piotr1990
Użytkownik
A wierzysz, ze bedzie? Przeciez dla KE PIS-owcy sa w tej chwili wrogiem numer 1.Jeżeli będzie notyfikowana ustawa hazardowa przez KE to nie będą mieli problemu.
A wierzysz, ze bedzie? Przeciez dla KE PIS-owcy sa w tej chwili wrogiem numer 1.Jeżeli będzie notyfikowana ustawa hazardowa przez KE to nie będą mieli problemu.
ale ten zapis nie jest do niczego potrzebny - to jest tylko podkladka dla bukmachera dlaczego ma strone w jezyku polskim w razie czego.ja mam nadzieje na zapis u buka dla osób języka polskiego grających w miejscach na terytorium gdzie hazard jest dozwolony
Niestety tak. Wbrew pozorom UE ma dużo większe problemy (Brexit, kryzys imigracyjny, sytuacja finansowa w Grecji) niż sprawa TK. Poza tym KOD i ta cała opozycja bardziej broni prawa niż demokracji, ponieważ wybór demokratyczny (w ramach niepełnej proporcjonalności głosów ze względu na próg wyborczy) się dokonał. PO też było za niewpuszczaniem zagranicznych firm bukmacherskich do Polski, tylko zrobili taki bubel, że zakazano zakładania firm hazardowym zagranicznemu kapitałowi, przez co ustawa hazardowa PO nie była ważna ze względu na brak notyfikacji w KE. Potem coś tam zaczęto zmieniać, ale brak notyfikacji pozostał. Dowód: Fortuna, żeby wejść na polski rynek musiała przejąć firmę z polskim kapitałem Profesjonał. Tylko to ratowało zagraniczne firmy w swobodnym świadczeniu usług dla Polaków z tym dodatkowym zapisem. Pamiętacie moment, kiedy WH się wycofał dla Polaków? Było to dlatego, że zmieniono ustawę tak, że zagraniczne firmy bukmacherskie mogły się w Polsce rejestrować normalnie.A wierzysz, ze bedzie? Przeciez dla KE PIS-owcy sa w tej chwili wrogiem numer 1.
Wszystko działa wg zasady, która nakazuje dostosować się do prawa kraju w którym się znajdujesz, a nie do Twojego własnego. W związku z czym możesz wykonać taki manewr zupełnie legalnie. Sam zrobiłem podobnie, właśnie w UK.Dobra mam pytanie , czysto hipotetycznie , ta ustawa wchodzi w życie i blokują zagraniczne buki, wyjeżdzam do anglii co mam cały czas z tyłu głowy z innych powodów, czy tam mam możliwość grać online zgodnie z prawem u nich jako polak mieszkający u nich ?
Ktoś musi. Szarych ludzi to nie obchodzi, bo są głupi i będą walić dalej paragony po tych śmiesznych naziemnych bukmacherach, które golą ludzi. Granie tam zaczyna się dla każdego od piłkarskiego wyniku 2:0 dla przeciwnika, a więc trudno myśleć o pozytywnych wynikach - czasami się uda, ale w dłuższym czasie jest to walenie głową w ścianę.Jeżeli ludzie nie narobią szumu to zostaniemy krajem z najwyższym opodatkowaniem gier hazardowych w całej Unii Europejskiej.
I po co obrażasz ludzi? Debil to ten, co stawia hazard ponad wszystko. Kieruj swoje żale i epitety w konkretne środowisko, a nie w całą POLSKĘ.Niestety mamy czasy debili, którzy są dumni, że jest 500+
Stonoga, Stanowski, czy Boniek w pojedynke niczego nie zdzialaja. Moim zdaniem kompletnie poryty pomysl, ktory tylko pogorszy sprawe. Przede wszystkim Stonoga jest dziwna opcja. Czlowiek nie ma zadnego powazania poza swoim elektoratem, a w srodowisku rzadowym jest najwyzej wysmiewany. Taka twarz dla dzialan to strzal w kolano. Stanowiski tez srednio - wlasciciel portalu, ktory zarabia na bukach, ktorzy sa uznawani za nielegalnych. Myslicie, ze ktos bedzie chcial z nim rozmawiac? Nieistotne gdzie ma zarejestrowany serwer - dziala rowniez w Polsce. Boniek - juz lepiej ale samemu daleko nie zajedzie. Trzeba lepszych twarzy albo wsparcia dla ostatniej opcji. Dlatego moim zdanien najlepszym rozwiazaniem jest zajecie sie druga strona medalu i pobudzenie do dzialania tych "nielegalnych". Ale musieliby zadzialac razem, cos zaproponowac i przedstawic liczby. Tak jak zrobil to Szalamacha. Przedstawil liczby, ktore btw wyssane sa z palca, bo wg niego MF zarobi wiecej na legalnych niz na wszystkich razem.Z napisaniem do Stonogi to nie byłoby wcale takie głupie. Jakby dużo osób napisało to byłby może jakiś odzew. Każdy związek sportowy ma biznes w liberalizacji prawa hazardowego. Na Bułgarii też były blokowane strony, a podatek obrotowy był jeszcze większy.
Wreszcie jakieś rozsądne rozumowanie. Ja bym jeszcze dodał, że moim zdaniem to ci nielegalni jeszcze się odezwą. Jeżeli tak jak się mówi, robimy u nich kilka miliardów obrotu rocznie, to tak łatwo nie odpuszczą i jeszcze się odezwą. Tylko teraz do czego mają się odnosić??? Przecież jak się okazuje, nie ma nawet projektu, który został cofnięty, a gdzie jeszcze do ustawy? I na dodatek nic złego im się na naszym rynku nie dzieje.Stonoga, Stanowski, czy Boniek w pojedynke niczego nie zdzialaja. Moim zdaniem kompletnie poryty pomysl, ktory tylko pogorszy sprawe. Przede wszystkim Stonoga jest dziwna opcja. Czlowiek nie ma zadnego powazania poza swoim elektoratem, a w srodowisku rzadowym jest najwyzej wysmiewany. Taka twarz dla dzialan to strzal w kolano. Stanowiski tez srednio - wlasciciel portalu, ktory zarabia na bukach, ktorzy sa uznawani za nielegalnych. Myslicie, ze ktos bedzie chcial z nim rozmawiac? Nieistotne gdzie ma zarejestrowany serwer - dziala rowniez w Polsce. Boniek - juz lepiej ale samemu daleko nie zajedzie. Trzeba lepszych twarzy albo wsparcia dla ostatniej opcji. Dlatego moim zdanien najlepszym rozwiazaniem jest zajecie sie druga strona medalu i pobudzenie do dzialania tych "nielegalnych". Ale musieliby zadzialac razem, cos zaproponowac i przedstawic liczby. Tak jak zrobil to Szalamacha. Przedstawil liczby, ktore btw wyssane sa z palca, bo wg niego MF zarobi wiecej na legalnych niz na wszystkich razem.
Tak, ten argument, z palca ssany, też niemal do łez mnie rozbawił ????zawsze mnie smiesza teksty o 'ochronie przed uzaleznieniem' - bo przeciez tylko u nielegalnych mozna byc uzaleznionym od hazardu a u 'legalnych' nic takiego nie ma miejsca ????