>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Ustawa hazardowa/ prawo hazardowe cz. 2

Status
Zamknięty.
kriksus 6,2K

kriksus

Użytkownik
Mógłby mi ktoś na szybko wytłumaczyć, jak to się stało, że jeszcze 2 tygodnie temu, po tym co powiedział Gowin wszyscy się cieszyli z nowej ustawy, z tego, że bukmacherzy internetowi wejdą na rynek polski i będą odprowadzać podatki, sponsorować itp, że i tak im się opłaca, że model duński itp, a teraz akcja z wychodzeniem na ulice ? Przecież, jeżeli lista się powiększy i tych 15 bukmacherów będzie działać legalnie u nas w kraju, to konkurencja zrobi swoje z korzyścią dla graczy.

W radiu zet o 11 przestrzegali przed graniem u buków internetowych. Nawet podali zakres odsiadki !!! Jeżeli ustawa ma wejść w życie w 2017, to czemu ostrzegają przed obstawianiem euro 2016 ?

piotr1990 6

piotr1990

Użytkownik
Dzieki za mile słowa i poparcie. Przekazujcie info o bojkocie wszystkim - od babci ze spozywczaka po znajomych ze wszystkich srodowisk. Jeżeli każdy z nas zaprosi cala liste znajomych, to jeszcze przed Euro będziemy liczaca się grupa, która będzie mogla mocno zaszkodzić STS-owi.

L 124

lemko

Użytkownik
Proste. Lobby polskich ziemniaków pewno dało komu trzeba.
@Piotr mógłbyś napisać na grupie &quot;Płatnicy składek Atora bez ZUS&quot; o propozycji nowego odcinka na kanale wideoprezentacje. Filmy z serii &quot;KomentATOR&quot; ogląda regularnie z 10 tys. osób.

piotr1990 6

piotr1990

Użytkownik
Proste. Lobby polskich ziemniaków pewno dało komu trzeba.
@Piotr mógłbyś napisać na grupie &quot;Płatnicy składek Atora bez ZUS&quot; o propozycji nowego odcinka na kanale wideoprezentacje. Filmy z serii &quot;KomentATOR&quot; ogląda regularnie z 10 tys. osób.
Ator tez jest PIS-owcem. Interesuje się polityka od lat. Proszenie o pomoc osob, które sa przeciwnikami KOD-u i otwarcie wspierają PIS - np. Max Kolonko - nie ma najmniejszego sensu. Jak ktoś twierdzi inaczej, to luzik - może probowac. Ale moim zdaniem to nieskuteczna taktyka.

Poza tym jak mam ich zainteresować, skoro do bojkotu dolaczylo poki co raptem 7 osob... :? Mowie wam. Nie wygramy tego.

L 124

lemko

Użytkownik
ATOR też robi filmiki negatywne o PiS-ie i jest za Korwinem. A Mariusz Max Kolonko też miał film krytykujący PiS. Poza tym uważam, że obaj &quot;mówią jak jest&quot;.

bukmacherd 537

bukmacherd

Użytkownik
Ator tez jest PIS-owcem. Interesuje się polityka od lat. Proszenie o pomoc osob, które sa przeciwnikami KOD-u i otwarcie wspierają PIS - np. Max Kolonko - nie ma najmniejszego sensu. Jak ktoś twierdzi inaczej, to luzik - może probowac. Ale moim zdaniem to nieskuteczna taktyka.
Poza tym jak mam ich zainteresować, skoro do bojkotu dolaczylo poki co raptem 7 osob... :? Mowie wam. Nie wygramy tego.
Stary widzę panika u ciebie nieprawdopodobna, jesteś tu na forum o każdej porze dnia i nocy i ciągle piszesz jakieś bełkotliwe teksty ..... jakie petycje coty chcesz zdziałać ? ile ci się tam podpisze ludzi? 1000? 10 000 ? daj na luz , wyjdz na spacer ...przecież oni nawet nie spojrzą na coś takiego .... Wprowadzą ustawe jaką będą chcieli i na nikogo nię będą się oglądać . Wprowadzili już mimo prostestów kilka ustaw i się nie ugięli to teraz sie wycofają... nie żartujmy , jedyna nadzieją jest to że ktoś to przeliczy i pójdzię po rozum do głowy , ewentualnie ustawa nie przejdzie notyfikacji i wtedy może coś im to da domyślenia.

piotr1990 6

piotr1990

Użytkownik
ATOR też robi filmiki negatywne o PiS-ie i jest za Korwinem. A Mariusz Max Kolonko też miał film krytykujący PiS. Poza tym uważam, że obaj &quot;mówią jak jest&quot;.
Jeżeli twierdzisz, ze jest inaczej, to masz do tego prawo. Jeden filmik lekko krytykujący pis na 100 filmikow, w których robi z nich bóstwo, to żaden argument.

M 444

metallica

Użytkownik
Używają natomiast znajomi, rodzona, żona. Gdyby była jakaś zorganizowana akcja sprzeciwu napewno dużo osób by ją poparło za moją namową.
BUHAHAHAHA. A ty sam to co? Przecież ja o tym pisałem, że chowasz się za plecami, nawet własnej żony. Ot bohater. A po za tym, gdybyś umiał nie tylko czytać, ale i rozumiał co czytasz,... to może coś byś wreszcie zrozumiał.

Otrzymane punkty reputacji: +7
M 444

metallica

Użytkownik
W radiu zet o 11 przestrzegali przed graniem u buków internetowych. Nawet podali zakres odsiadki !!!
To że w radio pieprzą głupoty, to nie znaczy, że trzeba je powielać.

Art. 107.

§ 1. Kto wbrew przepisom ustawy lub warunkom koncesji lub zezwolenia urządza lub prowadzi grę losową, grę na automacie lub zakład wzajemny,
podlega karze grzywny do 720 stawek dziennych albo karze pozbawienia wolności do lat 3, albo obu tym karom łącznie.
§ 2. Kto na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej uczestniczy w zagranicznej grze losowej lub zagranicznym zakładzie wzajemnym,
podlega karze grzywny do 120 stawek dziennych.

§ 3. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu zabronionego określonego w § 1 w celu osiągnięcia korzyści majątkowej z organizowania zbiorowego uczestnictwa w grze losowej, grze na automacie lub zakładzie wzajemnym,
podlega karze grzywny do 720 stawek dziennych albo karze pozbawienia wolności, albo obu tym karom łącznie.
§ 4. W wypadku mniejszej wagi, sprawca czynu zabronionego określonego w § 1 lub 2
podlega karze grzywny za wykroczenie skarbowe.

kriksus 6,2K

kriksus

Użytkownik
@metallica, a prawo unijne i Trybunał Konstytucyjny odnoszą się jakoś do tej ustawy, popierają ?

Co do rozpowszechnienia informacji przez Maxa warto spróbować

M 444

metallica

Użytkownik
@metallica, a co w związku z art 56 Traktatu o UE ?
W ramach poniższych postanowień ograniczenia w swobodnym świadczeniu usług wewnątrz Unii są zakazane w odniesieniu do obywateli Państw Członkowskich mających swe przedsiębiorstwo w Państwie Członkowskim innym niż państwo odbiorcy świadczenia.
Gdybyś miał (OBY NIE) problemy z UC, to w linii obrony jest to jeden z wielu argumentów, na który możesz się powołać. Tylko nie widzę związku z karalnością odsiadki, do którego się odniosłem wyżej. W radio, tak jak i w wielu innych mediach klepią to, co tłum powinien usłyszeć, a nie to co jest prawdą i zgodne z faktami. Tak, że bez weryfikacji, to nie są źródła miarodajne. W tym wypadku tak jak pisałeś, chodzi o RADIO Z.

kriksus 6,2K

kriksus

Użytkownik
@metallica, być może karę odsiadki reguluje inny artykuł, punkt, akt prawny. Treść umieszczona w serwisie radia:

&quot;Pod lupą są dziesiątki tysięcy osób. Toczy się wiele postępowań karno-skarbowych. 90 procent zakładów bukmacherskich w Internecie działa nielegalnie i nie płaci podatków. Jeśli skorzystamy z takich zakładów, to grozi nam za to do 3 lat więzienia i surowa kara finansowa. Warto wiedzieć, że najwyższa może wynieść ponad 16 milionów złotych!&quot;

Przecież tego nie wymyślili, a istotne jest w jakich przypadkach można dostać wyrok, bo jak ktoś ma zawiasy i zostanie zapuszkowany przez ... ^^ no śmiech aż kończyć

typereks 866

typereks

Użytkownik
Według mnie, trzeba złapać kontakt z pokerzystami(ich jest mniej, a Nas więcej) i działać razem, bo chodzi Nam o Nasze wspólne dobro. Nic Nam nie da narzekanie, stukanie w klawiaturę i wkurzenie pod nosami, trzeba działać.

piotr1990 6

piotr1990

Użytkownik
Według mnie, trzeba złapać kontakt z pokerzystami(ich jest mniej, a Nas więcej) i działać razem, bo chodzi Nam o Nasze wspólne dobro. Nic Nam nie da narzekanie, stukanie w klawiaturę i wkurzenie pod nosami, trzeba działać.
Kolejny, ktory pisze zeby dzialac, a sam nic w tym kierunku nie robi :] Masakra, ogarnijcie sie ludzie.

M 444

metallica

Użytkownik
@metallica, być może karę odsiadki reguluje inny artykuł, punkt, akt prawny. Treść umieszczona w serwisie radia:
Nie ma odsiadki za granie u zagranicznych bukmacherów. i nie reguluje tego żaden inny kodeks karny. To jest przestępstwo lub wykroczenie z kodeksu karno skarbowego art. 107 par. 2 lub 4 i z tego zakresu możesz być karany.
&quot;Pod lupą są dziesiątki tysięcy osób. Toczy się wiele postępowań karno-skarbowych. 90 procent zakładów bukmacherskich w Internecie działa nielegalnie i nie płaci podatków. Jeśli skorzystamy z takich zakładów, to grozi nam za to do 3 lat więzienia i surowa kara finansowa. Warto wiedzieć, że najwyższa może wynieść ponad 16 milionów złotych!&quot;
Byłem jedną z tych dziesiątek tysięcy. Nie grozi nikomu 3 lata więzienia. Tak jeszcze było chyba do połowy lutego, kiedy to weszła nowelizacja kodeksu karno skarbowego i zapis o pozbawieniu wolności został zniesiony, a kara finansowa zmniejszona z 720 stawek dziennych do 120 stawek dziennych.
Przecież tego nie wymyślili, a istotne jest w jakich przypadkach można dostać wyrok, bo jak ktoś ma zawiasy i zostanie zapuszkowany przez ... ^^ no śmiech aż kończyć
Może i nie wymyślili, ale powołują się na nieaktualne zapisy w kodeksie karno skarbowym. Czy nieświadomie?.... A może świadomie? Jak by nie było wiarygodność takich dziennikarzy jest ZEROWA. Najgorsze, że takich marnych dziennikarzy? mamy na pęczki. I dlatego jak pisałem wcześniej, lepiej bez weryfikacji nie przyjmować wszystkiego co podają media za wyznacznik rzeczywistości, ale niestety 90 % społeczeństwa tak ma. Dlatego i jedni i drudzy mówią co mówią - ciemny lud to kupi, albo - myślicie, że naród jest głupi? Mylicie się, naród jest głupszy niż wam się wydaje.

Otrzymane punkty reputacji: +10
K 84

koszmar

Użytkownik
metallica - dziękuję za wcześniejsze słowa uznania

W tej kwestii akurat nie dałbym się &quot;zmanipulować&quot; mediom, które gdzieś coś zasłyszą i dorobią do swojej historii kawałek bajki. Sam współpracowałem z mediami dwukrotnie w dwóch różnych tematach i informacje przez nie podawane były kompletnie przeistoczone. Wynika to raz z ich niewiedzy, dwa, z tego, że media to też biznes, a żeby były zyski trzeba podać coś spektakularnego. Dlatego tutaj, zgodzę się z metallica - tylko to co jest zapisane w ustawie hazardowej ma uwarunkowanie prawne, a w niej odwołania do innej ustawy w tej materii nie ma.

K 84

koszmar

Użytkownik
Chodzi o wpływy nie tylko z zakładów. Także z kasyn/automatów i z nowej działalności Totalizatora ( w internecie).
Dziś jest to 700 mln, w pierwszym roku ma być 1,5 mld, a w następnych po 2,4 mld.
Może masz rację, musiałbym to na nowo przeliczyć, niemniej jeżeli te liczby aż tak gwałtownie rosną, to nie ma to nic wspólnego z rzekomym &quot;leczeniem od uzależnień&quot;, a wręcz praktyką dosłownie odwrotną. Myślę, że warto zwrócić na to uwagę, przy ewentualnym publicznym dyskursie.

piotr1990 6

piotr1990

Użytkownik
Sam nic nie zdziałam ;)
To zacznij robic to co ja.

- Stworzylem fanpage i twittera nawolujace do bojkotu STS-u
- Napisalem pismo do wszystkich ministerstw + kancelarii prezydenta
- Wyslalem pismo do mediow (tvn, polsat, newsweek, przeglad sportowy, sport.pl)

A Ty siedzisz i piszesz tylko, ze trzeba cos zrobic, liczac ze ktos zrobi to za Ciebie ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom