>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Ustawa hazardowa/ prawo hazardowe cz. 2

Status
Zamknięty.
kriksus 6,2K

kriksus

Użytkownik
Dziennikarz WP, dalszy komentarz chyba zbędny ;)
Myślenie Pana Górczyńskiego nie jest takie głupie. Innym powodem mogą być nieocenione punkty procentowe PiS-u. Gdyby dobry projekt ustawy hazardowej przeszedł, tvn zaraz zrobiłby materiał o legalizacji hazardu przez partię rządzącą. Już widzę te wypowiedzi stronniczych profesorów o opłakanych skutkach hazardu ;)

tommy83 298

tommy83

Użytkownik
a co ma pisac &#39;dalem ciala, nikt sie za mna nie liczy a stolek dostalem za poparcie w wyborach&#39; ?
za te wszystkie ustawy to sie bierze beton w wieku 50-60 lat, ktory nie wie o co chodzi w dzisiejszym swiecie bo ich wyuczonym zawodem przez cale dorosle zycie jest bycie poslem.
mydlenie oczu przez gowina, zeby mogl pozniej napisac &#39;walczylem jak lew ale niestety nie udalo sie&#39; ;)

S 44

sareig

Użytkownik
witam nie sledze watku od poczatku od kilku stron jest dyskusja ze maja byc zmiany i moje pytanie brzmi czy byly juz jakies czytania i czy cos sie zmienilo poniewaz zdziwiony jestem iz poznikaly wszystkie maszynki jednorekie szyldy pozrywane a przeciez to jest ta sama ustawa

B 50

bukowina

Użytkownik
witam nie sledze watku od poczatku od kilku stron jest dyskusja ze maja byc zmiany i moje pytanie brzmi czy byly juz jakies czytania i czy cos sie zmienilo poniewaz zdziwiony jestem iz poznikaly wszystkie maszynki jednorekie szyldy pozrywane a przeciez to jest ta sama ustawa
No i już sobie nie pograsz. Teraz zamiast jednorękich mają być dwurękie. Za jedną jak do tej pory będziesz pociągał, a druga, jak za dużo przegrasz ma Cię zrucić z krzesełka. ????
To tak pół żartem, pół serio, a na poważnie to nie wiem na pewno, ale gdzieś mi się obiło, że ostatniego czerwca pokończyły się koncesje.

M 39

mezo171

Użytkownik
teraz jak bedziesz grał to obok bedzie stał ktoś z rządu i pilnował czy przypadkiem się nie uzależnisz :cool::cool::cool:

Otrzymane punkty reputacji: +39
yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Nie wiem czy już wskazywano, ale nie będzie &quot;Rejestru Niedozwolonych Stron&quot;.
Wzięli się na sposób rozumiejąc, że to może wzbudzić sprzeciw powszechny. I ściągnąć na siebie gromy brukselskie.
Powstanie Rejestr Domen Służących do Oferowania Gier Hazardowych Niezgodnie z Ustawą.

bukowina,
czuję się wyróżniony, że swoją sygnaturkę poświęciłeś mojej osobie. Zauważyłem Twoją twórczość. Mam nadzieję, że już Ci lepiej. Spocznij.
Przy okazji, usuń już mój login z Twojej sygnaturki.

---
Jeśli możliwe, proszę o nie kasowanie tej części komentarza. Przecież nie będę z człowiekiem, który ma jakiś problem wyraźny z moją osobą, rozmawiał za pomocą sygnaturek.

L 124

lemko

Użytkownik
Posłowie Kukiz&#39;15 pytają o reklamę gier hazardowych.
http://e-play.pl/poslowie-pytaja-o-reklame-gier-hazardowych/
&quot;Centrum Cyfrowe&quot; pyta o blokowanie stron internetowych. (przed zmianami nazwy rejestru)
http://e-play.eu/blokowanie-stron-internetowych-a-hazard/
@Yar000
Cały artykuł
http://e-play.eu/rzad-chce-promowac-legalny-hazard/
&quot;Nowy projekt nadal wymaga zablokowania dostępu do strony w ciągu 48 godzin. Operatorzy będą też musieli wyświetlać komunikat o blokowaniu dostępu do danej nazwy domeny i ten komunikat ma zawierać uwaga listę podmiotów legalnie oferujących gry hazardowe w Polsce! (zob. projektowany art. 15f ust. 3).&quot;
Nie myślałem, że PiS będzie reklamował hazard ????

M 444

metallica

Użytkownik
Nie wypowiadałem się w mianowniku. Obie formy są poprawne. Użyłeś formy potocznej.
W tym wypadku nie obchodzi mnie &quot;forma potoczna&quot;, której to Ty użyłeś.
Wyraz rzeczpospolita występuje w oficjalnej nazwie naszego państwa, wypada więc używać poprawnej jego odmiany. Słowo rzeczpospolita stanowi tłumaczenie łacińskiego res publica.

L 124

lemko

Użytkownik
To już nie tylko PiS ale Rząd Rzeczypospolitej Polskiej stanie się wtedy kimś w rodzaju sutenera ;)
Kapica jaki był, taki był, ale teraz rządzący przebijają go x1000, jeżeli chodzi o poziom hipokryzji i niewiedzy w tej sprawie.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
W tym wypadku nie obchodzi mnie &quot;forma potoczna&quot;.
Wyraz rzeczpospolita występuje w oficjalnej nazwie naszego państwa, wypada więc używać poprawnej jego odmiany. [...]
metallica,
czy masz dzisiaj jakiś zły dzień, że się tak czepiasz? :grin:
Prowokujesz mnie do tego, żebym Cię do słownika jak uczniaka odesłał?
http://sjp.pwn.pl/slowniki/Rzeczpospolita%20Polska.html
--
Edit: czy ktoś jeszcze raczy zwrócić mi uwagę z zakresu poprawności wysławiania się w języku polskim, czy możemy przejść do meritum tego wątku tematycznego?

M 444

metallica

Użytkownik
metallica,
czy masz dzisiaj jakiś zły dzień, że się tak czepiasz? :grin:
Prowokujesz mnie do tego, żebym Cię do słownika jak uczniaka odesłał?
http://sjp.pwn.pl/slowniki/Rzeczpospolita%20Polska.html
Najlepiej przestań pouczać, a zacznij szanować oficjalną nazwę własnego kraju Rzeczpospolita Polska. To, że w dawnych czasach różnie &quot;zmiękczano&quot; nasz język, i niektóre formy zostały do dziś, nie znaczy, że musisz to powielać.

B 50

bukowina

Użytkownik
Najlepiej przestań pouczać, a zacznij szanować oficjalną nazwę własnego kraju Rzeczpospolita Polska. To, że w dawnych czasach różnie &quot;zmiękczano&quot; nasz język, nie znaczy, że musisz to powielać.
Daj sobie spokój, przecież Yar000 jest nieomylny i wszystkowiedzący. Nie warto i szkoda tracić czas. ;)

L 124

lemko

Użytkownik
Im bardziej się czepiają, tym gorzej dla nich i możemy przez to wywnioskować, że nie wszystko idzie po ich myśli z ustawą hazardową ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom