Zaraz moi drodzy opublikuję przesłuchanie w mojej sprawie.
Właśnie wróciłem z przesłuchania a tu jego treść mniej więcej taka:
U: urzędnik,
P: przesłuchiwany.
U: A więc tak, chodzi tu o firmę
bet-at-home, mamy jakieś tam wydruki z konta i pan się na tym całym portalu logował, teraz chciałabym wiedzieć po co? Wpłacał pan jakieś pieniądze, po 5, 12, 3 złote, to był jedenasty rok i dwunasty, od lipca 2011 do kwietnia 2012
P: tzn. Czy wpłacałem?
U: no,
P: nie odpowiedziałem na to pytanie,
U: no dobrze, by pan odpowiedział, bo to dla pana dobra,
U: no dobra...jak tak to tak,
U: czy logował się pan na stronie
bet-at-home w okresie od lipca 2011 do kwietnia 2012,
P: nie pamiętam,
U: na jakim komputerze pan się logował, bo się pan logował, wydruki mamy,
U: czy w ogóle pan grał na tej stronie?
P: nie,
U: a jakie kwoty wygrywał pan?
P: skoro nie grałem to nie wygrywałem (tak odpowiedziałem ale pani w protokole napisała "nie wygrywałem" (nie wiem czy to będzie miało wpływ na dalsze czynności ale myślę, że nie bo pytanie wyżej dało odpowiedź jasną),
U: czy ten numer konta gracza xxxxxxxx jest pana numerem gracza na stronie
bet-at-home?
U: A jaki jest pana numer?
U: czy uczestniczył pan z zakładach losowych, wzajemnych bla bla przez zagraniczne portale internetowe?
U: a czy logował się pan na stronie
bet-at-home?
U: powiem panu, że pan na swoją niekorzyść działa, no ale to pana sprawa, bo tu w sumie niewielkie kwoty, bo czy pan uczestniczył w grach hazardowych to my to możemy sprawdzić, występujemy do prokuratury o nakaz wyciągu z konta i tam są kwoty, wpłaty, wypłaty i takie inne rzeczy ???? (uśmieszek ode mnie)
U: czy uczestniczył pan w grach hazardowych przez stronę
bet-at-home na której pan się logował i zapoznał się z regulaminem uczestnictwa?
U: na konto jakie kwoty przelewał pan środki finansowe? Tu też mi pan nie odpowie...
U: a z jakiego konta bankowego pan korzystał?
P: nie odpowiedziałem na to pytanie, Pani w tym momencie zagląda do teczuszki, gdzie są moje dane, których są w posiadaniu, coś tam szepce, o Banku PeKaO S.A. i podaje numer rachunku (nie należy do mnie), więc pytam czy zadaje mi pani pytanie odnośnie?
U: czy ten rachunek należy do pana?
U: w jakich grach i jakiej wysokości uzyskiwał pan wygrane w grach hazardowych urządzanych przez firmę
bet-at-home? (to pytanie jest chyba zdublowane bo wyżej było podobne)
P: nie odpowiem na to pytanie, (niestety łatwo zamotać mnie było ale na wszelki wypadek nie odpowiadałem na to pytanie bo wcześniej odpowiedziałem, że nie grałem i nie wygrywałem),
Drugi urzędnik: czy panu ktoś doradził, żeby tak odpowiadać czy sam pan tę strategię wymyślił?
P: żeby nie dyskutować z nim, powiedziałem, krótko, mam prawo odmówić odpowiedzi na pytanie więc korzystam z takiej możliwości,
U: ale pan jest świadkiem, jeszcze to tak dosadnie zaakcentowała ????
Drugi urzędnik: jeśli pan korzysta z odmowy to tylko wtedy jeśli narażałoby to pana na odpowiedzialność karną a nie odmawiając to tak jakby pan bał się przyznać coś w ten deseń, tak jak bym ukrywał prawdę o to mu chodziło.
U: czy uczestniczył pan w sieci w zagranicznych grach hazardowych? Tu też pan mi nie odpowie na pytanie...
U: czy posiada pan konto w portalach płatniczych Moneybookers itp. Wymieniła kilka,
U: czy zna pan przepisy o grach hazardowych z 2011 roku...
P: nie znam,
U: czy wiedział pan zgodnie z przepisami w/w, iż zabronione jest uczestnictwo w zagranicznych grach hazardowych przez internet? Może coś tam jeszcze powiedziała, nie wiem ale sens pytania taki.
P: nie wiedziałem.
U: czy chce pan jeszcze coś dopowiedzieć?
P: nie, dziękuję.
Na tym protokół zakończono. Przeczytałem i podpisałem.
To tylko najważniejsze z pytań jakie padały podczas mojego przesłuchania. Nie wiem jak sprawa potoczy się dalej ale w tym wypadku zrobiłem co mogłem. Jeżeli dojdzie do jakiegokolwiek procesu to będę rozmawiał inaczej.