Nie wiem o co Ci chodzi, przestałem grać wieki temu. Niczego się nie boję, napisałem tylko moją sytuację odnośnie mojej przygody z
bah i, że przy takim typie wpłat nic nie otrzymałem. Poza tym trudno aby ktoś znał moją sytuację skoro tu x stron namielone bez sensu. Kolega @
slukasz123 pytał jaką formą ktoś wpłacał, ja opisałem swoją.
Mój post nie był w żadnym wypadku paniką, że nagle dostanę wezwanie, źle zostałem odebrany.
Chodzi mi o twój staż na forum i takie wypowiedzi które nakręcają innych żeby zadawali głupie pytania.
skad moga wziasc adres po nr konta...Jak na udostepnienie danych jesli ktos zna nr konta troche trwa
Nie masz takiej możliwosci żeby poznać dane odbiorcy po numerze konta, to jest prawie nie możliwe chyba że napiszesz uzasadniony wniosek do prokuratury i ona wystąpi do sądu o udostępnienie takich danych to sąd może wyrazić na to zgodę ale musi mieć ku temu poważne przesłanki.
Czytam ten post od dawna i czepiaja sie na 99% ludzi ktorzy wplacali do nich chajs na konto(ew.pocztą) ja tez wplacalem ale bylo to w 2008 czy w 2007 roku:smile: Jak przelewy24 dopiero sie rozwijaly:smile:
Jesteś kolejnym przykladem gdzie nie potrafisz odróżnić wpłaty bezpośredniej od pośredniej. Ja nie wiem czy to naprawdę jest tak trudno zrozumieć ?
Czepiają się ludzi tylko tych którzy wpłacali na konto bezpośrednio, to znaczy ze swojego rachunku na rachunek bukmachera jak by się czepiali ludzi którzy tylko wpłacali do nich hajs to zamiast 24K wezwań było by 150 tyś.
Już wam to wytłumacze najprościej jak się da chociaż pewnie i tak większosc tego nie zrozumie.
Przelew bezpośredni przez internet polega na tym że logujemy się na swoje konto bankowe wypełniamy polecenie przelewu a w pole numer rachunku wpisujemy numer rachunku bukmachera (bezpośredni numer rachunku bukmachera.)
https://www.bet-at-home.com/pl/account/deposit
ta opcja nazywa się przelew bankowy. Żadne przelewy24 czy Sofort banking. Poprostu zwykły przelew z rachunku na rachunek.
Tylko takie osoby dostały wezwania dlatego że w przypadku takiego przelewu odbiorca widzi dane nadawcy. Tak że jeżeli mieli dostęp czy prowadzili kontrolę na rachunku bukmachera to ewidentnie było widać od kogo przyszedł przelew. W drugą stronę to nie działa. Tylko odbiorca może poznać dane nadawcy, nadawca nie ma żadnych możliwosci poznać danych odbiorcy jedyna opcja to sąd/prokuratura no i ewentualnie znajomośći w banku ale to już pod paragraf podchodzi. Wpłata inną metodą nie może być żadnym dowodem.
Nie raz pewnie słyszeliście że przestępcy podmieniają numer konta żeby wyłudzić pieniądze. To jak myślicie na jakiej zasadzie to działa. A no na takiej że do przelewu wystarczy numer konta i to że ktoś wam powie że nazywa się Jan Kowalski i że do niego należy konto bankowe na które macie wykonać przelew wcale nie oznacza że Jan Kolwaski jest jego właścicielem.
Nie którzy bukmacherzy stosują własnie taką metodę weryfikacji bo przez przelew bezpośredni moga się dowiedzieć czy wpłacająca osoba jest naprawdę włascicielem konta. Teraz nawet większość banków stosuje taką metodę weryfikacji wiem że np w mbanku żeby założyć konto nie trzeba podpisywać żadnej umowy tylko wystarczy zrobić minimalny przelew z innego banku gdzie ma się konto, jeżeli dane się zgadzają się z tymi we wniosku konto bankowe można otworzyć w 5min bez wychodzenia z domu i żadnych umów.