>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wielki powrót by dawid.400

Status
Zamknięty.
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Za takie kwiatki uwielbiam tego buka, zawsze się zastanawiam kto tam pracuje że taką ofertę wystawiają.
Jeśli pogoda nie wypaczy skoków to ten typ wydaje się być idealny. Ktoś chyba brał tylko pod uwagę dzisiejszy pierwszy skok Morgensterna. Ale po kolei Morgi w treningach spisywał się bardzo dobrze, pierwszy trening 2 miejsce i 129,5 m, drugi trening 2 miejsce i 133,5 m, w kwalifikacjach 134 m. Dzisiaj w konkursie w pierwszym skoku 114 m ale wiatr miał bardzo mocny w plecy. W drugie serii skakał w normalnych warunkach i 132,5 m co dało 16 pozycję w pierwszym konkursie. Taku nieźle się spisywał w treningach i tak 1 trening 126m, drugi 129 m, kwalifikacje 128,5 m, w konkursie pierwszy skok 110,5 a drugi 129,5 widać jest powtarzalność ale też dostał wiatr w plecy w pierwszym skoku i jeszcze gorzej sobie poradził niż Morgi i zajął ostatecznie 18 miejsce. Thomas jutro moim zdaniem powalczy o wygraną, a Takeuchi pewnego poziomu nie przekroczy. Widzę wyraźnego faworyta w tej parze i myślę że powinno to spokojnie wejść.
185#
Thomas Morgenstern - Taku Takeuchi 1 @ 1,50 ⛔ 9-8 :-|
1,5/10
Betsafe

Otrzymane punkty reputacji: +4
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Sporo już o meczu powiedziano. Ja podpisuję się pod argumentami które podał Redwitz. JSW dzisiaj i przez najbliższe tygodnie będzie grał bez Bartmana, strata przeogromna i ten zawodnik nie jest do zastąpienia. Co prawda ostatnie jego mecze słabe ale grał z kontuzją bo chciał pomóc swojej drużynie w PP. Zastąpi go pewnie Bożko który jest bardzo niepewny, ale przede wszystkim mało gra. W bardzo dobrej formie Misiek Lasko, w optymalnej Misiek Kubiak. Środek to mocna strona JSW ale jak będzie grał Thorthon to środek nie istnieje a jeśli Vinhedo to też za dużo środkiem nie pogra. Delecta bardzo wyrównany i mocny skład, prawdę mówiąc nie wiadomo jaki wyjdzie skład bo trener Makowski bardzo dużo rotuje składem. W przyjęciu widział bym dzisiaj parę Antiga-Wika. Stefan przytrzyma przyjęcie wraz z Dębcem, a Wika bardzo ofensywny przyjmujący jeśli będzie miał dzień będzie robił różnicę. Moim zdaniem żadna drużyna nie wygra tego meczu 3-0. Wcale się nie zdziwię jak będzie TB i w nim wygrają galaretki więc typ na over 3,5 setów wydaje się być bardzo ciekawą opcją.
186#
Jastrzębski Węgiel - Delecta Bydgoszcz Over 3,5 @ 1,575 ✅ 2-3 Kapitalny mecz :wink:
1,5/10
Pinnacle

Otrzymane punkty reputacji: +1
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
To będzie szalony mecz. Ciężko powiedzieć która drużyna odniesie dzisiaj zwycięstwo. Na papierze wyglądają porównywalnie, w tabeli Fart jest 8, Częstochowa 7, obie drużyny dzieli tylko jedno oczko. Zwycięzca tego spotkanie wskoczy na 6 miejsce spychając Politechnikę na 7. Według mnie mecz powinien być wyrównany, wielkiego poziomu nie oczekuję, bo obie drużyny popełniają masę błędów. W pierwszym spotkaniu pomiędzy tymi drużynami padł wynik 3-0 dla Farta, mecz obfitował w masę pomyłek każda drużyna miała ok 20 błędów własnych. Fart jest nieznacznym faworytem tego meczu, Kapfer wraz z Nilssonem dobrze spisują się w ataku. Fart ma często przestoje i to niezależnie z jaką drużyną gra. Częstochowa to mieszanka rutyny (Murek Gierczyński) z młodością (Wiśniewski, Drzyzga, Janeczek). Jak na razie spisują się poniżej oczekiwań i swojego poziomu. Dzisiaj nie sądzę że któraś z drużyn wygra ten mecz 3-0. Kurs prawie 1,5 na 4 sety w Kielcach, więc warto w ten typ zainwestować. Mam tylko nadzieję że Częstochowa nie przejdzie obok meczu. Bo nawet sam trener Kardos zapowiada komplet punktów przywieziony z Kielc.
187#
Fart Kielce - Tytan AZS Czestochowa Over 3,5 @ 1,472 ✅ 1-3 banalny był ten typ :cool:
1,5/10
Pinnacle

Otrzymane punkty reputacji: +2
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Swoją opinię wyraziłem po części już w tym poście --&gt; KLIK

Swoje zdanie podtrzymuję i uważam że Trentino nie będzie miało łatwo w Belgii. Maaseik dysponuje dość ciekawym składem. Wounembaina to bardzo dobry przyjmujący, Łotysz Egleskalns bardzo solidnie grał w LM na pozycji atakującego, a rozgrywający Harskamp gra szybką siatkówkę. Zresztą wszyscy zawodnicy Maaseiku lubią grać szybko, do tego jest potrzebne dobre przyjęcie ale w tym elemencie spisują się całkiem solidnie. O Trentino to nie ma co tu pisać, jak włączą wyższy bieg to są nie do zatrzymania, jak już wczoraj wspomniałem Stojczew nie będzie raczej eksperymentował i zagra pierwszym składem. W sobotę wygrali mecz na szczycie z Maceratą, spotkanie nie stało na nie wiadomo jakim poziomie ale kiedy wchodzili na wyższe obroty zostawiali Maceratę z tyłu. Ten typ który gram ma szanse powodzenia nawet jeśli będzie 3-0 dla Trentino. Sety muszą i wydaje mi się że będą wyrównane przy 3 setach 25-20 będzie brakowało punktu do overa. To nie jest jakieś nadzwyczajne zadanie dla Belgów który grać przecież potrafią. W tegorocznej LM u siebie wygrywali 3 krotnie. 3-0 z Izmirem, 3-1 z Sofią i 3-0 z Iraklisem. Rywale co prawda innej klasy niż Trento ale żywiołowo reagująca publiczność powinna pomóc i myślę że jeden set jest spokojnie w zasięgu gospodarzy, a jeśli nie to stać ich przynajmniej na wyrównaną walkę.
188#
Noliko Maaseik - Trentino Volley Over 135,5 @ 1,45 ⛔ 133 ????
1,5/10
Betsafe

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Spore vajułe ma Resovię. Jednak typ dość ryzykowny więc zagram bezpieczniej na 4 sety w meczu. Resovia dwa ostatnie mecze przegrane ze Skrą, w PP 3-1 i w Plus Lidze 3-0. W pierwszym meczu u siebie grali nieźle jednak kiedy Skra zaczynała grać na poważnie Resovia wymiękała. Mecz w Bełchatowie oprócz 2 seta pod dyktando Skry. Resovia ma potencjał jednak nie potrafią tego wykorzystać. Gdyby Tichacek myślał jak wystawia to gra byłaby o wiele lepsza. Z jednej strony absencja Grozera mogła by wpłynąć dobrze na Czecha bo nie mógłby ciągle grać do niego więc w końcu zacząłby rozgrywać nie wystawiać. Przyjęcie w Resovii jest na niezłym przyjęciu więc muszą grać więcej środkiem i szybkie piłki na lewe skrzydło. Fenerbahce to spore indywidualności które pod batutą Daniela Castellaniego grają nieźle. Liderem zespołu jest Miljkovic oraz Marshall. W ostatnich tygodniach do drużyny dołączył Rodrigo Quiroga więc siła w ataku wzrasta. Ja uważam jednak że żadna drużyna nie wygra tego meczu 3-0. Potencjał drużyn porównywalny więc powinna być zażarta walka tym bardziej że Resovia dwa ostatnie mecze przegrała więc mobilizacja i motywacja by kolejnego spotkania nie przegrać jest na pewno spora.
189#
Fenerbahce Grundig Istanbul - Asseco Resovia Rzeszow Over 3,5 @ 1,463 ✅ bajka już 1-1 :cool:
1,5/10
Pinnacle

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Kursy na to spotkanie wystawione absolutnie prawidłowo. Nie widzę żadnego value po stronie Cuneo. Macerata ma o wiele większy potencjał niż Cuneo. Ostatnia forma obu zespołów trochę odbiega od optymalnej, jednak Macerata jeszcze coś tam gra a Cuneo bardzo mocno się męczy. 4 ostatnie mecze ligowe Cuneo to 3 porażki i jedna wygrana (porażki z Veroną, Romą i Latiną, wygrana z Valentią). Ponad to ze składu wypadł rozgrywający Grbić, jest to strata nie do zastąpienia bo Baranowicz wystawia a nie rozgrywa. Zresztą nie raz swoją &quot;świetną&quot; grę prezentował w ubiegłym roku na parkietach Plus Ligi. W ostatnich spotkaniach nie grał środkowy Mastrangelo, najlepszy zawodnik tej drużyny i co najważniejsze dobry duch zespołu. Czy jutro zagra nie wiem bo nie znalazłem nigdzie takiej informacji, ale chyba nie. Nowe transfery średnio się wkomponowały w zespół, Vissotto i Ngapeth raczej kończą swoje piłki na przyzwoitym poziomie ale według mnie czegoś jeszcze brakuje. Na środku gra Fortunato który jest typowym średniakiem, na pewno nie jest zawodnikiem na drużynę która chce być w TOP 3 Serie A. Na libero Henno to jest klasa i do niego żadnych zastrzeżeń nie można mieć bo to czołówka jeśli chodzi o libero na świecie. Kapitan Wijsmans atak w tym roku ma na dobrym poziomie, jednak przyjęcie kuleje i coś czuję że mocna zagrywka ze strony Maceraty poleci na niego. Macerata ostatnie mecze też nie zaliczy do udanych porażka z Trentino 3-0, z Piacenzą 3-1 i w LM z Lokomotivem Nowosibirsk jednak w Rosji grali bez kapitana Omercena którego nie wpuszczono do Związku Radzieckiego i poleciał z powrotem do Włoch. Ostatni mecz z Trentino nie był zły, czego brakowało na pewno punktów Stankovicia oraz Parodiego. Brakło też szczęścia i boiskowego sprytu, w drugim secie przecież wygrywali 24-21 by przegrać 24-26. Według mnie potencjał mają większy, do tego własna hala, ostatnia forma raczej też przemawia za Maceratą także w ich ręce powierzam swoje pieniądze. Muszą ten mecz wygrać by na rewanż pojechać ze sporą przewagą psychiczną. Smaczku temu spotkaniu dodaje trener Giuliani który przed rokiem prowadził ekipę Cuneo a teraz dowodzi Maceratą. Znajdzie sposób na swoją była drużynę i jutro zwycięży.
190#
Lube Banca Marche Macerata - Bre Banca Lannutti Cuneo 1 @ 1,493 ⛔ 0-3 :;/:
1,5/10
Pinnacle

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Czegoś tu nie rozumiem. Dlaczego aż taki wzrost kursów na Zaksę, z 1,3 na 1,5. Wiadomo Zaksa ma kontuzjowanych dwóch podstawowych środkowych, ale Wojtek Kaźmierczak i atakujący który z konieczności gra na środku Dominik Witczak w Gdańsku spisali się dobrze. Szczególnie ten pierwszy dostawał dość dużo piłek i był w miarę skuteczny. Do składu ma wrócić Samik, więc siła ataku wzrasta, w dobrej dyspozycji jest Antek Rouzier a także Michał Ruciak. Paweł Zagumny dzisiaj w PS wspomina że kiedy grał w barwach Panathinaikosu to też mieli przetrzebiony skład ale wygrywali i dzisiaj chce to powtórzyć. Rekomendować Pawła nie ma co bo wiadomo że jest to klasa jeśli chodzi o rozgrywających. Arkas w fazie grupowej zajął 1 miejsce przed Maaseik. Notabene przegrał tylko jeden mecz właśnie z Belgami. W wczoraj Ci w meczu z Trentino pokazali że do najlepszych jeszcze są daleko z tyłu. Zaksa w meczu z Trentino (w pierwszym meczu oczywiście) grała jak równy z równym, mecz meczowi nie równy co prawda ale coś już nam obrazuje potencjał obu drużyn. Arkas nie ma aż tak wielkich nazwisk, solidnymi zawodnikami są Bravo Pereira i Agamez Urgano. Moim zdaniem są słabsi od Kędzierzyna, mecz w Polsce więc Zaksa powinna go wygrać by myśleć o awansie do kolejnej fazy. Wzrost kursów spowodował że według mnie warto zagrać na Zaksę i tak też czynię.
191#
ZAKSA Kedzierzyn-Kozle - Arkas Izmir 1 @ 1,495 ⛔ 1-3 kontuzja Zagumnego na rozgrzewce :-|:-|
1,5/10
Pinnacle

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Bardzo słaby miesiąc w moim wykonaniu. Prawdę mówiąc minus 6j jaki mam w tym miesiącu załatwiłem sobie na kolarstwie gdzie zarobiłem ⛔6,5j. Już wyciągnąłem z tego wnioski i więcej razy się to nie powtórzy, jednak zbyt mocno lubię ten sport by zrezygnować z obstawiania go. Jednak zachowam pewne proporcje i kolarstwo będę grał płaską stawką 0,5j na każdy typ. Co do pozostałych typów wszystkie zagrałbym jeszcze raz gdybym miał (no może oprócz Brunet TOP10 tam popełniłem wielki błąd, no i te kontuzje Zaksy). W tym miesiącu w siatkówce przeróżne cuda się działy i przeglądając inne forumowe siatkarskie tematy ze swojej gry jestem zadowolony jeśli chodzi o tą dyscyplinę bo jestem na niej mniej więcej na zero a inni mają spore minusy. W kilkunastu typach zabrakło szczęścia, dwa typy na Zaksę w plecy przez dwie kontuzje Samika i Zagumnego. Gdybym wiedział o tym być może bym tych typów nie grał. Do tego Trentino raz do undera zabrakło punktu wczoraj do overa zabrakło 2 punktów. Mam nadzieję że przyszły miesiąc będzie lepszy ale tylko pod względem bukmacherki. ???? dla tych co odwiedzają i pobierają niektóre typ mam nadzieję że w tym miesiącu lepiej ode mnie selekcjonowaliście typy ;) Pozdro ????
Podane Kupony: 191
Trafione Kupony: 114
Zwroty: 7
Zainwestowane: 221,5 j
Wygrane: 236,001 j
Zysk: 14,801 j
Yield: 6,68%

Żużel: 33/59 w tym 4 zwroty
Kolarstwo: 2/9
Siatkówka: 53/75
Piłka Nożna: 3/10 w tym 1 zwrot
Biathlon: 18/29 w tym 2 zwroty
Skoki Narciarskie: 5/6
Biegi Narciarskie: 1/3

Otrzymane punkty reputacji: +8
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
W tej parze gram na Makoveeva, w tym roku w dobrej dyspozycji. Na strzelnicy raczej solidny. Do tego bieganie na dobrym poziomie. Od ostatnich zawodów minęły dwa tygodnie więc forma jutro może być trochę inna niż przed dwoma tygodniami. Biegowo Fak jest minimalnie lepszy niż Rosjanin, myślę że w sprincie różnica pomiędzy tymi zawodnikami to 10 sekund. Strzelanie jednak to o wiele lepsza profesja ze strony Makowca. Statystyki mówią same za siebie Fak 81%, Makowiec 85,5%. Do tego trzeba dodać że Fak często seryjnie pudłuje, szczególnie w stójce. Jeśli forma zawodników drastycznie się nie zmieniła to Andrzej powinien być wyżej niż Jakov. Pogoda jutro w Oslo dopisze zawodnikom, wiatr będzie wiał bardzo słabo bo ok 1-2 m/s, więc pogoda nie wypatrzy wyników zawodów.
192#
Andrei Makoveev -Jakov Fak 1 @ 1,75 ⛔ 23-6 dwa pudła Makowca i po typie
1,5/10
Unibet

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Bardzo fajny typ. Bergman zdecydowanie zatracił formę z początku sezonu. W Anterselvie zrobił popis szczególnie w sztafecie, gdzie biegał karną rundę oprócz tego miał aż 4 doładowania. We Włoszech w sprincie pomimo tego że Fourcade miał fatalnie posmarowane narty pobiegł o 20 sekund lepiej. Ogólnie Simon może nadrobić nad Szwedem ok 20 sekund więc jedna karna runda może być zbyt duża. Jednak na strzelnicy Francuz lepiej spisuje się niż Bergman. Simon 87,6%, Begrman 83%. Simon przed przerwą był w dobrej formie biegowej jeśli jej nie zatracił to powinien jutro spokojnie znaleźć się przed Bergmanem. Mam nadzieję że serwisanci reprezentacji Francji nie zawalą sprawy i dobrze nasmarują narty. Patrząc czysto sportowo na ten typ to Simon jest lepszy zarówno na strzelnicy jak i biegowo więc teoretycznie typ powinien wejść ale przecież na tym polega piękno tego sportu że tu wszystko jest możliwe.
193#
Carl Johan Bergman - Simon Fourcade 2 @ 1,60 ⛔ 26-45 Łysy zrobił &quot;swoje&quot; ale Simon zawiódł
1,5/10
Bwin

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
To chyba najlepszy typ na jutrzejszy bieg pań. Dorin to jedna z lepszych strzelczyń jeśli chodzi o panie 86,3% o czymś przecież świadczą. Goessner to jedna z gorszych strzelczyń tylko 67,8%, szczególnie w stójce pudłuje jak najęta. Biegowo lepsza oczywiście Goessner różnica pomiędzy tymi zawodniczkami to ok 50 sekund czyli dwa pudła więcej. Myślę że jutro będzie &quot;popis&quot; Miriam która zdecydowanie nie wytrzymuje ciśnienia na strzelnicy. W Anterselvie w biegu masowym miała aż 7 pudeł, w sprincie 2 w sztafecie 3. Bardzo nierówna i nieregularna. Dorin to jej przeciwieństwo szybkie i co najważniejsze celne strzelanie. Kurs niski ale moim zdaniem warto zagrać, bo Dorin miała dwa tygodnie na doszlifowanie formy biegowej, a Miriam pomimo tego że dobrze biega strzelać się nigdy nie nauczy.
194#
Marie Dorin Habert - Miriam Goessner 1 @ 1,45 ✅ 4-15
1,5/10
Unibet

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Madzia zdecydowanie poprawiła strzelanie, strzela wolniej ale celniej. Daria biegowy pędziwiatr jednak oko na strzelnicy kiepskie. Co prawda statystyki mówią co innego bo 80,3% ma Magda, a 82,9 Daria. Jednak Neuner sporo błędów popełnia w biegu na dochodzenie. W biegach masowych i indywidualnych też nie jest najlepsza. Ale w sprintach od początku sezonu zachwyca wszystkich. W tym sezonie mieliśmy 6 sprintów a zainteresowane zawodniczki strzelały tak:
Daria pudła (1,2,2,1,5,2), Magdalena (1,0,2,0,3,1)
W 4 sprintach lepsza na strzelnicy była Neuner dwa razy mieliśmy remis. Jeśli Neuner chce jutro wygrać sprint to musi dobrze strzelać, przynajmniej lepiej niż Domracheva bo jeśli nie to Daria spokojnie ją przegoni w biegu.
195#
Magdalena Neuner - Daria Domracheva strzelanie (dwu drogowy) 1 @ 1,75 ✅ 0-1 fuck yeah ;)
1,5/10
Tobet

Otrzymane punkty reputacji: +10
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Sporo o meczu zostało już powiedziane w dziale, jednak z typem na Pesaro niestety ale się nie zgadzam. Teraz jeszcze wzrost kursów na gospodynie więc ja spróbuję zagrać. Siatkówki kobiet staram się unikać w typowaniu, raczej tylko oglądam i pilnuję wyników. Oglądałem dwa mecze Pesaro w LM z Muszynianką, we Włoszech było 3-1 dla podopiecznych Bogdana &quot;na miłość boską&quot; Serwińskiego. W Polsce lepsze były zawodniczki Pesaro które wygrały 3-0. Wynik nie do końca moim zdaniem obrazuje przebieg meczu, bo Włoszki wcale nie były aż tak dobre i Muszyna przegrała ten mecz przez Serwińskiego i jego bezsensowne decyzje. Bergamo widziałem raz w LM w meczu z Baku wygranym 3-1. Gra szału nie robi ale nie wygląda źle. W lidze obie drużyny poniżej oczekiwań. Pesaro wszystkie mecze wyjazdowe przegrało, nawet ze słabszymi drużynami, u siebie jest lepiej ale rewelacji też nie ma. Do tego osłabienia Pesaro o których wspomnieli już koledzy w dziale siatkówki skłania mnie do zagrania na Bergamo.
196#
Volley Bergamo - Scavolini Pesaro 1 @ 1,714 ✅ 3-0 zgodnie z planem ;)
1,5/10
Pinnacle

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Zaksa w meczu z Resovią zagra bez: Zagumnego, Gladyra, Czarnowskiego, Wardy, Świderskiego. Do pełni sił nie powrócił jeszcze przyjmujący Samica. Dawno nie zdarzyło się w europejskiej siatkówce by jakiś zespół miał aż tyle kontuzji. Ostatnia Zagumnego jest przysłowiowym gwoździem do trumny. Zastępujący go w meczu z Arkasem (3-1 przegrany przez Zakse) Pilarz nie zagrał źle, ale pamiętajmy Pilarz to Pilarz a Zagumny to Zagumny. Różnica spora. Do tego na środku gra Dominik Witczak, ze słabym Treflem zagrał nieźle ale z mocniejszą drużyną jaką niewątpliwie była drużyna z Turcji, z Dominika zrobili popularny wiatrak. Chłopak nie istniał w bloku, jeśli był przygotowany do ataku to do niego nie skakali i środkowi rywali przemieszczali się na boki przez co utrudniali grę skrzydłowym, 90% ataków na podwójnym bloku. Samik w meczu LM zagrał przeciętnie, przede wszystkim mało mu sypał Pilarz bo pewnie nie miał go mocno obciążać w ataku. Zaksa grała za delikatnie. Mam nadzieję że trener Kowal pomyśli i znajdzie sposób na wykluczenie z gry Antka Rouziera. Każdy inny wynik niż wygrana za 3 punkty dla Resovii będzie wstydem. Seta mogą stracić ale jeśli stracą więcej to czego oni chcą. Under szanse na powodzenie ma przy graniu 4 setów, są to nawet duże szanse bo ja raczej nie liczę na wyrównane sety. Jeśli Resovia pogra mocną zagrywką i odrzuci od siatki Pilarza to wszystkie sytuacyjne piłki pójdą do Rouziera a tam będzie czekał potrójny blok :grin:. Zaksa przez kontuzje nie ma atutów by wygrać w Rzeszowie.
197#
Asseco Resovia Rzeszow - ZAKSA Kedzierzyn-Kozle Under 185,5 @ 1,70 ✅ 181
1,5/10
Betsafe

Otrzymane punkty reputacji: +8
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Dorin w dzisiejszym biegu na dochodzenie wyruszy 30 sekund przed Brunet. Jest to bardzo duża przewaga, bo Dorę jest o wiele lepszą biegaczką niż Marie Laure. W sprincie obie strzelały bezbłędnie. Jeśli dzisiaj Dorin pobiegnie przynajmniej takim tempem jak jak w sprincie to dodatkowo dzisiaj może wyrobić sobie przewagę jednej minuty. Więc zakładając 1,5 minuty przewagi jaką może osiągnąć biegowo Dorin nad Brunet daje jej możliwość popełnienia aż o 3 pudła więcej na strzelnicy niż rywalce z reprezentacji. Tak się raczej nie powinno stać bo obie zawodniczki słyną z dobrego strzelania. Brunet to najlepsza strzelczyni 93% jednak Dorin jest niewiele gorsza bo ok 87%. Dzisiaj przy bezbłędnym strzelaniu Marie Dorin może spokojnie powalczyć o podium. A ten korespondencyjny pojedynek z Brunet powinna spokojnie wygrać.
198#
Marie Dorin-Habert - Marie Laure Brunet 1 @ 1,47 ⛔ 8-7 ????
1,5/10
Tobet

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Pobieram typ na Justynę. Arktyczne warunki jakie panują w Rosji to woda na młyn dla Kowalczyk. Biegi w Moskwie pokazały że w obecnej formie mało która z zawodniczek jest w stanie nawiązać z nią walkę. Dzisiaj w Rybinsku będzie ok -25 stopni. Marit moim zdaniem w tym roku jest już skończona. Nastawiła się na TdS jednak leki nie pomogły. Ostatnio wycofała się z mistrzostw Norwegii gdzie po pierwszych zawodach 10 km stylem dowolnym (czyli taki jaki dziś mamy) zajęła dopiero 6 miejsce. Teraz niby specjalnie się przygotowywała do zawodów jednak w jej reaktywację nie wierzę i oczywiście życzę jej jak najgorzej. Justyna dobrze zna dzisiejszą trasę, przecież już tu wygrywała. Trener Wierietielny zwraca uwagę na to że trasa nie do końca odpowiada Justynie bo jest za prosta i mało wymagająca :wink: Obecna forma oraz nadchodzące wielkimi krokami zawody w Szklarskiej Porębie spowodują że Justyna nie odpuści tych zawodów, zresztą ona nigdy nie odpuszcza. Jutro zmiażdży rywalki :wink:
199#
Justyna Kowalczyk - Marit Bjørgen 1 @ 1,60 ⛔ 7-1
1,5/10
Betsafe

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
1,45 na wygraną Neuner w biegu na dochodzenie to trochę mało. Zdecydowanie jest value w tym typie, Magda w tym sezonie świetnie spisuje się w sprintach, 4 z nich wygrała, raz była 3 a raz 4. Jednak w biegu pościgowym zawsze wypada bardzo słabo w porównaniu do sprintu. Do tego mamy 4 strzelania i nie wierzę że Magda będzie dobrze strzelała. Miejsca Magdy w biegach na dochodzenie: dwa razy 3 miejsce (4 pudła i 2 pudła ogólnie na strzelnicy), 12 miejsce (6 pudeł na strzelnicy), 7 miejsce (8 pudeł na strzelnicy). Nie wygrała żadnego biegu na dochodzenie w tym sezonie. Dzisiaj ma jednak sporą przewagę nad rywalkami bo prawie 40 sekund, ale granie wygranej Niemki po 1,45 nie wchodzi w rachubę. Kto może jej zagrozić? Tora Berger przy dobrym strzelaniu może wygrać dzisiejszy domowy bieg, może Henkel która nieźle biega ale musi być skuteczna na strzelnicy, Dorin przy 20/20 może mieszać w czołówce, Zajcewa, Kuźmina, Makarainen przy dobrym strzelaniu mogą straty odrobić. Pominąłem Darię Domrachewą ale zrobiłem to specjalnie bo Daszka moim zdaniem raczej nie ma szans na wygraną, po prostu za słabo strzela, chyba że dzisiaj wstrzeli się i zrobi te 18/20 wtedy o win spokojnie powalczy.
200#
Magdalena Neuner - Rest of field 2 @ 2,55 ⛔
1,5/10
Betsafe

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Ostatnio Makoveev położył typ z Fakiem, jednak dzisiaj ponownie mu zaufam. Dzisiaj obaj na trasę wyruszą niemalże jednocześnie Małyszko jest 22 a Makowiec 23, różnica pomiędzy nimi to 0,2s. Obaj w sprincie popełnili 2 pudła na strzelnicy, obaj pobiegli równo. Jednak ja wyżej umiejętności oceniam Andrzeja. Przede wszystkim jest lepszy na strzelnicy ma 85% skuteczności, Małyszko tylko 79%. Różnica spora. Biegowo moim zdaniem Makoveev jest troszkę lepszy, więc przy równej ilości pudeł typ również powinien wejść. Wykluczam możliwość lepszego strzelania przez Małyszko, bo to nie jest jego najlepsza strona. Potrafi odpalić ale nie dzisiaj. Makowiec przy dobrym strzelaniu może ok TOP8 się zakręcić. Więc spróbuję zagrać ten typ.
201#
Dmitry Malyshko - Andrei Makoveev 2 @ 1,80 ▶ 22-NS
1,5/10
Tobet

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Na szybko bo za chwile startują. Brunet najlepiej strzela, biegowo zarówno Ekholm jak i Brunet wolno człapią, troszkę lepsza jest nawet Francuzka. Jednak dyspozycja na strzelnicy przemawia zdecydowanie za Brunet i też na nią postawię.
202#
Helena Ekholm - Marie-Laure Brunet 2 @ 1,95 ⛔ 4-5 jak żyć.. :-|
1,5/10
Tobet

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Emil w bardzo dobrej dyspozycji w Oslo. Dzisiaj pewnie powalczy o wygraną, jednak 4 strzelania to dla niego dużo by wygrać dzisiejsze zawody. Pudło spokojnie w zasięgu. Biegowo niszczy rywali. Boe w tym sezonie spisuje się bardzo słabo jak na swoje możliwości. Sporo pudłuje na strzelnicy i co kiedyś było jego atutem teraz jest problemem. Na strzelnicy Emil 84%, Tarjei 83%. Wszystko przemawia za Emilem także powinien spokojnie poradzić sobie z młodszym kolegom z reprezentacji. Stawkę też delikatnie zwiększę na ten typ.
203#
Tarjei Boe - Emil Hegle Svendsen 2 @ 1,30 ✅ 9-1
2/10
Unibet

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom