dawid.400
Forum VIP
Pojedynek na szczycie Plus Ligi, na Podpromiu miejscowa Resovia gości Skrę Bełchatów. Typ dość ryzykowny, ale patrząc na grę Skry w dwóch ostatnich meczach to innego wyboru po prostu nie ma. Jeśli nie zagra Michał Winiarski a wszystko na to wskazuje, to Bełchatowianie nie utrzymają przyjęcia. Jestem o tym przekonany. W ciągu kilku dniu rewelacyjnej formy na pewno nie odzyska Paweł Zatorski, a para przyjmujących Kurek - Cupković to para ofensywnych skrzydłowych i z przyjęciem obaj mają spore problemy. Falasca też ostatnio nie zachwyca, gra nie jest płynna i każdy zastój drużyny Skry, Rzeszowianie wykorzystają. Jedynie Wlazły jest w dobrej dyspozycji, chociaż ostatni mecz z ZAKSĄ bardzo słaby. Chociaż z Treflem też zaliczył parę czap także chyba stwierdzenie że jest w dobrej dyspozycji to trochę na wyrost. Środkowi też nie zachwycają ostatnio i Skra ma spore problemy na początku sezonu. Natomiast Resovia bardzo dobrze weszła w sezon dwa wygrane po 3-0, oczywiście z dużo słabszymi rywalami, ale to ostatnie spotkanie podopieczni Andrzeja Kowala z Fartem Kielce zagrali bardzo dobrze. Dobrze układa się współpraca pomiędzy Grozerem a Tichackiem i to jest ich spory atut. Bardzo mocna para środkowych i ten rewelacyjny Igła. Nie wiem czy to prawda ale jakiegoś drobnego urazu na treningu nabawił się Alek Akrem, mam nadzieję że to nic poważnego i zagra on wraz z Lotmanem na przyjęciu. Może gdyby mecz odbył się za miesiąc to stawiałbym na Skrę ale w obecnej sytuacji Resovia wygląda zdecydowanie lepiej.
Drugi typ na akademików z Częstochowy. Trochę jestem zdziwiony kursami na to spotkanie, ale to już nie mój problem. Oglądałem dwa mecze Częstochowian w tym sezonie i ciężko wysnuć jakieś wnioski. Pierwszy mecz z JW, rewelacyjny, ale za to drugi z Olsztynem nie wiem jak odbierać, Częstochowianie popełnili aż 24 błędy własne, czyli krótko mówiąc oddali jeden set za darmo rywalom. Fatalnie zagrał Janeczek, oraz para przyjmujących Gierczyński-Murek. W całym meczu przyjmujący nie skończyli żadnego ataku z szóstej strefy co jest ogromnym atutem tej drużyny. Fabian też w pewnym momencie się posypał i nie wiedział komu grać bo nikt mu nie kończył ataków no może poza Wiśniewskim. Fart przegrał ostatnio z Reską 3-0 nie grali źle ale w pewnych elementach wyraźnie odstawali od rywali. Dobrze na młotku wygląda Nilsson i to on jest chyba liderem tej drużyny. Przyjmujący też niczego sobie Kapfer z Buszkiem jak się ograją to będą jedną z lepszych par w PL. Jednak dzisiaj niepewny jest występ sypacza Pujola i jeśli naprawdę on nie zagra to Fart będzie miał bardzo ciężko. Hala Polonia to jest przyjemne miejsce do grania dla rywali, mam nadzieję że będzie znowu piekło, goście się zagotują, akademicy zwyciężą i zgarną komplet punktów.
92#
Asseco Resovia Rzeszów - PGE Skra Bełchatów 1 @ 2,07 3-2 dobry mecz
1/10
pinnacle
93#
Tytan AZS Częstochowa - Fart Kielce 1 @ 1,741 0-3 buhahahah co za cieniaki
1/10
pinnacle
Drugi typ na akademików z Częstochowy. Trochę jestem zdziwiony kursami na to spotkanie, ale to już nie mój problem. Oglądałem dwa mecze Częstochowian w tym sezonie i ciężko wysnuć jakieś wnioski. Pierwszy mecz z JW, rewelacyjny, ale za to drugi z Olsztynem nie wiem jak odbierać, Częstochowianie popełnili aż 24 błędy własne, czyli krótko mówiąc oddali jeden set za darmo rywalom. Fatalnie zagrał Janeczek, oraz para przyjmujących Gierczyński-Murek. W całym meczu przyjmujący nie skończyli żadnego ataku z szóstej strefy co jest ogromnym atutem tej drużyny. Fabian też w pewnym momencie się posypał i nie wiedział komu grać bo nikt mu nie kończył ataków no może poza Wiśniewskim. Fart przegrał ostatnio z Reską 3-0 nie grali źle ale w pewnych elementach wyraźnie odstawali od rywali. Dobrze na młotku wygląda Nilsson i to on jest chyba liderem tej drużyny. Przyjmujący też niczego sobie Kapfer z Buszkiem jak się ograją to będą jedną z lepszych par w PL. Jednak dzisiaj niepewny jest występ sypacza Pujola i jeśli naprawdę on nie zagra to Fart będzie miał bardzo ciężko. Hala Polonia to jest przyjemne miejsce do grania dla rywali, mam nadzieję że będzie znowu piekło, goście się zagotują, akademicy zwyciężą i zgarną komplet punktów.
92#
Asseco Resovia Rzeszów - PGE Skra Bełchatów 1 @ 2,07 3-2 dobry mecz
1/10
pinnacle
93#
Tytan AZS Częstochowa - Fart Kielce 1 @ 1,741 0-3 buhahahah co za cieniaki
1/10
pinnacle