Rewanżowy mecz o utrzymanie, wczoraj gwiazdy z Mallili sprawiły łomot jeźdźcom Vasterviku, końcowy wynik to 59-31, kwestia utrzymania chyba rozstrzygnęła się już w pierwszym meczu. Jednak dzisiejsi gospodarze muszą z godnością pożegnać się z
Elitserien, oby tylko na rok. Spadek tej drużyny to wielka strata dla Szweckiego speedwaya ale z kolei spadek Dackarny byłby sensacją. Dzisiaj liczę że wezmą rewanż i wygrają choćby minimalnie. Dackarna na wyjazdach jeździ słabo prawdę mówiąc wynik ciągnie dwóch zawodników Jonsson i Lindgren. Nie liczyłbym dzisiaj na Holtę bo wczorajszy dobry występ moim zdaniem był przypadkowy no może nie na tyle przypadkowy co po prostu Ryszard był niesamowicie spasowany z torem i cały bieg rozstrzygał już na stracie. Dzisiaj tak łatwo już nie będzie. Każdy kto nawet z doskoku spogląda na
żużel wie jaką żenadę jeździ w tym roku Hans Andersen i dzisiaj na jego punkty bym nie liczył. King pojechał pojechał wczoraj mecz życia i dzisiaj jeśli zdobędzie końcówkę punktów z wczorajszego dorobku to będzie sukces. Vastervik jeździ bardzo przyzwoicie na swoim torze, w zasadniczym sezonie ulegli tylko Piraternie, Vetlandzie i ... właśnie Dackarnie. Jednak dzisiaj Dackarna nie będzie spuszczała się na wynik ujadą tyle ile trzeba by się utrzymać i wszystko. Początkowo chciałem grać na over AJ ale jeśli wynik będzie już spokojny Andreas może czasami podziękować. Więc w tym wypadku wybrałem over Bombera Harrisa wczoraj w Malili śmigał aż miło. Jego i Ułamka jeszcze dawało się oglądać i myślę że dzisiaj może to powtórzyć. Śmiem twierdzić że Bomber złapał drugi oddech i zaczyna w końcu jeździć tak jak od niego się oczekuje. Ze sprzętem też już dogadany. Jeśli Vastervik chce dzisiaj wygrać to Harris musi pojechać dobrze. A jeśli pojedzie dobrze to Vastervik wygra. Proste? proste.
67#
Västervik - Dackarna
1 @ 1,66 41-49
1/10
bet365
68#
Bomber Harris
over 8,5 @ 1,80 12
1/10
tobet