cytując pewnego ciekawego osobnika: "nikt Was tak nie wyruchał jak wyrucha Was Pis"Jak to co ? Leżymy i kwiczymy. Nikt nic nie zrobi bo PIS zrobi tak jak zechce. Żadne protesty, petycje etc. nie dadzą kompletnie nic. Trzeba było przede wszystkim pójść na wybory (a założę się, że zdecydowana większość userów nie była) i oddać odpowiedni głos.
Nie dostrzegasz związku przyczynowo-skutkowego. Jesli ustawa przejdzie to obchodzić blokadę będą chcieli kumaci gracze a nie janusze. po co bukom wtedy otwarta rejestracja dla Polakow?Ale tu się płacz zrobił że koniec grania w normalnych bukach ... przecież blokady są do obejścia.
Nie będzie się dało grać tylko wtedy, jeśli te buki same nas zbanują ...
No ale teoretycznie przynajmniej te buki które są poza jurysdykcją UE mogą sobie do woli działać i nikogo nie muszą banować.Jeżeli nowa ustawa hazardowa będzie notyfikowana w KE to wtedy buki nas zbanują...
dzialaja legalnie bo moze te kraje maja jakies znosne podatki - u nas zmiany w tej kwestii nie bedzie, wiec nikt tutaj nie przyjdzie.Wybacz nie czytałem komentarza do ustawy poniżej, ale bardzo prawdopodobne jest to, że całoroczny jest na tych rynkach legalnie (zaraz to sprawdzę).
EDIT: W Hiszpanii ma na 100% reklamy na stadionach, we Włoszech ma zarejestrowaną domenę .it
Zaraz zobaczę co z Estonią i Austrią.
W pierwszych dwóch krajach działa na 100% legalnie.
Samo blokowanie to w sumie nie bylby taki duzy problem - mysle, ze do obejscia, chociaz na przyklad b3,65 ponoc sredni wspolpracuje z VPN.Mogę dodać tylko od siebie, że w Belgii BAH, czy całoroczny nie działają. Próbowałem wejść na te strony, to był komunikat, że w tym kraju jest to niedostępne. Natomiast są lokale typu totomix, gdzie można obstawiać u ziemniaka.