newengland>> a czym to ja niby straszę ludzi pisząc w trybie przypuszczającym ten powyższy rysujący się scenariusz?
Czy po to kilka dni temu zjawiłeś się na tym forum aby pieprzyć takie trzy po trzy?
Bo to wychodzi Ci extra!
Między tym co ja napisałem a tym co jest Twoim pobożnym życzeniem, istnieje różnica tak wielka jaka jest pomiędzy nami - bo ja wiem co piszę a Ty się modlisz o cud.
Skoro w wielu państwach UE są od lat blokowane strony operatorów nielegalnych od dnia wejście w życie przyjętych tam ustaw regulujących rynek gier, to dlaczego stanowisko KE wobec Polski ma się w tym zakresie różnić?
W nowej Ustawie o grach kluczowe są zmiany dotyczące przecież wprowadzenia monopolu państwa w zakresie gier hazardowych ( automaty ) bo to one mają charakter techniczny - a nie te dotyczące zakładów wzajemnych bo tu nie ma żadnych ograniczeń w zakresie możliwości wchodzenia na polski rynek przez zagraniczne firmy ( choć oczywiście barierą dla nich jest brak GGR, ale to jest inna bo biznesowa kwestia rentowności rozpoczęcia działalności w Polsce a nie samej takiej możliwości ) więc ten obszar nawet w najmniejszym stopniu nie jest w tej już finalnie procedowanej w Polsce nowej Ustawie podpadający pod możliwość zanegowania jej przez KE w stosunku do projektu z 29.07 jaki został przedłożony KE.
................
@newengland>> od zarejestrowania się na forum w dniu 14.12 napisałeś już 34 posty wyłącznie w tym wątku poświęconym Ustawie o grach:
https://forum.bukmacherskie.com/search.php?searchid=8465753 - i zdecydowana większość z tych 34 wpisów to tzw. "badziew" i wodolejstwo, totalnie niczego nie wnoszące w sprawie dla jakiej powstał ten wątek...
Więc się ogarnij człowieku!