Posłuchajcie. Nawiążę do tego, o czym już pisałem. Mam na imię Damian. Jestem Anonimowym Alkoholikiem. W najlepszym przypadku, tym jest dla rządzących, ta "druga strona", czyli my. Nie przekreślając (a nawet będąc moja propozycja w symbiozie), wspomnianych tu, a niektórych już nawet rozpoczętych inicjatyw, podkreślę raz jeszcze. Moim zdaniem, niezbędna jest reprezentacja. MANDAT. 1. Zgłoszenie (w obrębie Forum) kandydatów na Reprezentantów. (Nadmieniłem już, że muszą oni być "czyści"
. 2.
Wybory Reprezentantów. Uczestniczą w W wyborach członkowie Forum. W domyśle, będą to Reprezentanci całego Forum (a jeszcze szerzej, ponieważ to jest największe
bukmacherskie forum: Reprezentanci całego środowiska grających, oprócz pokerzystów) nawet, jeśli jakaś część członków Forum nie weźmie udziału w Wyborach. 3. Reprezentanci ukonstytuują pewien byt. Nazwę go Komitetem. 4. Reprezentanci, w oparciu o postulaty forumowych Wyborców, zredagują Program Komitetu. 5. W tym miejscu, będziemy już mieć Przedstawicieli środowiska oraz Program. Od tego momentu, z otwartą przyłbicą, można już wyjść na zewnątrz. Listy, konferencje prasowe, rozmowy z "sojusznikami" czy nawet, współuczestnictwo w konsultacjach dot. Ustawy. Pamiętajcie, że to jest
Polska. "Władze", reprezentujące Komitet, a posiadające silny mandat środowiska oraz posiadające możliwość podpisania się imieniem, nazwiskiem i określoną funkcją, mogą zdziałać tyle, ile tysiące osób przed Ministerstwem. Reprezentanci bowiem, działają w imieniu tysięcy (bezimiennych). Dodatkowo, Reprezentanci posiadają w ręku oręż, w postaci niewypowiedzenia tego ostatniego słowa, czyli właśnie, (nie)zorganizowania potencjalnej manifestacji.