>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Wielki powrót by dawid.400

Status
Zamknięty.
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Chciałem odpuścić granie pierwszych kolejek w najmocniejszych ligach w siatkówce. Z Włoską tak uczyniłem i jeszcze w tym tygodniu będę tylko obserwował, jednak z Plus Ligi skusiłem się na jeden typ. Mecz pomiędzy Skrą a Treflem pojedynek Mistrza Polski z beniaminkiem. Faworyt jest jeden i jest nim oczywiście Skra. Każdy inny wynik niż 3-0 dla Bełchatowian będzie sensacją. Skra wzmocniła skład przed sezonem i można stwierdzić że w tym momencie mają dwa równorzędne składy. Pierwsza szóstka jutro ma być najmocniejsza jaką dysponuje trener Jacek Nawrocki, zabraknie oczywiście Kurka w wyjściowym składzie ale i on może czasami pojawić się na parkiecie bo sam mówi że nie czuje zmęczenia po sezonie reprezentacyjnym. Jestem ciekawy jak zaprezentują się nowi zawodnicy a szczególnie Kooistria i Cupkovic. Wlazły, Winiarski i Pliński nie grali w reprezentacji będą głodni gry i jutro zmiażdżą ekipę z Gdańska. Bo kim oni mają niby straszyć samym Oivanenem bez przesady. Kadrowo Gdańsk to pierwsza liga, niestety ale taka jest prawda.
70#
Trefl Gdańsk - PGE Skra Bełchatów -2,5 2 @ 1,658 ⛔ 1-3 heh, syndrom 3 seta :razz:
1/10
pinnacle

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Jedno spotkanie odbędzie się dzisiaj w Angli w ramach Elite League Knock Out Cup. W Thurrock miejscowi Lakeside podejmą Asy z Manchesteru. Faworytem tego meczu niewątpliwie są młoty którzy na własnym torze spisują się bardzo solidnie. The Lakeside niedawno odpadli w półfinale ligi z Eastbourne, dzisiaj promotor Jon Cook ma nadzieję że jego jeźdźcy nie powtórzą tego &quot;wyczynu&quot; w półfinałowym starciu w pucharze. W finale na zwycięzcę czeka już ekipa Poole która z łatwością rozprawiła się z Eastbourne. Dzisiaj wyjątkowo nie mogłem zdecydować się na co zagram, ostateczny wybór padł na pojedynek H2H dwóch zawodników, wstępnie miał iść over Bombera Harrisa który rewelacyjnie czuje się na torze młotów, później był pomysł by grać ujemne handi na młotów, jednak to wszystko na nic. Zdecydowałem się ostatecznie na pojedynek dwóch rezerwowych The Lakeside a mianowicie Kima Nilssona i Roberta Meara, moim zdaniem kurs na tego drugiego zdecydowanie zawyżony. Mear dobrze jeździ na własnym torze, można by powiedzieć że jest to zawodnik typowo własnego toru. Tu potrafił przywieźć nie raz 12 czy 10 punktów, dzisiaj liczę że zdobędzie przynajmniej 7-8 punktów. Natomiast Nilsson bardzo nierówny, chimeryczny zawodnik, też potrafi błysnąć ale czuję że dzisiaj zawiedzie i będzie przegrywał nawet z rezerwowymi Belle Vue.
71#
Kim Nilsson - Robert Mear +0,5 2 @ 2,20 ✅ 5-5 trochę nerwów było ale ważne że siedzi :razz:
1/10
tobet

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Dajmy na to że jest to podsumowanie miesiąca, ale i tak z numeracją jadę dalej. Nie jest źle. Najważniejszy plus i szczerze mówiąc dla mnie bardzo okazały, skuteczność w miarę się normuje, dojechać do 70% i będę już całkowicie zadowolony. Skupiam się na tym, na czym wydaje mi się że się znam :razz: i wychodzi całkiem pozytywnie. Październik fajnym miesiącem do typowania głównie będzie siatka i ochłapy z żużla bo sezon niestety się pomału kończy. Mam nadzieję że ktoś tu zagląda i od czasu do czasu pobierze jakiś typ, bo taka jest istota prowadzenia tego tematu ;)
Podane Kupony: 71
Trafione Kupony: 40
Zwroty: 4
Zainwestowane: 82,5j
Wygrane: 89,831j
Zysk: 7,331j
Yield: 8,89%

Żużel: 23/39 w tym 3 zwroty
Kolarstwo: 2/3
Siatkówka: 12/19
Piłka Nożna: 3/10 w tym 1 zwrot

Otrzymane punkty reputacji: +5
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Skusiłem się na jeden typ z siatkówki. Mecz pomiędzy AZS Częstochowa a Jastrzębskim Węglem. Faworytem bukmacherów ale nie moim jest drużyna JW. Moim zdaniem Jastrzębski bo banda gwiazd która jak się zgra to będzie bardzo mocna i z każdym będzie mogła walczyć, jednak nie dzisiaj. Lasko po ME nie wiadomo w jakiej będzie dyspozycji, Bartman po kontuzji i też sporo niewiadoma a to przecież dwa główne żądła JW. Częstochowa wygląda na papierze bardzo solidnie, niech mi nikt nie mówi że oni będą niezgrani bo sypacz Fabian Drzyzga był na ME, oni grali w bardzo podobnym składzie rok temu więc zgranie na pewno jest po stronie gospodarzy. Liczę że Murek i Gierczyński swoim doświadczeniem i młodzi Drzyzga, Janeczek zagrają z polotem i z fantazją. Moim zdaniem dwa sety to jest minimum ile dzisiaj ugra AZS a nie zdziwię się jak to spotkanie wygrają.
72#
AZS Częstochowa +1,5 - Jastrzębski Węgiel 1 @ 2,25 ✅ 3-1 jakieś pytania :cool::razz:

0,5/10
Pinnacle

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Mecz o 3 miejsce w Speedway Ekstralidze. Kwestia medalu jest już rozstrzygnięta bo Gorzowianie wygrali na własnym torze 60-30. W skutek tej porażki poleciały głowy w Toruniu, najpierw posadę stracił Kryjom, a później ze składu wyrzucony został Ryszard Holta. Obie decyzje ja oceniam na plus. Bo to co Holta wyprawiał w tym roku w lidze to jakieś nieporozumienie, ale do pieniążków to pierwszy, tzw typowa złotówa. Dzisiaj trener Ząbik zestawił bardzo eksperymentalny skład który moim zdaniem wypali. W pierwszej parze Holder z Jensenem, w drugiej Miedziński oraz Z/Z za Pulczyńskiego (w ramach z/z może jechać każdy oprócz Sullivana i Miedzińskiego). No i juniorów poprowadzi profesor MA Saletra. Nie cierpię Gorzowa więc życzę im jak najgorzej ale patrząc realnie 30 punktów spokojnie ugrają. Jednak czy będą aż tak się spinać by wygrać to spotkanie? moim zdaniem nie.
73#
Unibax Toruń - Spasione Koty 1 @ 1,65 ✅ 50-40
1/10
tobet

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Nie będzie to łatwe spotkanie dla ZAKSY, pomimo wzmocnień jakie dokonali uważam że dzisiaj nie będzie łomotu. Fart bardzo okazale prezentował się w sparingach przedsezonowych. Skład bardzo mocno przemeblowany ale zdecydowanie na plus. Wreszcie ściągnięto porządnego sypacza jakim niewątpliwie jest Pujol. Na młotku zagra bardzo solidny Nilsson który do Kielc przybył z Copra Piacenza. Dobrym posunięciem było sprowadzenie z Resovii Rafała Buszka bo on wraz z Kapferem będą tworzyli bardzo silną parę przyjmujących. ZAKSA na papierze wygląda bardzo dobrze, jednak zdecydowanie brakuje tej drużynie ogrania i dobrej współpracy Zagumnego z Rouzierem. Bo Francuz narazie gra tak jakby musiał za karę grać w Zaksie. Dobry transfer również Samica. No i co najważniejsze pozostała para środkowych z ubiegłego roku Czarnowski - Gladyr, tylko nie wiem dlaczego Guma tak mało gra środkiem. Kędzierzynianie będą mocni ale dopiero jak wejdą w rytm meczowy czyli tak od 3-4 kolejki. Dzisiaj wygrają ale ile tego nikt nie wie. Wahałem się czy grać handi setowe czy punktowe i zdecydowałem się na punktowe bo nawet przy 3-0 dla Zaksy nie sądzę że Fart dozna wysokich porażek w poszczególnych setach.
74#
ZAKSA Kędzierzyn-Koźle - Fart Kielce +13,5 2 @ 1,85 ✅ 93-83 ale fart :razz:
1/10
tobet

Otrzymane punkty reputacji: +1
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Dzisiaj króciutko. Wielkie święto w Anglii, finał najlepszej ligi świata już niebawem, tak najlepszej i się nie pomyliłem bo dla mnie Anglia pomimo tego iż nie ma tak spektakularnych nazwisk jak to jest w Polsce czy Szwecji to ściganie, wyprzedzanie, szarże zawodników biją na głowę akcje w pozostałych ligach. Dzisiaj pierwsze starcie na Arlington. Ciężko wskazać faworyta dzisiejszego pojedynku, bo faworytem finału są oczywiście Piraci z Poole. Ekipa z hrabstwa Dorset w pełni zasłużyła na tytuł mistrzowski, z łatwością uporali się z rywalami w rundzie zasadniczej. Świetną formę od początku sezonu prezentują niesforni bliźniacy Darky &amp; Chrispy. To na ich barkach spoczywała odpowiedzialność za zdobywanie punktów i wygrywanie meczów. Kwintesencją świetnej jazdy była szarża w mecz z Kings Lynn w biegu 13 kiedy to bliźniacy objechali najpierw Iversena a później na ostatnim łuku Kannetha Bjerre, nie idzie słowami opisać tego biegu a i zobaczyć na razie nigdzie go nie można. Bracia na wielkim luzie podchodzą do spotkań w Elite League, Holder nawet ironizuje na temat spin i ciśnienia na wynik w Speedway Ekstralidze. Kolejną ważną postacią jest Davey Watt kapitan Piratów, można powiedzieć że człowiek po przejściach w tym sezonie bo ileż to razy musiał zostawić drużynę w potrzebie kiedy zmagał się z kontuzjami. Mocnym ogniwem również będzie dzisiaj Jonasson, działacze Poole zatrudnili go dopiero w końcówce sezonu tłumacząc się tym że nie chcą powtórzyć &quot;wyczynu&quot; sprzed roku i przegrać finał. Jonasson jedzie w miejsce Renata Gafurowa, któremu kapitan Watt podziękował za to że sam zrezygnował z jazdy by nie zaszkodzić swojej drużynie w kluczowych spotkaniach tego sezonu. Szacuneczek. Liczę na dobry występ Denisa Anderssona bo nie raz w tym sezonie pokazał że ma papiery na jazdę. Sporą robotę odwala od pewnego czasu na rezerwie Niemiec Woelbert który naprawdę na agrafce w Eastbourne potrafi świetnie jeździć. No i ostatni z Piratów w dzisiejszym spotkaniu to gość Ricky Wells z Wolverhampton, jest to świetny manewr Neila Middleditcha by dać angaż temu zawodnikowi w tym spotkaniu bo on tu w barwach wilków zdobył raz 6 i drugi raz 7 punktów. Trzykrotnie w tym roku oba teamy spotkały się w Eastbourne, dwukrotnie zwyciężały Orły, a ostatnim razem w pucharze wygrała ekipa Piratów. Wtedy menadżer Middleditch powiedział, dzisiaj testujemy ustawienia, nie zależy mi na wyniku, i co zrobili zawodnicy otóż po gromili gospodarzy 51-39. Gospodarze na swoim specyficznym torze potrafią doskonale jeździć. Jednakże ostatnio zauważyłem że regres formy ma jeden z liderów Joonas Kylmaekorpi, i nie jest dzisiaj wcale pewne że ujrzymy go 5 krotnie na torze bo myślę że do nominowanego Trevor Geery asygnuje młodego Henkę, albo Brdgera, bo pozycja Bjarne w nominowanym jest niepodważalna. Sporym atutem jest Cam Woodward który z rezerwy punktuje iście wybornie. Przejdę może do typów. Pierwszy idzie oczywiście na Darkiego Warda w parze z Finem Kylmaekorpi tak jak pisałem wyżej, Jonas ma wyraźny regres formy, dla mnie jeździ trochę bojaźliwie, a Darky powiew młodzieńczej fantazji, rewelacyjna sylwetka i te pioruńsko szybkie rumaki które powiozą dzisiaj go po kolejny komplet. No i drugi typ na over Woodwarda jeśli on zawiedzie to Orły przegrają, ale nawet jak dobrze pojedzie to i tak przegrają :razz:. Trzeci typ ma wygraną Piratów, wszelkie ich atuty przedstawiłem powyżej i tak nikt tego nie przeczyta ale co tam ;) Szkoda że sezon żużlowy się już kończy będzie mi tego brakowało, nawet zmagania biathlonistów nie wynagrodzą tego w zimę ale trzeba czekać na kolejną wiosnę...
75#
Eastbourne Eagles - Poole Pirates +4 2 @ 1,75 ⛔ 49-41
0,5/10
bet365

76#
Cameron Woodward over 10,5 @ 1,50 ✅ 14
1/10
tobet

77#
Jonas Kylmeakorpi +2,5 - Darky Ward 2 @ 1,90 ⛔ 8-10 minimalnie, szkoda 6 biegu
1/10
Expekt

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Jeden z dwóch typów długoterminowych które dzisiaj zagrałem. Pierwszy na mistrzostwo w Elite League Poole Pirates. Myślę że strata 8 oczek jakie wczoraj ponieśli Piraci w Eastbourne nie jest to nie osiągalny pułap. W tym roku na Wimborne trzy krotnie spotykały się te drużyny i za każdym razem górą byli Piraci. Wygrywali w stosunku 55-39, 54-40 i 46-44. Ten ostatni to pojedynek Pucharowy. Taki Cam Woodward z Eastbourne na wyjeździe na pewno nie będzie tak dobrze punktował jak wczoraj. Rezerwowi z Poole będą mogli go spokojnie objeżdżać. Na pewno lepiej niż wczoraj pojadą Andersson, Jonasson i Darcy. Moim zdaniem Poole zdobędzie mistrza, w końcu już 3 lata na ten tytuł czekają.
78#
Mistrz Elite League? Poole Pirates @ 1,50
1/10
bet365

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Drugi na wygraną w Elitserien Indianerny. Trochę jestem zdziwiony kursami na ten finał. Moim zdaniem kursy powinny wyglądać 1,6-1,7 na Indianernę. Dla mnie Indianie to drużyna solidniejsza niż Piraterna, bardzo wyrównany, silny skład. Trzon drużyny tworzą Protasiewicz i Sullivan. Chociaż ciężko wskazać w tej drużynie kto jest tak naprawdę liderem bo w każdym meczu może to być inny zawodnik. Bardzo mocno obsadzona pozycja rezerwowych Bjarne Pedersen i młody Henka Gustafsson robią wrażenie. Lindbaeck, Kilokarpi i Iversen bardzo mocni nie tylko na swoim torze. A Piraterna to mistrz świata Hancock, dwa Davidssony i 4 juniorów. Moim zdaniem to w finale nie wypali. Któryś z młodych zawodników może się spalić i nie wytrzyma presji. Ciekawe zestawienie Maćka Janowskiego na rezerwie, będzie zapewne dzisiaj solidnie punktował. Ale myślę że Indianerna nie powtórzy sytuacji Vetlandy i nie dostanie dzisiaj łomotu. A na swoim torze przypieczętuje mistrzowski tytuł.
79#
Mistrz Elitserien? Indianerna @ 2,00 ⛔ Piraterna [93-87 (48-42,39-51)]
1/10
tobet

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Czekałem na pełną ofertę i szczerze mówiąc tak trudniej oferty na żużel dawno nie było. Zbyt wyrównane składy by grać na którego z zawodników. Więc zdecydowałem się na dodatni powiększony handicap na Indianernę. W sezonie zasadniczym dzisiejsi goście wygrali w Motali 42-47 i nie mam nic przeciwko aby ten wynik powtórzyli. Chyba to najlepsze wyjście, pograna również Indianerna jako mistrz więc idę w zaparte i nie pozostaje mi nic innego jak trzymać kciuki za Indianenrę.
80#
Piraterna - Indianerna +8,5 2 @ 1,68 ⛔ 51-39
1/10
tobet
Pawlicki ty gamoniu, tak skasować Sullivana, jeździec bez głowy i tyle w temacie. Nie dobrze, na mistrzostwo Elitserien też będzie typ w plecy bo jutro Ryan nie pojedzie.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Rewanż finału Elitserien wczoraj kontuzję odniósł lider Indianerny Sullivan, zachowanie Pawlickiego w tej sytuacji lepiej pozostawić bez komentarza, bo odkręcić gaz i zamknąć oczy każdy żużlowiec potrafi. Dzisiaj w miejsce Saletry jedzie najprawdopodobniej Grzegorz Zengota.
-Som det ser ut just nu kommer vi att köra med Grzegorz Zengota i stället, sade Indianernas lagledare Dalle Andersson.
Chociaż gdzie indziej wyczytałem że ma być z/z, ale bardziej wierzę w słowa Anderssona i dzisiaj raczej pojedzie Zengi. Na pewno lepiej niż wczoraj musi pojechać i pojedzie Protasiewicz. Myślę że straty z pierwszego meczu można odrobić ale trzeba się wspiąć na wyżyny. Ot cały urok play off, cały sezon wygrywasz wszystko w finale jedna kontuzja i mistrzostwo odjeżdża. Miejmy nadzieję że jednak tak się nie stanie. W razie wygranej 12 punktami to wchodzi i ten typ i na mistrzostwo.
81#
Indianerna -8 - Piraterna 1 @ 1,90 ⛔ 48-42
1/10
bet365

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Jeszcze jeden bet z ligi Angielskiej. Półfinałowe starcie w Elite League Knock Out Cup pomiędzy Belle Vue a Lakeside. Nie wiem czy buki wiedzą ale dzisiaj młoty stosują pełną Z/Z za Davidssona co oznacza 6 startów lidera Lee Richardsona, a za Świderskiego za którego zawsze stosowali tą zmianę jedzie gość Ryan Fisher. W meczach w rundzie zasadniczej Lee jeździł dobrze na torze w Manchesterze punktował tak Lee Richardson - 10 (2,d,6!,2,d), Lee Richardson - 10 (w,3,3,2,2). Myślę że dzisiaj spokojnie ujedzie 11 punktów tym samym pokryje over.
82#
Lee Richardson over 10 @ 1,76 ▶ odwołane
1/10
bet365

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Sporo grania w ten weekend. Na początek Plus Liga. Mecz pomiędzy Indykpolem Olsztyn a AZS Częstochowa. W pierwszym swoim spotkaniu ligowym Olsztyn uległ Resovii 3-0. Mecz ten pokazał jakie olbrzymie problemy w przyjęciu i w ataku ma drużyna z Olsztyna. Co prawda atak drużyny może poprawić Igor Yudin który w pierwszym spotkaniu nie grał. Ekipa z Warmii przed sezonem dokonała rewolucji kadrowej i na razie nie przynosi to żadnego skutku. Na dodatek w sparingach przedsezonowych spisywali się fatalnie, zaledwie 2 wygrane. Natomiast zawodnicy spod Jasnej Góry w pierwszym meczu z Jastrzębskim Węglem zagrali wyśmienicie oprócz pierwszego seta. Wydać doświadczenie idzie w parze z młodością. Gra Murka, Gierczyńskiego czy Janeczka była bardzo skuteczna w ataku. Ładnie na środku zagrał Wiśniewski. No i co najważniejsze Fabian znakomicie prowadzi grę akademików z Częstochowy. Wszelkie atuty po stronie gości jedynie własna hala po stronie Indykpolu, ale i z tym powinni sobie poradzić Częstochowianie.
83#
Indykpol Olsztyn - AZS Częstochowa 2 @ 1,532 ⛔ 3-0 24 błędy własne Częstochowian ????
1/10
Pinnacle

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Paykan na KMŚ będzie bardzo osłabiony. Z tego co znalazłem nie ma połowy podstawowych zawodników. Do tego dochodzą kłopoty finansowe tego zespołu. Nie widziałem występu tej drużyny od ostatniego meczu kiedy grali ze Skrą wtedy podopieczni Nawrockiego wymęczyli 3-2. Jednak z tego zespołu niewiele zostało. Jastrzębski przebudowany przed tym sezonem na razie widoczny brak zgrania, ale to z czasem przyjdzie. W pierwszym meczu ligowym z Częstochową było to bardzo widoczne. Jednak w kolejnym z Politechniką Warszawską gra była momentami bardzo poprawna. Sporo do gry wniesie ostatni nabytek Kubiak, bo on razem z Bartmanem i Lasko będą stanowić o sile tego zespołu. Jeśli nie wejdzie dzisiaj na boisko Thornton to o wynik jestem spokojny bo co ten zawodnik gra to jest głowa mała. 3-1 to chyba minimum ile muszą dzisiaj ugrać zawodnicy JW.
84#
Jastrzębski Węgiel - Paykan Under 185.5 @ 1,72 ✅ 121
1/10
unibet

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Ostatnia rudna GP. Wielkie uhonorowanie Grega Hancocka wręczenie zawodnikowi Falubazu na torze w Gorzowie złotego medalu. Musi to boleć kibiców miejscowej Stali. GP o tyle ważne bo rozdzieli również dwa pozostałe krążki które najprawdopodobniej trafią do Hampela i Jonssona, kolejność nie przypadkowa :razz:. Faworytem GP jest niewątpliwie zawodnik gospodarzy Tomasz Gollob. Bo któż zna lepiej Gorzowski owali niż abdykujący mistrz świata. Szczerze mówiąc chciałem grać na jego zwycięstwo jednak kurs mnie trochę odstraszył, bo mimo wszystko Tomek nie jest w najwyższej formie a i sprzęt nie jest na tyle mocny co na początku sezonu. Pojedynek Hampela z Jonssonem typersko odkładam na bok. Bo AJ jest naprawdę mocny ale przeciwko Jarkowi nie mam najmniejszego zamiaru grać. Spośród szerokiej oferty wybrałem na razie dwa typy. Pierwszy to pojedynek H2H pomiędzy Darky Wardem a Rune Holtą. Obaj zawodnicy myślą zupełnie o czymś innym i inne cele im przyświecają. Australijczyk po raz drugi otrzymuje dziką kartę na Polskie GP... Jednakże w Toruniu w swoim debiutanckim występie zajął rewelacyjne 3 miejsce. Takich zawodników brakuje w tegorocznym GP i BSI już wybrało kto otrzyma jedną z dzikich kart. Ja nie mam złudzeń że będzie to właśnie Darky. No chyba że kangur odmówi. Na torze w Gorzowie w DPŚ radził sobie dość przyzwoicie choć bez fajerwerków, jednak dzisiaj chęć pokazania się z najlepszej strony będzie istotnym elementem. A i sprzętowo Darky nie odstaje od czołówki. Forma też bardzo wysoka więc sporo przemawia za bliźniakiem. Rune chyba myślami na stole operacyjnym, widać że każdy wyścig sprawia mu sporo bólu i cierpienia. Nadgarstki nie wytrzymały całego sezonu i dlatego Holtański tak fatalnie spisuje się na torze. Do tego widać że jeszcze ma problemy z silnikami i nie do końca dogadał się z nowymi tłumikami. Ostatni występ ligowy w Gorzowie tylko to potwierdził 0 punktów w 4 biegach. Myślę że nie masz szans aby Polak znalazł się dzisiaj przed Australijczykiem. Drugi typ na miejsce w półfinale dla Nickiego Pedersena. Jedzie na własnym torze, do tego szczęście sprzyjało przy losowaniu numerów startowych i Duńczyk wylosował 1. Daje to dwa starty z najkorzystniejszego w Gorzowie pierwszego pola. Myślę że TOP8 to minimum ile dzisiaj trzeba oczekiwać od Pedersena. W lidze na swoim torze spisuje się bardzo dobrze i myślę że dzisiaj nie ma przeciwwskazań by pojechał gorzej. Co prawda na utrzymanie w cyklu GP nie ma już szans ale myślę że będzie chciał godnie zakończyć tegoroczny sezon.
85#
Darky Ward - Rune Holta 1 @ 1,65 ✅ 7-0 oby zwrotów nie porobili
1/10
tobet

86#
Nicki Pedersen TOP 8 @ 1,70 ✅ 3
1/10
bwin

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Myślę że warto zagrać ten typ. Inne buki dają linię 124 i myślę że ona jest prawidłowa. Wczoraj Paykan przegrał z Jastrzębskim Węglem 3-0, w meczu oba zespoły zdobyły zaledwie 121 punktów. Gra Paykanu jest fatalna, jest to oczywiście spowodowane osłabieniami, ale klasa która różni dzisiaj obie drużyny jest przeogromna. Zenit wczoraj wygrał 3-0 z amatorami z Kanady, w setach do 11,15 i 16 czyli widać że Rosjanie nie bawią się i będą przejeżdżali po rywalach. Dobre spotkanie rozegrał wczoraj Michałow i Priddy. Dokładając do tego Siwożelca i Apalikowa, oraz znakomitego sypacza Vermiglio to chyba Paykan nie ma czego dzisiaj szukać.

87#
Paykan - Zenit Kazan Under 132,5 @ 1,85 ⛔ 141
1/10
bet365

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Dobrze że odpuściłem mecz JW z Zenitem bo niezłe cuda się tam dzieją. Wybrałem z siatkówki jeden typ. Mecz pomiędzy Al Ahli a SESI Sao Paulo. Faworytem niewątpliwie są Brazylijczycy, którzy kadrowo wyglądają bardzo fajne. Trochę w tym typie boję się o tzw. &quot;syndrom 3 seta&quot; ale Al Ahli nie powinno zagrozić gwiazdą Canarinhos. U arabów dobrze w poprzednich spotkaniach grał niejaki Ahmet Mohamed nazwisko tajemnicze, jak i cała drużyna. Myślę że Murillo i spółka spokojnie wygrają to spotkanie w stosunku 3-0.
88#
Al Ahli - SESI Sao Paulo -2,5 2 @ 1,55 ⛔ 1-3 jak zwykle 3 set odpuszczony :-|
1/10
willhill

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Rewanżowe spotkanie finału Elite League przy Wimborne Road w Poole. Magiczne 8 punktów musi odrobić ekipa Neila Middleditcha by po 3 latach ponownie sięgnąć po wygraną w lidze. W ubiegłym roku też miała być tylko formalność w meczu finałowym z Coventry a jak się skończyło wszyscy wiemy. Dzisiaj zapewne tego samego błędu nie popełnią. Poole dzisiaj w najmocniejszym zestawieniu. Mega mobilizacja i wielkie oczekiwania na świętowanie. Rewelacyjna forma niesfornych bliźniaków daje wielkie nadzieje że straty z Eastbourne będą bardzo szybko odrobione. Darky przedwczoraj fruwał w Gorzowie w GP, a wczoraj miażdżył rywali podczas juniorskich Mistrzostw Świata. Trzeci dzień z rzędu będzie również udany, jestem tego pewny. Natomiast Chrispy tylko raz w play offach nie wygrał swojego biegu, a był to właśnie ten ostatni, 15 w meczu na agrafce. Wattie, Jonasson, Anderson i Woelbert swoje zrobią i tytuł będzie należał do Piratów. Ekipa Eastbourne swoją wiedzę na temat toru będzie czerpała od wieloletniego lidera Poole Bjarne Pedersena, który ze względu na zbyt wysokie CMA zmienił pracodawcę. Też dzisiaj upatruję wysokiej zdobyczy punktowej Duńczyka. Eastbourne to drużyna niewątpliwie swojego, trudnego toru. Tam potrafią pokrzyżować play najlepszym, ale na wyjazdach tym bardziej takich trudnych jakim jest Wimborne potrafią nieźle zepsuć swoje biegi. W tym sezonie 3 krotnie obie ekipy spotykały się w Poole, no i za każdym razem wygrywała drużyna gospodarzy - Poole. Jedno z nich skończyło się 54-40, drugie 55-39 a trzecie pucharowe 46-44. Przejdę do typów, tak jak wspomniałem myślę że Bjarne jako jedyny z gości dzisiaj solidnie zapunktuje. Wybrałem z nim jeden typ, a mianowicie pojedynek ze swoim partnerem z zespołu Joonasem Kylmaekorpi, obaj pojadą najprawdopodobniej w biegach 13 &amp; 15 z niesfornymi bliźniakami, a moim zdaniem tylko Bjarne będzie w stanie nawiązać z nimi jakąś walkę. Być może raz uda się mu ich rozdzielić... szczerze mówiąc w co wątpię :razz:. Kilokarpi słabo jeździł w tym sezonie w Poole zdobywał odpowiednio 4,8,4 punkty, przy 12,13,7 punktach Bjarne w każdym z tych spotkań handicap 2,5 był pokryty przez Duńczyka i dzisiaj nie będzie inaczej. Drugi typ na over 11,5 Chrisa Holdera. Szkoda że nie ma w żadnej ofercie jakiegoś overa Darkiego bo bym na niego pograł, ale 12 punktów Chrispy spokojnie zrobi. Oby tylko raz w biegu 13 lub 15 przyjechał przed Wardem. Bo oczywiście w tych biegach będzie po 5-1 ;)
89#
Bjarne Pedersen -2,5 - Joonas Kylmakorpi 1 @ 1,60 ⛔ 4-5
1/10
tobet
90#
Chris Holder over 11,5 @ 1,60 ⛔ 11+2 szkoda Darky mógł go puścić w 15 biegu
1/10
expekt

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Dokładam jeszcze typ na Darky Warda, ostatnio handicap 2,5 który grałem w stronę Australijczyka nie wszedł. Ale dzisiaj są inne okoliczności, inny tor i inne możliwości oby zawodników. Darcy będzie liderem i przynajmniej 12 punktów przywiezie a Kilokarpi tak jak już wyżej pisałem w tym roku w Poole jechał suabo i dzisiaj to tylko potwierdzi.
91#
Darky Ward -3,5 - Joonas Kylmakorpi 1 @ 1,85 ✅ 14-5
1/10
sportingbet

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Jeden z dwóch typów długoterminowych które dzisiaj zagrałem. Pierwszy na mistrzostwo w Elite League Poole Pirates. Myślę że strata 8 oczek jakie wczoraj ponieśli Piraci w Eastbourne nie jest to nie osiągalny pułap. W tym roku na Wimborne trzy krotnie spotykały się te drużyny i za każdym razem górą byli Piraci. Wygrywali w stosunku 55-39, 54-40 i 46-44. Ten ostatni to pojedynek Pucharowy. Taki Cam Woodward z Eastbourne na wyjeździe na pewno nie będzie tak dobrze punktował jak wczoraj. Rezerwowi z Poole będą mogli go spokojnie objeżdżać. Na pewno lepiej niż wczoraj pojadą Andersson, Jonasson i Darcy. Moim zdaniem Poole zdobędzie mistrza, w końcu już 3 lata na ten tytuł czekają.
78#
Mistrz Elite League? Poole Pirates @ 1,50 ✅ TAAAAAAAAAAK :cool:
1/10
bet365
Wygasła możliwość edycji tego posta więc podliczam poprzez cytowanie.
Taka refleksja mnie naszła, pomimo mało udanych typów finałowych i tak jestem zadowolony Poole ma majstra i o to chodzi. Kwintesencja żużla w biegu 13 i 15 wspaniała jazda niesfornych bliźniaków, ale w 15 to Chrispy przeszedł samego siebie. Genialne wejście pomiędzy dwóch zawodników na jednym łuku. Kultury na trybunach i tego luzu to musimy się uczyć od Anglików, bo można ich wyśmiewać że zamiast żużla mają piknik, ale ja wolę taki piknik niż ciśnienie na wynik jakie jest w Polsce. Świetne słowa Holdera na koniec sezonu, że kibice w Anglii nie przychodzą dlatego że jest wynik, tylko dlatego że lubią oglądać świetne ściganie a Darky i Chris w tym roku to w 100%. zapewnili.
Oby więcej takich wyścigów jak ten w przyszłym sezonie.
http://www.youtube.com/watch?v=BbnbOcfsI10

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom