www.skrill.com- tu znajdziesz wszystkie informacje.jak złożyć ten wniosek? ????
Bez jakiejkolwiek wiedzy wczesniej, czytając tylko ten temat zrobisz sobie ambaras w głowie.Reasumując, trochę poczytałem ale nic sensowego nie wyczytałem :grin:
TAK, jesteś krytywypłacając pieniądze przez np. skrill jesteśmy kryci?
Z jednym wyjątkiem.TAK, jesteś kryty
[...]
jak ktoś jest z innych powodów trzepany to inna bajkaZ jednym wyjątkiem.
Jak kogoś posądzą o dochody nieujawnione to zawsze może wkręcać że prostytuował się za pieniądze. Kiedyś czytałem o lasce która oficjalnie nie pracowała a posiadała majątek wielkośći kilku milonów złotych. Skarbówka ją dojechała, powiedziała że była prostytutką i miała bogatych klientów. Jedyne co jej kazali to udowodnić że się prostytuowała za pieniądze. Przyprowadziła paru bogatych klientów którzy to potwierdzili i urząd nałożył na nią zwykły podatek. Zapłaciła i kasa legal ????Ale jest coś takiego jak dochód nieujawniony, więc wypłacanie ze Skrilla na konto tez nie jest najlepszym pomysłem, oczywiście też zalezy jakie sumy, przezorny zawsze ubezpieczony
Ale będzie szok dla skarbówki jak się dowie że pół Polski daje d*py i ma dochód na Skrillu..Jak kogoś posądzą o dochody nieujawnione to zawsze może wkręcać że prostytuował się za pieniądze. Kiedyś czytałem o lasce która oficjalnie nie pracowała a posiadała majątek wielkośći kilku milonów złotych. Skarbówka ją dojechała, powiedziała że była prostytutką i miała bogatych klientów. Jedyne co jej kazali to udowodnić że się prostytuowała za pieniądze. Przyprowadziła paru bogatych klientów którzy to potwierdzili i urząd nałożył na nią zwykły podatek. Zapłaciła i kasa legal ????
hehe dobre ????Ale będzie szok dla skarbówki jak się dowie że pół Polski daje d*py i ma dochód na Skrillu..
Nałożony został podatek za uprawienie nierządu? Myślę, że nie do końca znasz temat w, którym się wypowiadasz. Kwoty uzyskane z tytułu własnej prostytucji nie podlegają pod żaden podatek. Myślę, że piszesz o wyroku II FKS 2034/10 tylko, że tam kwota była rzędu miliona z hakiem, a nie kilka milionów. (tutaj pełna treść wyroku http://orzeczenia.nsa.gov.pl/doc/9B6043DD0B), a podatkiem została objęta w tej sprawie kwota gdzie nie uprawdopodobniono jej źródła jako prostytucji.Jak kogoś posądzą o dochody nieujawnione to zawsze może wkręcać że prostytuował się za pieniądze. Kiedyś czytałem o lasce która oficjalnie nie pracowała a posiadała majątek wielkośći kilku milonów złotych. Skarbówka ją dojechała, powiedziała że była prostytutką i miała bogatych klientów. Jedyne co jej kazali to udowodnić że się prostytuowała za pieniądze. Przyprowadziła paru bogatych klientów którzy to potwierdzili i urząd nałożył na nią zwykły podatek. Zapłaciła i kasa legal ????
Podatek od nieujawnionych dochodówNałożony został podatek za uprawienie nierządu? Myślę, że nie do końca znasz temat w, którym się wypowiadasz. Kwoty uzyskane z tytułu własnej prostytucji nie podlegają pod żaden podatek. Myślę, że piszesz o wyroku II FKS 2034/10 tylko, że tam kwota była rzędu miliona z hakiem, a nie kilka milionów. (tutaj pełna treść wyroku http://orzeczenia.nsa.gov.pl/doc/9B6043DD0B), a podatkiem została objęta w tej sprawie kwota gdzie nie uprawdopodobniono jej źródła jako prostytucji.
Proponuję też przeczytać wyrok II FSK 1857/10 (http://www.orzeczenia-nsa.pl/wyrok/ii-fsk-1857-10/podatek_dochodowy_od_osob_fizycznych_w_tym_zryczaltowane_formy_opodatkowania/1efd1f4.html) by zrozumieć, że samo podanie źródła pochodzenia, pieniędzy jako nierządu nie wystarczy. Organy obecnie wymagają dowodów. Więc należałoby się jednak przygotować jeżeli ktoś ma zamiar przedstawiać taką wersję. Przede wszystkim odnośnie sposobu pozyskiwania klientów, miejsca spotkań, kwot jednostkowych za spotkanie/godzinę, liczby spotkań, nie ma natomiast obowiązku ujawniania danych klientów.
Poza tym jeżeli ktoś stanie przed taką sytuacją to proponuję zasięgnąć porady prawnej zamiast snuć dziwne historie o własnym prostytuowaniu się ponieważ istnieje wiele innych możliwości by uniknąć opodatkowania.
Przepisy o podatku od nieujawnionych dochodów zostały uznane za niekonstytucyjne, była przecież fala wznowień postępowań, żeby dalsza dyskusja była merytoryczna należałby wskazać daty.Podatek od nieujawnionych dochodów
http://www.sejm.gov.pl/Sejm7.nsf/transmisje.xsp#Gdzie można obejrzeć te obrady? ja akurat nie mam tv sejm' jest jakis link?