>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Ustawa hazardowa/ prawo hazardowe cz. 2

Status
Zamknięty.
tommy83 298

tommy83

Użytkownik
przejrzalem tak na szybko i nie widze zadnych zmian jesli chodzi o wysokosc podatku - tylko same zezwolenia, pozwolenia i kary.

koneser 339

koneser

Użytkownik
wszystko wskazuje na to, że z dniem 31.12.2016 roku skończy się w Polsce gra u bukmacherów internetowych.

betxp 230

betxp

Użytkownik
Proszę Was teraz wszystkich o uwagę. Rozmawiałem dziś z byłym posłem Panem Górczyńskim, który był na konsultacjach w sprawie ustawy i drugą osobą która co nieco wie.

Wycofano tą ustawę od ministerstwa finansów, którą widzieliście dziś w takim kształcie. I dano możliwość do końca maja zgłaszania uwag przez organizację. Jedną z takich organizacji jest &quot;Poker to nie hazard&quot; którą założył właśnie Pan Górczyński.

Jest też informacja zła. Dowiedziałem się, że w ministerstwie finansów kontaktowano się z zagranicznymi bukmacherami. I były dwie opcje i obie niestety chroniły zarejestrowane obecnie firmy w Polsce:

1. Bukmacherzy zagraniczni chcąc wejść na rynek mieli by zapłacić zaległy podatek za ubiegłe lata.

2. Blokowanie stron + pozostawienie podatku obrotowego (dzisiejsza opcja)

Jeśli macie jakieś uwagi. Ważne by z dobrym uzasadnieniem. To przekaże je posłowi Górczyńskiemu i on jako &quot;Poker to nie hazard&quot; przedstawi je na piśmie inicjatorom ustawy.

W moim przekonaniu może mieć to znikome znaczenie. Ale póki mamy cień szansy to powinniśmy próbować.

Dobrze by też było jakby jakiś admin zabrał tutaj głos. Bo sprawa jest poważna i może zachwiać forum w następnym roku.

piotr1990 6

piotr1990

Użytkownik
1. Bukmacherzy zagraniczni chcąc wejść na rynek mieli by zapłacić zaległy podatek za ubiegłe lata.
Bzdura. Nawet w MF na to by nie wpadli. &quot;Prawo nie dziala wstecz&quot; - to sa takie podstawy, o ktorych dzieci w podstawowce juz wiedza. Ktos musial cos pokrecic, jezeli masz dobre zrodlo. Bo wg moich zrodel projekt zostal cofniety, owszem, ale nie ma zadnych planow zeby placic zalegly podatek.

bukmacherd 537

bukmacherd

Użytkownik
Bzdura. Nawet w MF na to by nie wpadli. &quot;Prawo nie dziala wstecz&quot; - to sa takie podstawy, o ktorych dzieci w podstawowce juz wiedza. Ktos musial cos pokrecic, jezeli masz dobre zrodlo. Bo wg moich zrodel projekt zostal cofniety, owszem, ale nie ma zadnych planow zeby placic zalegly podatek.
Żadna bzdura w jakimś kraju UE była podobna sytuacja i państwo także się domagało zaległego podatku. Nie pamiętam gdzie to było ale spokojnie gdzies to znajdziesz w necie
Dziwna sprawa ale Stanowski na twiiterze kilka dni temu podawał że swoimi kanałami dowiedział się że pomysł z zaległym podatkiem jednak nie był brany pod uwage .
Wogóle teraz PZPN i wszystkie inne związki powinny ostro zaprotestowac przeciw tej formie ustawy , znow nie bedzie powaznych sponsorow i hajsu.... jak to jest ze firmy takie jak bet365 unibet bwin itd itp na całym świecie są szanowanie sponsoruja min najwieksze kluby na świecie a w Polsce sa traktowani jak bandyci a przeciez obecna ustawa nie jest nawet notyfikowana i tak na prawde jej nie ma.....

piotr1990 6

piotr1990

Użytkownik
Chyba chodzi Rumunię
Zgadza sie. Ale u nas to nie przejdzie. Jest to do obejscia. Wystarczy, ze przykladowo Unibet otworzy nowego buka na Polske jako osobny podmiot gospodarczy i po sprawie.

Zaden z bukmacherow nie bedzie placil zaleglego podatku - nawet bet365 na to nie pojdzie.

V 1,1K

viren

Użytkownik
to bedzie fajny biznes granie przez strony ttypu agenci
gdzie jest sredniowiecze tam trzesa kapuche ci agenci moze juz nawet oni lobbuja zeby zamknac bo maja wtedy zlotte czasy swietny biznes

No bo jak mozna zabronic czegos takiego

1. Jedzie Marian do UK gdzie jest eldorado dla grajacych
2. Oglasza sie ze bedzie gral w imieniu klienta to co on powie - kontaktuja sie telefonicznie lub komunikatorem - kto im zabroni
3. Gra i transferuje zyski, straty w przekazie wpisuje &#39;jalmuzna solidarnosciowa&#39;

Marian zarobil na procentach, rzad nie zarobil nic, nie ma zadnej mozliwosci sprawdzic skad kasa

Wiec nie panikujcie
jak boicie sie Marianow wysylacie kogos z rodziny jak gra jest warta swieczki i trzepiecie nieopodatkowane miliony jaki problem

bukmacherd 537

bukmacherd

Użytkownik
Zgadza sie. Ale u nas to nie przejdzie. Jest to do obejscia. Wystarczy, ze przykladowo Unibet otworzy nowego buka na Polske jako osobny podmiot gospodarczy i po sprawie.
Zaden z bukmacherow nie bedzie placil zaleglego podatku - nawet bet365 na to nie pojdzie.
Co z tego że otworzy na Polske jak będzie 12 % od obrotu co przerzuca na klientów i granie bedzie kompletnie nieopłacalne , wówczas taki bukmacher nie różni sie niczym od takiego stsu czy fortuny

M 7

mojagosia123

Użytkownik
Co z tego że otworzy na Polske jak będzie 12 % od obrotu co przerzuca na klientów i granie bedzie kompletnie nieopłacalne , wówczas taki bukmacher nie różni sie niczym od takiego stsu czy fortuny
a co sądzisz o zapisie u buka dla graczy języka polskiego tam gdzie hazard jest dozwolony

piotr1990 6

piotr1990

Użytkownik
Ja mowie o sytuacji, gdy wprowadzi sie podatek od GGR i zechca zaleglego podatku. Jezeli zostanie 12% od obrotu to zaden buk z zagranicy tutaj nie wejdzie. Unibet, Betano, Winmasters, Bet at home wycofuja sie z Polski i plakac za nami nie beda. Bet365 moze zdecyduje sie zostac, ale watpie szczerze mowiac.

betxp 230

betxp

Użytkownik
Nie żadna bzdura. W Rumunii takie prawo przeszło. Pewien spory serwis o tym pisał.

Projekt widnieje, ale nie wejdzie w życie. W takiej formie w której dziś go czytaliście. Inicjatorzy projektu poprosili o uwagi. Co nie oznacza, że się nimi zasugerują. Projekt nie powinien wyglądać dokładnie tak jak dziś był przedstawiony.

piotr1990 6

piotr1990

Użytkownik
Nie żadna bzdura. W Rumunii takie prawo przeszło. Pewien spory serwis o tym pisał.

Projekt widnieje, ale nie wejdzie w życie. W takiej formie w której dziś go czytaliście. Inicjatorzy projektu poprosili o uwagi. Co nie oznacza, że się nimi zasugerują. Projekt nie powinien wyglądać dokładnie tak jak dziś był przedstawiony.
A jest jeszcze jakakolwiek szansa, wg Twoich zrodel, ze zgodza sie na normalne warunki - model dunski?

betxp 230

betxp

Użytkownik
A jest jeszcze jakakolwiek szansa, wg Twoich zrodel, ze zgodza sie na normalne warunki - model dunski?
Odpowiem Wam tak... Nadzieja matką głupich. Ministerstwo było w stałym kontakcie z EGBA. I jak widać oni nic nie wskórali. Ja sam spróbuję coś napisać. Choć wiem, że to niewiele może dać. Po prostu jest taka możliwość. To postaram się z niej skorzystać.

Pisałem też dziś mail do inicjatora drugiej ustawy od Gowina. Nie odpowiedział jak na razie. Wysłałem mu artykuł swój z porównania gry z podatkiem obrotowym i bez niego wraz z wnioskami. Którego tutaj nie wstawię, bo złamię regulamin forum.

L 124

lemko

Użytkownik
@betxp Gdyby ludzie napierali na zmianę ustawy hazardowej, aby była normalna to myślisz, że PiS by się nie przychylił do projektu Polski Razem? Petycja w tej sprawie jest w mojej sygnaturze.

piotr1990 6

piotr1990

Użytkownik
Ja prowadze konto na Twitterze na temat bukmacherki, mam 7 tys folowersow, w tym wplywowych ludzi z polityki i swiata sportu. Zrobilem ankiete, ktora zamierzam przekazac Bonkowi, z ktorym mam kontakt, a takze Gowinowi, ktory moze zwroci na to uwage. Moze to cos da. Nie wiem. Warto sprobowac. Kazdy kto ma konto na twitterze moze oddac swoj glos.

Który model nowelizacji ustawy hazardowej popieracie?

1) Projekt ministra Gowina
2) Projekt MF

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom