>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Ustawa hazardowa/ prawo hazardowe cz. 2

Status
Zamknięty.
S 13

sheltie3706

Użytkownik
haha jakaś kpina jak takie coś wejdzie, brawo dla tych co głosowali na PiS, nigdy nie byłem na wyborach ale na następne idę żeby tylko oni nie wygrał znowu

S 13

sheltie3706

Użytkownik
haha jakaś kpina jak takie coś wejdzie, brawo dla tych co głosowali na PiS, nigdy nie byłem na wyborach ale na następne idę żeby tylko oni nie wygrał znowu
a co z internetem ogólnie dostępnym co Orange T-Mobile itp tez będą wszystko musieli blokować na terenie polski, internet satelitarny itp tez ?

L 124

lemko

Użytkownik
A podpisałeś petycję, którą mam w sygnaturze?
KAŻDY dostawca internetu na polskim rynku dostanie rejestr tego, co musi blokować.
PS Kto dowalił z tym podpisem Mateusza Juroszka ???? (może jednak lepiej, żeby się nie przyznał ze względu na milicję)
A teraz z Jackiem Kapicą ????
LINK z uwiecznionym wydarzeniem: https://zapodaj.net/f9fa081943ed5.png.html

szpon 154

szpon

Użytkownik
Dobra, a wie ktos jak bedzie wygladala gra z zagranicy w takim b3.65? Pozwola sie rejestrowac obywatelom Polski czy beda robic problemy typu potwierdzenie zameldowania?
Bo na jedna osobe mozna to jakos zrobic, ale przy tworzeniu multikont na becie, to juz sie robi problem.

W kazdym razie jak tylko to gowno wejdzie to spadam do Tajlandii, zwlaszcza, ze juz od dluzszego czasu to rozwazalem. Tanio, bezpiecznie, pogoda, ludzie, masa miejsca do zwiedzenia w samym kraju i krajach sasiednich.
Tylko bedzie trzeba ogarnac jakis bardzo szybki Internet, bo to klucz dla monego sposobu gry, a jak tam ostatnio bylem, to raczej byl problem z szybkoscia netu.

Sam od zawsze glosowalem na PiS, bo zgadzam sie niemal w calosci z linia partii, ale jak przepchna takie cos, to mojego glosu juz nigdy wiecej nie dostana.

M 39

mezo171

Użytkownik
jezeli bet nie zdejmie rejestracji dla polakow to w sumie nic sie nie zmieni .Kto bedzie chcial ten bedzie gral na vpnach to nie jest duzy problem, gorzej jak zablokuja strony ktore wykonuja platnosci ale w to raczej watpie ze dadza radze to zrobic , wiec spokojnie zablokuja dostep tylko dla januszy zawodowcy pograja sobie mam taka nadzieje

S 13

sheltie3706

Użytkownik
i co wam daje zakładanie multikont niby ? Ominiecie limity haha? Jak można zakładać na kogoś konto co kradniecie dowody i skanujecie ? Na rodzine kogoś znajomego co wyrazi zgodę to jeszcze rozumiem, ale potem połowa takich pseudograczy co muszą zakładać multi bo ich limitują ( hahaha) płacze że ma jakieś problemy i wmawia, że do bukmacher w kulki leci. Ale nie odbiegajmy od tematu i nie spamujmy.

K 84

koszmar

Użytkownik
jezeli bet nie zdejmie rejestracji dla polakow to w sumie nic sie nie zmieni .Kto bedzie chcial ten bedzie gral na vpnach to nie jest duzy problem, gorzej jak zablokuja strony ktore wykonuja platnosci ale w to raczej watpie ze dadza radze to zrobic , wiec spokojnie zablokuja dostep tylko dla januszy zawodowcy pograja sobie mam taka nadzieje
Jak już gdzieś wyżej wspominałem, nie ma możliwości blokowania stron internetowych wykonujących płatności, bo są to tzw. portfele internetowe, służące do wielu celów. Zablokowane mogą być najwyżej bezpośrednie płatności z banków, na konta buków.

I 0

iskar

Użytkownik
Problem w tym, że granie przez VPN jest wbrew regulaminowi. To czy buk będzie to tolerował czy nie, to inna sprawa. Przy większych wygranych mogą być problemy z wypłatami. Swoją drogą poczekajmy na to, jak dokładnie ta ustawa będzie wyglądać, bo pewnie jeszcze wiele może się zmienić.

L 124

lemko

Użytkownik
To ta petycja tym bardziej jest bez sensu, bo Max Kolonko jest PIS-iakiem ????
Też krytykował PiS w swoich filmach. Przynajmniej bardziej realne jest to, że ludzie podpiszą petycję niż to, że pojadą do Warszawy pod MF.
@ziemowit3 nawet śmieszne, ale lepiej się wyśpij przed jutrzejszymi lekcjami.

K 84

koszmar

Użytkownik
Pomijając głupoty wypisywane przez to ziemowitowskie coś powyżej (zachęcam do ignorowania), proponuję przyjrzeć się pewnej sprawie.

Siedzę sobie z kalkulatorem i dochodzę do wniosku, że zarówno Juroszek jak i Szałamacha mamią ludzi kompletnie bzdurnymi liczbami.
I tutaj, jeżeli się mylę, to wskażcie mi błąd.

W dzisiejszym wywiadzie dla wp.pl/money.pl, szanowny książę STS’u zaznaczył, że rynek bukmacherski w Polsce opiewa na 6 mld zł obrotu. Z wszelkich źródeł wynika, że nielegalni mają w tym 91% udziału. Ok.

Do budżetu Państwa wpłynęło w zeszłym roku około 150 mln zł z tytułu podatków. Przyjmijmy zatem, że mamy do czynienia wyłącznie z podatkiem wysokości 12%. Jeżeli 12% to 150 mln, to w takim razie 100% obrotu legalnych to 1,25 MLD zł. rocznie.
Którykolwiek kalkulator do ręki nie wezmę, to nie ma szans, by 1,25 MLD stanowiło 9% z 6 MLD.

Aby ta kwota się zgadzała, rynek musiałby wynosić niemal 14 MLD łącznie (legalni i nielegalni). Zaskakujące nieprawdaż? ????

Szałamacha jest jeszcze lepszy.
Wg niego rynek bukmacherski w Polsce łącznie to 5 MLD zł obrotu, a dzięki jego nowemu projektowi wpływy do budżetu można zwiększyć aż do 2,5 MLD zł rocznie.

Czyli co? Podatek 50%, przy założeniu, że nagle wszyscy przeniosą się do legalnych?

Ale ok., załóżmy, że 12% to 2,5MLD rzekomego wpływu. Aby taki wynik osiągnąć, to rynek musiałby mieć niemal 21 MLD zł obrotu rocznie.

Czy zatem ochrona przed uzależnieniami, to wg Ministra Finansów, nie tyle przeniesienie całej mocy szarej strefy na 5 podmiotów działających w Polsce, ale i zwielokrotnienie ilości osób grających/lub zachęcenie ich do wydawania znacznie większych pieniędzy?

Jeżeli się mylę, to niech mnie ktoś poprawi, ale jeżeli nie, to pytam się, na co im obu knucie, tak banalnych do wykrycia kłamstw?! Serio wierzą w to, że nikt tego nie policzy?

Otrzymane punkty reputacji: +1
L 124

lemko

Użytkownik
Tzw. fabryka kłamstw ???? Jak te asy typu Szałamacha mylą obroty z podatkiem to może im się kalkuluje.
A z tego ziemowita to się co najwyżej pośmiać można.

S 0

szkielko1

Użytkownik
Chciałbym abyście mnie dobrze zrozumieli;
- ustawa którą planują przepchnąć jest dla nas graczy tragiczna
- w tym formacie jest także tragiczna dla wpływów do państwa na które bardzo liczy PiS ( oni muszą to zrozumieć!!! Model duński byłby o wiele lepszy dla nich i dla nas.
- Jedynymi wygranymi są bardzo prawdopodobni sponsorzy formatu tej propozycji czyli Sts , totalizator czy fortuna osiągający monopol bez żadnej normalnej konkurencji.
Rozumiem wszystkich zdenerwowanych, którym puszczają nerwy i dostają tutaj nawet bany po donosach przedstawicieli ziemniaków typu user: Metalica etc... Nie kopmy się z końmi panowie...
Moja propozycja polega na tym aby pokazać jak najszybciej ,że nie będziemy grać na tych złodziejskich warunkach w naziemnych firmach ( nie nazwę ich bukmacherami ). Trzeba by rozpocząć akcję typu &quot; NIE GRAMY W STS, FORTUNIE itp PODCZAS EURO 2016&quot; Domagamy się zniesienia złodziejskiego podatku oraz normalnej ustawy hazardowej opartej na modelu duńskim z konkurencją LEGALNYCH firm zagranicznych!!! Hasło z euro jest tylko pomysłem ale mogłoby się teraz przebić. Oczywiście przydałby się duży rozgłos przez np rozsyłanie akcji przez facebooki twittery itd. Oni muszą się przestraszyć że nie zobaczą tej swojej wyliczonej wielkiej kasy dla budżetu to możliwe , że się opamiętają. Jeżeli uważacie że ma to sens proszę o komentarze i pomysły. Panowie brońmy się bo nikt tego za nas nie zrobi!!!

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom