluje rywali. Co prawda dzisiaj w kwalifikacjach czołowi zawodnicy oprócz Bardala i Koflera mieli wiatr w plecy, ale tego nie biorę aż tak pod uwagę. Ogólnie Morgi nie jest w najwyższej formie, oczywiście nadal to ścisła czołówka ale brakuje tego błysku w jego skokach. Są one dość nierówne. Kofler natomiast od początku sezonu w fantastycznej dyspozycji w Oberstdorfie zawsze dobrze skakał i dzisiaj potwierdził to w kwalifikacjach i nie mam nic przeciwko aby jutro to powtórzył.
134#
Andreas Kofler - Thomas Morgenstern 1 @ 1,55 ✅ 2-3 izzi Hofer i Tepes ????
1/10
tobet

Otrzymane punkty reputacji: +2
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Pozwolę sobie skomentować typy długoterminowe które zagrałem.
Marit Astma - Justyna Kowalczyk 2 @ 4,65
1/10
Unibet

128#
Wygra Tour de Ski? Teresa Johaug @ 7,00
0,5/10
Unibet
Tutaj jak na razie wygląda bardzo obiecująco, być może nie potrzebnie asekurowałem się typem na wygraną Tereski ale ten podjazd na Val di Fiemme trochę mnie przeraża i daje sporo do myślenia. Marit nie jest w stanie zagrozić Justynie dzisiaj po raz kolejny pokazała że leki to nie wszystko. Astma chyba za dobrze weszła w sezon i teraz już pomału się wypala, a odwrotną sytuację mamy u Kowalczyk można powiedzieć fatalny początek ale taka taktyka taki plan i wielkie brawa za to.
130#
Najlepszy Norweg w TCS? Anders Bardal @ 1,40
1/10
Sportingbet
Tu nieszczęście zawodnika, spowodowało iż typ wygląda o wiele lepiej. Tom Hilde doznał złamania kręgosłupa i nie wystąpi już w tym roku. A był to główny konkurent Bardala, który wczoraj w Oberstdorfie skakał dość przeciętnie. Główny rywal w tym momencie Sklett ale on coś zwali i powinno być dobrze. A Bardal mam nadzieję że jeszcze o wygranej nie zapomniał i pogoni Austriaków.
Przy okazji:

Otrzymane punkty reputacji: +3
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Również z tego miejsca chciałbym podziękować za głosy oddane na mnie w ankiecie na typera roku ???? 5 miejsce na najlepszym forum w Polsce to dla mnie spore wyróżnienie i mocny bodziec do dalszego prowadzenia tematu. Jeszcze raz dziękuję.
Nowy rok, nowe cele, swoją grę będę prezentował przez najbliższe 4 miesiące później czeka mnie przynajmniej miesięczny rozbrat z bukmacherką spowodowany wyjazdem. Ale to jeszcze sporo czasu. Temat prowadzę w ten sam sposób co poprzednio, statystyki kontynuuję. To wszystko a tymczasem pierwszy noworoczny typ.
Obie drużyny dzieli spora różnica. Macerata to jedna z lepszych drużyn tegorocznych rozgrywek, natomiast Verona to typowy średniak który potrafi momentami grać ciekawą siatkówkę, jednak wszystko w tej drużynie kręci się wokół Mitja Gaspariniego, jeśli on zawodzi to ciężko szukać drugiego zawodnika w tej drużynie który by pociągną grę. Widziałem spotkanie Verony z Modeną przegrali 3-2 pomimo tego że prowadzili już 2-0 i do momentu kiedy Gasparini grał kapitalne zawody to drużynie szło bardzo dobrze. Dwa pierwsze sety to kapitalna gra rozgrywającego Meoniego, grał bardzo ciekawą i urozmaiconą siatkówkę oraz z łatwością gubił blok Modeny. Ostatnie spotkanie Verona przegrała na wyjeździe z Trentino tego spotkania nie widziałem bo chyba nigdzie nie było transmitowane jednak patrząc w statystyki wyciągam jeden wniosek który również znalazł przełożenie w meczu który oglądałem, jeśli rywal wzmocni solidnie zagrywkę to ta drużyna nie ma czego szukać. A dodam tylko że w Maceracie wszyscy zawodnicy mają piekielnie silną i trudną zagrywkę. Macerata ostatnie spotkanie wygrała 3-0 patrząc tylko na wynik można powiedzieć szybko łatwo i przyjemnie jednak gra nie była aż tak kolorowa, w Lube dobrze funkcjonował element blok-obrona i można powiedzieć że dzięki temu zespół wygrał 3-0. Gra przyjmujący w ataku dość przeciętna jednak wystarczyła by nie pozwolić rywalom na ugranie chociaż 1 seta. Oglądałem wczoraj wiadomości sportowe na Rai 1 i trener Giuliani zapowiada że do Werony jadą po 3 punkty, jednak jest jakiś element który chce poprawić na treningach ale nie zrozumiałem o co konkretnie chodzi. Dla mnie ten mecz może mieć tylko jednego zwycięzcę będzie nim oczywiście Macerata która wygrała w tym sezonie 14 spośród 16 spotkań we wszystkich rozgrywkach. Mecz dopiero za 2 dni ale gram już teraz bo kurs poleci.
135#
Marmi Lanza Verona - Lube Banca Marche Macerata 2 @ 1,407 ✅ 2-3 uff dobre i to

1/10
Pinnacle

Otrzymane punkty reputacji: +3
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Jeden bet na jutrzejsze skoki, przyglądałem się uważnie treningom na skoczni w Innsbrucku bo zawsze od kiedy pamiętam dobrze mi się typowało w tych zawodach. Znalazłem jeden typ który warto zagrać a mianowicie pojedynek Michaela Hayboecka z Antonem Kalinitschenko. Austriak bardzo dobrze spisywał się w treningach skakał odpowiednio na 127 m i 123,5 m i przy wynikach Austriaka, Rosjanin Kalinitschenko wyglądał blado 120,5 m oraz 113 m. Skakali w porównywalnych warunkach więc też na to zwracałem szczególną uwagę. W kwalifikacjach sytuacja się odwróciła bo Hayboeck trochę zepsuł skok i wylądował na 114 metrze zajmując 31 pozycję, natomiast Rosjanin odleciał zaledwie 3 metry dalej bo na 117 m. Los chciał że obaj zmierzą się w systemie KO i według mnie faworytem i to zdecydowanym jest Austriak, który ma niezłą powtarzalność na tej skoczni do tego spore rzesze kibiców będą go wspierały, jeśli nie przegra z presją to nie przegra w tej parze więc warto to zagrać, dodam tylko że Tobet płaci na ten typ zaledwie 1,45.
136#
Anton Kalinitschenko - Michael Hayboeck 2 @ 1,85 ✅ 48-19 to była peffa
1/10
Betsafe

Otrzymane punkty reputacji: +26
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Ale oferta na siatkówkę, biathlon, skoki jest z czego wybierać ????
Pierwszy typ na biathlon, gdyby w typie nie maczały palce kobiety nazwałbym go popularną forumową lokatą ale wiadomo jak to jest z kobietami :razz: Patrząc na składy obu drużyn raczej Niemki nie powinny mieć problemów z pokonaniem rywalek z Francji. Zawody odbywają się w Oberhofie czyli w Niemczech więc to dodatkowy atut naszych sąsiadów. Niemki wystąpią dzisiaj bez Miriam Grossner więc sukces murowany. Skład prezentuje się następująco Andrea Henkel, Tina Bachmann, Sabrina Buchholz oraz Magdalenka Neuner. Jest to obecnie najlepszy skład jaki mogą wystawić. Prawdę mówiąc nie ma w nim dziur i jeśli żadna z zawodniczek nie zawali strzelania to spokojnie pokonają Francuzki. Co prawda mieliśmy dwutygodniową przerwę w zawodach i formy mogły zawodniczek mogły się zmienić ale nie sądzę że aż tak bardzo by dzisiaj Niemki nie stanęły na podium. Brak miejsca w tap3 będzie nie tylko sporym rozczarowaniem zawodniczek ale też żywiołowo dopingującej publiczności w Oberhofie. Francuzki bez Brunet co jest sporą stratą. Skład jest następujący Dorin, Bescond, Bolliet i Boilley pewniakiem jest tylko pierwsza z tych pań czyli Dorin. Znając dyspozycję na strzelnicy Sophie Boilley i Marine Bollier śmiem twierdzić że dzisiaj Francuzki nie odegrają kluczowej roli. Jedynym atutem Francuzek może być smarowanie nart bo serwisanci reprezentacji Francji w tym sezonie wyglądają najlepiej. Jednak mnie nie przekonuje ich skład i dlatego gram dzisiaj przeciwko nim.
137#
Niemcy - Francja 1 @ 1,40 ⛔ 4-3 Neuner ????
1/10
Tobet

Otrzymane punkty reputacji: +5
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Zdaje się że mało kto pobiera moje typy a szkoda bo dla siebie tego tematu nie prowadzę. Gram jeszcze kilka typów na dzisiaj ale nie chce mi się wszystkich opisywać a suchych typów w tym dziale nie podaję, więc wybrałem tylko jeden mecz który wydaje mi się najpewniejszy, a mianowicie spotkanie pomiędzy Jastrzębskim Węglem a AZS-em Częstochowa. Częstochowianie na ćwierćfinał pucharu Polski do Jastrzębia pojechali bez Drzyzgi, Murka i Wiśniewskiego czyli najlepszych zawodników tego sezonu w drużynie z Częstochowy. Straty olbrzymie i podejrzewam że dzisiaj będzie łomot jakich mało. Jastrzębski zagra co prawda bez pierwszego rozgrywającego Raphaela jednak zastąpi go niedoceniany przeze mnie Brian Thorthon który w ostatnim meczu bardzo przyjemnie prowadził grę JSW. Wygranym notabene z Częstochową 3-0, która grała w tamtym meczu tylko bez Drzyzgi. Grali słabo i bez przekonania we własne umiejętności. Graczem tamtego meczu został uznany Michał Lasko który moim zdaniem i tak grał gorzej niż drugi Michał czyli Kubiak. Lorenzo Bernardi zapowiada że nie ma odpuszczania i chcą wygrać to spotkanie 3-0. Kurs na ten typ warty ryzyka i bardzo polecam.
138#
KS Jastrzębski Węgiel S.A. -2,5 - Tytan AZS Częstochowa 1 @ 1,61 ⛔ 3-1 Fabian grał i pewnie robił różnicę ;)
1/10
Pinnacle

Otrzymane punkty reputacji: +18
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Wczorajszy dzień trochę przestrzelony, szkoda Jastrzębskiego ale właśnie takim ryzykiem obarczone jest granie handicapów 2,5 w siatkówce. W biahlonie pań to Neunerka pojechał grubo na strzelnicy, na 5 strzałów 0 trafionych z 3 doładowań tylko jedno zakryte oczko i 4 karne rundy. Nie było szans aby znaleźć się przed Francją.
NA dzisiaj gram dwa typy z biathlonu panów. Patrząc na składy mam jednego faworyta a są nimi Francuzi którzy pojadą dzisiaj w najlepszym zestawieniu. Skład jest następujący Vincent Jay, Simon Fourcade, Alexis Boeuf, Martin Fourcade. Skład kapitalny bo zważywszy na warunki jakie panują w Oberhofie czyli silny wiatr , Francuzi mają genialnych strzelców. Jeśli Vensą Że nic nie zepsuje na pierwszej zmianie to o wygraną Francuzów jestem spokojny. Kto może z nimi powalczyć? Na pewno Niemcy którzy też w mocnym zestawieniu, do tego jadą u siebie jednak na strzelnicy są zdecydowanie gorsi niż Francuzi, biegowo wygląda to porównywalnie. Kto następny? Austria nie, niby jadą najlepszym składem ale Austriacy od dwóch lat cieniują w męskim biathlonie. Tak jak rok temu ich dyspozycję mogliśmy tłumaczyć zatruciem tak w tym kompletnie się posypali. Norwegowie też nie bo mają 2,5 dziury w składzie. Szwedzi mogą powalczyć ale tap3 będzie dobrym wynikiem bo o wygraną będzie im piekielnie trudno. No i Rosjanie ale oni nie jadą na najlepszym zestawieniu Szipulin jakoś bez błysku w tym roku, Volkov może mieć problemy na strzelnicy. Więc Rosja raczej odpada.
Drugi typ to pojedynek pomiędzy Francją a Austrią. Pomimo tego że Austriacy jadą w najlepszym zestawieniu z Mesotitschem, Ederem, Landertingerem i Sumanem, to w mojej ocenie nie znajdą się nawet na pudle. Od początku sezonu są bez formy. Z bieganiem mogą mieć problemy bo trasa nie jest w najlepszym stanie. Do tego strzelecko nie ma pewniaka każdy może strzelać bezbłędnie i każdy może jechać karne rundy. Mnie oni nie przekonują. O Francuzach już wyżej pisałem dla mnie to faworyci nr 1 do dzisiejszego triumfu. Solidny skład, dobrze spisują się biegowo, jeszcze lepiej na strzelnicy i na końcu mają tego Matrina Fourcade który w razie problemów może wyprowadzić drużynę na 1 miejsce.
139#
Francja - Austria 1 @ 1,50 ⛔ 7-6 ???? Żę..
1/10
Unibet

140#
Sztafeta mężczyzn wygra? Francja @ 3,25 ⛔ 7
1/10
Unibet

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Ostatnie zawody Turnieju 4 Skoczni. Można czuć niesmak patrząc co się dzieje w tegorocznym turnieju, ale co zrobić. Gram jeden typ na te zawody a mianowicie podium dla Szlirencałera. Pupilek Hofera i Tepesa na pewno będzie skakał w dobrych warunkach. Do tego jest w bardzo dobrej formie, choć kolo nosa przeszedł mu milion franków za wygranie wszystkich 4 konkursów, to uważam że Gregor to nie jest typ zawodnika który kalkuluje i chowa głowę w piasek. Do podium mamy 6 kandydatów, oczywiście faworyzowani Austriacy, Morgenstern i Kofler, oraz Bardal, Ito i może Stoch. Chyba tylko upadek albo podparty skok, albo jakieś niedopatrzenie Tepesa i Hofera może spowodować brak tap3 u tego zawodnika. Jest forma do tego przewaga 17 punktów nad Koflerem to nie jest aż tak dużo więc jeszcze nie może czuć się zwycięzcą tego turnieju.
141#
Gregor Schlierenzauer TOP3 @ 1,60 ✅ 3 ufff
1/10
bwin

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Jestem pozytywnie zaskoczony ofertą betsafe. Olga Zajcewa w najlepszej 15 to na prawdę bardzo dobry typ. Co prawda kurs nie napawa nie wiadomo jakim optymizmem ale i tak warto zagrać. Patrząc na same wyniki sztafety to zajęła by 12 pozycję jednak nie ma co aż tak bardzo tego porównywać. Ostatnio Olga jest w bardzo dobrej dyspozycji w ostatnich pięciu zawodach nie schodziła z pudła, co więcej zawsze była na pierwszym miejscu. To tylko potwierdza w jakiej dyspozycji w tym sezonie są Rosjanki. Szczerze mówiąc chciałem atakować ją nawet na TOP3 ale kurs aż tak fajnie na to nie wygląda. Sprawdziłem pogodę w Oberhofie na dzisiejszy wieczór, jest wiatr ale nie aż taki mocny jak wczoraj. 3,7 m/s w porównaniu z wczorajszym gdzie zawiewało momentami do 12m/s to spora różnica. Olga zawsze dobrze spisuje się na strzelnicy, może wczoraj aż takiej rewelacji nie było bo miała aż 6 doładowań ale spokojnie się obroniła przed karnymi rundami. Dla mnie bardzo prawdopodobny typ i jestem nawet w stanie złamać swoją zasadę gry płaską stawką i delikatnie zwiększyć stawkę na ten typ.
142#
Olga Zajcewa TOP15 @ 1,40 ✅ 3 to była peffunia :razz:
1,5/10
Betsafe

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Typ na który już się zdecydowałem to Anders Bardal jako najlepszy Norweg co prawda kurs na to zdarzenie nie do końca zadowala ale spokojnie można pograć. Jedynie Tom Hilde może pokrzyżować plany, ale Hilde potrafi konkretnie zepsuć swoje skoki jeśli wiatr jest niekorzystny. Dalej Romoeren, który szczyt kariery przeżywał kilka dobrych lat temu teraz bardziej walczy z samym sobą niż z innymi rywalami, nie ten czas by wrócić do wielkiej formy chociaż w jednym konkursie może odpalić. Poza tą trójką ciężko upatrywać najlepszego Norwega bo raczej nim nie zostanie Rune Velta który bardziej mi się kojarzy z Rune Holtą z żużla :razz:
130#
Najlepszy Norweg w TCS? Anders Bardal @ 1,40 ✅ 4 miejsce
1/10
Sportingbet
Wygasła już możliwość edycji tego posta więc podsumowuje poprzez cytowanie. Tak jak pisałem na półmetku, kontuzja Toma Hilde dała ogromny spokój jeśli chodzi o typ, jednak wolałbym wygrać bez tej nieszczęsnej sytuacji. Drugi z Norwegów Rune Velta dopiero 11 a Sklett zajął ostatecznie 22 miejsce. Mam nadzieję że skorzystaliście z typu. ;)

Otrzymane punkty reputacji: +11
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Jak na razie jeden typ ze sprintu panów. H2H pomiędzy Simonem Fourcade a Evgeniyem Garanichevem. Faworytem i to zdecydowanym tego pojedynku jest Francuz. W sztafecie Simon pokazał że jest w bardzo dobrej dyspozycji i na ten moment to czołowa postać biathlonu panów. Strzelecko jest kapitalny a pod tym względem trzeba typować zawody w Oberhofie. W sztafecie pokazał również że z bieganiem nie jest aż tak źle był przecież najlepszym zawodnikiem na drugiej zmianie. Garanichev to utalentowany i pochodzący z nowego zaciągu Rosjanin, w przyszłości będą z niego ludzie jednak jeszcze musi się sporo nauczyć. Ma problemy na strzelnicy, a w niekorzystnych warunkach w Oberhofie może zaliczyć przynajmniej 1 karną rundę. W sztafecie z tym elementem miał też dość spore problemy bo aż 5 razy dobierał jednak obronił się przed karną runda. Biegowo nieco lepszy niż Fourcade ale to minimalnie, chociaż można powiedzieć że nawet równi. Dzisiaj o godzinie 14:30 wiatr ma wiać z prędkością ok 5-6 m/s czyli dość trudne warunki. Właśnie w tym upatruję szansy na wygraną w tym pojedynku starszego z braci. Jest czujka, będzie dobrze ;)
143#
Simon Fourcade - Evgeniy Garanichev 1 @ 1,60 ▶ Simon 2 ale Rusek nie wystartował :-|
1/10
Unibet

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Za mój typ który już podałem będzie zwrot bo Garanicheva nie ma na liście startowej.
W zastępstwie zagram inny typ. Gram na Włocha który w sztafecie pokazał się z rewelacyjnej strony. Na strzelnicy tylko jedno dobieranie. Biegowo miazga. Ogólnie rzecz biorąc to Lukas dobrze spisuje się na strzelnicy strzela bardzo szybko i co najważniejsze celnie. Fak również na strzelnicy wygląda dość dobrze jednak często zdarzają mu się wpadki i seryjnie pudłuje. W sztafecie tak samo jak Hofer miał jedno dobieranie. Biegowo zdecydowanie odstaje od Włocha, w samej sztafecie na samym biegu stracił 1 minutę 20 sekund. Co przy dzisiejszym biegu jeśli biegali by porównywanie jak przed dwoma dniami to Lukas może mieć o 3 pudła więcej na strzelnicy. Moim zdaniem Hofer będzie czarnym koniem tych zawodów i wcale się nie zdziwię jak dzisiaj stanie na podium a być może nawet wygra te zawody. Typ trochę mniej pewny niż ten na Simona ale i tak wygląda bardzo obiecująco.
144#
Lukas Hofer - Jakov Fak 1 @ 1,72 ✅ 4-60 planowo ;)
1/10
bwin

Otrzymane punkty reputacji: +2
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Biathlon planowo także jedziemy dalej.
Jeden typ z Pucharu Polski w siatkówce. Spotkanie pomiędzy Delectą Bydgoszcz a Zaksą Kędzierzyn Koźle. W pierwszym spotkaniu padł wynik 3-1 dla Zaksy. Co oznacza że Zaksa musi dzisiaj ugrać tylko dwa sety w Bydgoszczy by wywalczyć awans. A gdy już ugrają ewentualnie te dwa sety to mogą czasami wprowadzić rezerwowych. Delecta potrafi grać w siatkówkę mają bardzo fajny skład i co ważniejsze nie tylko pierwszą 6 ale też rezerwowych. W tym roku obie drużyny grały w Łuczniczce wtedy górą była Zaksa wygrała 3-1 i dzisiaj nie mam nic przeciwko aby ten wynik się powtórzył. Over 3,5 seta w tym meczu to moim zdaniem bardzo dobre rozwiązanie. Zważywszy na to ile wystarczy do awansu Zaksie oraz jaki potencjał mają obie drużyny.
145#
Delecta Bydgoszcz - ZAKSA Kędzierzyn Koźle Over 3,5 seta @ 1,505 ✅ 1-3 i jak tu nie kochać siatkówki :cool:
1/10
Pinnacle

Otrzymane punkty reputacji: +8
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Starałem się, a chyba znowu nikt nie skorzystał z typów :?
Jeśli jutrzejszy dzień będzie po mojej myśli to będzie pewna zmiana w temacie i w moim graniu, ale więcej informacji jutro wieczorem ;), w planie mam zagrać jutro aż 5 typów i mam nadzieję że wszystko będzie pozytywnie zakończone.
Pierwszy typ na TdS. Typ wypatrzyłem już wcześniej jednak czekałem jakie zdanie będą mieli inni użytkownicy (Soltysiao i psm) i tylko utwierdziłem się w swoim przekonaniu. Gram jeden typ a mianowicie to że piękna Teresa nie będzie miała w jutrzejszym biegu najlepszego czasu. Moim zdaniem ona już całkowicie zrezygnowała z możliwości odrobienia strat to Bjergen i Kowalczyk, jutro wyruszy aż 5 minut po tej dwójce. Nie sądzę że będzie szarżowała z tempem, pobiegnie spokojnie by utrzymać swoją przewagę nad czwartą Kallą nad którą ma 1 minutę i 12 sekund przewagi. Kowalczyk z Bjergen narzucą pewnie mordercze tempo i mam nadzieję że Astma tego nie wytrzyma. Ze stawką nie szarżuję ale zdecydowanie jest value na ten typ, także nawet jeśli się nie uda nie będę żałował.
146#
Teresa Johaug - Rest of the field 2 @ 4,75 ⛔ Tereska jest niemożliwa :cool:
0,5/10
Betsafe

Otrzymane punkty reputacji: +12
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Drugi typ na biathlon pań. Jak na razie nie zbyt okazała oferta jednak gram już teraz bo jutro mogę nie zdążyć. Odrazu po przejrzeniu oferty wpadł mi w oko pojedynek H2H pomiędzy Helenką Ekholm a Marie Laure Brunet. Brunet ostatnio zdecydowanie nie jest w najwyższej formie, na strzelnicy jest nieźle ale biegowo bardzo słabo, już pokazówka na Arena auf Schalke potwierdziła wyraźny spadek formy a ostatni sprint tylko to potwierdził. Pomimo to że jest to moja ulubiona zawodniczka muszę zagrać przeciwko niej. Helenka co prawda zawiodła w sprincie aż 3 pudła w pierwszym strzelaniu, w sztafecie również jedna karna runda to i tak wyżej oceniam jej szansę w dzisiejszym biegu. Helenka zawsze w biegach masowych spisywała się bardzo dobrze. Biegowo jest zdecydowanie lepsza od Francuzki w strzelaniu porównywalne, choć może ostatnie wyniki tego nie pokazują ale bieg masowy zawsze mi się kojarzył z dobrymi występami Helenki. Jutro wiatr znowu nie będzie rozpieszczał około godziny 12:30 ma wiać z prędkością 6 m/s. Czyli warunki porównywalne z dzisiejszymi. W ubiegłym roku Helenka wygrała masówkę w Oberhofie więc nie mam nic przeciwko aby to dzisiaj powtórzyła.
147#
Helena Ekholm - Marie Laure Brunet 1 @ 1,52 ✅ 5-6 pięknie :cool:
1/10
Unibet

Otrzymane punkty reputacji: +5
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Kolejny typ z biathlonu panów. H2H pomiędzy Antonem Szipulinem a Lukasem Hoferem. Bwin zdecydowanie przeszarżował z tym typem i kursem. Hofer to jeden z lepszych zawodników jeśli chodzi o biegi masowe, w ubiegłym roku z tego co pamiętam był w czołówce jeśli chodzi o same masówki. Teraz zdecydowanie widać u niego wzrost formy, w sztafecie genialnie gdzie zapewnił wygraną swojej reprezentacji. Dzisiaj w sprincie zabrakło niuansu by zająć miejsce na podium. Strzelecko kapitalny, biegowo również świetnie. Wszystko przemawia za jego wygraną w tym korespondencyjnym pojedynku. Anton Szipulin w tym roku bez fajerwerków, troszkę więcej spodziewałem się po tym zawodniku. W biegach masowych potrafi sprawić niespodziankę jednak teraz nie do końca jest w najlepszej dyspozycji. W sztafecie oraz w sprincie ze strzelaniem raczej kłopotów nie miał jednak biegowo zdecydowane nie jest aż tak mocny jak choćby w ubiegłym roku. Wszystkie argumenty po stronie Włocha i tak jak wczoraj tak również dzisiaj powierzam w jego ręce, jego nogi, w jego oko, moje pieniądze. Myślę że nie zawiedzie.
148#
Anton Szipulin - Lukas Hofer 2 @ 1,85 ⛔ 9-28 ale pudłował Hofer :eek:
1/10
bwin

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom