wizkhalidov
Użytkownik
Widzę, że wszyscy tutaj nieźle srają ???? Ludzie czemu wy nie możecie zrozumieć, że to tylko akcja mająca nas wystraszyć i grać w "legalnych bukach.
Musisz zrozumieć i to się tyczy nie tylko Ciebie, że na forum od pewnego czasu są ludzie z branży którzy lobbują by przestać grać w necie i przerzucić się na STS lub Fortune. Nie ma sensu słuchać ludzi którzy opierają się głównie na doniesieniach prasowych głównie biztoka czy wyborczej, bo zawarte informacje w artykułach tych gazet są nieprawdziwe i celowo wprowadzają czytelnika w błąd. Zresztą gdybyś cofnął się wstecz kilka stron to przeczytałbyś jak te wypociny wyglądają. Jeden przykład cytat z artykułu na zamówienie z biztoka:Co za histeria... Ostatnio w bah-u ugrałem dość sporą sumę z bonusu z tym, że mogę ją wypłacić tylko na konto bankowe niestety. Czytając te wypociny sam zaczynam mieć obawy, ale czy ktoś kompetentny może odpowiedzieć na moje pytanie? Bo z tego co tu czytam wygląda na to, że każdy kto grał w bahu ma srogie kłopoty, tylko czego osoby, które są niby oskarżone nie piszą? Wracając do pytania mogę wypłacić tą kwotę na konto i RACZEJ nie będzie problemu czy od razu kaukaz??
Skąd taka informacja ? To pewne ?Chyba trzeba zauważyć jeszcze jedno. W większości przypadków z tej listy pana Kapicy (wygrane ok 1500zł), to przy tej kwocie będzie to tylko wykroczenie skarbowe a nie przestępstwo. W konsekwencji przedawni się już po roku od rzekomego zagrania. Także w takich przypadkach trzeba się obawiać tylko zakładów zawieranych od połowy grudnia 2013, (a czas i terminy przedawnień dalej płyną)
A skąd taki niby wniosek ? Po pierwsze jest coś takiego jak ekonomika procesowa. Po drugie z tych 20 tyś 15 tyś może być za wykroczenia, a po trzecie tempo 1000 łebków na rok nie jest imponujące to oznacza, że wszyscy byli by za 20 lat.wygląda że każdy dostanie wezwanie przez jakiś UC jak jest na liście tych 20 kilku tysięcy którzy wpłacali/wypłacali z bahu, t
No ten okres wskazany jest w postanowieniu Sądu Apelacyjnego w Szczecinie jakoby organa ścigania miały tylko z tego okresu historię transakcji.A skąd ktoś ma to wiedzieć? Wszyscy mają takie same źródła, czyli kilka wypowiedzi pana ministra oraz jeden, czy dwa artykuły o tym. Nikt Ci nie jest wstanie jednoznacznie powiedzieć, za jaki okres oni ścigają itp. Być może za ten co wskazałeś, a być może do 2014 roku włącznie. Jeśli będziesz miał pecha i dostaniesz list polecony, to się przekonasz. Oczywiście tego Ci nie życzę. Ja mam inne pytanie. Czy orientuje się ktoś, ile graczy w Polsce ma Bet-at-home?
Zgadzam się. Gdyby wszystko co teraz robi IC nie budziło wątpliwości względem zgodności z prawem UE i konstytucją to nie robili by żadnej nowelizacji ustawy. Dlatego zupełnie nie rozumiem tego ścigania. Z jednej strony robią nowelizację czyli niejako przyznają się, że coś jest nie tak z naszą ustawą a mimo to ścigają w oparciu o nią. Po nowelizacji to co było pójdzie w niepamięć (mam nadzieję). Tylko co z tymi, którzy będą mieli sprawy w sądzie. Wg mnie powinny zostać umorzone (też mam nadzieję).Na mój nos IC da sobie spokój z tym ściganiem, latem wejdzie znowelizowana ustawa i buki zagraniczne będą musiały uruchomić swoje odziały i cała sytuacja się wyklaruje i aż tak dobrze się nie znam na prawie, ale wydaje mi się, że w momencie jak buki założą odziały i gra u nich będzie legalna to za wcześniejszą grę u takiego buka nie będzie można kogoś skazać bo jest zasada prawna, że orzeka się zawsze wg względniejszego dla sprawcy prawa.
To - nawet skupiając się tylko na firmach mających zgodę na zakłady w Internecie - nie jest pełny ich wykaz, bo:
Po pierwsze, wydaje mi się (?), że podstawowa jest sprawa czy konkretna Dyrektywa UE pozostawia państwu jakąś swobodę rozwiązania kwestii.wlasnie, ale o co se tu niby chodzi? ze niby od 2015 buki maja placic se vata z polskich przychodow w us w polskiej krainie? czy wowczas us nie bedzie mial prawa kontroli bukow pod katem od kogo/za co/ile? czy buki moze beda se mialy obowizkowosc w automatycznym dostarczaniu jakowychs deklaracyji?o co se tu chodzi, ktosik jest zorientowany?
ja se w imieniu swym serdecznie dziekuje, Yar za poswiecony czas i twoje przemyslenia w tejze kwestii. skoro nie utraciles tego zagrozenia jako calkiem chybionego, to mi wystarczy, zeby miec se obawy, dopoki nic wiecej sie nie wyjasni. o takiej "zbiorowce" tez se wlasnie myslalem, ale jednak jesli juz dany buk zostały w tej kwestii "podpiety" pod jurysdukcyje krajowego usa, jesli chodzi o vatusa, to rowniez w kazdej chwili mialby mozliwosc zweryfikowac taka zbioroweczke pod katem ew. "bledow" itd., tak wiec docelowo pojawiloby sie niebezpieczenstwo podpatrzenia, iz w zbioroweczce miesci sie np. pawel i gawel. w konsekwencji mozna takiego gawla wezwac se do zlozenia wyjasnieniow i pozonglowac delikwentem miedzy usem a icem. to mje sie nie podoba i przestrzegalbym przed nie docenianiem tegoz.Jeśli chodzi o wspomnianą "kontrolę" i "od kogo, za co, ile" to uważam, że to byłaby informacja zbiorcza a nie indywidualna (np. dotycząca ogólnie, Konsumentów z Polski, Konsumentów z Niemiec itd.).
A co jest w tym niezrozumiałego? Jeśli popełniłeś wykroczenie skarbowe w styczniu 2014r. to w świetle prawa nie możesz być za nie ukarany np. w lutym 2015r.§ 1. Karalność wykroczenia skarbowego ustaje, jeżeli od czasu jego popełnienia upłynął rok.
powie ktos cos wiecej na ten temat ?
serio? Dziekuje za Twoja jakze pomocną wypowiedz.A co jest w tym niezrozumiałego? Jeśli popełniłeś wykroczenie skarbowe w styczniu 2014r. to w świetle prawa nie możesz być za nie ukarany np. w lutym 2015r.