>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Ustawa hazardowa/ prawo hazardowe cz. 2

Status
Zamknięty.
M 7

mojagosia123

Użytkownik
Sprawa jest tego typu , ze pomysł PIS jest do bani . Natomiast w sprawie blokady to kwestia jest następująca czy nas juz zarejestrowanych wyrzucą buki jeśłi nie ., to dalej można grać , obejście . No i kwestia jak się zachowa skrill i neteller

M 207

marcin1981

Użytkownik
Projekt został przekazany do konsultacji resortowych, dokument zakłada, że zmiany wejdą w życie 1 stycznia 2017, procedura przyjęcia nowelizacji będzie bowiem zawierać etap notyfikacji technicznej w KE.

Na końcu projektu jest powyższe zdanie czyli do końca roku nie mają prawa nic zablokować jeśli by wprowadzili czarny scenariusz dobrze zrozumiałem?

M 444

metallica

Użytkownik
Pisałem już przy założeniach Gowina, że to nie jest projekt rządowy i nie ma się czym podniecać. Teraz też podniety są niepotrzebne, dopóki nie poznamy ustawy ze szczegółami. Projekt (nie ustawa) został przekazany do konsultacji resortowych i jeszcze długa droga przed nim, tak naprawdę to nie znamy żadnych szczegółów, tylko ogólny zarys, który i tak był znany od dawna.

Otrzymane punkty reputacji: +7
M 7

mojagosia123

Użytkownik
Pisałem już przy założeniach Gowina, że to nie jest projekt rządowy i nie ma się czym podniecać. Teraz też podniety są niepotrzebne, dopóki nie poznamy ustawy ze szczegółami. Projekt (nie ustawa) został przekazany do konsultacji resortowych i jeszcze długa droga przed nim, tak naprawdę to nie znamy żadnych szczegółów, tylko ogólny zarys, który i tak był znany od dawna.
Dokładnie na razie nie go nawet na stronie Rzadowego Procesu Legislacyjnego

Otrzymane punkty reputacji: +7
M 207

marcin1981

Użytkownik
Może i nie ma go na stronie Rzadowego Procesu Legislacyjnego, ale za to już triumfuje na swoim twiterku PREZES STS największy cwe... i banan w Polsce, ciekawe ile ta parówa zapłaciła pod stołem żeby taki gniot wyszedł.

S 1,1K

slukasz123

Użytkownik
A nie mowilem ze grozi nam blokada bukow to pare osob sie smialo....I CO NIE JEST TAK JAK PISAŁEM!!!

Otrzymane punkty reputacji: +9
B 50

bukowina

Użytkownik
To nie blokada jest problemem. Problem, to debilny podatek obrotowy. I to jest podstawa zmiany ustawy. Przy rozsądnych rozwiązaniach wiele firm się zarejestruje, jak w innych krajach. Bez tego nic się nie zmieni, a blokada stron &quot;nielegalnych&quot; jest wszędzie.

M 7

mojagosia123

Użytkownik
To nie blokada jest problemem. Problem, to debilny podatek obrotowy. I to jest podstawa zmiany ustawy. Przy rozsądnych rozwiązaniach wiele firm się zarejestruje, jak w innych krajach. Bez tego nic się nie zmieni, a blokada stron &quot;nielegalnych&quot; jest wszędzie.
Dokładnie nic sie nie zmieni bedzie tak samo a bajki o blokowaniu skrilla lub netka to włozyc pod poduszke . Kwestia jest taka , że jak nie było grosza w budżecie tak i tera nie bedzie go wiecej . Proszę pamietac , że dla teakiego bet365 wystarczy napisać Dla graczy jezyka polskiego na terytoruim gdzie hazard jest dozwolony

typereks 866

typereks

Użytkownik
Jeśli zablokują buki to wiele osób wyleczy się z hazardu, a sts zamiast przynosić zyski to będzie przynosił takie profity jakie przynosi teraz.
Niech zmienią ten podatek do cholery to w Nim problem jest, a nie w zagranicznych bukach.

betxp 230

betxp

Użytkownik
Apeluję o to by poczekać do ujawnienia pełnej ustawy. Bo na teraz bazujemy na kilku akapitach (czyt. założeniach). Oczywiście jest obawa, że i hazard zakopią. Jak już większość w tym kraju zakopali. Ale nie histeryzujmy. Na to będzie jeszcze czas (oby jednak nie).

Rozmawiałem z byłym posłem, który poprzedniej kadencji zajmował się tą sprawą. Wezwali go do Warszawy (zapewne na konsultacje). Jakbym coś wiedział. Na pewno będę pisał.

K 84

koszmar

Użytkownik
Co do blokowania skrilla, to mojagosia123 ma rację - nie ma takiej opcji. Skrill jest portfelem internetowym, a nie wyłącznym pośrednikiem płatności na konta bukmacherskie. Jest jak paypal. Wyobrażacie sobie zablokować paypala w związku z ustawą hazardową? Brzmi absurdalnie, czyż nie?

&quot;Projekt wprowadza regulacje dotyczące zasad blokowania stron internetowych oraz płatności wykonywanych na rzecz podmiotów nielegalnie oferujących gry hazardowe w Internecie&quot;. Po takim wpisie spodziewałbym się raczej blokad płatności bezpośrednich z banków do buków. Ale w sytuacji, gdy buki będą blokowane, to i tak podobna płatność mija się z celem.

No chyba, że ktoś z Was wie jak to obejść? Jak w bezkresnych internetach ulotnić się na tyle, by blokady stron nie działały? Ktoś, coś?

TyperekS - z Tobą jednak się nie zgodzę. STS tylko na to zaciera ręce i nawet jeżeli wyleje się na niego fala hejtu to on i tak będzie wyłącznie zwielokrotniał swoje zyski.

Ale na tą chwilę pozostaje nam czekać i obserwować co się wydarzy. Nie zdziwi mnie jeżeli projekt ostateczny zostanie wybrany na bazie rzutu monetą, bo jeden i drugi, może wnieść wiele do budżetu. A jak wiemy, hajsy PISowi są teraz potrzebne jak nigdy wcześniej.

M 207

marcin1981

Użytkownik
Napisze teraz do wszystkich w których uderzy blokowanie stron jeśli ten czarny scenariusz by w nas uderzył, w momencie blokowania stron my zrobimy rewanż na Juroszku i reszcie ziemniaków którzy lobują i płacą pod stołem żeby było u nas średniowiecze. WIEM DOSKONALE JAK PUŚCIĆ Z TORBAMI JUROSZKA I WIEM JAK DOSKONALE ZROBIĆ ŻEBY STRACIŁ MILIONY, POTRZEBNE BĘDZIE DO TEGO KILKADZIESIĄT OSÓB Z RÓŻNYCH MIAST A TO CHYBA NIE PROBLEM, KOSZT KAŻDEJ OSOBY TO OKOŁO 5 ZŁOTYCH PLUS KOSZT DO DOJECHANIA DO NAJBLIZSZEGO PUNKTU NAZIEMNEGO STS NIEKTORZY PRZEJDA SIE SPACERKIEM BO TYCH PUNKTÓW JEST SPORO.NIE BEDE TUTAJ PISAŁ JAK GO ZNISZCZYMY BO CZYTAJA TO JEGO PRZYDUPASY ALE UWIERZCIE MI ZE PLAN JEST DOSKONAŁY BO JUZ TO ROBIŁEM, W MOMENCIE WEJSCIA BLOKOWANIA STRON SKONTAKTUJEMY SIE W PRYWATNYCH WIADOMOSIACH I WSZYSTKO USTALIMY. GWARANTUJE WSZYSTKIM ZE JUROSZEK POJDZIE Z TORBAMI I NIE POMOZE NAWET TATUŚ, ONI GRAJA NIE FAIR TO MY ZAGRAMY TAK SAMO.

F 7

filippo88

Użytkownik
Przez ostatnie miesięce obserwowałem dyskusję na forum i liczyłem, że wszystko zmierza ku normalności i korzystnej dla nas nowelizacji ustawy. Jednak kiedy wczoraj zobaczyłem proponowane przez MF zmiany złapałem się za głowę. Nie ma ani słowa o zmianie kwestii podatku, co jest jednoznaczne, że zostanie po staremu. Skoro wymienione są tam takie szczegóły jak likwidacji egzaminów to nie wierzę, że ktoś przeoczyłby kwestię podatku. Te założenia to bardzo śmierdząca sprawa, bo wygląda jak koncert życzeń naszych &quot;legalnych&quot; buków. Nie wierzę, że tak można pójść na rękę kilku firmom i przez to zniszczyć bukmacherkę w Polsce... Przecież każdy z nas wie, że przy obecnym podatku nie da się zarobić. Próbowałem grać w stsie przez króki czas i uważam, że to jakaś paranoja, żeby wnosząc swój wkład 1000 zł i ponosząc ryzyko grając kurs załóżmy 1,05 można wygrać 924 zł. Pomijam oszustwa związane z zakładami live, gdzie po chęci zawarcia zakładu w tenisie moderacja trwała 1-2 min i w zależności od sytuacji na korcie zakład był przyjmowany tylko kiedy było to korzystne dla buka, a w przeciwnym razie pojawiał się komunikat, że zmiana kursu ze 1,80 na 1,50...

M 45

milosc

Użytkownik
ciekawe jaki mialo sens naglosnienie sprawy chodzi o propozycje gowina
jak uslyszalem w wiadomosciach ustawa hazardowa model dunski wow wprowadzenie 20% podatku wow zaczyna sie dobrze .... a teraz...pozyjemy zobaczymy poki co stresuja ludzi ????

K 84

koszmar

Użytkownik
ciekawe jaki mialo sens naglosnienie sprawy chodzi o propozycje gowina
jak uslyszalem w wiadomosciach ustawa hazardowa model dunski wow wprowadzenie 20% podatku wow zaczyna sie dobrze .... a teraz...pozyjemy zobaczymy poki co stresuja ludzi ????
I właśnie dlatego, że propozycja Gowina została nagłośniona, uważam, że ma ona spore szanse na przebicie. Albo co najwyżej dokonany zostanie jakiś dziwny mix obu opcji.
W mediach niespecjalnie słychać o propozycji Ministra Finansów. Swoją drogą, gdy już znajdę i wysłucham Jego wypowiedzi, to dochodzę do wniosku, że On sam nie wie o czym mówi. Gowin również - jak sam się do tego przyznaje - ma małe pojęcie o temacie, ale wykazuje nim zainteresowanie i poddaje konsultacjom.

Ludzie również więcej wiedzą o propozycji gowinowskiej i dzięki mediom, właśnie na tę opcję zaczynają się nastawiać. Tym bardziej, że nie dostrzegam specjalnego zainteresowania w mediach propozycją MF. (Ale mogę się mylić, tym bardziej, że nie ma mnie aktualnie w kraju i mój dostęp do polskich mediów jest chwilowo jakby ułomny). W każdym razie, żeby się o niej czegoś, w dość szybkim czasie dowiedzieć odwiedzam niniejsze forum. Poza nim cisza.

piotr1990 6

piotr1990

Użytkownik
Sluchajcie, sam pracuje dla &quot;nielegalnego&quot; bukmachera od 2 lat, ktory jest napalony, aby wykupic u nas licencje - oczywiscie jezeli przejdzie &quot;model dunski&quot; proponowany przez Gowina.

W naszej branzy nie jest tajemnica, ze prezes Juroszek, ktorego mialem okazje poznac, nie cofnie sie przed niczym, aby zablokowac konkurencje. Nie wiem ile w tym prawdy, nie mam konkretnych dowodow, ale gosc jest w stanie zaplacic bardzo duze pieniedzy, aby zablokowac Gowina.

Dla mnie szkoda, bo pracujac w firmie bukmacherskiej zarabiam dobre pieniadze, ale jak zablokuja nam strony, to co mam zrobic? Pojde chyba na budowe ????

Sluchajcie, moze zrobimy jakis konkretny bojkot wszyscy razem ???? ? Mam na to pare pomyslow, a czasu mamy niewiele.

A 294

art300

Użytkownik
@ Piotr 1990

1. Nie lepiej poczekać na projekt? Trochę głupio protestować przeciwko nieznanemu. ;)

2. Walcz u swojego buka/chlebodawcy, aby wycofał z regulaminu zapis o zakazie gry przez VPN ( mówię ogólnie, są tacy, bardzo znani, którzy mają taki zapis)
Oczywiście mogą przymykać oko na takie zachowanie, ale jak &quot;klient&quot; wygra &quot;za dużo&quot;, to mu się regulaminem machnie przed oczami i wygraną zabierze. &quot;Klient&quot; nasz pan, o ile daje się doić.

piotr1990 6

piotr1990

Użytkownik
@ Piotr 1990

1. Nie lepiej poczekać na projekt? Trochę głupio protestować przeciwko nieznanemu. ;)

2. Walcz u swojego buka/chlebodawcy, aby wycofał z regulaminu zapis o zakazie gry przez VPN ( mówię ogólnie, są tacy, bardzo znani, którzy mają taki zapis)
Oczywiście mogą przymykać oko na takie zachowanie, ale jak &quot;klient&quot; wygra &quot;za dużo&quot;, to mu się regulaminem machnie przed oczami i wygraną zabierze. &quot;Klient&quot; nasz pan, o ile daje się doić.
1) Masz racje. Ale nawet jeżeli przejdzie pomysł Gowina, to chętnie bym się zemścił na STS-ie za utrudnianie życia. Swoją drogą mam ofertę pracy w STS-ie - dziwne, że w tym przypadku nie przeszkadza im, że pracuje dla nielegalnego buka :razz: - ale odrzuciłem ją, słabo płacą ????

2) Raczej nie przejdzie, bo jeżeli PIS przeforsuje swoją ustawę to zamykamy działalność w Polsce

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom