>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Ustawa hazardowa/ prawo hazardowe cz. 2

Status
Zamknięty.
V 5

vipdavid

Użytkownik
A ja mam pytanie odnośnie tutaj VPN.Czy takie usługi jak Cyberghost pomogą coś w tym aby &quot;nie dać się złapać&quot;??

Jak w ogóle odbywa się namierzanie graczy ??

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
A ja mam pytanie odnośnie tutaj VPN.Czy takie usługi jak Cyberghost pomogą coś w tym aby &quot;nie dać się złapać&quot;??
Jak w ogóle odbywa się namierzanie graczy ??
Zależy jak użwasz VPN jeżeli dasz sobie zagraniczne w tym wypadku jesteś teoretycznie &#39;&#39;kryty&#39;&#39;. Jednak na obecną chwilę trwało namierzanie graczy w 2012 roku więc nie wiadomo jak będzie to miało miejsce w najbliższym czasie i czy będzie miało jakich użyją (kryteriów).

A 294

art300

Użytkownik
Szałamacha mówi o projekcie rządowym i nic nie wie o projekcie Gowina.
Rządowy projekt ma, według niego, przejść proces legislacyjny przed wakacjami sejmowymi, czyli do 22 lipca.

http://biznes.onet.pl/wiadomosci/finanse/szalamacha-m-in-o-ustawie-hazardowej-podateku-handlowym-ekg/dle92g

Ciekawe są te gierki z odrębnymi projektami. Albo to właśnie kwestia lobbingu, albo jakaś ściema pod publiczkę. Zobaczymy.

Skończony proces legislacyjny nie oznacza jeszcze wejścia ustawy w życie.
Pozostaje notyfikacja i ( prawdopodobnie) jakiś okres dostosowawczy dla buków.
Początek 2017 - jest chyba najbardziej prawdopodobny...

Otrzymane punkty reputacji: +1
M 444

metallica

Użytkownik
Tak jak pisałem wcześniej, jest panika w polskich śmiesznych bukach bo wchodzi taki Bwin lub Bet365 i daje Lechowi 3-4 mln euro za sezon i żegnaj STS.
A skąd masz takie informacje? Tak jak pisałem wcześniej, nie ma jeszcze projektu rządowego, więc nie wiadomo kto co i dlaczego. A tak racjonalnie. Oczywiście fajnie gdyby weszło jak najwięcej firm, ale na razie to nasze życzenia. Jakie będą realia - zobaczymy.

Otrzymane punkty reputacji: +7
B 50

bukowina

Użytkownik
prawda jest taka, ze dla graczy obecny stan rzeczy jest dobry a moze byc tylko gorzej.
w tym momencie grasz gdzie chcesz, nic nie blokuja i na dodatek wszystko &#39;tax free&#39; ;)
traca wszyscy pozostali, ktorzy chca cos urwac dla siebie z tej puli : rzad, zwiazki i kluby sportowe i rodzimi bukmacherzy.
Moim zdaniem, to dobry czs dla graczy, to był przed lipcem 2011 r., a bardzo dobry, przed rokiem 2009. I nie tylko dla graczy, ale i dla sportu - sponsoring. Teraz, to jest takie ch.j wie co. Fajnie sobie grasz, wpłacasz, wypłacasz, ale nie wiesz kiedy i jak mogą cie upier.... To, że obecnie nie mają jak karać, nie znaczy, że tak będzie zawsze.

Otrzymane punkty reputacji: +1
C 8

champion99

Użytkownik
Ustawa hazardowa, nadchodzi nowelizacja. coś trzeba ruszyć by było normalnie, dotyczy to naszego świata bukmacherskiego, tylko legalizacja i zmiana konstrukcji podatku od wygranych może doprowadzić Nas do normalności ! Jestem przeciwko nakazom i zakazom! Mogę normalnie płacić podatek od wygranych, ale normalnie i logicznie - skonstruowany podatek, normalny (np. w wys.: 5% od wygranej, w skali globalnej &quot;od dochodu&quot; - byśmy byli bardzo konkurencyjni na całym Świecie !

Otrzymane punkty reputacji: +8
R 30

raffc

Użytkownik
Otrzymałem uzasadnienie wyroku. Ogólnie Sąd stwierdził, że słowo Gen..... w tytule przeewu przetłumaczone na &quot;wypłata wygranej&quot; nie budzi wątpliwości, oraz że skoro jestem dorosły to powinienem znać prawo, i skoro grałem regularnie przez pewien okres czasu, należy też uznać, że świadomie łamałem prawo. Biorąc pod uwagę, to że z prawem nigdy nie miałem problemów Sąd umarza mi warunkowo postępowanie na okres roku. Oraz uznaje, ze skoro pracuję to ponoszę koszty sądowe w wysokości 170 zł.
Oczywiście piszę apelację bo nie będę się dał dymać - właściwie już napisałem, dam znać jak będzie szło dalej.

C 445

cristovao

Użytkownik
No i Gowina ktoś w bambuko zrobił
Projekt wprowadza regulacje dotyczące zasad blokowania stron internetowych oraz płatności wykonywanych na rzecz podmiotów nielegalnie oferujących gry hazardowe w Internecie.
Dzięki zastosowanym rozwiązaniom zrealizowany zostanie postulat zmniejszenia zjawiska „szarej strefy&quot; w grach hazardowych, co doprowadzi do zwiększenia udziału w rynku legalnych przedsiębiorstw. Podniesie to także poziom ochrony graczy, ponieważ tylko legalni operatorzy dają gwarancję oferowania gier w sposób bezpieczny i odpowiedzialny.
http://www.mf.gov.pl/ministerstwo-finansow/wiadomosci/aktualnosci/ministerstwo-finansow2/-/asset_publisher/M1vU/content/mf-przygotowalo-projekt-nowelizacji-ustawy-hazardowej?redirect=http%3A%2F%2Fwww.mf.gov.pl%2Fministerstwo-finansow%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_NsX0%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3D_118_INSTANCE_9Jwz__column-1%26p_p_col_count%3D1#p_p_id_101_INSTANCE_M1vU_
Tak lepiej blokować niż uwolnić rynek, brawo PiS, ładnie tam lobby popracowało, że jest na ich korzyść aby blokować konkurencję z zagranicy.

bukmacherd 537

bukmacherd

Użytkownik
Ale banda idiotów , jeżeli ich pomysłem jest blokowanie stron bez liberalizacji przepisów a nic w tym komunikacie nie pisze o tym to sa wiekszymi imbecylami niż PO a dla nas właśnie konczy sie zabawa w bukmacherke

bukmacherd 537

bukmacherd

Użytkownik
a kto powiedział że się kończy?
Jeżeli ten projekt przejdzie bez zmiany lichwiarskiego podatku od obrotu czyli generalnie nic sie nie zmieni względem obecnej sytuacji to żaden poważnych bukmacher nie wejdzie do polski a i poważne granie w celu zarabiania na bukmacherce będzie poprostu niemożliwe. Będziesz mógł grać w Sts fortunie i innych tego typu lamerskich bukach , bo reszta zostanie zablokowana , to w praktyce oznacza koniec bukmacherki w polsce
A w tym projekcie nowelizacja a w zasadzie podanych punktach nie ma ani słowa o zmianie tego podatku

L 77

low

Użytkownik
Poczekajmy na ten projekt, bardzo ogólnie napisali, trzeba poczekać na szczegóły. Dziwne byłoby, gdyby zagraniczne firmy oferowały legalnie pokera a zakłady nie. W Europie chyba niespotykana taka sytuacja.

L 0

lukado

Użytkownik
Jeżeli ten projekt przejdzie bez zmiany lichwiarskiego podatku od obrotu czyli generalnie nic sie nie zmieni względem obecnej sytuacji to żaden poważnych bukmacher nie wejdzie do polski a i poważne granie w celu zarabiania na bukmacherce będzie poprostu niemożliwe. Będziesz mógł grać w Sts fortunie i innych tego typu lamerskich bukach , bo reszta zostanie zablokowana , to w praktyce oznacza koniec bukmacherki w polsce
A w tym projekcie nowelizacja a w zasadzie podanych punktach nie ma ani słowa o zmianie tego podatku
Uważasz że nie będzie można obejść blokady stron ?

bukmacherd 537

bukmacherd

Użytkownik
Poczekajmy na ten projekt, bardzo ogólnie napisali, trzeba poczekać na szczegóły. Dziwne byłoby, gdyby zagraniczne firmy oferowały legalnie pokera a zakłady nie. W Europie chyba niespotykana taka sytuacja.
Słuchaj , w komunikacie MF pisze że będzie liberalizacja pokera a o hazardzie pisze że beda blokowac nic nie ma o zmianie przepisów , trudno sie spodziewać czegokolwiek dobrego.
Blokowanie stron nielegalnych buków jest jak najbardziej ok ale tylko i wyłącznie pod warunkiem że zmienia przepisy na normalne a o tym nie ma nawet słowa

bukmacherd 537

bukmacherd

Użytkownik
Uważasz że nie będzie można obejść blokady stron ?
Nie jestem informatykiem i generalnie jestem słaby w te klocki , wiec byc moze masz racje że bedzie sie to dało obejsc ale ja bym wolał normalnie grać z normalnym ,, ludzkim&quot; podatkiem .
Nie wiem dokładnie jak to jest ale jeżeli np buk nie bedzie chcial rejestrować polakow po zmianie przepisów to jak bedziesz chciał to obejść?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom