M
7
mojagosia123
Użytkownik
Jeżeli mój operator zablokuje strony z rejestru , to wystarczy VPN i wejdę na strone podmiotu ?
lemko,Jeżeli nowa ustawa hazardowa będzie notyfikowana w KE to wtedy buki nas zbanują.
@Yar000 napisałem e-maila do Panoptykonu.
Dokładnie potrzebujesz do tego jeszcze odpowiedniego adresu.Jeżeli mój operator zablokuje strony z rejestru , to wystarczy VPN i wejdę na strone podmiotu ?
Czyli tak , powiedz czy aby dobrze ja to rozumuje .Dokładnie potrzebujesz do tego jeszcze odpowiedniego adresu.
Coś w ten deseń, pamiętaj jednak że w tym wypadku łamiesz prawo. Ponieważ nie możesz grac jako gracz Polski w zagranicznych bukmacher.Czyli tak , powiedz czy aby dobrze ja to rozumuje .
Wchodzi w życie ustawa , operator internetowy w myśl ustawy zablokował dostęp do buka Pinn....com . Ten bukmacher , nie usunął graczy Polski . Wtedy ja odpalam VPN , zmieniam IP na takie , które akceptuje buk i wpisuje dokładnie taki sam adres jak dotyczczas , czyli Pinn.....com
Doberman myślisz , ze juz jest po wszystkim ? Są jakieś jeszcze nadzieje ze to nie wejdzie ?Coś w ten deseń, pamiętaj jednak że w tym wypadku łamiesz prawo. Ponieważ nie możesz grac jako gracz Polski w zagranicznych bukmacher.
Jesli nie zbanuja graczy z Polski, to jako gracz Polski moze grac. Lamie prawo jedynie grajac z terytorium RP. W przypadku uzywania VPN tak wlasnie bedzie.Coś w ten deseń, pamiętaj jednak że w tym wypadku łamiesz prawo. Ponieważ nie możesz grac jako gracz Polski w zagranicznych bukmacher.
Ludzie w PiS-ie doskonale umieją liczyć i nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale rządowa wersja ustawy zagwarantuje im nieporównywalnie większe wpływy do budżetu. A to za sprawą monopolu na gry hazardowe. Otóż maszyny, których ma być do 60tys. plus hazard internetowy, wygenerują dochodu na poziomie 3-5 mld rocznie. Poza tym zyskają dodatkowe punkty poparcia społecznego związane z delegalizacją nielegalnego hazardu.Ja mimo wszystko liczę na to, że w PiS'ie potrafią liczyć pieniądze i zauważą, że ustawa Gowina przyniesie im większe dochody, a będę teraz mieli sporo wydatków na swój program socjalny. A nawet jeśli to ich nie przekona, to może po prostu zrobią przyjazny gest w stosunku do koalicjanta, w końcu bez Polski Razem nie mieliby większości w sejmie.
Ustawa Gowina nie dotyka w ogóle zagadnienia automatów do gier, także pudło z Twojej strony. Natomiast dochody z zakładów bukmacherskich zakłada na wyższym poziomie niż w wersji MF.Ludzie w PiS-ie doskonale umieją liczyć i nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale rządowa wersja ustawy zagwarantuje im nieporównywalnie większe wpływy do budżetu. A to za sprawą monopolu na gry hazardowe. Otóż maszyny, których ma być do 60tys. plus hazard internetowy, wygenerują dochodu na poziomie 3-5 mld rocznie. Poza tym zyskają dodatkowe punkty poparcia społecznego związane z delegalizacją nielegalnego hazardu.
Edit: Zapomniałem jeszcze wspomnieć o potencjalnych wpływach z kar za używanie niekoncesjonowanych automatów. Tu kwoty mogą być naprawdę znaczne, bo przypominam, że proponowana sankcja za posiadanie jednego nielegalnego automatu, to aż 100 tys. zł.
Bez urazy, ale chyba masz kłopoty z logicznym myśleniem. Jeżeli na mocy nowelizacji ustawy z 2009r. z dniemUstawa Gowina nie dotyka w ogóle zagadnienia automatów do gier, także pudło z Twojej strony. Natomiast dochody z zakładów bukmacherskich zakłada na wyższym poziomie niż w wersji MF.