>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Ustawa hazardowa/ prawo hazardowe cz. 2

Status
Zamknięty.
K 84

koszmar

Użytkownik
To zacznij robic to co ja.

- Stworzylem fanpage i twittera nawolujace do bojkotu STS-u
- Napisalem pismo do wszystkich ministerstw + kancelarii prezydenta
- Wyslalem pismo do mediow (tvn, polsat, newsweek, przeglad sportowy, sport.pl)
Brzmi zacnie, szczególnie punkt 2 i 3.
Ale myślę, że z pierwszym nieco się pośpieszyłeś. Nie zrozum mnie źle, bo nie mam zamiaru negować Twoich działań. Wręcz przeciwnie. Ale fanpage skupia się wyłącznie na STS, a naszym zadaniem nie jest oficjalna walka z STS, a walka o korzystną dla nas ustawę hazardową. Owszem, w opozycji do nas są legalni, na czele z dziełem Juroszka, ale nie na tym powinniśmy się skupić.

Rozmawiałem ze znajomym, który jest PR&#39;owcem/marketingowcem i który niegdyś współtworzył jeden z portali analiz bukmacherskich. Sam uważnie śledzi sprawę i jest nią bardzo zainteresowany. Doszliśmy do wniosku, że taki fanpage, nie może celować w żadnego bukmachera, a bezpośrednio w ustawę wg Szałamachy. Mamy na niego pomysł i jeżeli Twój się nie rozpędzi, to ruszymy ze swoim. Ale póki co wstrzymujemy działania, by nie wywołać zbytniego chaosu informacyjnego i podzielenia środowiska na dwa (lub więcej fanpag&#39;e).
Ponadto musimy zachować totalną poprawność polityczną, by ktoś w ogóle chciał z nami rozmawiać. Czyli &quot;bojkot&quot; musi być prowadzony profesjonalnie.

I jeszcze jedno - nie wysyłamy fanpaga do polubienia do babci, dziadka, teściowej i kota! Bo jeżeli zbierzemy np. 10.000 polubień, a któregoś szczęśliwego dnia doprowadzimy do jakiejś formy oficjalnego ulicznego protestu, to babcie, dziadkowie, koty i psy nie przyjdą. To ma być wiarygodne i homogeniczne środowisko, stworzone z nas samych! Więc jeżeli podajemy dalej to do ludzi zainteresowanych, lub potencjalnie zainteresowanych. A jeżeli nie wiedzą jeszcze o co chodzi, to wystarczy poświęcić im 5 minut, by ich wku**** na tyle, by zechcieli działać razem z nami.

L 124

lemko

Użytkownik
@koszmar a nie lepiej, żeby celował ten fanpage ogólnie w cenzurę internetu, którą chce wprowadzić PiS przy okazji wprowadzenia nowej ustawy hazardowej?

K 84

koszmar

Użytkownik
@lemko, właśnie nie. Bo wokół cenzury internetu zgromadzą się też ludzie, którzy nie popierają naszych idei, co nam teoretycznie pozwoli rozwinąć środowisko, ale gdy przyjdzie co do czego to zostanie nas garstka. Dlatego lepiej zrobić odwrotnie - zbudować fanpage mówiący o bukmacherce, który zgromadzi wokół siebie nas, a przy okazji, w dalszym etapie poruszy temat cenzury internetu. Chodzi o to, by nie doszło do sytuacji, w której wokół naszej idei zdeklaruje się masa ludzi, a gdy przyjdzie co do czego, to podziały ideowe między nami sprawią, że o sprawę samej bukmacherki zawalczy niewielu.
Później będzie jak z KOD&#39;em, gdzie będziemy kolejno wyliczani i wyśmiewani za stan faktyczny, w opozycji do deklaracji wielkości naszego środowiska.

L 124

lemko

Użytkownik
Aha, że na początku zrobimy masę wiernych w 100% naszym poglądom, a potem dopiero dowalimy o tej cenzurze, tak? I wtedy dużo ludzi walcząc o wolny internet też zawalczy o nasz interes?

K 84

koszmar

Użytkownik
Nie, nie to miałem na myśli. Cenzura internetu może być naszym argumentem, ale nie wiodącym. My walczymy o ustawę, a nie o brak cenzury. Musimy jasno określić nasz cel (i myślę, że to właśnie nim jest). I nie możemy przyłączać do siebie dowolnych grup walczących o cokolwiek. Musimy być jednorodni.
Z ACTA walczyli wszyscy w internetach - fakt, bo wszystkich to dotyczyło.
Z NC+ ludzie mający wykupione pakiety, którzy poczuli się oszukani w związku z wprowadzanymi zmianami,
&quot;Matki I kwartału&quot; - jeżeli ktoś pamięta, lub w ogóle kojarzy, walczyły również same o siebie.
I tylko dlatego, że zebrała się duża grupa walcząca w jednym interesie i mająca wspólne argumenty, udało im się osiągnąć sukces. Jak się rozbijemy na różne środowiska, to zobaczycie, że skończy się na gdybaniu.
To tak jak powiedzieć, że każdy kwadrat jest prostokątem, ale nie każdy prostokąt jest kwadratem. My, dla których bukmacherka jest istotna, nie zgadzamy się na cenzurę internetu, ale nie wszyscy, którzy nie zgadzają się z cenzurą popierają zmiany w ustawie hazardowej.
Mam nadzieję, że wystarczająco jasno to przedstawiłem.

A 294

art300

Użytkownik
Może masz rację, musiałbym to na nowo przeliczyć, niemniej jeżeli te liczby aż tak gwałtownie rosną, to nie ma to nic wspólnego z rzekomym &quot;leczeniem od uzależnień&quot;, a wręcz praktyką dosłownie odwrotną. Myślę, że warto zwrócić na to uwagę, przy ewentualnym publicznym dyskursie.
Liczby pokazują, że w pierwszym roku przychody budżetu ( ogólnie z hazardu) będą dwukrotnie wyższe ( TYLKO), a docelowo trzykrotnie. Czyli teraz mają 1 jednostkę, a będą mieć 3 jednostki.

Moim zdaniem - kasa jest celem i wymówką dla ustawy, ale nie wyłącznie kasa. Ideologia załatwia resztę.

A jest to ideologia traktowania człowieka jak dziecko, któremu trzeba odebrać zabawki, bo inaczej zrobi sobie krzywdę.

Blokowanie stron to faktyczne zrównanie hazardu z pedofilią, co samo w sobie jest kuriozum i absurdem. Jest zaprzeczeniem państwa wolnych ludzi.
Przecież ktoś może chcieć się pobawić ruletką czy slotami w opcji &quot;dla zabawy&quot;.
A nawet jakby chciał popełnić &quot;przestępstwo&quot;, to co? To zabrać mu narzędzia, którymi może tego dokonać? Jeszcze raz - absurd. To nawet nie traktowanie ludzi jak dzieci, ale jak stado baranów!

USA nie blokują stron.
Ja teraz piszę z IP amerykańskiego i na tym IP mogę wejść na wszystkie strony bukmacherów, jakie mi przyszły do głowy.
USA ścigają firmy, a nie ludzi i mają siłę, aby to robić. Dlatego większość buków się boi i nie rejestruje Amerykanów.

Otrzymane punkty reputacji: +9
typereks 866

typereks

Użytkownik
To zacznij robic to co ja.

- Stworzylem fanpage i twittera nawolujace do bojkotu STS-u
- Napisalem pismo do wszystkich ministerstw + kancelarii prezydenta
- Wyslalem pismo do mediow (tvn, polsat, newsweek, przeglad sportowy, sport.pl)

A Ty siedzisz i piszesz tylko, ze trzeba cos zrobic, liczac ze ktos zrobi to za Ciebie ????
Tylko problem nie jest w STS-ie, a PODATKU OBROTOWYM i OBECNYM PRAWIE ???? Zacznij myśleć w czym tkwi problem, a nie pochopnie działać.

K 84

koszmar

Użytkownik
art300 - Nie da sie z Toba nie zgodzic, a przy okazji dzieki za wiadomosci z rynku amerykanskiego. Szukalem ostatnio takowych, a nie moglem nigdzie wykopac aktualnych ????

piotr1990 6

piotr1990

Użytkownik
Tylko problem nie jest w STS-ie, a PODATKU OBROTOWYM i OBECNYM PRAWIE ???? Zacznij myśleć w czym tkwi problem, a nie pochopnie działać.
STS nie jest problemem? Juroszek nie lobbuje? Juroszek nie twierdzi, ze projekt MF jest swietny? Zastanow sie co piszesz to po 1. Po 2 nie jest tajemnica, ze projekt Gowina nie bedzie w ogole brany pod uwage. Jak masz jakis lepszy pomysl to zacznij dzialac, a nie siedziec i narzekac. Bo w calej tej sprawie, w przeciwienstwie do Ciebie, robie cos wiecej niz wylewanie zali na forum ???? Zrob cokolwiek w tej sprawie dobrego dla spoleczenstwa albo 1/10 tego co ja juz zrobilem od 25-maja i mozemy gadac.

M 38

miguel22

Użytkownik
Niestety musimy poczekać pewnie do pażdziernika bądz listopada kiedy zaczną się przepychanki o całą tę ustawę. Mam nadzieję, że odpowiedni ludzi wykrzyczą swoje zdanie co skłoni MF do odpowiedniego podatku.

typereks 866

typereks

Użytkownik
STS nie jest problemem? Juroszek nie lobbuje? Juroszek nie twierdzi, ze projekt MF jest swietny? Zastanow sie co piszesz to po 1. Po 2 nie jest tajemnica, ze projekt Gowina nie bedzie w ogole brany pod uwage. Jak masz jakis lepszy pomysl to zacznij dzialac, a nie siedziec i narzekac. Bo w calej tej sprawie, w przeciwienstwie do Ciebie, robie cos wiecej niz wylewanie zali na forum ???? Zrob cokolwiek w tej sprawie dobrego dla spoleczenstwa albo 1/10 tego co ja juz zrobilem od 25-maja i mozemy gadac.
To Ty się zastanów co piszesz.
Juroszek =/= przedstawiciel szarej strefy, jak zwał tak zwał.
Twierdzić to sobie może - Jego prywatna opinia.

K 84

koszmar

Użytkownik
Patrzcie jak z szeregowego pracownika nielegalnego buka można zrobić karierę ???? Może cię do Rozmów w Toku wezmą ????
Nie hejtujmy kogos kto dziala, heloł?!
Mozemy dyskutowac na temat Jego pomyslu, sugerowac zmiany, poprawki itp. ale zniechecanie czlowieka do prowadzenia walki w naszej sprawie, to raczej kulawe zachowanie ;)
Bez wzgledu na to, czy sie z tym obnosi, czy nie.

kriksus 6,2K

kriksus

Użytkownik
A może by tak stworzyć stronę internetową dedykowaną wyłącznie ustawie hazardowej o chwytliwej nazwie, skupiającą forumowiczów bukmacherskie, mecz, surebety, blogerów i wszystkich zainteresowanych ?

Z całym szacunkiem ale dział: Kącik Ogólnobukmacherski ma wydźwięk w stylu: gadanie na śniadanie xD

typereks 866

typereks

Użytkownik
Zrobiłem fanpage pod tytułem
&quot;NIE dla ustawy hazardowej Ministra Finansów&quot;. Zaczynamy od tego, będę rozkręcał powoli ten fanpage, poczekam na pomoc znajomych z 2 grup o tematyce bukmacherskiej.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom