Miałem to olać i nie wchodzić w gadkę, ale od kilku stron po Twoich wpisach nie chcę mi się wierzyć, że jesteś postronny. Straszysz tym doskonałym system wyłapywania przez PiS, który wielokrotnie pokazuje amatorskie działanie, co również widać w sprawie tej ustawy i notyfikacji i wielu innych sprawach politycznych.Kilka miesięcy temu mówiłem, że PiS nie odpuści z blokowaniem stron, bo tego typu mechanizm będzie wykorzystany również w innych aspektach. W międzyczasie również wspominałem, że nie jest przypadkiem uchwalenie kilka miesięcy temu ustawy antyterrorystycznej. To co obserwujecie na chwilę obecną, to tylko i wyłącznie preludium do przyszłych działań aparatu represji.
Mozę powtórzę raz jeszcze: "Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby skądinąd łagodny i liberalny rząd, kiedy zabraknie mu pieniędzy."
Wszystkie te mechanizmy są przygotowywane do rozpoczęcia wojny totalnej z "nielegalną konkurencją", i nie chodzi tu o konkurencję dla STS czy Fortuny, ale dla Totalizatora Sportowego.
Nie chcę się wdawać w szczegóły, ale możecie być więcej niż pewni, że w niedalekiej przyszłości wasze logi internetowe będą analizowane pod kątem korzystania z nielegalnych treści. Z resztą już po wejściu w życie najnowszej nowelizacji, będą magazynowane dane osób, które pomimo ostrzeżenia ze strony MF, będą wchodziły na strony nielicencjonowanych bukmacherów.
Źródło jednak nie jest 100% pewne, dlatego chcę się upewnić.Tak przecież wyraźnie masz napisane w artykule którego link podałeś , i żeby nie było wątpliwości żaden szanujący się gracz nie używa konta bankowego do transakcji z firmami bukmacherskimi ale znając życie jeszcze pojawi się ze 100 pytań tego typu oczywiście w nieodpowiednim temacie , bo temat jest o ustawie hazardowej , ale oczywiście ciężko jest otworzyć osobny temat.
no cześć nie posiadamy licencji polskiej ale jak chcesz sobie u Nas grać to przestrzegaj prawa które masz w Polsce, ot i tak jak zwykle bukmacher umywa ręce, co złego to nie JA - ale jakby co to podamy co trzeba służbom w Twoim Państwie no bo przecież byłeś świadomy, że Nasze działania są niezgodne z polskim prawemDla zakładów sportowych i gier, posiadamy licencję i podlegamy regulacjom prawnym na Gibraltarze. Jednakże, jeżeli ma Pan jakieś wątpliwości, prosimy upewnić się czy korzystanie z naszej strony jest zgodne z zapisami prawnymi w Polsce.
ależ ja doskonale sobie zdaję z tego sprawę... i całkowicie się zgadzam co do podatku od stawki. problem w tym, że dopóki sprawa się nie ucywilizuje pozostają 2 wyjścia: albo iść w szarą strefę i spać z duszą na ramieniu, albo grać u "legala", mniejszymi stawkami, coby nie bolało jakby co, np. opracowywać strategie dla multizakładów + support singlami itp...radeka - ja sobie ostatnio też tak pomyślałem, że niepotrzebnie się martwię, pogram sobie u polskiego... Przeanalizowane ostatnie kilka tygodni i wniosek mi wyszedł jeden. Otóż gdy podczas gry w zagranicznych osiągnąłbym około 13 jednostek na +, w polskim miałbym około 9 na minus. Podatek od stawki to największy syf, uniemożliwiający wg.mnie zarobek na singlach. Jest to podatek kilkukrotnie przewyższający granicę bólu. To tak jakby opodatkować pracę na np. 90%. Kompletny bezsens, ale nasi wspaniali mężowie stanu i polskie lobby bukmacherskie wiedzą lepiej niż sami zainteresowani. Nie wiem ile yieldu musi mieć typer aby zarabiać u polskich zlodziei... Ja się na to nie piszę.